Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2010.03.08. 15:30 Ladislaus

Káosz körmérkőzés: IG vs. CSM vs. SM - Első rész



Sereglisták:


Igi:
Én próbáltam egy olyan listát összepakolni amivel jelentős tűzerőt tudok felvonultatni, de van valami közelharci ütőerő amivel meg tudom védeni a tankjaimat. Maga a csata teljesen a FOC-nak megfelelő 1500 pontos volt. 2 Hq-t hoztam egy sima Company commanderrel az egyiket kimérában és a másikban pedig Strakent testőrökkel, egy Master of Ordnance-szal.  A gyalogság jórész sima bunyikból állt nulla speciális fegyverrel és egy autocannonnal, hogy a rhinokat le tudjam zúzni. Mivel már szerettem volna kipróbálni mit tudnak a hellhound variánsok ezért egy devil dog-ot is beraktam hull multimeltával. Jött még 2 klasszikus Russ a jó öreg lascannon + bolter sponson kombóval. 3 sentinel autocanonnal, és végezetül egy veterán szakasz 3 meltával +demo charge-al egy vendettában tartalékban. És persze Marbo (HURR!)

Imre:
Egy újabb felállást próbáltam ki – igazából a teljesen klasszikus felépítésre alapozva. HQ-nak Captain Durant (Sicarius) választottam. A troopokat 2 taktikai osztag képviselte – mindkettő 10 fős, plazmafegyverrel és rakétavetővel felszerelve. Az őrmesterek kaptak még egy energiaöklöt is – biztos ami biztos. A fast attack csapatot egy 5 fős assault squad képviselte, flamerrel és power fisttel az őrmesternél. Az eliteket egy 5 fős terminátor osztag, assault cannonnal és heavy flamerrel felszerelve, valamint egy 6 fős assault terminátor osztag. Végül heavy supportként egy land raider, storm bolterrel, HK rakétával és multi meltával.

Laci:
1500 cr.-ből sok gonoszságot lehet venni, és mivel már a berzerkerek által elköteleztem magam Khorne mellett, HQ választásnak nem is jöhetett más szóba, mint Kharn maga! :-) A gyalogsági részlegnél kilenc berzerkert, hozzájuk az energiaöklös (sajnos nincsen energiakalapács a CSM kódexben) Káplánt is megvettem (jó drága volt), továbbá egy tíz fős energiaöklös, melta-plazmával és dicsőséges ikonnal felszerelt gárdista osztagot hoztam. A berzerkerek és Kharn a zsír új Land Raider-ben csücsültek, míg a taktikai osztagot a jó öreg rhinóba pakoltam be. A gyalogsághoz vettem még tíz darab lesszer dímönt, egyrészt az invu mentő és a deep strike képesség miatt. Beszivárgó és diverzáns egységként vettem még öt kiválasztottat, itt a bajnoknál volt energiaököl, melta és a dicsőséges káosz ikon, és még a csapatában volt egy plazmagun-ös fijju is. HQ-vadász osztagnak a rettegett káosz-termiket hoztam, mindegyiknek kombi-plazmagun-t vettem és bajnoknak Khorne ikont és láncöklöt vettem (hátha közel jut egy járműhöz). Nehéz és rohamjárműnek a káosz Land Raidert vettem, teljesen alap volt, csak egy havoc rakétavetőt vettem hozzá. A pontokból még pont kijött még egy obliterator is, aki szintén deep strike-ra játszott.

1. csata: CSM. vs. SM.

Laci:

A küldetés annihilation volt, spearhead deployment-tel, és én nyertem a kezdeményt. Imre végül is mindent felrakott, nem osztotta meg a szakaszait, így én közpre helyeztem a Land Raidert, bal szélre a Rhinót, jobb szélen meg a szépmarínok oldalába beszivárogtak a kiválasztottak. Imre sikeresen rabolta a kezdeményt úgyhogy ő kezdett.

Az első körben meglődözték egymást a tankok, de effektíve semmi se történt, max a parancsnoka bújt be egy fa mögé a rá vadászó kiválasztottak elől. A második körben a rhinóm seggébe deep strikeoltak Imre terminátorai és sikeresen ki is lőtték a rhinót, míg a szemből a káoszbojzok felé az öt fős assault csapata ugrált. Aztán jött az én köröm, és felhasználva az ikonokat beidéztem a szépmarín terminátorok mellé a sajátjaimat, míg a másik oldalon az obliterátort, középre meg a démonkákat.

