Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2012.03.29. 13:34 Ladislaus

Battle Report: NecronZ vs. Eldar & Imperial Guard

BR.pngImre barátunk nemrég meglepett minket, mert hirtelen ötlettől vezérelve felvásárolt egy nagy kupac necron egységet, és villámgyorsan ki is festette őket, így a legutóbbi összeröffenésre már 1500 pontnyi (nagyrészt eredeti, kisrészt papercraft) necron figurával néztünk farkasszemet.

 Necrons vs. Eldar

A Necron sereg elég változatosra sikerült. HQ-nak ott figyelt egy Overlord Command Barge-ba pakolva, és minden (túl)világi jóval megtápolva. (orb, warschyte, tesserackt labyrint, mindshackle scarabs, phase shifter) Aztán ott volt 2x15 warrior, egy Cryptek, 6 wraith, 5 deathmark (tartalékban), 5 bázisnyi scarab, egy C'tan shard (a sokat lövős pirózós képességel), egy monolith, két heavy destroyer és végül 5 immortal tesla-fegyverekkel.

Az elda sereg se panaszkodhatott , HQ-nak ott volt az Avatar, egy jetbiker Farseer (guide képességgel és dárdával), troop-nak két 10 fős guardian osztag (/+rakétavető, warlock álcázással és dárdával), 5 dire avenger, 3 jetbike (a farseer kísérete), 4 jetbike (+1 warlock destructor pszivel), 3 War Walker (2 shuriken cannon, 2 bright lance és 2 rakétavető), a Fire Prism és az elmaradhatatlan Wraithlord (2 fláma, brightlance és rakétavető) valamint ráadásnak egy vyper (bright lance és shuriken cannon).

A csata pitched battle volt, capture and controll küldetéssel. (1-1 objektíva mindenkinek a deployment zónájában). Imre a deathmarkokat és a monolith-ot tartalékba (deepstrike) tette, én mindenkit felpakoltam.

A csata számomra jól kezdődött, az eldák nagy hatótávolságú fegyverei  lekaszálták a scarabokat (az utolsó 1 túlélőt a war walkerek rugdosták agyon), lefelezték az immortal sq-ot. Imre a command barge-al a fly-by attack-al meggyengítette, majd a C'tan shard-al lemészárolta a dire avengereket, de később a barge immo-ra került, és aztán a guardian osztagban lévő warlock feldarabolta a dárdájával.

01.jpg

A második körben lőttem folyamatosan a necronokat, míg az avatar berohamozta a necron lordot. Ő rányomta a labirintust, de nem jött be. A mindshackle scarabok se igazán működtek nála (összesen 1x jött be a 4 környi harcból, és az avatar sikeresen nem sebezte meg önmagát! :-)), így jó pár körig elpofozták egymást. (a 3+ invu-val azért meggyűlt az avatar baja)

*Megjegyzés: a mindshackle scarab-oknál nem tudtuk eldönteni, hogy minden közelharci körben használható képesség, vagy csak a berohamozáskor (ahogy írják angolul: at the start of the assault phase, after assault moves have been made...) működik,  úgyhogy egyenlőre a necron körben a közelharci fázis elején lehetett használni.

A vyper  végzett a maradék immortallal, míg a war walkerek és a fire prism a C'tan shard-ot lőtték, mert ronda egy dög, de sajnos csak 2 wound-ot tudtam rajta sebezni.  (a maradékot később a wraithlord és a farseer közös erővel verték le a csata végén) Imre aztán aktiválta a hátul sunnyogó crypteket, és ő és az egész wraith osztagot a hátamba akarta teleportálni, de sajnos leszóródtak a pályáról, majd még a mishap táblán sikerült a destroyed hatást kidobnia, így ezekkel nem volt több gondom. (pedig ha bejön, kb 2 kör alatt lemészárolt volna).

Innentől kezdve kicsit állóháborúvá vált a dolog, a csata ott veszett el, hogy a sikeresen dípsztrájkoló monolith-ot nem tudtam kilőni, így a hátul sunyuló warrior osztagot az ojjektívámra teleportálta az infinity gate-el.  A haderőm nagy része a maradék necronok lemészárlásával volt elfoglalva. (az ojjektívafoglalós jetbiker osztagom sajnos odalett, a warriorok és C'tan össztüze végzett velük). Így végül Imre nyert 1 foglalt ojjektívával (az enyém contestelve volt).

02.jpg


A csata egyébként jó volt, zúztunk rendesen, a végén a alig maradt necron a pályán, valamint a monolith-nak is már csak 1 db gauss arc-ja maradt (szinte végig csak stunned-shaken és w.destroyed hatást értem el rajta, értelem szerűen az első kettőt a living metallal nagyrészt semlegesítette). Ha sikerült volna elpusztítani, akkor döntetlen a végeredmény, de sajnos a kockák nem voltak most velem. (nálam a dire avengerek, a jetbikerek, és 2 war walker pusztult el, és a wraithlordnak 1 wound-ja maradt csak, valamint alig maradt guardianöm a végén)

Az elda kódexen azért látszik az idő vasfoga, de még így is hatékonyak tudtak lenni a necronok ellen. A warriorok 4+-os mentője nem olyan vészes, és az 5+ra "felállás" sem annyira gáz. A quantum shielding a sok brightlance/witchblade esetén sem vészes, hamar megvan az az átütő találat. A scarab-okat már a 6-os erejű fegyverek is remekül insta-killelik, valamint a template-k hatására hullanak, mint a legyek! :-) Az immortalok a tesla fegyvereikkel nem sokra mentek, egyrészt kevesen is voltak, és nem is jött ki 6-os a sebzésre, és apró szépséghiba, hogy nincs átütése a fegyvernek, így még a sima guardianök is dobhattak mentőt ellene.

Az Avatar remekül elboldogult az overlord-al, míg a War Walkerek - egy kis farseer általi guide tunning-al - nagy pusztítást vittek végbe. A wraith-ek most ugyan nem kerültek játékba, de velük már valószínűleg nem sokat tudtam volna kezdeni. A wraithlord most annyira nem volt hatékony, helyette egy csapat dark reaper, vagy esetleg wraithguard jobb lett volna. A fire prism szórt lövése nagyon hatékony az ácsingózó warrior osztagok ellen, legközelebb csak őket fogom lőni vele (AP 4, nagy robbanás sablon), és a C'tan-ra nem pazarlom a lézert! A war walkereknél is -amennyiben marad felesleges pontom - a shurikenágyúkat scatter laser-re fogom cserélni.

Necrons vs. IG

A csata pitched battle felállású, annihilation küldetés volt.

A necronoknál nem volt nagy sereglista változás, az Ig-nél a szokásos tank és jármű tömeg tornyosult. (sima Leman Russ, executioner LMR, Vendetta, chimerák, devildog) Ügyfélszolgálatos védekező formációt kreált az egyik sarokban, a LMR-eket körbevette a chimerákkal.  Imre a frontális letámadás taktikáját használta, és a scarabok, wraithek lerohanták a birodalmiakat. Sajnos Ügyfélszolgálatos elég bénákat dobott, így battle cannon-plazma és autocannon lövések ártalmatlanul pattogtak le a wraithekről (Imre szinte minden invu mentőt megdobott), akik aztán módszeresen elkezdték szétszedi a járműveket és a gyalogságot egyaránt. (scarabokkal egyetemben).

03.jpg


A tartalékból beérkező vendetta szépített egy kicsit, immo-ra tette a command barge- ot, leszedte a monolith-ot, míg a company command sq. plazma  sortűzzel kicsinálta a C'tan-t.

A csatát végül az 5. körig játszották le, de ott látszott, hogy az IG elvesztette a nehézfegyvereinek és a gyalogságának a nagy részét, és a wraithek (azt hiszem végül talán 2 db pusztult el) módszeresen felkockáztak mindenkit, így nem maradt olyan egysége, amivel érdemben szembeszállhatott volna velük. Szóval itt eléggé deathstar unitként mutatkozott meg a wraith osztag.  Az eddigi MEQ egységek ellen nyerő plazmaágyú is a 2 wound miatt nem volt túl effektív, de itt tegyük hozzá, Ügyfélszolgálatos eléggé gyalázatosakat dobott.  :-P

04.jpg


A csata tanulsága, hogy a szemtől-szembe érkező (és kb 1-2 kör alatt rohamtávba érő) wraith hullámot vagy megtöri, vagy elpusztul az IG, sok más lehetősége nincsen, még így is, hogy a wraith-ek "csak" jump infantry-k. A járművek mozgatása taktikus lenne a közelharcosok ellen, ugyanis az álló járműveket a scarabok és a wraithek röhögve szedték szét. (ilyenkor ugyebár automatikus a találat) Imrének a wraitheken kívül nem nagyon volt szüksége más egységre, hogy nyerjen, a többi egysége igazából nem túl sokat csinált (vagy elpusztult), egyedül az overlord-al kaszabolt egy kicsit. (egy chimerát szétütött a repülő-közelharci támadással)
 

necro.jpg

>> Itt folytatódik a post >>>" />

4 komment

Címkék: battle report


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr34347900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2012.03.29. 18:03:18

Elmélet után rögtön itt a gyakorlat - tökéletes összmunka! Nagy grat ide is!

Ladislaus 2012.03.30. 10:09:06

@ügyfélszolgálatos: Sajnos a járművek közelharcban történő lemészárlása a 40k rendszer rákfenéje. úgyhogy az IG részéről az operation meat-shield tűnik az egyetlen járható megoldásnak, hogy feltartsa a közeledő wraith rohamot.
süti beállítások módosítása