Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2010.08.14. 10:08 Ladislaus

MECHWARRIOR:Age of Destruction - Dragon's Fury vs. Steel Wolves

Még réges-régen cikkeztem a WizkidsGames megboldogult játékáról, a MechWarrior:Dark Ages-ről, és már akkor elhatároztuk, hogy fogunk néhány nosztalgia csatát játszani. Nos, a Warhammer 40k dominancia győzött, de a Kill Team-es ütközetek után azért leporoltuk a régi Mech’-es dobozokat és újra hadra fogtuk a szunnyadó mecheket! Nyitó ütközetnek mindjárt két régi nagy ellenfél, Ügyfélszolgálatos Dragon’s Fury frakciója az én klános Space…izé Steel Wolves frakcióm mérte össze az erejét!

Bevezetőül, egy kis szabályrendszeri kitérő. Gondolom mindenki emlékszik a Dark Ages-es szabályokra, ha mégsem, akkor itt  megnézheti őket. Az Age of Destruction lényegében az újragondolt és kicsit finomított változata a régi rendszernek és teljesen kompatíbilis vele, így a korábban begyűjtött mecheket nem kell kidobni a kukába. A legszembeötlőbb változás, a ponthatárok emelése, itt már egy kezdő ütközet 450 pont, és 150 pontonként kap az ember 1 parancsot, a korábbi 100-al szemben. Az időközben megjelent boosterpack-ek kiegészítő szabályait is beemelték, így a VTOL járművek (lényegében helikopterek) és tüzérség (artillery) is teljesen hivatalos rangra emelkedett. Ami tovább cizellálta a játékot, az a pilóta kártyák (lényegében spec. karakterek) és különféle felszerelés kártyák behozatala volt. Az AoD-ban megjelent (és a további kiadásokban) mech-ek hűtés-tárcsáján ugyanis kiképeztek két kis mélyedést, amibe a spec felszerelést, és a pilóta kártyákat (1-1 db) lehetett helyezni. A DA-es kiadású mechek így sajnos kis hátrányban voltak (nekik még nem volt ilyen opció), de mi szimplán csak felírtuk, vagy valami jelzővel ábrázoltuk ezeket.

Akkor hát lássuk a résztvevő egységeket:

Dragon’s Fury frakció

Erin Jhonston – Jupiter roham-mech
Marksman MkI. – nehéztank
3 db trackbike – mechanizált gyalogság
1 db battle armour – ugrórakétás gyalogság

Steel Wolves frakció

Kendrick Fetladral – Mad Cat III közepes-mech
JES II. Missile Carrier – LRM rakétákat hordozó tank
Padilla Artillery Tank – tüzérség, könnyű jármű
2 db Hauberk Battle Armour – LRM rakétás gyalogság
6 db Cavalier Battle Armour – ugrórakétás gyalogság
3 db Fenris Battle Armour – járművadász gyalogság

A terep:

A MechWarrior-ban a terepelemeket a kezdemény-dobás után, a nyertes kezdi el felpakolni, de felváltva történik, általában 4-6 db terepelem segítségével. Ez már egy stratégiai fogás, mivel a szabály szerint bárhová lehelyezetők a terepek, kivéve a deployment zone, illetve a pálya széle és más terepek 3”-es körzete. Amúgy viszont más megkötés nincsen. Természetesen az ember olyan terepet választ, ami egyrészt előnyös neki (lásd a tárcsákon szereplő különleges képességek), és/vagy hátrányos az ellenfélnek. Azonban a Warhammer-hez képest a MechWarrior terepek kissé szegényesnek tűnnek, de kisebb helyen is játszhatóak, így az én asztalom tökéletesen megfelelt a célra. (a legnagyobb átlagos lőtáv 14”, így azért nem nagyon vannak – a nagyobb tüzérséget kivéve – egész pályát átlövő egységek)



Deployment:

Ügyfélszolgálatos Erin csatamechjét a jobb szélre helyezte, abban a reményben, hogy a kis tavacskába belegyalogolva plusz hűtést kapjon. A Marksman tank a bal szélre ment, míg a trackbike-ok középen voltak.


