Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2009.10.07. 13:54 Gróf Úr

TOTAL WAR: GW vs PP

Rendezzük le itt, egyszer s mindenkorra. Mindenki ide kesereghet, panaszkodhat, vitázhat, ne adj' Isten érvelhet; egyet nem ér, érzelmektől túlhevülve veszekedni.

Lássuk hát a kék sarokban a bajnokot, többszörös világkupa-győztest, címvédő óriásunkat, aki talán már megöregedve és cseppet elhízva osztja és fogadja a csapásokat. A technikája már nem a régi, de a balegyenese még mindig képregényeket és fan-oldalakat töröl el. A legutóbbi mérlegelésnél leszakadt alatta a mérleg és amikor fürdés után kiszállna a medencéből egy csapat Greenpeace-aktivista próbálja visszatuszkolni a vízbe; ekkora tömegnek tehetetlensége, de ütőereje is van, nem is beszélve a páncélként működő zsírrétegről.

Vele szemben a piros sarokban a jólfésült, enyhén nyúlfogú, tudálékos karcsiszemüveges tinédzser, aki sokra érzi hivatva magát és "Üss, mintha lennének heréid!" felkiáltásokkal riasztja messzire a lehetséges női- és a szégyenlős neoplasma malignum testis* -es szurkolókat. Eddig nem sokat tett le az asztalra, vetélytársához viszonyítva van egy Megye II bajnoki címe, de rendületlenül tör a csúcsok felé, ropi-karjait lengetve és sörösüveg-alkatát riszálva ordítja: "Én leszek a bajnok-nok-nok-nok!"

Lássuk hát a különbségeket: az egyik alanyunk pávergém, a leggusztustalanabb fajtából, itt minden ultratáp és mentségként csak egyvalami mondható el: a másik seregben is minden legalább olyan tápos, de inkább jobban, ezért ha veszítünk az a tápolás miatt volt, ha nyerünk akkor pedig csak felsőbbrendű taktikai és időzítési érzékünk vezetett a győzelemhez a nyilvánvaló túlerő ellenében. Fláffos vagy szeretetből összerakott seregek legfeljebb ha pofozó zsáknak jók és akkora élmény nyerni ellenük, mint lekaratéjozni egy csapat óvodást (nem mondom, néhanapján jólesik, ugye). Aki itt viselkedik, visszafogja magát és nem tápol, de ezért cserébe elvárja, hogy rezgő pillájú bociszemei meghatnak bárkit is az eltévedt, rossz bárban van, itt nincs kék neon és bőrszerkó és túlnyomórészt bajuszos, de lazán lengő csuklójú férfiak; itt gőzölögve omlik a bél a lefejezett katonák szétlőtt ölébe. Itt mindenki azon agyal, hogy hogy tudna a +12 mellé még +1et odatenni, milyen kombó vége lehet a 60 pontnál is több sebzés, mert kevesebbel nem sokra megy. Ez egy verseny-játék, a baráti meccsek is inkább "baráti" meccsek, a küzdelmet a győzelemért mindenki véresen komolyan veszi. Háttérvilág?! Ehhez?!? Minek? Inkább jöjjön ki az új könyv, amiben mindenki ugyanazt tudja, mint eddig, csak kétszer erősebben, falon át és fejen állva. Minden játékos felszabadítja a benne lakó ifjabb Veér Istvánt és a vele szemben ülőn vesz elégtételt sikertelen életéért; még mindig jobb, mintha kukákat és autókat gyújtogatna és mindenért a kúrmányt és/vagy a Könyv Népét hibáztatná.

Másik alanyunk ezzel szemben szerencsejáték, arról szól, hogy mindenki megragad hetvenhét kockát és aki több hatost dob, az nyert. Kész, ennél nem bonyolultabb a lényeg; a többi csak igen költséges gyűjtő- modellező- és festőszenvedély. Persze vannak kivételezettek, akiknek seregét több, hozzájuk hasonló j/lúzer gyűjtötte és így az eladási grafikon élére ugrott; na, ők évente egyre több kockán próbálhatnak hatost dobni, míg mások kezéből lassan elfogynak a hexaéderek, mert nem rentábilis a kiadónak két gyíkot ráültetni a témára, mert ettől nem csörög a kasszagép. És aki egyszer belekezd a gyűjtögetésbe-dobálásba azt már viszi is a kognitív disszonancia; ha egyszer ennyi pénzt öltem bele nem lehet ez olyan rossz, mert akkor be kellene vallanom, hogy hülyeségre szórtam a pénzt, tehát hülye vagyok magam is. No meg persze tízmilliárd légy nem tévedhet, hát ha egyszer ezt mívelik a legtöbben a világon akkor ez is a legjobb és punktum, meg különben is, ehhez van magyarul is háttér-regény, tehát ez a legjobb világ, hiszen mást nem  is ismerek. És csak lapátolja a ropogós narancshasúakat, mígnem egy kisebb afrikai ország éves oktatási keretének elköltése után ott áll és boldog, mert neki már elég ötösöket dobnia a győzelemhez. 

