Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2007.08.15. 09:17 tengerSAM (törölt)

Seregek (fajok) a Warhammer 40.000-ben

z emberi birodalom harcosai: a birodalmi gárdisták. Leginkább egy mai hadsereghez lehetne hasonlítani: van parancsnoki osztaguk, vannak szakaszaik, azokon belül rajok, vannak lépegetőik és tankjaik, páncélozott szállítójárműveik, tüzérségük - csak mindez a 41. évezred technikai színvonalán. Rengeteg nehézfegyvert hozhatnak, és rengeteg embert - ami azért szükséges, mert egymagukban elég gyengék a gárdisták.


A birodalmi gárdáról részletesebben

 birodalom krémje: az űrgárdisták. Genetikailag módosított "szuperemberek", kőkemények, mint az acél. Ők a birodalom "különleges alakulata", kevesen vannak, de erősek.
Teljesen zárt energiapáncélban vannak, ami a legtöbb lövéstől megvédi őket, erős fegyverekkel vannak ellátva, és közelharcban is megállják a helyüket. Még keményebbek a terminátorpáncéllal ellátott elit alakulataik, akik szinte sebezhetetlenek, és a legkeményebb páncélt is képesek energiaöklükkel szétmorzsolni.


Az űrgárdistákról részletesebben

 boszorkányság üldözői: a boszorkányvadászok. Nőknől álló vallási rend, akik a káosz által megfertőzött pszichikai erővel bíró "mutánsok" ellen küzdenek a hit erejével.
Gyengébbek, mint az űrgárdisták, de a speciális tulajsonságaikkal élvezetes taktikákra adnak lehetőséget.


A boszorkányvadászokról részletesebben

z eretnekség és a démonok esküdt ellenségei: a démonvadászok. Kifejezetten a káosz démonainak elpusztítására létrejött szervezet, olyanok, mint a régmúltban a kereszeslovagok.
Az egyik legerősebb sereg, gyakorlatilag felturbózott űrgárdisták, akik még a birodalmi gárdából is hozhatnak embereket. Ikvizítoraik Birodalomszerte rettegettek. Hátrányuk, hogy nagyon sok pontba kerülnek, ezért viszonylag kevesen vannak.


A démonvadászokról részletesebben

z emberi birodalom gyűlölt elenségei, akikuralmuk alá akarják hajtani az egész galaxist: káosz. Egykor ők is űrgárdisták voltak, de a káosszal megfertőződve ocsmány lényekké változtak át.
Ők gyakorlatilag speciális képességekkel ellátott űrgárdisták, akik rengeteg különleges harcost hozhatnak: démonokat, démonhercegeket, hatalmas mechanikus pókokat és sok más káosz fertőzte teremtményt.


A káoszról részletesebben

z emberi birodalom másik nagy ellensége: az orkok. Primitívnek mondják őket, mert a vad falkaösztön hajta őket, brutálisak, és a harc élteti őket. Nagyon gyorsan terjeszkednek, nagyon sokan vannak... és a pusztán a létszámukkal képesek elsöpörni teljes világokat.
Az orkok nagyon változatos taktikákkal képesek győzni, ha kell a tűzerőt helyezik előtérbe, ha kell közelharcban aprítanak mindenkit miszlikbe. Rengetegen vannak, és a nagy számukból álló előnyöket bizony ki is használják. Gyakorlatilag kimeríthetetlen konverzióforrást jelentenek a figuráik.


Az orkokról részletesebben

 haldokló birodalom: az eldák. Egykor mítikus tudása miatt tündöklő népnek mára bealkonyult, de kifinomult technikája és mágikus tudása révén ma is kemény ellenél mindenkinek.
Az eldák speciális fegyverei és különleges alakulataik révén lövésben és közelharcban is megállják a helyüket, csillagágyújuk papírfecniként tépi szét a roppant erős energiapáncélokat is. Siklótankjaiktól még a híres űrgárdisták is félnek.


Az eldákról részletesebben

 fosztogatók: a sötét eldák. Egykor eldák voltak ők is, de a sötét oldal megfertőzte őket is. Lételemük a kínzás és a manipuláció, váratlanul csapnak le egy-egy világra, kifosztják és felkoncolják az ott élőket, majd eltűnnek a sötét űrben.
Különleges fegyvereik nagy meglepetéseket tudnak okozni, közelharcban is félelmetes ellenfelek tudnak lenni.


A sötét eldákról részletesebben

z ősiek: a necronok. 60 millió éves fajuk lassan de biztosan terjeszkedik, a húsnélküli fém csontváz sereg könyörtelenül elpusztít mindent, ahol feltűnik.
Masszív tűzerő, az űrgárdistákhoz hasonló keménység, ráadásul még a halálból is visszatérnek... Kíméletlen gyilkológépek egytől egyig.


A necronokról részletesebben

 legfiatalabb faj: a tau. Űrkorszakbeli fegyvereik és páncéljaik birodalomszerte rettegéssel töltenek el mindenkit, dinamikus terjeszkedésük az ősi fajok figyelmét is felkeltette. 
Nekik vannak a legjobb fegyvereik az egész Univerzumban. Speciális rakétameghajtású csatapáncéljaikat csak villanásnyi ideig láthatja az ellenség ahogy fedezékből fedezékbe ugranak, és közben halálos pontossággel lőnek. Nincs azonban demoralizálóbb az ellenfél számára annál, mint amikor egy vörös pont jelenik meg rajtuk, mert már ők is tudják: oda hamarosan rakéták tömkelege fog becsapódni...


A taukról részletesebben

z idegenek: a tiranidák. Kinézetük ellenére intelligens szörnyek, hordákban támadnak a világokra, és a fejlett kaptár-tudatuknak köszönhetően alig van, mi megállítsa őket.
Gondolom mindenki látta az Alien filmeket. Hát ők azok. Hihetetlen mennyiségű vérszomjas bestia, akik villámgyorsan közelednek, egy szempillantás alatt rávetik magukat az ellenfélre, majd szikeélességű karmaikkal még az űrgárdisták páncélját is széthasítják. Közelharcban a legkeményebb ellenfelek - és méghozzá mennyien vannak! Hiába lövik le a sereg felét... a másik fele odaér, és akkor nincs kegyelem! Távolról pedig hatalmas szörnyeik vetik be az ellenfél ellen a teljes vegyi és biológiai fegyverarzenáljukat: savakat, mérgeket, elfajzott húsevő rovarokat, mindent széttépő húsindákat... Kevesen vannak, kik túlélik támadásukat.


A tiranidákról részletesebben

Egy egész jó összefoglalás: http://www.wargammers.hu/?m=3&s=3&p=115

>> Itt folytatódik a post >>>" />

Szólj hozzá!

Címkék: ismertető linkajánló hobbi


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr31229716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása