Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2009.07.21. 22:49 Petrow

Exit light, enter night...

Estére megkaptam az erre a napra kiporciózott rossz hírt - a SAM által is méltatott Vassal 40k végnapjaihoz érkezett. Július 31.-el a GW bezáratja az oldalt, és nem engedi tovább publikálni a modul GW-hez köthető részeit.

A programot készítő srácok az oldalukon igazi angol hidegvérrel fogaták a GW levelét. Én is szeretném követni a példájukat, így azt kívánom  GW-s felebarátainknak, hogy csak egészen kevés sünt sz@rjanak, azt se farfekvésesen...

Aki le akarja tölteni a prgramot, július 31.-ig itt megteheti.

>> Itt folytatódik a post >>>" />

26 komment

Címkék: hírek szolgálati közlemény linkajánló hobbi gw


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr341259895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DolfikaVik 2009.07.22. 06:57:56

Bár jómagam épp csak kipróbáltam a Vassal-t, de nagyon sok embert ismerek, aki rendszeresen játszott is vele. Azt meg mindenki tudja, mekkora segítséget is jelentett egy új sereg megvásárlása, vagy létező sereg bővítése előtt. A GW szokása szerint ismét öngólt lőtt. Persze, védjék a jogaikat, meg minden ilyen f***ság, de egyszerűen idióták, ha nem látják a lehetőséget a dologban, és nem próbálnak megegyezni az ilyen remek kezdeményezések elindítóival. Szóval tehetnek egy szívességet. Illetve nottinghami olvasóinknak: You can do us a favor.
Sebaj, már úton van hozzám a csilivili új Classic Battletech kezdődobozom :)

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.07.22. 08:27:16

Ezek annyira nem érzik a ritmust, hogy azt már elképzelni is nehéz. Szar van a palacsintában, ezért idegből hoznak kontraproduktív döntéseket. Meg lennék lepve, ha 5 éven belül nem vennék el tőlük a piacvezető pozíciót.

Egyébként meg:
vassalwmh.ipbfree.com/

Worldpeace!

kabaman88 (törölt) 2009.07.22. 09:24:24

Ha nem tetszene a W40k és a WFB világa, nem foglalkoznék többet a GW sz@rságaival >:-(

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.07.22. 09:54:45

@tengerSAM: Az a baj (nem nekem, nekik), hogy ezzel a lépéssel egy dolgot növelnek, az elégedetlenséget. Kizártnak tartom, hogy ettől emelkedne a bevételük. Azt viszont elképzelhetőnek tartom, hogy sokaknál lesz ez az utolsó csepp, és mondják azt, hogy elmentek ti a p...ba.
Mindenkit szeretettel vár a WM/H és egy elviselhetőbb, emberarcú kiadó. :)

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2009.07.22. 13:22:51

Az a gond, hogy mivel a GW egy részvénytársaság, a részvényesek meg valószínűleg befektetésnek tekintik a céget, nem szórakozásnak, hogy az egész egy logikusan és jól működő kapitalista gépezet. Így aztán amikor az egyik "tőkés" látta, hogy "hé ezt nem az én cégem gyártja?", akkor felszaladt benne a puma, oszt telefon...

Lehet, hogy mindezek mellett az ürgének (aki lehet akár egy bef. csoport is, ugye, ami még kacifántosabb) köszönhetően áll még és él a játék, mert különben valaha rég befuccsoltak volna.

Úgyhogy mindenki gondolja meg, amikor ertévé avanzsáltatja kis cégecskéjét :) Utána még az is lehet, hogy őt menesztik elsőként...

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2009.07.22. 13:28:40

@tengerSAM: mi az a wargame a logóban? :D Lassan a képeket is cserélheted ;)

DolfikaVik 2009.07.22. 14:07:09

@UBorka: Ki az a hülye, aki játékokba fektet? :D

Petrow 2009.07.22. 14:18:07

@DolfikaVik: ha hozza az elvárt növekedési rátát, akkor Mr. Ca$h részvényes magasról tesz rá, hogy a pénze történetesen olajban, kaucsukban, vagy éppen apró műanyagfigurák gyártásában van. Emiatt sajnos Uborkának van igaza: ezek az emberek "pénzelik" a hobbit legfelülről.

Ezért is fontos, hogy a vezérfejes mit választ: csattározik a befektetőkkel, és a maga útját próbálja járni (vagyis maga alatt fűrészeli a fát), vagy elkurvul, és az "arctalan" játékostömeget haragítja magára (ami szintén magad alatt favágás, csak lassabb).

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2009.07.22. 18:03:59

@Petrow: Valójában ugye valahol középen van az igazság. Bizonyos dolgokról, amik a vevők megtartását/megszerzését célozzák meg meg kell és lehet győzni a befektetőket.