A Land Raiderem is nyomult előre, bár kapott egy shaken találatot, de amúgy se lőhetett volna. A terminátoraim beizzították a plazmákat, és egy főre redukálták a hamis császár terminátorait. Golgotrax, az obli megpróbálta plazmával megsütni az egyik taktikai osztagot, de nagyon mellément, és innentől kezdve nem talált el semmit, a dobásaira végig 1-2-1-2-1-őt dobtam! :-) A kiválasztottak addig oldalaztak, míg végre célkeresztbe fogták Sicariust, és sikerült is besebezni neki egy wound-ot. A rhinó roncsai közül dühösen kikászálódó káoszfijjug aztán szanaszét lőtték az orruk előtt táncoló assault marínokat, míg a termik végül lefejelték a megmaradt császárhű tesót is. A következő körben aztán Imre egyik taktikai osztaga immo-ra rakta a káosz Raidert, valamint a másik taktikai osztaga lőtte az embereimet, de mást nem tudott elérni. A körömben aztán Kharn és a Khormunisták kirontottak a nyúlból…izé Land Raiderből.

Kharn megrohamozta a szépmarin parancsnokot és egy laza mozdulattal begyűjtötte a fejét, míg Khaine és a Khormunisták felszecskázták az előttük álldogáló (és nem öldöklő) taktikai osztagot.

A démonkák megpróbálták fedezni a berzerkereket, de sajnos túl messze voltak. No és a következő körben jött a szívás, mert Imre végre szabadjára engedte a Raiderében pihenő assault marínokat, akik rohamból végeztek is a berzerkerekkel majd Kharn felé csoszogtak. Kharn eszetlen mennyiségű lövést kapott a Land Raidertől, de Imre epikus méretű 1-es mennyiséget dobott (két körön át) így karcolás nélkül tudott fedezékbe húzódni. A következő körök kissé állóháború jelleget hoztak, a démonok megrohanták az utolsó taktikai osztagot, akikből le is szedtek párat, őket viszont az assault termik kapták hátba, viszont újabb 1-es dobás széria jött Imre mentődobásai során, így az osztaga fele odaveszett (-3 assault marín). A hátul csoszogó terminátoraim és a taktikai osztagom jött felfelé, de ők már csak a csata végére értek célba. A taktikai marínjaimat is megrohanták az assault marínok, és sikeresen 50%-ra verték a fijjugat, de a válaszcsapásban még két assault termi veszett oda. (és csata végére már csak 1 db maradt) Imre Land Raiderje még végzett az uccsó kiválasztottal, és ezzel véget is ért a csata. Az összesítés során közel hasonló (ha jól emlékszem kb 70 pont különbség volt) értékű scoring unit-unk maradt (~600-670 pont), úgyhogy ez a csata egy egészséges döntetlenre sikerült.


A sereg-összeállítást alapjáraton végül is jónak ítéltem, apróbb finomításokra lesz majd szükség, pl a Berzerker bajnoknak célszerűbb lesz energiafegyvert venni az energiaököl helyett, hogy a többiekkel egy fázisban tudjon ütni, így az assault marínok kénytelenek lesznek invu-t használni, ami 8+1 berzerkernél roham nélkül is 28 db WS5-ös dobást jelent. A Land Raiderem is jól teljesített, érdemes a berzerkereknek és a HQ-nak megvenni (még ha Heavy Suppor választásba kerül is), mert így biztosan bejutnak a csata sűrűjébe. A káosz terminátorok a deep strike-os plazmasortűzzel kivégzők, bár most a fluff kedvéért khorne ikont kaptak, távlatban célszerűbb tzeench ikonnal (4+ invu) felszerelni őket. A kisdémonok most várakozáson felül teljesítettek, jó volt látni, ahogy a taktikai osztagot és termiket is beragasztották közelharcba, sőt még 3 assault termi lelkét is magukkal vihettek a warp-ba. Szóval összességében meg voltam Kharn Vérebeivel elégedve, úgyhogy a csata: „jó mulatság, férfimunka volt!” :-)

Imre:

Kicsit vegyes érzelmeim vannak a csatáról, mert bár a klasszikus felállás itt sokkal jobban teljesített, mégis a kockaszerencse sokat elvett a nyerési esélyekből. Koncentrált felállást választottam, középen a landraiderrel és a két troop osztaggal, bal oldalon a kapitánnyal és jobb oldalon az assault squaddal.

Az első körben bár megnyertem a kezdeményt inkább csak helyezkedtünk, semmi hatásos dolog nem történt. A második körben megjöttek a terminátorok, és az assault squaddal karöltve szétszedték a rhinot. Persze a benne ülőknek semmi baja nem lett, ami előrevetítette a két szakasz sorsát.

Lacinak bejöttek a terminátoraim mellé a sajátjai, középre a démonok és szélre a híres „Galambvadász” obliterator. A káosz-terminátorok a 4-es szabályok miatt rapid firet használtak a kombi fegyverre és szétszedték az osztagomat. Ez igazságtalanság! Sokkal jobb cuccaik vannak... Galambvadász Golgotrax végig csak a levegőt lődözte, feltételezhetően irritálták a szálldosó galambok.

Mindeközben a bal oldalon addig császkáltak a kiválasztottak, amíg lőni nem tudtak és a landraider is előrejött annyira, hogy a benne lévők kimásszanak.

 

Az egyesített erő, végül legyűrte Duran kapitányt, aki nagyjában és egészében semmit nem csinált a csata során. Jobb oldalon közben a csata véget ért az űrgárdisták halálával. Aztán jött egy fordulópont a csatában. A tankvadász taktikai osztag végre immo-ra rakta a landraidert és az assault terminátorok is beavatkoztak a csatába. Megették a berzerkereket, majd nekirontottak a taktikai osztagot támadó démonoknak és végeztek velük. A káoszgárdisták maradéka is odaért még a csata végére és az assault termik még velük is foglalkoztak. A landraider mindeközben bénázott 2 kört Kharnnal, de legalább végzett egy kiválasztottal. Az összesítés végül döntetlen lett (nekem volt kb 70 ponttal többem.

Tanulság:
Sok egyest dobok. Nagyon sokat és fakéz szabály nincsen. (Lehet, hogy illene beruháznom egy új kockakészletbe, a gyerek eltűntette az előzőt) Az assault terminátorok kötelező választás.

A taktikai osztagokat Rhinoba kellene pakolni, úgy gyorsabbak és hatásosabbak. És Duran helyett másokat is érdemes lenne kipróbálni. Amit nem tudok, hogy hogyan lehetne több közelharci támadást elérni – még az assault marinok a legjobbak ebben, de az is kevés. Ellenben kitaláltam egy gonosz (nagyon-nagyon gonosz) dolgot a tankelhárításra, alig várom, hogy kipróbáljam!

- Ladislaus -

>> Itt folytatódik a post >>>" />

9 komment

Címkék: káosz battle report űrgárdista triumvirátus ladislaus


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr191818785

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ügyfélszolgálatos 2010.03.10. 15:36:57

Egyébként a SM kombi fegyverek is tudnak rapid plasmát lőni, le van írva az SM kódexben... :S

Ladislaus 2010.03.10. 17:04:46

@ügyfélszolgálatos: :-) Mr. Fakéz esetében oly mindegy, még a végén a termik kivégzik saját magukat! :-)

Persze nem árt tisztában lenni a saját kódexünk előnyeivel/hátrányaival. (az SM-nél főleg az előnyeivel)

Petrow 2010.03.10. 20:09:09

qrvajó az MK1-es raider, le a kalappal.

Fakezességet meg minden tisztességes tabletop játékosnak meg kell tapasztalnia, én legutóbb a Legendáson éltem át: Grimaldus 1 sebbel 3 db 1-es gurított.
Elsőt a plazmapisztoly találatra, másika a master-crafted dobásra, harmadikat páncélmentőre... Ez után egy 9-es Ld-teszt mentette meg attól, hogy az asztal másik végébe repítsem :)

ügyfélszolgálatos 2010.03.10. 21:45:35

@Ladislaus: Ja a jó öreg fakéz szabály. :P Szegény Döme...

ügyfélszolgálatos 2010.03.10. 21:46:23

@Petrow: Ouch... Nekem a Russok semmit sem találnak el a lascanonnal... Soha.. semmit.

Ladislaus 2010.03.11. 09:05:11

@Petrow: Köszi, sikerült anno egy MKI-es LR sablont találni a neten, abból van. :-) Most még papercraft-ban kellene gyártanom egy Predatort, meg egy Defilert! (hosszú távon meg még kellene egy Vindicator is) Áhh, oly sok a tank, és oly kevés az idő! :-)

Schundi 2010.03.12. 14:19:20

Ti melyik szabályrendszer alapján játszotok? Vagy honnan vannak a küldetések?

Ladislaus 2010.03.15. 13:22:03

@Schundi: Szabrendszernek a WH40k 5. edition-t használjuk, kódexekből is most a legfrissebbekett (IG-5ed, SM-5ed, CSM-4ed, Elda-4ed). A küldetéseket részben az alaprendszerben lévőket, illetve (pl. a Space Hulkosat) a többit magunk írtuk.
süti beállítások módosítása