Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2010.05.24. 07:00 Petrow

NSS 1. rész: Chaos Daemons

Ennyi bevezető után lássuk az első áldozatot. Gonoszak, mindenhol ott vannak és jól legyaknak - ők a káoszdémonok. Íme a pontozásuk:


Modellezés összesen : 8 pont (a 15-ből)


Figura-ellátottság: szinte mindenhez van figura, kivéve pár spec. karaktert és egy egyedi démonherceget.

Műanyag figurák: a műanyag figurakínálat botrányos, a Soulgrinder és a 2 troop kivételével úgy ratyi, ahogy van. Szerencsére ez hamarosan fog változni.

Konvertálás: Konvertálásban rengeteg lehetőség van, de nélküle is jól megvan a démonsereg, ráadásul a rengeteg fémfigura nem is igazán támogatja az effajta tevékenységet.

 

Játék összesen: 17 pont (a 35-ből)


Szabálytámogatottság: Közepesen régi codex, amit még a 4. kiadásban adtak ki az 5.-re írva. Azóta zéró FAQ, és pár idiótaság, szóval van mit javítani, de nem játszhatatlan.

Lövés: Lövésben egyértelműen gyenge a teljesítmény, ez a sereg nem erre van kitalálva. A Tzeentch egységek és a Soul Grinder istenes, de a többi felejtős.

Közelharc: Közelharcban két dolog miatt kaptak "csak" 4 pontot: az igazán erős közelharcosaiknál nincs frag-gránát, és ezt csak nehezen tudják kompenzálni. Szintén emellett szól a deployment osztás is, ami 3-ból egyszer beszivathat.

Pszíképesség / pszívédelem: Pszíképesség: Khorne miatt kaphattak egyet, a démonok összes lövése és varázslata normál shooting ability, nincs "hagyományos" pszí-képességük.

Tápos sereg: a táposságban egyértelműen a bléoodcrusherekre épülő cirkusz viszi a prímet, amit azért nem könnyű megfogni. Ehhez kapcsolódva: a kompetitív seregek is ekköré az egység köré szerveződnek, illetve nemzetközi fórumokon láttam még egy-két fateweaver - Epidemus sereget.

Versenysereg és változatosság: a fenti negatívumok, és a spec. deployment szabály miatt nem a legkönnyebb sereg, és pár lista ellen vért fog izzadni a játékos, még ha rá is készül.

Tanulógörbe:

 

Összesen: 25 pont


Bólogatsz? Anyázol? Kommentbe vele!

>> Itt folytatódik a post >>>" />

18 komment

Címkék: ismertető hobbi sereg miért jó játszani káoszdémonok nss


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr752024700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2010.05.24. 07:44:30

A pöttyözés mellett egy kicsit bővebb kifejtés üdvös lenne, de az ötlet király!

_bala_ 2010.05.24. 09:08:25

Helló!

Figyi, fantasyban is tervezitek ezt a fajta pontozásos kifejtést, mint 40K-ban?
Mert ha nem, akkor én megcsinálnám fantasy seregekkel - természetesen utalva az írásodra :))))

Hm?

Bala

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2010.05.24. 10:44:20

Ha CD kap 1-es psí-re, akkor a tauk -1-et? :D Bár gonodlom már előre megvan mindegyik faj, hogy a pontozás kiegyensúlyozott legyen ;)

A végén ugye lesz egy összefoglaló cikk/táblázat is? Egyébként egyetértek tengerSAM-el, hogy egy-egy mondatban kifejthetnéd a pontzás okait (pl. a négyféle démonból csak kétféle kapható műanyagból, s rajtuk kívül semmi más). Így évek múlva (a kínálat vagy a szabályok változásával) is értelmezhető lenne az írás és nem kellene átírni, aktualizálni.

kabaman 2010.05.24. 11:21:37

@_bala_: Az bizony f@sza lenne!

Huntroll 2010.05.24. 12:04:41

Bizony, a bővebb kifejtés nem ártana :)

gerry666 2010.05.24. 12:32:32

Hát ezek se lesz álmaim serege- Ám mivel nem értek hozzájuk ezért csak bólogatok okosan hogy igazad van:)

Ladislaus 2010.05.24. 13:44:35

Aham, a bővebb kifejtés jó lenne, pl előnyök-hátrányok. (megosztott deployment, egyedi karakterek). Bár a Káoszdémon kódexben nem vagyok otthon, azért az 1 pontos pszi kicsit kevés (jó, ha tisztán Khornie-démonokkal játszol, akkor meg 0), mivel azért Tzeench-démonokat nem nevezném gyenge pszíkernek. Ha viszont démonk nem kapnak 5-ös közelharcot, akkor kik? Nem tudom a pontozás alapjait, de ha pl a sereg átlag WS-ét és Erejét és a támadások számát (mondjuk a troop-okat valahogy nagyobb értékkel súlyozni) vennéd alapul, az jó lenne. (esetleges plusz pontok az invu-kért és pow. támadásokért)

Petrow 2010.05.24. 20:55:38

Örülök, hogy megmozgatta az olvasóközönséget a téma.

Mint a bevezetőben említettem, a sereg pontozása elvileg nem lesz egy kőbe vésett dolog, szóval a pontokat könnyen átírom, de lehet, hogy amire most fél oldalt szánok, azt 3 hónap múlva húzhatom le a klotyón.

De meghajlok a népakarat előtt, és a MOSTANI állapothoz a kifejtés:
Modellezés:
- szinte mindenhez van figura, kivéve pár spec. karaktert és egy egyedi démonherceget.
- a műanyag figurakínálat botrányos, a Soulgrinder és a 2 troop kivételével úgy ratyi, ahogy van. Szerencsére ez hamarosan fog változni.
- Konvertálásban rengeteg lehetőség van, de nélküle is jól megvan a démonsereg, ráadásul a rengeteg fémfigura nem is igazán támogatja az effajta tevékenységet.

