Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2014.04.07. 11:00 Petrow

KFC - Kezdő Fellépő Casterkeresője - beharangozó + Cygnar

Cygnar art.jpgA legutóbbi MJJ végén történt kifakadásom kicsit lehet, túllihegett volt, mindenesetre tény, hogy egy ideje már elkezdtem elővenni a hanyagoltabb játékrendszereket - jelesül, a Warmachine / Hordes figurákat. Aztán az első Hammersmith kifestése után jött is a kisördög... vajon jól választottam fajt? Vajon a többi mivel tudja megakasztani a haditervemet? És tényleg, miért nem a többi faj lett a befutó?

A legjobb tanács, amit tudtomon kívül megfogadtam, hogy azt válasszam játékra, ami tetszik. Ez így is történt. Aztán az első randi után elkezdtem körbenézni a többi faj háza táján is. Mi lehet bennük, ami kezdőként megfogna?

 
Egy szó, mint száz, mertem nagyot álmodni, és belevágok egy kezdőtől kezdőknek íródó cikksorozatba. Alapvetően pozitív megközelítést igyekszem alkalmazni, és röviden leírni, hogy az adott Warmachine / Hordes faj miért is lehet szimpatikus - legalábbis szerintem.
FIGYELEM! Egyesekben az a tévképzet alakulhat ki, hogy ez a sorozat 1.) a 40k-s codex ismertetés átültetése 2.) Wolfi Khador sulijának koppintása.
Szeretném eloszlatni mindkét tévhitet. Itt nem lesznek betűröl betűre sorra véve az egységek, másrészt, a linkelt blogon lévő taktikai elemzésekbe se nagyon kívánok belebonyolódni - már csak azért sem, mert a játékosként szerzett tapasztalatom nincs olyan szinten, hogy bárkinek észt osszak meta, stratégia és taktika témákban. Még úgy sem, hogy a WM világában már jó két éve elkezdtem járni botladozni.
 
Cygnar art02.jpgA keresztségben KFC nevet kapott sorozat az MJJ-ben látott wall'o text helyett igyekszik rövidebb bejegyzésekkel operálni, így mindenrészben egy-egy faj kerül terítékre. A bontást a háttértörténet - caster-egység-solo-warjack bontásban fogom tálalni. És mint mindig, profik és hozzám hasonló kezdők véleményét is szívesen várom a komment szekcióba. Kezdjük is az első fajjal, aki a címben is felvezetett ...
 
 
CYGNAR
 
Lehet, hogy a PP "poszter-figurája"a kék alapon arany hattyúsok (aka. lila-liba) serege, de nem vagyok hipster, én is mellettük tettem le a garast.
A civilizált világ prosperáló királysága, némi alkotmányjogi kérdés (=trónfosztás) tisztázása után szinte azonnal nyakig találta magát a szószban, amikor is foggal körömmel kell védenie határait a rá törő agresszorok ellen. Mágia és technika számomra pont emészthető mennyiségű keveréke, egy kis real-life haditechnikával megspékelve - mindez Immoren technikai éllovasaivá teszi őket... Legalábbis így gondolták, amíg szembe nem jöttek a Retri meg Cyriss cuccok, de ez más lapra tartozik.
 
 
stryker.jpgCastereik között talán csak az igazán drabális, brutál darabológépet hiányolom, ezen kívül azonban mindenki képviselteti magát. Jó, eStryker brutálisat tud zúzni, de egy Butcher mellett annyira félelmetes, mint a labrador-kuvasz keverékre ugató mopsz. Jack futtatós csikós, assassination-run pisztolyhős, "szétvarázsolom az anyádat is" mágus, sereget tápoló jófiú, lövészárok-hős, és sniper-rifle lady is. És hát az irgalmatlan mennyiségű support spell miatt sokszor nem azt kell nézni, hogy tudunk-e bizonyos modellek statjain javítani, hanem hogy hogyan fogjuk ezt bírni focussal.
 
Egységeikben aki nem lő le a pálya túlfeléről, az ráz, mint az ipari áram. Bocs, nem is "mint", mert a játék legtöbb elektromos fegyvere itt található. Villámkard, villámkesztyű, villámalabárd, villámpallos - kiegészülve villámhívókkal, villámtüzérséggel... Amikor egy lovas kopjából is kapsz 5000 V-ot, akkor elkezdesz azon gondolkodni, hogy a ribancrobogó mégse volt olyan elcseszett ötlet. A külön poén, hogy a villám támadások többsége sikeres találat után automatikusa megcsapja a közelben állókat - yikes! Szóval érdemes nem közvetlenül a böszme, könnyen lőhető jack mögé betenni a védendő VIP figuránkat. És még nincs vége a shooting gallery-nek. Pisztolyos mágusok, akár lovon is, lövészárok különítmény gépágyúval, lézercélzó helyett tükrökkel operáló célpontfestő rangerek, meg - eszméletlen balf*sz pózban tartott puskával - zöldfülű lövészdandár.
Közelharci kardforgatóik vagy ráznak, vagy preciíziós ütésekkel vernek szét nagy dögöket, vagy immúnisak a varázslatra. Nem elpusztíthatatlanok, de megállják a helyüket.
 
 
Haley.JPGSolo-ik között a unit szekcióban már ismertetett modellek turbózott változatait kapjuk, jó ár/érték arányban. Kivéve a B13-at, az tökéletesen alkalmas kezdő játékosok ellen bevetve a játszási hajlandóság elvételére :)
 
Warjack-jeik a "szépek, okosak, büszke lehet anyuka" kategória. Jó védelem, jó páncél, jó sebesség, elégséges mennyiségű damage box, és többnyire mindig akad 1-2 speciális képesség, amivel borsot törhetnek az ellenfelek orra alá. Spellekkel még tovább lehet őket turbózni, de itt megint előjön az erőforrás gazdálkodás, hogy akkor mi jut az osztagoknak. Ha hibáját kéne mondanom a faj ezen szekciójának, akkor az lenne, hogy a Colossaljuk túl jóra sikerült. 2 drágább heavy jack árából már megkapjuk a kicsikét, és ha feljön a pályára, az ellenfél mosolya nem lesz őszinte. Ugyanazt tudom írni, amit a jack-eknél, semmiben sem átlag feletti a többi colossalhoz nézve, de mindenben a középkategória közepe-teteje.
 
Ez volna hát Cygnar, az én szemszögemből. Nagyon jó vegyes sereg, amivel a legtöbb fenyegetésre választ lehet adni. A figurák a legritkább esetben olcsók (pontértékben), de ha kellene svájci bicska sereget választani, ez lenne az.Cygnar art01.jpg
>> Itt folytatódik a post >>>" />

1 komment

Címkék: warmachine cygnar miért jó játszani KFC


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr435974324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2014.04.10. 12:35:28

Cingárral csak a trigger-happy játékosok nyomják. :P
süti beállítások módosítása