Sosem értettem, miért válik vallássá a hobbi. De ha még a hobbi! Inkább csak annak rész-szegmense, csupán csak hogy megkülönböztessük magunkat másoktól, akik ugyanazt máshogy csinálják. Tehát ha már vallássá vált, rögtön szent inkvizíciót is alakítunk mellé és leszólunk mindenkit, aki nem ugyanazt és ugyanúgy csinálja és szereti, mint én és a barátaim. És barátom csak az lehet, aki ugyanazt és ugyanúgy csinálja, mint én, különben öri-hari. Jó érzés, ha másokat lúzernek nézhetek és mutogathatok rájuk, mert akkor nem érzem azt, mekkora lúzer vagyok magam is, mások szemében.

Én azt mondom, mindenki, aki (többé-kevésbé)felnőtt ember létére festett játék katonákat toligat (és/vagy igen kevéssé korszerű módon viziközlekedik (igen, vitorlával)) az a testvérem. Legfeljebb később kiderül róla, hogy egy nagyképű kretén, de elsőre hobbitárs, barát és máris van közös témánk. Nem azt keresem, ami elválaszt, hanem azt, ami összeköt; mert egy pohár lehet félig teli és félig üres valamint igazság ezerféle, de tény csak egyféle van - további magvas bölcsességekért és közhelyekért hívja emeltdíjas számunkat!

* hererák, ne ismerd meg ennél bővebben

>> Itt folytatódik a post >>>" />

27 komment

Címkék: gw warmachine flame war


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr651433972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petrow 2009.10.07. 14:45:25

No, ez már régóta hiányzott, köszönet érte, kékvérű szerkesztőtárs :)

Külön poén, hogy a leírás jószerivel bármelyikre érthető :D

Ladislaus 2009.10.07. 16:02:26

Nagyon ott van, király írás! :-) Most erről a topic-ról eszembe jutott, hogy a megboldogult ifjúságunk alatt tolt gyűjtögetős kártyajátékoknál is kb ugyanez a hozzáállás ment: "bezzeg a Blood Wars/Magic/stb akkor is sokkal jobb mint a Spellfire" :-)))))))))
A Warmachines/Hordes-t nem próbáltam, így tesztjáték nélkül nem foglalnék állást, másrészt a GW üzletpolitikája meg nem foghat ki a pépörkraft és a lézerprinter végtelen erején! :-)

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2009.10.07. 16:28:26

Kifejezetten pofás a bejelentkező írásod Grófom, és maximálisan egyetértek vele.

Egyébként is mindkét játék szar, menjünk inkább csajozni! :D

Gróf Úr 2009.10.07. 16:32:21

@tengerSAM: Lelőtted a poént, az lett volna a konklúzió, hogy nálam a Végső Igazság, mivel a legjobb játék a PINA! ;-)

Kryw 2009.10.07. 16:42:04

Én azt mondom hogy, mindenkinek kell valamit csinálni a szabadidejében, és tök mind1 hogy ilyenkor a bélyegeit rendezgeti vagy a virágát locsolja az ablakban vagy éppenséggel figurát gyűjt. Nekem ugyan olyan fontosak a vérrel-verítékkel festett katonák mint egy másik embernek az éveken keresztül összegyűjtött bélyegek.