Játék:
- Közepesen régi codex, amit még a 4. kiadásban adtak ki az 5.-re írva. Azóta zéró FAQ, és pár idiótaság, szóval van mit javítani, de nem játszhatatlan.
- Lövésben egyértelműen gyenge a teljesítmény, ez a sereg nem erre van kitalálva. A Tzeentch egységek és a Soul Grinder istenes, de a többi felejtős.
- Közelharcban két dolog miatt kaptak "csak" 4 pontot: az igazán erős közelharcosaiknál nincs frag-gránát, és ezt csak nehezen tudják kompenzálni. Szintén emellett szól a deployment osztás is, ami 3-ból egyszer beszivathat.
- Pszíképesség: Khorne miatt kaphattak egyet, és @UBorka: a tauk 0-t kapnak, nem vezettem be mínuszpontokat :) @Ladislaus: a démonok összes lövése és varázslata normál shooting ability, nincs "hagyományos" pszí-képességük
- a táposságban egyértelműen a bléoodcrusherekre épülő cirkusz viszi a prímet, amit azért nem könnyű megfogni. Ehhez kapcsolódva: a kompetitív seregek is ekköré az egység köré szerveződnek, illetve nemzetközi fórumokon láttam még egy-két fateweaver - Epidemus sereget.
- a fenti negatívumok, és a spec. deployment szabály miatt nem a legkönnyebb sereg, és pár lista ellen vért fog izzadni a játékos, még ha rá is készül.

@gerry666: pont azt akarom kihozni belőle, hogy ez a pontozás ne tántorítson el senkit, csak tudja, mire számítson, aki belevág.
Amúgy igen, a te kérdésed indította el a lavinát :)

gerry666 2010.05.24. 21:11:34

@Petrow: Na ez az koment elégégé kiterjedt volt:) Ilyet minden post hoz és nagyon királyak lesznek!:)

DolfikaVik 2010.05.25. 06:56:31

Na, az ilyen értékelést szeretem. Amikor egy hozzáértő ír megfelelő szempontok alapján egy seregről. Jó nagy fába vágtad a fejszédet, de úgy tűnik, működik a dolog. Ennél többet tényleg nem érnek a démonok. Az én szubjektív értékelésem róluk. Szeretem őket, mert hangulatos, és mert ha nem a gw-s szar figurákat használod, nagyon szép sereget építhetsz. Játékban sokat valóban nem érnek, egyedül a bc cirkusz jó valamire, versenyekre is valamiért csak azzal mennek.
Ők a harmadik seregem, de kizárólag a hangulat miatt. Inkább a polcon nézegetem őket, de játszani nagyon ritkán.
Még a psziképességgel kapcsolatban annyit, hogy ha rájuk psziznek, akkor az szivatja őket. Poén, de ez van. A legjobb móka SM-mel elnyomni előttük a nullzone-t. Nesze neked invu :)

Wolflord_EC 2010.05.25. 10:19:48

Nem értek mindenben egyet. :)

Modellkínálat: nem léteznek szekeres heraldok, és isten igazából nincs sehol megfelelő modell, még konvertálni se nagyon (mivel nincsenek seekerek, így nem lehet slaanesh heraldot szekéren konvertálni, ebayről kell mindent beszerezni, aranyáron, fémből).
Seeker modell, mint írtam, nincs. Most jönnek majd ki, júliusban-augusztusban. ;)

Szabálytámogatottság: kb 1,5 hónapja jött ki hozzá a FAQ, de tény, elég sovány. Viszont van. :) Tessék gyakrabban nézegetni a GW oldalát.

Wolflord_EC 2010.05.25. 10:52:43

Bocs a floodért, de most néztem meg a másik kettőt is. :) Vicces, hogy daemons pontban kevesebbet kapott, mint a régebbi daemon hunters. :P

Petrow 2010.05.25. 11:14:04

@Wolflord_EC: nézegetve vagyon :)
A zéró faq-ért elnézést, valóban félreérthető, szóval olyan, mint a dark angel: van, de nem sokat ér.

Petrow 2010.05.25. 15:36:16

@_bala_: Sajnos WHFB-t tekintve műkedvelő laikus vagyok, semmi bővebb rálátásom nincs. Ha jól tévedek, akkor mostanság kapnak új szabálykönyvet, szóval én nagyon szívesen vennék egy ilyen összefoglalót róluk.

_bala_ 2010.05.26. 11:28:36

Petrow, mindenki:

Igen, július 10-én jön új alap szabálykönyv, ami NAGYBAN fel fogja rúgni ezeket a megítélési szisztémákat.

Pl. véleményem szerint az Empire erősödni fog, míg a Vampire Count meg gyengülni - éppen ezért várok a könyv megjelenésével, és utána fogok nekiállni ennek.

Még egyszer nagyon köszi az ihletet, király, hogy van egy ilyen 40K -hoz...

Most újítom a blogomat, szóval majd pont jó lesz :) :) :) :)

Bala

DBenny 2010.07.04. 23:05:36

én pont most találtam egy cikket a GW honlapján (a chaos demons articles között) ami augusztusra mondja az új dolgokat :P mostanság nagyon gondolkodom azon hogy a SM-jaim mellé az eldák helyett démonokat kezdjek gyűjteni :D

Dbenny 2010.07.21. 19:39:30

nem tudom mennyire figselitek de az advance order szekciót kezdik ellepni az új démonok(köztük a műanyag,szárnyas DP nyamm :D)

Petrow 2010.07.22. 08:19:15

@Dbenny: figyeljük bizony, egy szárnyasra valószínűleg én is be fogok újítani.
süti beállítások módosítása