Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2014.04.14. 11:00 Petrow

KFC - Kezdő Fellépő Casterkeresője - Cryx

crart01.jpgAz élőhalottak számomra mindig is -képzavar mód engage- "életérzés" sereg volt. Legyen szó akár videójátékokról (Heroes of Might and Magic, Disciples, stb.), akár tabletop-ról (Necron, stb.), ez a faj igényelt egyfajta szemléletváltást a többi, "földhöz ragadtabb" sereghez képest. Cryx egyfajta "gőzhulla-steamzombie" sereget villantott meg előttem, roppant sajátos kinézettel és játékhoz való hozzáállással. Már az alaptörténet sem egyszerű. Áruló nekromantákat, vagy balul elsült átkokat gyanítottam a faj keletkezésének okaként, de ennél azért csavarosabb a dolog.

A sereget egy sárkány-hadúr, Toruk irányítja, kinek az ereje bőséggel meghaladja a legtöbb fantasy világban lévő, lovagkonzervet fogyasztó - hercegnőt rapelő raboló Főfejűektől. Ez a sárkány ui. az élőhalott mágiát állította a saját szolgálatába, és az örök élet ígéretével bizony sok-sok szerencsétlen druidát / embert / elfet magához csábított... akik mára mind az ő sorait erősítik. Az évezredes tervezgetésnek vége, ideje minden élőt (és azok halottait) uralmuk alá hajtani, hogy miután egész Immoren felett Cryx zászlaja fog lobogni, harcba indulhassanak Toruk - egy gyenge pillanatában létrehozott - tékozló fiai ellen.

crart03.jpgCastereik elsőre is roppant specializált képet mutatnak, és zöldfülűként nem találtam meg náluk a Cygnar-nál meglévő, mindent tápolós castert. Van itt kalózkirálynő, debuff sorceress, repülő sárkány-tank, nekromanta (nanemáá), de pl. itt akadtam rá az első igazi, "nem harcolunk, csak széjjelvarázsoljuk a pályát" casterre is, a Witch Coven képében. Jó, talán még Harbringer ilyen, de ő helyből lebólint, ha túl közel jössz. Na és hát a varázslatok, meg a feat-ek... élesztgetés, idézgetés, az ellenfélnek negatív módosítók formájában adott támogatás a saját osztagnak (debuff), és a csodás "cull soul" képesség, ami még veszélyesebbé teszi a hentes castert... Gandalf/Optimus Prime/random geek erre mondaná, hogy több van benne, mint ami kívülről látszik.

Engem Cryx igazán az egységeinél fogott meg. "Bane" kezdetű dolgaiknál kezdő játékosként tuti elkérném a stat card-ot, hogy ugyan már, mutasd meg, tényleg ezek vannak-e rajta... Ghostly, Stealth, Weapon Master, felállok Knockdown-ból - hát kabbe. Aztán, aki a zerg vagy tyranida "husit a darálóba" taktikát komázta, annak Cryx is be fog jönni. 10 Mechanothrall 5 pontért, akiket aztán szépen újra összevarrnak? Yes please! Na meg az élő bomba bile thrallok, anyám! Júdeai Népfront elit öngyilkos alakulata! Annyi különbséggel, hogy itt sikeres suicide esetén tényleg "megmutattuk nekik!". Lövöldözési képességet tekintve sehol nem húztam fel a szemöldököm, de azért egy Ghost shot-os ágyú új értelmet adhat a "vakon lövöldözni" szókapcsolatnak.

Solok között megint csak hemzsegnek a sereg gépezetét tovább erősítő fogaskerekek. A thrallokat összefércelő Necrosurgeon pl. olyan beteg, hogy nem tud nem tetszeni, akárcsak a Necrotech, vagy az Iron Lych Overseer. De a Siren vagy a Skarlock is imádni való. Hogy a hírhedt Pistol Wraithről ne is beszéljek. Elsőre el se akartam hinni, de még egy warjack is megretten tőle, ha mindkét lövése betalál.

crart.pngJackek területén Cryx eléggé felemás képet mutatott Khador, vagy különösen Cygnar után. Aztán jött a felismerés, hogy hát ezek itt nem feltétlenül szemtől szembeni harcra vannak kitalálva, hanem különböző, alattomos trükkök kivitelezésére. És egyszerre mind megtetszett. Egyrészt, védelmük - különösen a kicsiknél - egészen elképesztő. Célzási bónusz, vagy combined attack nélkül sok sikert a találathoz, még casterekkel is. Hmm, jah, csak hát nem sok idő lesz őket célozgatni, amikor SPD 6-7-el jönnek a vonalaid felé. Meg majd mindegyiken ott feszít az arc node - hopp, máris ott egy parasite, vagy crippling grasp a castereden... És a Helljack-ek? Ott is van valamilyen speciális szabály, ami miatt a napot is megbánja az ellenfeled, hogy közel engedte a vonalaihoz őket! Nem véletlen, hogy a Battle College-en is a leggyakrabban emlegetett frázis náluk a "very good P+S weapon".

Cryx-el (jól) játszani komoly kockázat a játékos haveri kapcsolataira nézve. Megkapod, hogy ilyen-olyan táp sereged van, holott inkább csak a gondolkodás átállítása nehézkes. Egy +3 buff spellem nem direktben szívatja az ellenfelet - egy -3-as debuff igen. Holott a működésének lényege egy és ugyanaz. A spelljeim hatótávolsága rövid, viszont az arc node-jaim szaladnak, mint a nyúl. A seregben a "hús" egy tüsszentéstől elhullik, de amíg a kulcs támogató modellek megvannak, addig hozom vissza őket, amíg nem szégyellem. Tehát, valójában sokkal többen vannak a pályán, mint ami látszik. És így aztán válassza ki, mire lőjön az ellenfeled. A Stealth-es assassin jack-edre? A harcilag analfabéta Bile Thrallokra, akik ha közel érnek, game over? Az arc node-os bonejack-re, vagy a daráló Helljack-re?crart04.jpg

>> Itt folytatódik a post >>>" />

Szólj hozzá!

Címkék: warmachine miért jó játszani cryx KFC


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr25987849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása