Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2008.11.22. 07:39 tengerSAM (törölt)

Átkozott daragépek

Tegnap délután nyomtunk egy nagyobb lélegzetvételű meccset Backyard kollégával, 2500 pontból. A sztori ("a diplomáciai tárgyalások megszakadtak") az volt, hogy a pálya közepén egymástól 12" távolságra volt 3 ojjektíva, a cél pedig az volt, hogy a játék végén 3" közelben legyen egy scoring unit (gyk. troop), viszont az ellenfél egy darab se.
Felállásnál sikerült azt a variációt kidobni, hogy fél pályáig lehet felpakolni, ráadásul Backyard kezdett, így a kezdetben felpakolható 2 troop 1 HQ természetesen úgy került fel, hogy a támogató skótok (5 sniper, 1 HB, 3 bolter, 1 spec kari: Torias Telion) egy többszintes épületromban szállásolták el magukat a bal oldalon hátul, egy tactical unit becampelt a középső ojjektívához (generátor), melléjük meg beállt land raiderben a HQ (marneus + 5 közelharci terminator). Nálam a pálya jobb szélére egy magas vulkán takarásába felkerült egy fullos génorzó osztag és a letesztelendő közelharci-szárnyas hive tyrant, bal szélre egy erdőbe (a bal szélső ojjektívától, egy kommunikációs állomástól pár inch-re) beült a másik fullos génorzó osztagom, ami az utolsó körig ott malmozott, majd szép nyugodtam odaslattyogott a célterületre területfoglalni.

A kezdést sikerült egy korrekt 6-os dobással átvennem, de csak annyit csináltam, hogy a jobb szélen tanyázó génorzók a flesh hook-oknak köszönhetően sziklát másztak az egyébként járhatatlan terepnek minősülő vulkán oldalán (melynek túloldalán volt a jobb szélső elfoglalandó objektum, egy lezuhant Aquila Lander pilótafülkéje). A tyrant is csak annyit mozgott, hogy még épp kapjon covert, de közelebb legyen a radírhoz, hogy konzervként ki tudja majd bontani. Az ellenfél lövöldözgetett, de csak egy génorzó hullott le a bal szélről, és ennyi.
Második körtől jött be az összes többi egység (reserve szabály szerint), nekem a második körben egy 15 fős gaunt osztag középen, a lictor, egy minimál közelharci carnifex, mindhárom zoanthrope és két szárnyas warrior osztag. A lictort beküldtem a scoutok közé, de a közelharc nagy csalódás volt, ismét a 3 támadás, 5+ mentő miatt szívtam a fogam, mert gyakorlatilag a 2 ember veszteséggel leverte a leggyengébb űrgárdista osztag a lictoromat két közelharci kör alatt. Ha legalább a mentője nagyobb lenne, akkor lenne esélye a túlélésre, a hit&run pedig nem opció ilyenkor, mert frankón sz*rrá is lőnék közelharc után. Talán ha 2 vagy 3 lictor támadna egyszerre, akkor ütnének nagyot, viszont iszonyatos pontba kerülnének, úgyhogy még töprengenem kell a megfelelő alkalmazásukon. Egyenlőre azt tudom elképzelni, hogy kis létszámú, támogató tüzérséget játszó egységek ellen lehetne használni, így azokat 1-2 körre kivonná a forgalomból. Inkább odaadnám a +2 cover mentőjét egy 4+ vagy 3+ sima mentőért, máris nagyságrendekkel jobban lehetne használni. Esetleg +1 attack, vagy legalább vásárolható biomorphok lehetnének neki, de 90 pont ezért a modellért túlságosan drága ár.
Visszatérve a játékhoz, a bal szélen campelő génorzókon kívül mindennel megindultam az ellenfél felé, a warriorok és a zoák a középső ojjektívánál álldogáló tac unitot szépen 4 fősre lőtték, akik hátra is szaladtak gyorsan, a jobb szélső génorzók átrongyoltak a hegy másik oldalára és elfoglalták az ojjektívát, a tyrant pedig felugrott a vulkán tetejére, hogy onnan vesse magát a land raidere a következő körben. Ellenfelem behozott tartalékból egy vindicatort Antaro Chronus spec karakterrel a volánnál (igen, az ellenfél spec karakterekkel tömte tele a seregét), egy drenyát, majd a későbbi körökben bejött egy még 2 drenya, egy sternguard veterán osztag egy master of forge kivitelű techmarine vezetésével, no meg egy legion of damned is beugrott a középső objektumhoz. Egyébként nekem szintén a későbbiekben jött be a pályára a harmadik osztag szárnyas warrior, még 2 carnifex, egy biow(h)ore, meg még egy gaunt osztag. Innentől inkább csak a  lényeget emelném ki:

Átkozott daragépek #1: Marneus és termi csapata második körben a land raiderből kirontva berohamozta a jobb szélső ojjektívát foglaló génorzóimat, a több körös adok-kapok vége az lett, hogy 5 orzó maradt, miközben mindenféle külső segítség nélkül lekapták a komplett közelharci termi-osztagot marneussal együtt. Na ez nagyon durva volt.
Átkozott daragép #2: A tyrant berohamozta a vindicatort és egy ütéssel szétkapta, majd postafordultával a két közelharci drenya leassaultolta, de a magasabb I-nek köszönhetően a tyrant ütött először, és darabokra kapta mindkettőt, mielőtt üthettek volna. Hoppácska. Később (talán az 5. körben) végre utólérte a menekülő land raidert is és azt is kettétépte, végül 1 wounddal a sternguard oszatgot rohamoztam be vele, ahol 4 veterán kibelezése után a master of forge ütötte ki. A pontját (209pts) maximálisan behozta, sőt gyakorlatilag majdnem háromszor annyi veszteséget okozott, mint amennyiért vettem.
Átkozott daragépek #3: A warriorok a sok twinlinked sablonos fegyverrel (+zoa segítséggel) gyakorlatilag a szétszedték az összes marine egységet.