Én Erinnel szembe leraktam a tüzérséget, és hozzá két Cavalier B.A.-t, hogy legyen egy kis gyalogsági támogatása, és 3 egységet már 1 paranccsal is lehet mozgatni, ami nagy jóság. A maradék 4 db Cavalier középen álldogált, hogy a jumppack-et kihasználva vagy a Marksman, vagy Erin oldalába-hátába tudjanak kerülni. A Fenris kutyák a tüzérséghez közel, de még a blokkoló terep fedezékében várták, hogy előrontsanak. A bal szélen Kendrik Mad Catje, és a JES II-es a két Hauberkkel megtámogatva indultak neki, hogy Marksmant és trackbike-okat kicsinálják.



Az első kör:

A tüzérségemet előre indítottam (túl messze volt, hogy Erint elérje) a jobb szárnyon, míg a balon a mechet és a Missile Carriert toltam előre. A Fenris bagázs is előrébb vágtatott.
Erin ahogy vártam, belegázolt a vízbe, míg a tank és trakbike-ok jöttek előre.


Második kör:

Megterhelve (pushing) a tüzérséget, elkezdtem puhítani Erint (a tüzérség páncéltörő a lövedéket használ), míg a többiek is helyzkedtek, illetve Kendrick nem kapott parancsot, így hűlt egyet.


Harmadik kör:

Erint sikerült a tüzérségnek megsebeznie, de még sok katt volt hátra, hogy felrobbanjon. Iginek választania kellett, hogy hagyja hátul, de akkor a tüzérség komótosan rommá lövi, vagy elindul, és nevéhez méltóan megpróbálja kicsinálni. Végül is csak elindult az a fránya mech kifelé a vízből, ami nekem kedvezett. A Fenris egység közben elindult, hogy oldalba kapja a Jupitert.


Kendrik elhasznált egy anti-infantry képességet, amivel egyrészt jobb lett, másrészt mind a három track-bike-ot tudta sebezni. A marksman is lassan lőtávba ért, de Igi nem terhelte halálra a tankot, így végül nem lőtt.

Negyedik kör:

A tüzérségem, mivel Erin elmozdult – borzalmasan mellélőtt, és ezzel meg is pecsételődött a sorsa, a Jupiter rakétái cafatokra tépték. Viszont a Fenris egység felhasználva egy páncéltörő lőszert, újabb két kattal csökkentették a mech erejét. A közeledő 4 db Cavalier nem sok jóval kecsegtetett, ugyanis ők is képesek a nehéz mechek páncéljának az áttörésére. A bal fronton Kendrick forralta a mech-jét, de nem lett baja, és szétlőtte az utolsó gyalogságirtó lőszerével a Trackbike-okat. A JES II-es és a Hauberk csatapáncélok megpróbálták a Marksmant meglőni – ami, ha nem nézem be – akkor sikerült is volna, de így mellélőttek. (+2-őt számoltam valamiért a két gyalogos miatt, de amúgy +4 járt volna) Szerencsére a Marksman tank elhibázta a Mad Cat-et, így Kendrik immár teljes harci erejével tudott lőni.


Ötödik kör:

Igazából itt mindenki pihent, egy kissé szét voltak hajtva az egységek.


Hatodik kör és befejezés:

Innen már felgyorsultak az események. Erin hiába sorozta végig a közeledő Cavalier gyalogságot, azok szép módszeresen, karöltve a Fenris páncélokkal rommá lőtték szerencsétlent, anélkül, hogy akár egy gyalogost megölt volna. A Marksman tankot pedig a JES II-es és a Hauberkek csúnyán megsebezték, a kegyelemdöfést pedig Kendrik adta meg rakétái segítségével.


Összefoglalva, a sok lúd-disznót győz elv érvényesült, és hiába a hatalmas csatamech, ha a gyalogság ízekre szedi –vagy még rosszabb, foglyul ejti. (ezt elfelejtettem) Az acélfarkas gyalogság a rengeteg páncéltörő képességgel és a 6 kattos életereje miatt már sok nehéz helyzetet fordított meg.

 



- Seyla -
Ladislaus

>> Itt folytatódik a post >>>" />

13 komment

Címkék: battle report ladislaus mechwarrior


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr582217322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gerry666 2010.08.14. 17:55:27

Hát mivel nem ismerem a szabályokat ez a post kb olyan volt nekem mintha Kínai keresztrejtvényt olvastam volna.
Ezeket a figukat amúgy ugyanúgy mint a Warhammerban össze kell rakni meg kifesteni?

