Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2012.07.22. 11:25 tengerSAM (törölt)

A végtelenbe... és tovább! - Fiktív seregépítés

qm.jpgNyilván csak a lényeg maradt le. Érkezett egy outsider kérdés hozzám, hogy vajon mennyit kóstálna egy olyan űrgárdista sereg, amiből nem rohangál tucatnyi az asztalokon, ennek megfelelően egyedi kinézetű (és nem a festésében) és látványos, de mégsem kell a konvertálásával vesződni, továbbá versenyekre is lehetne nevezni, de nem agyontápolt, hanem inkább fluffos. Íme.

Ha már itt a 6. kiadás, lássunk egy fiktív seregösszeállítást (igen, jól látod a kettőnek saccperkábé semmi köze egymáshoz), amit nem a megszokott szempontok szerint állítottunk össze. A célcsoport nyilván a 40k világának legnépszerűbb csapata a pompomlányok űrgárdisták, annak is egy speciális káptalanja (jobban szeretem az angol chapter szót rá). Maga a chapter szintén fiktív, legyen most az Iron Hands egyik korai alapítású, ám kevéssé ismert rendháza (példának okáért mondjuk Steel Gauntlet), mely egy távoli, ipari világon székel izé telepedett le. Az alapító káptalanról annyit érdemes tudni, hogy előszeretettel használják a bionikus implantokat, mondván: az acél erősebb és jobb a húsnál. Mentalitásban kifejezetten konzervatívok, és bár a gépesítés a mindenük, nem sokra becsülik a modern eszközöket. Egyszóval nem csak fegyvereik, de gondolkodásuk is igen archaikus. Ennyit a fluffról.

Lássuk a seregépítési szempontokat. Amik a szokástól eltérően most egyáltalán nem kerül a fontossági lista élére: ütőképesség, ár és konvertálás. Ami viszont alapvetően befolyásolta a választást: a fluff és a kinézet. Kizárólag GW relációjú figurák jöhetnek számításba (értsd: GW és FW), azokból is azok, melyek a lehető legjobban megfelelnek az igényeinknek, a lehető legkevesebb konvertálás mellett. mivel játszható sereget akarunk, ezért a FOC és a jelenleg érvényes és hatályos kódex nyilván figyelembe lesz véve.

Lássuk hát az eredményt!

Az aranyszabályt szem előtt tartva ("Csináld hátulról, ha nem megy, kezdheted elölről") nézzük először a gépesített szekciót.

HEAVY:

1 db Predator, abból is a régimódi kinézetű Deimos pattern fajta a FW-től, 46 fontocska. [LINK]

h-p.jpg

Gyakorlatilag egy régifajta predátor kinézetét applikálták rá egy újabb fajta ringyóra. Nekem tetszik!

1 db Thunderfire, mert ahhoz van techmarine, ami ebben a seregben bőven felülreprezentált lesz. GW-s cumó, 36 font. [LINK]

h-tf.jpg

Vén drenya, a FW-s relic fajtából [LINK], 32 font, a karok az aszú kanyonnal és az öklözővel még 15 font. (hogy miért heavy? lásd a HQ-nál...)

e-vrd.jpg

Land Radír nincs, mert az egyrészt nem fér be a FOC kereteibe, másrészt nem nagyon lehet egyedivé tenni, a régi fajta meg konkrétan ocsmány. A Whirlwind túl modern, esetleg a tündérfájör helyett egy Vindicator, bár az meg erősen konvertálásgyanús, hogy a pattern egységes legyen.

FAST:

1 osztag Assault, méghozzá a kifejezetten archaikusnak tűnő FW-s hátimotyós fajta, 5 fős szakasz 32 font. [LINK]

f-as.jpg

A figurákon már látszik, hogy milyen sémát lőttem be az űrgárdistapáncél kinézetéhez.

Speeder bármilyen fajtája er az antigrav miatt esélytelen, ellenben a mocik simán jöhetnének, ha nem kéne a kezelőket erősen moddolni hozzá, a skótok szintén emiatt felejtősek.

TROOP:

3x10 fős Taktikás csapat, FW-s MkIII Iron armour szettben (devákkal együtt 6x21 font) [LINK], hozzá egy oldszkúl spec fegyver pack 2x10.5 fontért [LINK], és a rengeteg bionikus cucc miatt pár karakter konverziós szett (1 szettben 5 különböző bionikus testrész van, plusz bolterek, plusz őrmestereknek nyalánkságok) 4x10.5 fontért [LINK]. 

t-m.jpg

A kemény csávók. A kazánlemez az arcuk előtt meg a bumfordi hátizsák miatt tetszettek meg, szerintem beleillik a fluffba.

Hozzá kapnak 1-1 Rhinot is, nyilván ez is Deimos pattern a FW-től, potom 33 fontért [LINK]

d-r.jpg

Ez az oldschool "upgrade" paradoxon valahogy bejön nekem. :)

Skótokat konvertálni kellene, az most felejtős.

ELITE:

1 Dreadnought, méghozzá a Bádogember patternből (Contemptor) a FW-től, 30 fontért [LINK], fegyverzet a nem túl modern váll-raksivető, ccw és hepibolter kombó lenne (első kettő nyilván vagy-vagy üzemben működne) ezek még 22,5 fonttal dobják meg az árat.

e-cd.jpg

1 osztag Terminátor, a Tartaros pattern az avíttsága miatt dizájn tekintetében illeszkednek a seregbe, 5 konzervdoboz kerül a FW-nél 36 fontba [LINK]. 

e-tm.jpg

1 techmarinos szerelőcsapat, GW-s 25 fontos fajta [LINK]

e-ts.jpg

HQ:

Na ki találja ki? Naná hogy egy Master of the Forge. GW-s gépember 13 fontért. [LINK]

c-mf.jpg

Lássuk hát a végeredményt. Simán kidobtunk az ablakon bő 200 ezret (ha jól számoltam, akkor 576 fontnál járunk), viszont cserébe meglehetősen egyedi kinézetű csapatot hoztunk össze, amivel már lehet játszani, bár még az összerakás (műgyanta vazze!) és festés sehol nincs. Nyerni persze nehéz vele (bár nem lehetetlen), de jól mutatnának az asztalon. Vagy a polcon. Jól néz ki? Nem kétséges. Fluffos? Ritkaság, de az. A többiről pedig inkább ne beszéljünk.

>> Itt folytatódik a post >>>" />

5 komment

Címkék: hobbi 40k modellezés űrgárdista


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr274670578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ladislaus 2012.07.25. 09:30:41

Igen, a FW-ös cuccokat aranyárban mérik. Alternatívaként (ha már SM a célpont) ajánlom még ezeket:
Scibor miniatures
SF 28 mm
sciborminiatures.com/en_,shop.php?group=70

HITECH miniatures
SF 28 mm
hitechminiatures.com/2/product/product/

Jegkiraly 2012.07.25. 09:31:15

Jó cikk, sose gondoltam bele, hogy ennyibe fájna egy konvertálós sereg, igaz sose foglalkoztam a játék eme részével...
Amúgy ebbe az elbumba futottam bele a cikk olvasása után, pont idevág :D

klausmasterflex.deviantart.com/gallery/30240342?offset=48

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2012.07.25. 17:00:57

Hivatalos wh40k versenyen csak gw-fw babákkal lehet indulni, ezért válogattam ebből a range-ből.
Egyébként természetesen igazatok van. :)

Ladislaus 2012.07.26. 15:06:37

@tengerSAM: Ok, értem, a versenyzés miatt valóban csak FW-ös cuccok jöhetnek szóba! :-) Nem mintha a Scibor, vagy a Hitech olcsó lenne, bár erre azt szoktam mondani, hogy nem a GW/FW drága, hanem mi vagyunk csórók! :-P

pszichopeti 2012.08.21. 11:13:21

Állítólag szeptember 1. a hatodik kiadás megjelenése. És Chaos vs Dark Angels lesz az alapcsomagban. Ha tévedtem, akkor bocs.
süti beállítások módosítása