Másrészt mivel ők nem ma kezdték a kapzsiskodást, így komolyan fektetnek a jogi hozzáállásba is (dö szíp szó :) És ehhez mereven ragaszkodnak. Akkor is ha ezzel kisebb/nagyobb játékos közösségeket elvesztenek mint vevőkört.

Másrészt azért ezzel nem vesztenek óriásit. Igaz kevesebb vevő lesz, aki a Vassal nyomán szerette meg, meg ugye a fanatikus Vassal-osok is durcásan csökkentik a kiadásaikat, de ezz a másik oldal vígan kompenzálja. Aki eddig a Vassal-t próbálta ki, most majd a DOW2-t próbálja ki (már ezen is keres a GW).

Másrészről hazánk és kis közösségünk több szempontból is speciális helyzetben van. Részint itt nem olyan magas az életszínvonal (mert a po***** a saját zse*** tö****, mind). Másrészt másmilyen a vásárlói kultúra (megszoktad, hogy hazaviszed a gyárból, hogy lemásolod, stb. Igaz ez a zenére, a könyvre (ki nem másolt még jegyzetet?), programra, de aki teheti az munkagépet, számítógépet, autót is a cégtől "szerez be". Harmadrészt ezek együttesen adják, hogy egy GW szintű mamutnak hazánk nem piaci tényező. És még sokan mások nem azok :(

Megnéztem egyébként a GW eredménykimutatásait. 2008-ban a teljes árbevételük 110 millió GBP volt (az ugyebár 34,5 milliárd forint). Ebből a nyereségük év végén -10 millió FBP (veszteség) volt ;) Olyan nagyok az árréseik... (mondjuk sajnálja őket a fene). Ebből vajon mekkora szeletet hasít ki hazánk? Havi 2 millió? Az mondjuk 25 millió (ami ugye a mi zsebünkből 50), még mindig csak 0,07 százalék (James örülhet, csak kijött ;)
Az eredmény kimutatásokból viszont a hazai kereskedők is leszűrhetnek valamit: Britanniában (is) a hobbi központok (klubok) termelik a forgalom majdnem felét.

DolfikaVik 2009.07.23. 06:57:31

@Petrow: A helyzet az - ahogy Ubi is írja - hogy a GW nem hozza az elvárt növekedési rátát. Éppen ezért balfasz az, aki játékba fektet. Mert míg az olajra, kaucsukra MINDIG szükség lesz, addig pl egy Space Marine Veteran Sergeant nélkül biztosan képes lesz a világ tovább létezni :)

Ubi: A Vassal-nak nem az volt a lényege, hogy babatologatás helyett ezzel játszanak az emberek. Hanem - és ezt nem ismerte fel a GW - hogy ha valaki már érdeklődik a játék iránt, és van elképzelése arról milyen sereget is gyűjtene, akkor a Vassal-ban ezt ingyen ki is próbálhatta. Kitalálhatta, milyen seregre van szüksége, milyen figurákat kell megvennie. A másik fele pedig az volt, aki már létező asztali sereget birtokolt, és ki akarta próbálni, milyen taktika a legjobb, mit kell még vennie. És miután megvoltak a Vassal-os tapasztalatok, rohant a legközelebbi GW boltba megvenni a figurákat.

És a végére még egy dolog. Hazánk éves szinten mintegy 30.000 GBP-vel járul hozzá a GW eredményeihez. Se többel, se kevesebbel. Ahhoz hogy komolyan vegyenek minket, mintegy 75.000 GBP-t kell összetermelni. Mindez trade, vagyis nagyker áron. És ez itt soha a büdös életben nem fog összejönni, ezt most borítékolom neked.

Petrow 2009.07.23. 08:38:02

@UBorka: Nem is feltételeztem, hogy emiatt fognak majd tömegek a GW székházak elé vonulni, és ácsolni a bitót :) A gond az, hogy az effajta dolgokkal szép apránként csipegetik el a fogyasztókat. Te azt mondod, aki eddig Vassal-ozott, az most DoW2-zni fog. Én azt mondom, ugyanakkora a valószínűsége, hogy esetleg 1-2 "idegállapotba" került ember vesz inkább Hordes-ot, vagy Helldoradót, vagy AT-43-at, és elviszi a klubba megmutatni. A klubtársak kedvet kapnak hozzá, és akkor már nem csak az az 1-2 fogyasztó fog hiányozni, hanem a többi klubtag megrendelésének X %-a is, amit másra fog költeni. Erre utaltam, hogy ezzel is maguk alatt vágják a fát, csak nem olyan látványosan gyorsan.