Jegkiraly 2010.08.14. 18:02:26

Kellemes csata lehetett és szép emlékeket ébreszt bennem :) valahol még pihen egy dobozni Clan Jade Falcon, de legjobban azt sajnálom, hogy csak egy darab Long Tom tüzért sikerült szereznem :( de azért három Kelswa Assault tank befigyel a dobozban :)

Jegkiraly 2010.08.14. 18:08:55

@gerry666: ezeket a figurákat nem kell összeszerelni,kifesteni,minden készen érkezett a boosterben. Kibontottad és játszottál :)

ügyfélszolgálatos 2010.08.15. 11:21:16

@gerry666: És a legjobb, hogy az aljukon van egy tárcsa amin a statok szerepelnek, és ha sérül egy egyszerű forgatással lehet a sérülést jelezni.. Jó rendszer.

Ladislaus 2010.08.16. 09:02:03

@gerry666: ahogy az írás elején is van, a korábbi post-okban részletesen leírtam mindent: tengersam.blog.hu/2009/07/28/mechwarrior_masodik_felvonas_by_ladislaus

Ladislaus 2010.08.16. 09:03:53

@Jegkiraly: Húú, a Long Tom-ok szórnak mint állat, bár tény, hogy iszonyat a sebzésük! A Kelswa tanknak van 23-24 körüli védelme? (mintha egyszer valakinél láttam volna)

ügyfélszolgálatos 2010.08.16. 13:15:29

@Ladislaus: Speciel én nem szerettem a tüzérséget, valahogy nem kellett nekem a játékba. Lehet, hogy azért mert nem tudtam szerezni egy normálisat sosem? :P

Ladislaus 2010.08.16. 14:07:37

@ügyfélszolgálatos: neked valóban nem kellettek. Ott voltak a vadállat mech-jeid! :-)

ügyfélszolgálatos 2010.08.16. 22:17:55

@Ladislaus: na bazz.. azért szegény Erint megpuhítottad most is a tüzérséggel.

Jegkiraly 2010.08.16. 22:52:47

@Ladislaus: annyira nem vészes a szórása, ált. sikerült mindíg jót dobnom és puhítottak vagy jó irányba csúsztak :))
A Kelswa-nak 24es védelme van(5ös ballisztikus átütés),de sajna semmi spec-je nincs defre a Falconos variánsnak,de ha jól emlékszem, akkor a hegylakós 24es edzett páncéllal jött ki.

SZVSZ a tüzérség hasznos,nem kis seregben, hanem nagyban, anno a haverokkal v klubban 1200-1500 pontos seregekkel ütköztünk meg vagy pedig 2vs2-ben,ott jól jött a Long Tom :)

SBT 2010.10.21. 15:47:12

egyébként hol lehet Mechwarrior Dark Ages/Age of Destruction figurákat magyarországon venni? és kbmennyibe kerülnek?

Ladislaus 2010.10.21. 15:52:55

@SBT: szerintem már csak a Sárkánytűzben van, és talán már ott is limitált a készlet, mióta meghalt ez a jó kis játék. (Bp. Ferenc krt. 40.) esetleg még csere-bere útján lehet beszerezni, ha érdekel, Ügyfélszolgálatos és én is rendelkezünk eladó cuccokkal.

glad az egyetlen 2014.08.27. 06:40:56

Én most kezdtem aktívabban játszani és családon belül nyomjuk. Habár így nem boostereket veszek, hanem az alapkészlet megvétele után az ebay-ről szerzem be céltudatosan azt, ami kell. Sok egyéni eladó van, igaz ő náluk csak néhány darab van, ami jellemzően kell nekem, de van 3 nagyobb cég is, aki ad el bontott boosterekből új egységeket.
Típustól függően:
- Gyalogos egység:1-3,5 dollár
- Tankok: 1-6dollár
- Mec-ek: 1-20 dollár

Persze különleges daraboknál a határ a csillagos ég. :)
Nekem is van már pár extra darab, kisebb vagyon már belement.
süti beállítások módosítása