Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2009.12.07. 14:13 tengerSAM (törölt)

Games Day Budapest 2009 - a színfalak mögül (by Ubi)

Nem tudom ki az aki el tudott jönni, és ki az aki nem. Azt minden esetre elmondhatom, hogy mindenkinek megéri eljönni, hiszen a legtöbben csak itt találkozhatnak azokkal az arcokkal, akikkel év közben a fórumokon keresztül tartják a kapcsolatot. De milyen volt idén? Szerintem fergeteges, pedig én szervezőként nem nagyon tudtam körbenézni.


(kattintással nagyítható)

A Games Day Budapest egyik fő programja a Golden Gobbo festőverseny. Idén ezt megint megvariáltuk és a tavalyi kategóriák mellé bevezettünk pár professzionális (bárki számára nyitott) kategóriát. Kicsit tartottam is tőle, hogy ezekben nem lesz elég nevező, de végül itt is kiosztottuk a goblinokat. A felhozatal fantasztikus volt, 180 versenydarab. Sokan ráadásul kihasználták az egy kategóiában nevezhető figurák korlátját, és neveztek 2-3 darabbal is. Ráadásul nem is akármilyen munkákat adtak be. A nap győztese azt hiszem MAXXxxx lett, aki 12 kategóriában nevezett és 9 goblint vihetett haza.

Időmet legtöbbet itt töltöttem, hiszen folyamatosan érkeztek a nevezők, és nem sok időnk marad pihenni. Örömteli volt. Azt is sikerült megoldani - ha nem is a legprofeszionálisabban -, hogy minden versenydarabról készült végre kép. Így bárki összevetheti a hazai termékekkel, és eldöntheti jön-e jövöre. Bár szerintem mindenképp érdemes résztvenni benne, mert néha apróságok döntenek.

A bemutatókkal kapcsolatban csak annyit tudok elmondani, hogy habár a korábbi évekhez képest kevesebb asztal készült direkt a rendezvényre, az asztalok viszon már koránt sem voltak üresek. Mindegyik asztalnál ment a játék folyamatosan, és voltak olyan asztalok is, amelyekhez nem lehetett odaférni. Idén sokkal változatosabb volt a felhozatal is, és gyakorlatilag nem volt olyan játék, amiből kettőnél több asztal lett volna (illetve egy, Warmachine).

A bejárat melletti boltok igen tetemes mennyiségű áruval készültek, megvallom őszintén az ő véleményüket még nem hallottam, hogyan sikerült nekik. De ha hallanám is, akkor is meg kéne tartanom magamnak. Minden esetre aki venni akart valamit, az szinte biztosan meg tudta venni.

Ha el akartad adni a portékádat, vagy csere-berélni szerettél volna arra ott volt a börze asztal. Vagy inkább sarok, mert sajnos gyorsan kiderült, hogy az oda kitett egyetlen asztal - és a hely is - igen kevés volt. Gyakorlatilag a sarokban zárásig folyamatosan tömeg volt. Erre majd jobban odafigyelünk.

Számomra meglepetés volt a tombola sikere. Mármint hogy mennyi felajánlás és figura, könyv vagy más használaton kívüli hobbikellék érkezett. Igaz a felajnálók zöme régi motoros a hobbiban, de úgy vélem náluk van a legtöbbször feleslegessé vált portéke. Nekik külön köszönet a segítségért, és a támogatásért.

Végül egy kis számvetés. A rendezvény több látogatót fogadott a tavalyinál. Több nevezés volt a Golden Gobbón. Igaz nem volt annyi asztal, de azok változatosabbak voltak. A fórumokon, vagy személyesen nekem tett megjegyzésekből arra következtetek, hogy akik ott voltak azok mind jól érezték magukat. Ismét meglepett, hogy a zárás után olyan sokan maradtak segíteni a terem bontásában, hogy alig több, mint egy óra alatt elindulhattunk hazafelé.

A magam és szervezőtársaim, az egyesület nevében szeretném megköszönni az összes önzetlen hobbistának a segítséget és támogatást. A képekért meg köszönet Lokinak.

Uborka (http://mste.hu/)

>> Itt folytatódik a post >>>" />

9 komment

Címkék: vendégművész ubi games day


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr731580297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petrow 2009.12.07. 14:28:59

Köszi a leírást, korrekt összefoglaló volt. És a szervezést nemkülönben :)

Kryw 2009.12.07. 18:51:59

királyok voltatok valóban változatosak voltak a játékok, és olyan wargamekkel is találkozhattam amivel valószínűleg máshol biztos nem futnék össze.
ami egyedül nem tetszett az a gobo nevezés kicsit azért sok 9 szobrocska egy embernek jobban el kéne különíteni a profi-amatőr brigádot vagy korlátozni kéne a 1 főre jutó nevezendő művek listáját

remélem jövőre is találkozunk

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2009.12.07. 19:29:13

@Petrow: jut eszembe kolléga, annyira de annyira örülnék neki, ha a hónapok óta félkész állapotban leledző cikkedet végre befejeznéd. :)

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2009.12.07. 19:57:08

@Kryw: Mondd ezt Teboul-nak, aki már 33 Golden Daemon szobrocskát gyűjtött be.

A profi versenyzők listáját az Egyesület állította össze. Közösen, nem az én szubjektív véleményemre alapozva. Azt pedig előre senki sem láthatta, hogy egy egyébként tehetséges srácc minden kategóriában akar undulni. Ha utánacsinálod, akkor lehet téged it átsorolunk profiba, se semmiképp nem a helyszínen, nevezés közben.

Petrow 2009.12.08. 09:50:45

@tengerSAM: a jövő héten végre visszakapom a Volgográdba emigrált fényképezőgépem, és akkor bé lészen fejezve - amúgy éles szemmel megáldott emberkék kiszúrták a GG scifi nevezők között század első, fullra kész figuráját :)

DolfikaVik 2009.12.08. 10:12:45

No, és akkor milyen volt a Games Day a színfalak mögül? Ha már ez az írás címe :)

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2009.12.08. 16:25:04

@DolfikaVik: Leginkább strapás. Leglább kétszer el tudtam menni az asztaltokhoz :) Szerencsére sok időt nem hagytak a GG nevezők nézelődni, és akkor is volt teendő elég. Igazság szerint a versenydarabokat sem volt időm végignézni.

Kétségtelen, hogy a reggeli rumliban voltak pillanatok amikor majdnem elszállt az agyam, de megoldottam.

A zárás azonban flottul ment. Elég sokan jöttek oda hozzám a végén is, hogy elmondják jól érezték magukat és ha segítség kell jövőre szívesen jönnek. Ez mindig jól esik az embernek, zöldségnek :D

Kryw 2009.12.09. 19:34:27

ott figyel a jobb alsó sarokban a törpöm:D

fűrészpor · http://www.pallas70.hu/tanfolyam/aruterito-tanfolyam.php 2009.12.11. 12:07:24

Érdekes, hogy erről nem is hallottam pedig a barátom is szeret játszani.
Lehet, hogy csak az hittem, hogy nem érdekelt volna?
Pedig nekem klassznak tűnik a fentiek alapján.
süti beállítások módosítása