Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

  • Nincs megjeleníthető elem

Archívum

augusztus 2021
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2015.01.25. 14:53 tengerSAM (törölt)

Nekrológ

Valamikor réges-régen elkezdtem ezt a blogot saját szórakoztatásomra írni, aztán a sors furcsa szeszélyéből egyre többen olvasták, én meg ezen fellelkesülve gyártogattam a cikkeket. Sok évvel ezelőtt történt egy kis változás az életemben, és bizony jó régóta nem játszok már semmiféle wargame-t, bár a rajongás a mai napig megmaradt - igaz, már csak elméleti szinten. Örültem, hogy jött egy "ifjú titán", aki még nálam is szebben és jobban tárta elétek a warhammer világának számtalan érdekességét.

Eljött hát az idő, hogy végleg nyugalomba vonuljak, az adminságot pedig átadom Petrow kollégának, az ü kezében lesz a blog további sorsa.

Minden kedves olvasónak pedig köszönöm, hogy eddig is olvastak minket! További jó játékot nektek, és népszerűsítsétek tovább a hobbit!

tengersam

------------------------------------------------

2015.01.25. 20:34

"– Huh! – kiáltotta. – Erre aztán tényleg nem számítottam! –"

Sosem szerkesztettem bele egyetlen blogtárs bejegyzésébe sem, de most úgy érzem, hogy a mondanivaló komolyabb, mintsem egy kommentbe kívánkozzon.

Bő 6 éve történt, hogy lelkes 40k-sként egy számomra teljesen ismeretlen hobbitárs blogjába beküldtem az agymenésemet a Chaos Daemons codexről. Szinte el se hittem, amikor jött a válasz: - Te, ez fasza, ha van még ilyen, küldd bátran.

Az elkövetkező években aztán rengeteg minden történt a wórgémerségem alatt, aminek elválaszthatatlan részét képezte ez a blog. Berheltünk 5. és 6. kiadást, kiszélesedett a blog profilja, cikkírók jöttek és mentek, ezalatt pedig a "hobbin kívüli" életem is változott. Ezek mellett is úgy gondoltam azonban, hogy a kisebb-nagyobb szünetek ellenére van létjogosultsága az írásaimnak.

Most viszont úgy érzem, "tengelye esik ki a gépnek", és mivel így, a 3. ikszen, és a családi adókedvezmény-igénylő papírokon túl a nettó, hobbira fordított időm növekedésére esély sincs, nem próbálom azt a látszatot fenntartani, hogy továbbra is méltó módon tudom folytatni ezen a blogon a hobbi népszerűsítését.

A WobblyModelSyndrome alkotójának az ars poeticája már rámutatott a helyes útra: "Do it right, or quit doing". Így minden tisztelet mellett köszönöm, de lemondok a blog adminisztrálásáról. Ezt a blogot te hívtad életre, a Te neved alatt fut, és nem akarom, hogy lassú, izzadtságszagú erőlködéssel merüljön feledésbe.

A legutolsó MJJ cikkben az olvasóknak mondtam köszönetet. Most a többi szerzőtárs előtt emelem a kalapomat, akikkel itt kaptunk helyet, hogy a hobbit népszerűsíthessük. De különösen Neked SAM, hogy így ismeretlenül lehetőséget adtál. Családodnak és neked is a legjobbakat, mindenből, mindig.

Petrow

Ui.: Egy dolgot bánok, hogy személyesen sosem találkoztunk; ha Hévíz felé jársz, nézz be a TSJK-ba, mert ezt egy sör emllett szívesen orvosolnám :)

>> Itt folytatódik a post >>>" />

4 komment

Címkék: szolgálati közlemény


2014.12.24. 08:00 tengerSAM (törölt)

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

warhammer-40k-christmas-dwarf-squat-santa.png

>> Itt folytatódik a post >>>" />

Szólj hozzá!

Címkék: szolgálati közlemény


2014.12.02. 08:00 Petrow

Találkoz(z)unk vasárnap!

gg2014.pngAz előző cikkhez kapcsolódóan: idén, a GD történetében először kitelepül a Hévízi Terepasztalos Stratégiai Játék Klub is, és egy kellemes kis játékkal, az Ambush Alley Games Force on Force (továbbiakban FoF) rendszerével fogunk titeket megismertetni.