Mértkellnick? 2009.10.07. 17:18:47

Hát ez remek volt, azt mondom, ha Gróf urat csak kicsinyes vitákkal tudjuk munkára serkenteni, akkor ne átalljunk anyázni is, hátha gyárt még pár ilyen postot! :)

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.10.07. 18:35:03

Gróf, b+, a Geistwaldra írnál ilyenek, hogy b*szlakalásan! :D

Gróf Úr 2009.10.07. 18:42:12

@Tartótiszt: linkeld át, pubi, ne hőbörögj ;-)

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2009.10.07. 19:41:41

@Gróf Úr: Grófom a Végső Igazság hangsúlyosabbá tételeként tettem egy képi illusztrációt is a cikkbe.
A kép címe: Ha harc, hát legyen harc! :D

Mértkellnick? 2009.10.07. 19:48:06

Utóbbi talán túlzás, de legalább visszatér a régi jó TengerSam-gyökerekhez: egy kis pornót mindenbe! :)

Gróf Úr 2009.10.07. 19:58:36

@Mértkellnick?: "a régi jó TengerSam-gyökerekhez"
Ilyen finoman sem gyökerezte még le senki SAMet :-DDD

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2009.10.07. 20:59:59

Sam, ezt a képet gugliztad, vagy csak ez volt az első a C:\s3xyg1rls\u14 könyvtárban?

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.10.07. 21:09:36

@geistwald: Fenét! Samnek ehhez semmi köze (ha netán bíróságra kerülne az ügy). Csak kiment klotyóra, és mire visszajött, a macska véletlenül pont úgy ugrált a billentyűzeten, hogy méretarányosan beszabta a poszthoz a dán ikerpárt az 5/c-ből.

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2009.10.07. 21:11:09

A gugli cenzúrázza a képeket, ott nem nagyon lehet ilyeneket találni.
Ezt a Z:\Vezetőség\Főigazgató\Belső Munkák\Fontos könyvtárban találtam :P

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2009.10.07. 21:12:26

Azért ne kerítsetek ekkora feneket a dolognak, még a 12-es karika is sok lenne ehhez, a képen nem is látszik semmi, a Blikkben is több látszik a címlapos csajból.

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.10.07. 21:13:34

@tengerSAM: Ja, nem is azzal van a baj, hanem hogy a 12 az életkort jelölhetné. :)

Gróf Úr 2009.10.07. 21:34:39

@tengerSAM: Az úgy igazságos, ha berakod nagyban a képet és eldőnthetjük. Vagy elküldöd hozzám a jányokat személyi igazolvánnyal és kivizsgálom személyesen. Amúgy meg az offtopikolókat kimoderálom bloggazdástól-szerzőstől :-DDD

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2009.10.07. 21:50:54

A plebs nyomásának engedve képcsere történt. Az új illusztráció kivételesen teljesen ontopic, PC, valamint korhatár nélkül élvezhető.

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2009.10.07. 21:56:04

[OFF]Aki meg a Pinát szereti, annak itt egy TECSŐ vidijó: youtube.com/watch?v=f7llwTE3IpA [/OFF]

Mértkellnick? 2009.10.07. 22:10:42

Így múlik el a világ dicsősége. :P

Huntroll 2009.10.07. 23:55:50

Basszameg, elmegyek inni, visszajövök, felnézek a blogra, erre kiderül, hogy már nincs pornó. MI LESZ ÍGY AZ INTERNETTEL??? Szégyen... :D

rudeboy1969 2009.10.08. 07:55:46

@tengerSAM: Azért ez a daloló Pina kedves adalék...

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2009.10.08. 08:00:20

Pina Kollars egyébként a hölgy neve, származására nézve osztrák, és folk-rock énekes.

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.10.08. 08:27:15

@rudeboy1969: Jellemző, hogy ki nyitotta meg a linket. Osztrák folk-rock énekes, ennél rosszabb kombót nem nagyon lehet elképzelni. :)

Erről eszembe jut egy kedves történet. Haveromnak átlinkelem, hogy van olyan oldal, hogy kaka.hu, milyen vicces. Eltelik pár másodperc. "Ez undorítóóóó. Lefényképezik a saját..." - fakadt ki. Mire visszakérdeztem, hogy hol a bánatban lát ő képeket, mert a főoldal teljesen kulturált, illusztrációmentes. "Hát a galériában!" Hja kérem, aki odamegy a pofonért...

yaneuh 2009.10.08. 17:04:02

Nekem van ilyenem is, olyanom is. Akkor duplán hülye vagyok?

Gróf Úr 2009.10.08. 18:34:14

@yaneuh: Attól függ, miről van szó. Lehet, hogy csak hermafrodita vagy :-D
süti beállítások módosítása