@DolfikaVik: Vik: Ezt a logikát követve senki sem lenne a tőzsdén, aki játékokkal foglalkozik - ezt azért beláthatod, hogy téves elgondolás:)
Anno egy portfolio manager kitalálta, hogy van ez a GW nevű cég, jó nagy nyereséget ért el, hát fektessünk be! Amíg jött a nyereség, meg a zsíros osztalék, addig minden rendben is volt. Ugyanez van kicsiben is: amíg a betétem után megkapom a megígért kamatot, addig magasról teszek rá, hogy azt a pénzt a bank olajban, ingatlanban, fegyvergyártásban, vagy éppen Veteran Sergeant-okban forgatja meg :)

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2009.07.23. 09:01:22

@DolfikaVik: Jaja. Hülye aki abba fektet. De. A befektetők legtöbbször nem emberek, hanem befektetési csoportok (cégek), akik fognak pár adatot ami alapján döntenek: előző évi eredmények, osztalékok, piaci elemzések, céges tervek, marketing stratégia, kockázati tényezők. Az már igaz, hogy az olaj tutibb üzlet. Biztos kicsi a kockázata, és mondhatni biztos a nyereség növekedése is. Ellenben olajba 10x 100x 1000x akkora összegekkel lehet beszállni. Plusz a befektetők (csoportok) aztán egy dolgot nem csinálnak: nem állnak egy lábon.

Lehet, hogy a Vassal-ról nekem voltak rossz elképzeléseim. Nem próbáltam. De valószínűleg annak is ez volt róla az első képe, aki elkaszálta (a 40K-st). Mindezek ellenére nem hiszem, hogy az egésznek nyoma lenne majd a GW bevételeiben (kimutatható biztos nem), vagy más játékokat gyártó cégek életében.

ügyfélszolgálatos 2009.07.23. 10:10:26

@Petrow: Nem hinném, hogy e miatt rohannának az emberek mást venni. Ha valaki tesztelni akarja a sereget, hogy mit akar venni akkor pár papírdarabka és e toll is elég neki.

DolfikaVik 2009.07.23. 10:59:58

Márpedig szerintem akkoris hülye az, aki játékba fektet :) Ha egyszer komolyabban befektetsz valamibe, akkor nem az aktuális állapotot tekinted, hanem előre gondolkodsz, analizálsz, töröd a buksidat. Én legalábbis így csinálom. A nálamnál nagyobb halak meg ilyenebbül csinálják :) Játékban sosem volt, és sosem lesz akkora biznisz, mint olajban vagy kaucsukban. Kivéve amikor elfogy :)
A befektetési portfólió felosztása pedig ahogy írjátok is egészséges dolog. De hogy pont játékba... Na mindegy, nyilván vannak ilyenek, hiszen vannak befektetőik. Amúgy a GW részvények sose szálldostak.

Amúgy pedig Vassal előtt is volt élet, utána is lesz. Nem ez a kérdés. Hanem ahogy Petrow írja, maga az újabb olyan lépése a GW-nek, amivel játékosokat veszíthet.

ügyfélszolgálatos 2009.07.23. 11:36:52

@DolfikaVik: Kérdezd meg a Disney-t, vagy a Hasbro-t, hogy hülyeség -e játékba fektetni lóvét...

DolfikaVik 2009.07.23. 11:53:13

@ügyfélszolgálatos: Adsz elérhetőséget? :)
Amúgy meg nem nyolcvan éves múltra visszatekintő cégekről van most szó, hanem egy erősen rétegjátékot gyártó és forgalmazó cégről. Nagyon nem egy kategória.
De igazad van, nem hülyeség játékba fektetni. Csak épp nem GW-be :)

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.07.23. 14:03:26

Sam, átírnád a blog nevét Tőzsdei kávézóra? Köszi!

Egyébként meg tökmindegy, ki és miért csinálja ezt, a lényeg, hogy még mindig a XX. században él. Aki nem érti meg, hogy mire való az internet meg a közösség egy (szinte teljesen mindegy, mivel foglalkozó) vállalat esetében, az megdöglik. Nem holnap, de hamarosan. Sok sikert a részvényeseknek!

Petrow 2009.07.23. 15:01:38

@Tartótiszt: már folyamatban, a blog fejlécéhez épp most vadászom egy unatkozó yuppie képére, akit a szöszke titkárnő két eladás közötti szünetben sz... Szegafrédó kávéval kínál :D

Mértkellnick? 2009.07.23. 20:20:56

Tartótiszt épp a lényegre tapintott: kész röhej letiltani a Vassalt, mikor pl. a Blizzard ingyenes(!), felhasználóbarát(!), csili-vili rajongói oldal szerkesztőt ajánl a hivatalos honlapján az SC 2-höz... Sok dolog elhangzott már ebben a topicban és korábban is, én csak egyet mondanék: hogy én átálltam Hordesra, abban igenis volt szerepe a GW agymenéseinek. Következtetéseket mindenki vonjon le maga.

ügyfélszolgálatos 2009.07.24. 08:06:44

@Tartótiszt: Bocsi, csak a Hasbro hozzáállására céloztam.

DolfikaVik 2009.07.24. 09:57:01

@ügyfélszolgálatos: Próbáltam, nem műxik a cím :)
süti beállítások módosítása