Szóval, mi az a FoF? Egy történelmi stratégiai terepasztalos játék. Hogy miben más, mint a többi társa? 5 nap van hátra a rendezvényig, következzék hát 5 érv, azoknak, akik ódzkodnának odajönni hozzánk egy bemutatójátékra.

1.) A FoF occó. Kici, öccáz. A "bevásárlási" értéke kb. egy GW Tactical Squad árában van, 2 Warmachine kezdőszett áráért pedig már a szabálykönyved sem csak .PDF változatban lesz meg, a két csatakész sereg mellé. A FoF kb szakasz szintű (20-30 fős) móka, amihez nem kell komoly figuramennyiség - indulásként egy-egy doboz Revell figurakészlet tökéletesen elég szokott lenni.

2.) A FoF az átlag magyar panellakás viszonyokhoz igazodik. A harcok már 60 cm * 60 cm-as táblán is vígan játszhatók, így Vérrel-verejtékkel összerakott asztalodat nem kell egy másik albiba költözés / családalapítás miatt hátrahagynod! Persze, a 6*4-es asztalok kedvelőit sem hagyja tengődni a rendszer, de akit alapvetően eddig a helyigény tántortott el a játéktól, annak ez a rendszer jelentheti a kiskaput!

3.) A FoF-ban nincs cigiszünet! Napjaink legnépszerűbb tabletop játékai többségében az i-go-you-go alapokon nyugszanak. Vagyis, én köröm-cselekszek-te köröd-cselekszel. Ez nem egyszer okozhat unalmas pillanatokat / perceket / negyedórákat az inaktív játékosoknak. De nem itt! Attól a pillanattól, hogy az első figura megteszi az első lépését a pályán, az ellenség reagál, és cselekszik, mozog, lő, közbelép. Nincs tétova passzivitásban várt sortűz, vagy roham - ha győzni akarsz, itt bizony át kll állítani a gondolkodást, és aktívan belekavarnod az ellenfeled haditerveibe!

4.) A FoF-hoz BÁRMILYEN minit használhatsz. Értve ezalatt, hogy tényleg, szinte bármilyen gyártó szinte bármilyen méretarányú figuráját felpakolhatjátok az asztalra. Az iránymutatásnak szánt 15-28 mm közötti skála nem szentírás, ugyanúgy el lehet vinni 54 mm-be, vagy 6 mm-be is a harcot - a távolságok megfelelő kalibrálásával. A legnépszerűbbek az 1:72 - 1:100-as minik lesznek, már csak a hozzáférhetőségük okán is, amikből aztán tényleg minden, magára valamit is adó játékboltban bevásárolhatsz.

5.) a FoF-ban nem vagy fluffhoz kötve. A rendszer a felépítésének hála lehetővé teszi az elmúlt 100 év bármilyen ütközetének megvívását, a föld bármely pontján. ÚUgyanúgy alkalmazható városi harcra, mint páncélosütközetek megvívására, vagy egy SWAT team rajtaütésének eljátszására. És ha napjaink nem szolgáltatnának elegendő alapanyagot, a Tomorrow's War kiegészítővel a jövő harcmezei is megnyílnak az egyszeri generálisok előtt (vesd össze az előző ponttal).

+1.) a FoF-ban nincs pay-to-win. A játék nem tartalmaz sereglistákat, se statisztikákat, se pontokat. A scenario határozza meg egy adott küldetés célját, és azt nem egyszer nyomasztó létszámfölényben lévő ellenséggel szemben kell elérned. A másik fele is áll a dolognak, sokszor a legmodernebb haditechnikát is használhatatlanná teszi egy kanna benzin, némi olcsó robbanóanyag, és egy csipet fanatizmus.

Várunk titeket a TSJK Hévíz asztalánál, most vasárnap!

>> Itt folytatódik a post >>>" />

Szólj hozzá!