Az elején megfutott 4 űrgárdistát pedig két carnifex ette meg közelharcban a 6. körben. Gyakorlatilag a meccs végére a kezdetektől a pálya szélén álldogáló sternguard osztagból maradt fent 4 figura + a techmarine, és kész, finito, nem volt több marine egység a pályán.
A 3 ojjektívát a troopjaimmal elfoglaltam, úgyhogy megnyertem a meccset.
Egyébként veszítettem 8 génorzót, 10 gauntot (fránya flamerek), a lictort, 2 warriort és a tyrantot (de csak azért, mert egyértelmű volt, hogy nyerek, és betoltam közelharcba). Gyakorlatilag mészárlás volt. Marneus osztaga iszonyatos pontba került az ellenfélnek, de a génorzók ellen nem igazán tudtak alakítani (hála a sok rendingnek), így ott sok pont ment a levesbe. A sok közelharcra optimalizált monstrous creature miatt a járművek gyakorlatilag pontkidobásnak bizonyultak, mert egyet tudtak lőni (jórészt nem is találtak), és utána már vihették is a bontóba mindegyiket. A warriorok, a biovore és a zoák lepakoltak körönként 13 kis sablont (ebből 9 újrapozícionálható volt), ami statisztikai alapon is elég kemény dió bármilyen seregnek. A sok célpont miatt pedig nem tudta az ellenfél hatékonyan megtörni a seregemet, így nem volt kérdéses hogy ki fog győzni. :P

>> Itt folytatódik a post >>>" />

11 komment

Címkék: battle report űrgárdista tiranida


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr40782326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petrow 2008.11.22. 09:24:51

Jó leírás, lehet, hogy a közeljövőben hasonló koncepcióra dolgozom át a bogaraimat.

Előttem még kicsit sötét a Dawn of War felállás, de Backyard hogyan tudta felpakolni a Radírt, meg a Termiket, ha csak a HQ, meg két troop jöhet?

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2008.11.22. 09:45:33

A kérdés jogos.
Én nem ismerem annyira az új SM kódexet, így azt gondoltam, hogy a termik retinue-ként jönnek, és a HQ dedikált transzportja az LR, így nem problémáztam a dolgon. Most néztem utána, hogy elvileg marneus csatlakozott a termiosztaghoz (elite choise), akik transportként vették a radírt. Ez mondjuk így már véleményes, hogy használható-e, de engem speciel nem zavart.

Gróf Úr 2008.11.22. 10:24:13

A sztori ("a diplomáciai tárgyalások megszakadtak")

Ki a farkam kezdett egyáltalán tárgyalni a 'nidákkal?!? :-DDD

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2008.11.22. 10:33:49

Hát ha az Alien filmekből indulok ki, akkor vannak olyan hülyék...

Gábor 2008.11.22. 11:25:12

Marneus nem jöhetett volna (így a radír sem), ilyen kevés trooppal és ennyi géppel pedig képtelenség nyerni, főleg 2500 pontból...

Huntroll 2008.11.22. 11:25:56

Ahogy látom nidák ellen dakka kell. Sok-sok dakka :D

Petrow 2008.11.22. 20:05:06

Alapvetően a sok gép nem lett volna baj, csak nem értem, mi értelme volt pl. Cronusnak, pláne egy Vindicatorban, ami mindig szóródásra dob, és a synapse miatt nem igazán tudja kihasználni a 10-es erejét. Egy rakat speeder dupla heavy bolterrel vagy typhoon rakétával szerintem eléggé kellemetlenül érintette volna SAM kollega warriorjait:)

Tyrant-nek pl. simán nekimentem volna egy extra armouros radírral tanksokkba, még extra erővel is kevesebb, mint 50%, hogy meg tudja állítani. Carnik ellen meg ott vannak a CC termik, meg a sternguard veteránok.

Tudom, partvonalról kibicelés, egyszer majd szívesen nekiereszteném a necronjaimat egy ilyen hordának :)

Backyard 2008.11.22. 23:35:55

Nem szívesen fűzök hozzá semmit T-sam kolléga BR-jaihoz (jók azok úgy ahogy vannak). Mentségül csak annyit, hogy az ÖSSZES SM figurám szerepelt a játékban... Ha bővül a rendház, majd hozok antigrav-landraidert twin-linked demoliser cannonnal is. Ha reklamál, legföljebb azt mondom hogy benne van az új kódexben... ;)

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2008.11.23. 07:02:39

Azt még hozzátenném, hogy van egy hallgatólagos megállapodásunk, miszerint nem proxyzunk olyan egységet, ami nincs nekünk, maximum fegyvereket, vagy egyéb cuccokat. Olyan szempontból hátrányban volt a kolléga, hogy 2500 pontból valóban szinte csak egyféle sereget tudott összerakni, míg én kicsit rugalmasabban tudtam variálni az enyémet, mert több figurám van.

jclayton 2008.11.23. 20:19:06

mindig úgy drukkolok a csataleírásoknál a tiranidák ellen. majd legközelebb.
süti beállítások módosítása