Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2011.03.18. 09:49 Ladislaus

Californication: A Föld inváziója-Csata: Los Angeles filmismertető

Bár egy kicsit eltér ennek a blognak a műfajától a filmek világa, de ahogy megnéztem ezt a filmet, rögtön gondoltam, hogy ezt minden vórgémernek (legalább is a sci-fi világokban nyomulóknak) látni kell! :-)



Elsőre le kell szögezni, hogy nem egy Oscar-díjas alkotásról van szó, hanem bő 2 óra kőkemény töltény áztatta akciófilmről, ami az US marine-ok hősiességét hivatott hangsúlyozni. Szóval senki se várjon ettől a filmtől csodákat, és barátnőket/feleségeket is tessék otthon hagyni, ez a film főleg pasiknak szól! :-) (persze tisztelet a kivételnek, mielőtt még diszkriminációval vádolnátok)

A film alapsztorija - spoiler nélkül - is iszonyatosan egyszerű. Meteoritok csapódnak be szerte a Földön a tengerparti nagy városok mentén, és persze nem természeti eseményről van szó, hanem a csúnya-gonosz idegenek inváziós kísérletéről.

Aaron Eckhart mint épp nyugalmazás előtt álló őrmester és csapatára hárul hát a feladat (no és rengeteg villámgyorsan meghaló statisztára), hogy megmutassák az idegeneknek, hogy rossz bolygót választottak. Természetesen a tesztoszteron-titánok mellett a girl-power is kiveszi a részét a zúzásból, így a katonás menyecskék gyöngyszeme,

Michelle Rodriguez (Mostanság ugye az Avatar, Machete filmekben is domborított) is szerepel a filmben! :-)

 


Azonban amiért kiemelném a tucat-háborús filmek közül az, hogy nagyon nagy hasonlóságot mutat egy-egy Warhammer 40k-s kampány küldetéseivel. Van benne mindenféle "küldetés": felderítés, civilek kimentése, állás tartása, ellenséges bázis támadása, kitörés stb. Mindez a szétlőtt lángoló Los Angelesben, ami egy Cities of Death, vagy Planetstrike (főleg mikor az él-ilyenek megérkeznek) küldetés hangulatát idézik. A marine-ok is többé-kevésbé megfelelnek egy jól felszerelt Imperial Guard seregnek.

Az idegen dizájnolását szerencsére nem vitték túlzásba (ennyi spoiler sajnos kell, úgyhogy lelövöm a poént, a támadók nem  tyranida szerű bogarak), sima gyalogság gépfegyverszerű eszközökkel felszerelve, némi nehéz járműparkkal, önjáró lövegekkel és jóféle légierővel megspékelve. Szóval ideális ellenfél a planetáris véderőnek, mivel mindkét sereg shooty, így közelharcot nem nagyon vitték túlzásba.

Összegezve, szerintem mindenképpen egyszer nézhető darab, akinek anno tetszett a Black Hawk Down, az nem fog ebben a filmben csalódni, és a mozi élmény mellett a terepasztalos zúzásokhoz is remek inspirációt adhat!


- Ladislaus -
 

Ügyfélszolgálatos véleménye:

Nekem személy szerint nagyon bejött a film, igaz én szeretem a háborús filmeket és a Black Hawk down-nak is nagy kedvelője vagyok. Ennél a filmnél szerencsére nem vitték a nyáladzást túlzásba összesen egy olyan rész van aminél forgattam a szemeimet, de hát a texasi kisteherautós redneck közönségnek is meg kell adni a magáét. Szerencsére a filmnél nem voltak olyan elképesztően debil logikai bakik és blődségek mint az Independence Day-ben. Itt legalábbis nem egy windos 98-at futtató géppel fertőzték meg az idegenek anyahajóját. Illetve végre az idegenek nem voltak allergiásak a vízre mint a rosszemlékű jelekben (és a faajtó sem jelentett nekik akadályt).


Voltak persze megkérdőjelezhető dolgok, de mondjuk be lehet tudni annak hogy az idegenek, nos, idegenek.

Ami érzés bennem is kialakult, hogy teljesen olyan érzésem volt mintha X planéta stubber-ekkel felszerelt PDF egységei küzdenének az idegen fajjal. Ha megspékelik egy két birodalmi sassal és „FOR THE EMPEROR!” csatakiáltással teljesen hihető lett volna. Ja igén és igazi thread-head –ként elégedetten jelenthetem ki, hogy volt tank a filmben. Én ajánlanám mindenkinek, jó kis vérgőzös töltényben gázoló zúzda ez a film. Jó morális és oktató jelleg messze nincs benne de nem is az új District 9 ként reklámozza magát.


- Ügyfélszolgálatos-
 

>> Itt folytatódik a post >>>" />

4 komment

Címkék: ismertető triumvirátus ladislaus


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr352749453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ügyfélszolgálatos 2011.03.18. 17:13:33

@tengerSAM: Ja általában amit az indexen lehúznak azt érdemes megnézni, mert jó. :P
Oké aláírom, hogy ez nem egy IQ film, de nem is azért néztük meg. Ilyen filmben értelmet keresni olyan felesleges mint erkölcsnemesítő szózatot pornófilmben.

Ladislaus 2011.03.21. 09:08:26

@tengerSAM: Persze, fanyalogni lehet, az index-esek néha már-már eléggé magasra teszik a lécet a filmekkel kapcsolatban. Ez kb annyira értelmes film, mint a 300, mégis mindkettő nézhető és szórakoztató darab, már annak, aki ilyesmire vágyik. Szerintem ez a film nem árult zsákbamacskát, ezért is írtam, hogy csak szigorúan fan-oknak! :-)

DolfikaVik 2011.03.25. 07:20:39

Én barátnővel ültem be, és bár végül a véleménye az volt, hogy tök kihagyható, mégsem unatkozott rajta :)
Én is imádom a háborús filmeket, és a Black Hawk Down tényleg etalon, de a kettő olyan messze van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Összességében ez is tetszett, mindig vevő vagyok valami idegen inváziós filmre (még az elb***tt Skyline-ban is láttam 1-2 pozitív dolgot), de azért ez néha a bosszantó kategóriát súrolta. Több kritikában is kiemelték a koppintásokat, merthogy ebben a filmben semmi eredetiség nincs. Ez sajna tényleg így van... BHD, D9, Ryan közlegény, Aliens, ID4, kapcsiból ennyi ugrott be, amiknek komplett jeleneteit egy az egyben átvették. Persze nehéz kihagyni a korábbi nagy filmekre utalásokat, de tökéletesen lemásolni egyes jeleneteiket azért már sok. Lelkizni nem nagyon kellett volna, mexikói családi szál tök felesleges volt bele, állatorvos néni (az isteni Bridget Moynahan) tök felesleges volt bele, a zene nem rossz, de egyáltalán nem passzolt alá, a karakterek klisések.
Viszont 70 milkából igazán pazar látványosságot hoztak össze, a kép szép, a hang jó, és ahogy írtátok, aki bukik az ilyen jellegű filmekre, annak kötelező és élvezni is fogja. Én élveztem. De hogy majd ott figyeljen ez is a díszdobozos többi háborús dvd-m mellett, nem valószínű :)
süti beállítások módosítása