Címkék: beharangozó games day


2014.11.29. 07:48 tengerSAM (törölt)

Games Day és Golden Gobbó!

gg2014.png

http://www.gamesday.hu/

Időpont: 2014. december 7., vasárnap

Helyszín: Budapest XIII., Gyöngyösi sétány 7.

Ez a rendezvény a hazai figurás terepasztali stratégiai társasjátékok rajongóinak legnagyobb összejövetele, melyen nem csak a játékokkal kapcsolatos újdonságokról tájékozódhatunk, de ki is próbálhatjuk azokat, vagy akár be is szerezhetünk bármit a hobbival kapcsolatban. A rendezvényen számos klub, bolt és szervezet képviselteti magát, bemutatva az egyes játékokat, válaszolva a felmerülő kérdésekre. 

>> Itt folytatódik a post >>>" />

Szólj hozzá!

Címkék: beharangozó games day


2014.11.05. 08:52 Petrow

Setét, mint a commoraghi éjszaka...

MJJ ugyan nem fog belőlük készülni, de tessék a linket követni, ha meg akarjátok kukkantani a Dark Elda seregkönyvet ékes anyanyelvünkön. Ezúttal is, mint mindig, Dreamer88 munkásságát dícsérjük. Köszönet érte!

Setét Elda seregkönyv errefelé

Felhívjuk mindenkinek a figyelmét, hogy a fordítás
csak a hivatalos szabálykönyv kiegészítéseként használható!

>> Itt folytatódik a post >>>" />

2 komment


2014.10.27. 16:18 tengerSAM (törölt)

Petíció a GW részére

Refocus your business model on the sale of a game and support of a gaming community vice the pure sale of collectible miniatures

Akinek egy kicsit is fontos a Warhammer, az legyen kedves jelezze már a GW felé, hogy nagyon nem oké, hogy csak a profitra mennek rá, a játékosok meg le vannak... sajnálva.
A fenti linkre kattintva érhető el az online petíció.

>> Itt folytatódik a post >>>" />

2 komment

Címkék: linkajánló gw


2014.10.13. 19:00 Petrow

Miért Jó Játszani az Imperial... bocs, Astra MIlitarum sereggel?

Nyerő csapaton ne változtass, vagy ahogy a mívelt ánglius mondja: ain't broken - don't fix it. Nagyjából ez lehetett a vezérelve a GW-nek az Imperial Guard új codexének a kiadásával, aminek a legnagyobb horderejű változása már a címlapon látható, ugyanis most már Astra Militarum néven fog futni.

Régen jelentkeztem MJJ cikkel, de a szokásostól eltérően most inkább a bő 5 évvel ezelőtti bejegyzésemre fogok visszautalni. Ennek oka, hogy az abban lefektetett változások szinte minimális módosítással utat találtak ide is.

More: >> Itt folytatódik a post >>>" />

5 komment

Címkék: ig miért jó játszani


2014.09.16. 10:15 tengerSAM (törölt)

WH40k - Eternal Crusade (pre-alpha)

 

>> Itt folytatódik a post >>>" />

Szólj hozzá!

Címkék: programok beharangozó 40k


2014.09.01. 11:07 Petrow

Of Wolf and man - and Vindicare - Frissítve!

Előző posztunkban a Waagh dübörgött, jöjjenek most azok, akik inkább azt szeretnék, ha kussolna!

Ezúttal is Dreamer 88 munkásságát követhetitek nyomon az alábbi linkeken: 

 UPDATE! - Ugyanezen forrás alatt érdemes kutakodni a Szürke Lovagok seregkönyve után is!

More: >> Itt folytatódik a post >>>" />

1 komment

Címkék: linkajánló spacewolf grey knights kodex


2014.07.18. 12:59 Petrow

Hallgat a mező, hallgat a ... WAAAAGH!

Mostanság nagy errefelé a csend, törje hát meg egy hatalmas WAAAAGH!

Aki már elmélyült Dreamer 88 munkásságában, az tudni fogja, mi van a link mögött...


 

 

More: >> Itt folytatódik a post >>>" />

2 komment

Címkék: linkajánló kodex


süti beállítások módosítása