Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2014.12.02. 08:00 Petrow

Találkoz(z)unk vasárnap!

gg2014.pngAz előző cikkhez kapcsolódóan: idén, a GD történetében először kitelepül a Hévízi Terepasztalos Stratégiai Játék Klub is, és egy kellemes kis játékkal, az Ambush Alley Games Force on Force (továbbiakban FoF) rendszerével fogunk titeket megismertetni.

Szóval, mi az a FoF? Egy történelmi stratégiai terepasztalos játék. Hogy miben más, mint a többi társa? 5 nap van hátra a rendezvényig, következzék hát 5 érv, azoknak, akik ódzkodnának odajönni hozzánk egy bemutatójátékra.

1.) A FoF occó. Kici, öccáz. A "bevásárlási" értéke kb. egy GW Tactical Squad árában van, 2 Warmachine kezdőszett áráért pedig már a szabálykönyved sem csak .PDF változatban lesz meg, a két csatakész sereg mellé. A FoF kb szakasz szintű (20-30 fős) móka, amihez nem kell komoly figuramennyiség - indulásként egy-egy doboz Revell figurakészlet tökéletesen elég szokott lenni.

2.) A FoF az átlag magyar panellakás viszonyokhoz igazodik. A harcok már 60 cm * 60 cm-as táblán is vígan játszhatók, így Vérrel-verejtékkel összerakott asztalodat nem kell egy másik albiba költözés / családalapítás miatt hátrahagynod! Persze, a 6*4-es asztalok kedvelőit sem hagyja tengődni a rendszer, de akit alapvetően eddig a helyigény tántortott el a játéktól, annak ez a rendszer jelentheti a kiskaput!

3.) A FoF-ban nincs cigiszünet! Napjaink legnépszerűbb tabletop játékai többségében az i-go-you-go alapokon nyugszanak. Vagyis, én köröm-cselekszek-te köröd-cselekszel. Ez nem egyszer okozhat unalmas pillanatokat / perceket / negyedórákat az inaktív játékosoknak. De nem itt! Attól a pillanattól, hogy az első figura megteszi az első lépését a pályán, az ellenség reagál, és cselekszik, mozog, lő, közbelép. Nincs tétova passzivitásban várt sortűz, vagy roham - ha győzni akarsz, itt bizony át kll állítani a gondolkodást, és aktívan belekavarnod az ellenfeled haditerveibe!

4.) A FoF-hoz BÁRMILYEN minit használhatsz. Értve ezalatt, hogy tényleg, szinte bármilyen gyártó szinte bármilyen méretarányú figuráját felpakolhatjátok az asztalra. Az iránymutatásnak szánt 15-28 mm közötti skála nem szentírás, ugyanúgy el lehet vinni 54 mm-be, vagy 6 mm-be is a harcot - a távolságok megfelelő kalibrálásával. A legnépszerűbbek az 1:72 - 1:100-as minik lesznek, már csak a hozzáférhetőségük okán is, amikből aztán tényleg minden, magára valamit is adó játékboltban bevásárolhatsz.

5.) a FoF-ban nem vagy fluffhoz kötve. A rendszer a felépítésének hála lehetővé teszi az elmúlt 100 év bármilyen ütközetének megvívását, a föld bármely pontján. ÚUgyanúgy alkalmazható városi harcra, mint páncélosütközetek megvívására, vagy egy SWAT team rajtaütésének eljátszására. És ha napjaink nem szolgáltatnának elegendő alapanyagot, a Tomorrow's War kiegészítővel a jövő harcmezei is megnyílnak az egyszeri generálisok előtt (vesd össze az előző ponttal).

+1.) a FoF-ban nincs pay-to-win. A játék nem tartalmaz sereglistákat, se statisztikákat, se pontokat. A scenario határozza meg egy adott küldetés célját, és azt nem egyszer nyomasztó létszámfölényben lévő ellenséggel szemben kell elérned. A másik fele is áll a dolognak, sokszor a legmodernebb haditechnikát is használhatatlanná teszi egy kanna benzin, némi olcsó robbanóanyag, és egy csipet fanatizmus.

Várunk titeket a TSJK Hévíz asztalánál, most vasárnap!

>> Itt folytatódik a post >>>" />

Szólj hozzá!

Címkék: beharangozó games day


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr956949105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása