Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2008.09.21. 21:48 tengerSAM (törölt)

Edvensz ordör in dzsídáböljú

Néhány érdekesség a GW "Advance Order" szekciójából (linkelős, kattintgatós, röhögős játék):


3 éves kor felett ajánlott színes, pöttyös, cuki kockácskák


divatos, dizájnos és trendi táskácskák több színben és méretben az év minden napjára


és végül a fantasy rajongók megvalósult álma, ami nélkül nem lehet élni

Utóbbi anno sima lapos műanyag sablonként látott napvilágot, és mindenki körberöhögte, mert brutálisan drága volt (kb. 1500 Ft), és közben ingyér is lehetett fénymásolni a White Dwarf-ban közzétett template-t. Gyanítom, nem kell mondanom, mekkora keletje volt a műanyag sablonnak. Ráadásul a fantasy társadalomban lámpával kell keresni olyan embert, aki egyáltalán használ óriást, amihez bizonyos napéjegyenlőség fennállásakor (esetleg) szükség lehet (talán) erre a sablonra. Erre most a GW kiad egy 3D-s sablont ennek az iszonytatóan széles rétegnek, akit egyáltalán érint a dolog. No comment.

A táskákra nem vesztegetek sok szót, aki nagyon akart, eddig is be tudott szerezni ennél olcsóbban hordozótáskákat, bár lehet, hogy titokban a GW profilt vált, és hamarosan GW logós esernyők, borotvakrémek és fültisztítópálcikák is bekerülnek a kínálatba.

A kocka meg tényleg röhej, a dizájn sehol nem illik bele a profilba, kockákat meg töredék áron lehet kapni a sarki Ápiszban, szóval csak a totálisan értelmetlen cuccok kategóriáját gyarapítja ez is.

De hogy ne csak fikázzak, az új modellek azért elég ütősre sikerültek (lásd Advance Order többi cucc), és azért valljuk be, hogy ez a lényeg.

PS: 'ázze, nem hiszem el, hogy EZT a TRÁGYÁT kiadják MEGINT...

>> Itt folytatódik a post >>>" />

12 komment

Címkék: hírek gw


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr8674923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2008.09.22. 11:48:10

Kicsit elfogult bejegyzés, nagyon "csóró magyar egyetemista" szemmel kritizálsz egy olyan termékskálát, amit az adott piaci szegmens meg tud fizetni.

Mellesleg megjegyezném, hogy az előzó óriás sablonból elég nehéz volt szerezni, mivel gyorsan elkapkodták. Elég meglepő, HA nincs rá szükség. Kint akkor is megveszik. Hiszen nem drága, még két korsó sör árába sem került ;)

Másrészt tudom, hogy még kinti lépték szerint is drága a GW. Tényleg. A legtöbb konkurense mindenből árul olcsóbbat, nemritkán jobbat is. Sajnos nálunk ezen termékek zöme nehezen beszerezhetetlen, és hazai forgalmazó híján körülményes is :(

Ja, a táskák meg a sok bigyusz amit mostanában ontanak a piacra (nem mellesleg a legtöbb cuccon rajta van a méd is csájna felirat) egy régóta létező igényt vált ki. De azért ezen is jól megkeresik, magukat az biztos. Érdemes odafigyelni, hogy a HSB-be ugyan belefér két nagy vagy négy standard seregszállító táska, de azok ennyiért nincsenek benne az árban ;)

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2008.09.22. 11:57:37

Valóban elfogult vagy, bár én már régen voltam felsőoktatásban, és elég sok éve kereső emberként élek, de nekem így is elég drágának számít 1500 forint egy fröccsöntött műanyag darabért.

A táskák meg... akinek volt esze, az eddig is tökéletesen megoldotta a szállítást, akinek meg csak pénze van, az vegye csak meg, én nem tartok vissza senkit. :)

Gábor 2008.09.23. 09:12:25

Egyet tényleg nem értek (vagyis értem, de elkeserítő). Ha elkezd jobban menni egy cégnek, akkor miért dob rá a növekedő forgalomból származó bevételekre még pár "árrés lapáttal"? Az első figura megjelenése óta kb. 660%-al nőtt a GW-s babák ára, ezt még extra méretű infláció sem indokolná, sem olajárak vagy ólomhiány, ez egyszerű nyerészkedés, a márkaépítés része. Én gyártok neked mutatós miniket, nyomom a reklámot, építek csili-vili boltokat, rendezek Games Dayt, te meg tejelsz - ezt mondja a GW. És igaza van, mert működik neki. Ráadásul az, hogy drága, fogós kérdés. Aki "csak" modellezik az ugyanennyit költ, de még csak játszani sem tud vele (kivéve távirányítós autók, repcsik, de az már árban is borsosabb), egyébként pedig egy koncert, egy nagyobb sörözés vagy egy kifutó PC-játék árából már vesz az ember egy tucat figurát, ami maradandó, persze a játékhoz még kevés, de végeredményben nem megfizethetetlen. Csak pofátlan. Az viszont egy másik kérdés...

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2008.09.23. 11:38:48


A GW drágaságát szerintem nem ilyen szempontból kell megítélni. Ha azt veszem, hogy műanyag- meg fémdarabokért mennyit kérnek, az akkor is drága lenne, ha 15 dollárból megvan egy 2000 pontos sereg. Ez egy hobbi, a hobbik meg drágák. Csakhogy.

- a szabályok nem követik az árakat, tehát kurvajó, hogy lehet tiszta goblin sereget csinálni, de annyiból kijön másik három
- ha valamit megveszel, akkor semmi sem garantálja, hogy jövőre még játszhatsz vele (erre nem egy és nem kettő példa volt)
- amikor arról beszélünk, hogy a márkát fizetjük meg, akkor mindehhez nulla terméktámogatás jár (ami pedig máshol az erős márkák jellemzője)
- az újabb kibocsátások egyre inkább valami "plug-n-play" irányba mennek el, ami nem indokolja az áremeléseket

Egy szóval: a GW azért tűnik sokkal drágábbnak másoknál, mert nem szolgáltat a pénzért.

UBorka 2008.09.23. 18:22:11

Hm. Miért drága? Most leszámítva, hogy nem az ;) Kollegám Fordokat gyűjt. Na az a drága :D

Sok-sok oka lehet. Én is emlékszem, hogy az első 10 SM-em 2000 forintba került (és mind fém volt). Ennyiért ma már egy kapitányt sem kapok a boltban :(

Azonban időközben a GW is vállalat lett. Lehet venni a részvényeiből, és innen kezdve a részvényesek elvárják a nyereséget. Közben fejlesztenek, meg minden.

Még az első GD UK alkalmával (2003-ban), mármint amire kijutottam, volt kint egy érdekes kimutatás. Akkor jelent meg a Bretonn sereg, és lehozták a szerszámokat, mesterdarabokat, mintadarabokat bemutatni. Meg a költségvetést is. Ha emlékeim nem csalnak olyan 800.000 körül volt a vége (fontban persze). Ami az érdekes benne, az, hogy a zseton nagy része az alkotó munkára ment el (szerzői díjak, figurafaragók, illusztrátorok, ilyesmi). Kint (tőlünk pár száz km-el balra) bizony ezeket a munkákat nagyon jól megfizetik, és ezek a bérek beépülnek a termékekbe.

Hogy miért nem lehet mindig újoncokkal dolgoztatni? Ezt meg a piac várja el. Hogy miért kell nekik sokat fizetni (többet). Ezt meg a lüke angol szociktól kell megkérdezni. Lényeg, hogy ezen vitázhatunk eleget, de még azok sem értik, akik ott élnek kint. Barátom kint él 5 éve, és neki is panaszkodnak az ottani játékosok (mondhatni a bennszülöttek). A GW tényleg drága. Szerencsére egyre több lehetőségünk nyílik ezeknek a termékeknek a kiváltására.

Témához kapcsolódva csak annyit tudok mondani, hogy anno megvettem az Apocalypse-es tatyót (abban sem volt ugye FC), ami a hozzá járó egyéb cuccok árának levonása után 10-15 font közé esett. Ehhez képest az új (szerintem sokkal sutább megjelenésű) táskákért 50-100 fontot elkérni... Ez önmagáért beszél.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2008.09.24. 08:57:16


"Lehet venni a részvényeiből, és innen kezdve a részvényesek elvárják a nyereséget."

Na ja. Én meg elvárom, hogyha 50 dollár alapdoboz plusz még 50 dollár ilyen-olyan blister áron veszek egy Blood Bowl csapatot, akkor a nagyszerű Jervis ne hozzon ki olyan új szabálygyűjteményt, hogy a csapatom felét lehúzhatom a klotyón. ÍGY már drága. Azért ne felejtsük el, hogy a drágaság egyik feltétele, hogy nem jó szívvel fizetem ki valaminek az árát. Esetleg ki se fizetem, és nem azért, mert sokallom.

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2008.09.24. 10:58:20

Ezzel nehéz vitatkozni. Bár a BB egy elég szélsőséges eset, mivel JJ csak az utolsó szabálykönyvnél avatkozott be, méghozzá azzal, hogy leállította az évi frissítéseket. Speciel engem az tett taccsra, hogy ha jól számolom a BB jelenlegi szabálykönyve a 12. kiadás. Volt olyan időszak, amikor évi kettő is megjelent. Ehhez képest az aktuális alapdobozban még mindig az 5. kiadás van csomagolva. De ez más téma.

Való igaz, hogy a GW csak az utóbbi 1-2 évben kezdett el a szabályokhoz figurákat csinálni. Ráadásul csak a WH és 40K játékoknál. A régebbi játékaikat, hiába is kaphatóak, pedig hanyagolják. Ennek magyarázata, hogy sok játékot csak azért csináltak meg, mert:
- Kedvük támadt hozzá (ilyen a BB, a Man'o'war, vagy a Talisman).
- Megtehették, mert volt rá ember és kapacitás. Pusztán hobbiból csinálták. Mostanában a FW csinál ilyeneket (ld. AI).
Ezeket egy ideig menedzselik, aztán a játékosokra bízzák. Viszont nem képviselnek mérvadó piacot egy WH-hoz, vagy egy 40K-hoz, de még a DOW2-höz képest sem. Előbbinél meg piaci igény, hogy az egyre szaporodó versenyekre el lehessen szállítani a seregeket.

Az utóbbi években a GW is rájött, hogy a növekvő játékos tábor bizony igen jelentős összeget költ a konkurencia termékeire. Olyasmikre, mint tereptárgyak, kiegészítő termékek. Előbbihez dömpingszerűen adták ki a fröccs öntött termékeket (COD terepek, Monostor, dombok, stb.), utóbbi kategóriához tartoznak a színes kockák (ld. az APO kockaszett, vagy a most már használhatatlan járműves kockakészlet), a mérőszalag, a lézer pointer (ami persze nem lézer ;), a dizájnos sablonok, vagy a seregszállító táskák.

Nem mellesleg érdemes összehasonlítani a konkurencia termékeivel:
Army Transport termékek a Wargammers-től (www.wargammers.hu/?m=7&a=shop&cid=387)
KR Multicase* (www.kaiserrushforth.com/krmulticasestandardeu.html)
* Nekik van karton, szövet és alumínium táskájuk is, meg szivacs is külön ;)

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2008.09.24. 11:03:17

Nah, a KR-nél a KaiserFour fantázianevű cucc felel meg a GW-s HSB-nek, kábé. Mondjuk az válltáska, nincs kereke, és kék, de 4 doboz fér bele (persze KR-es), és 105 font (kb. 200 dollár). Ők is angolok. Erre nincs mit mondani.

Mi keresünk keveset :( Nagyon keveset...

Gábor 2008.09.24. 22:15:01

geistwald:

- a szabályok árkövetése és változtatgatása valóban hagy kívánni valót maga után, a saját bőrömön tapasztalom, hogy a Troopá változtatot Eliteket bizony súlyos ezer forintokért adják, és még bivalyokat is legeltethetnének a srácok a dobozban, olyan kevesen vannak. (Ehhez azonban hozzá kell venni, hogy sokan azért játszanak egy modellel, mert tetszik nekik - ez is fontos része a játéknak -, és nem azért, mert egymaga elkapjakicsontozzamegfőziésmegeszi az ellenséget. Ráadásul amit egyszer legyengítenek/átalakítanak azt vissza is masszírozhatják a köztudatba, várni kell egy kódexet, aztán mehet a móka! És ha még ez sem vigasztal meg - jogosan -, akkor pedig ott az egyszerű magyarázat: egyrészt a polcokon porosodó egységeket akarják tápolni - nyilván másikak kárára -, másfelől pedig nehéz lenne minden terméket visszahívni, egybeönteni, aztán újra kipostázni, ha mondjuk az adott - addig egyedi - egységből hirtelen olcsó tucatjancsi lett.)

- mit értesz nulla terméktámogatás alatt? Hogy magára hagyták a Necromundát és társait? Ez alapján minden öt évnél korosabb cég antipatikus lehetne...

- a "plug and play" miért nem indokol áremelést? (Persze ne is indokoljon, de a gyártás etc. esetleges megnövekedett költségeivel ez számomra nem függ össze.)

- utoljára: rengeteg dologban igazad van, és a GW tényleg drága, csak reménykedtem benne, hogyha mondok az érdekükben néhány (korrektnek szánt) szót, hamar nagyszerű kedvezményekkel és ingyen modellekkel lepnek meg, ez van, áruló vagyok, le a játékosokkal, éljen a profit! :)

- ráadás: érdemes lesz kivárni, hogyan fog a fenti kérdésekben megnyilvánulni a PP, mondjuk tíz év múlva...

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2008.09.25. 15:20:15


Gábor:

- a trooppá változtatot elitek egy dolog, de olyan baba is van, amit megvettél, aztán most önthetsz belőle sörétet, hogy ne menjen kárba.

- a nulla terméktámogatás alatt azt értem, hogy nincs egy rendes fórumuk, nem veszik komolyan a supportot meg a verziókövetést, az úgynevezett "mail order" egy vicc, ésatöbbi.

Az "öt évnél korosabb cégek" rossz példa, mert egy erős márka vigyáz arra, hogyha már nem árul valamit, a support akkor is megmarad. Oké, már nincs Gorkamorka doboz. De vajon lerohadna a kezük, ha biztosítanák, hogy valaki rendelhessen tőlük új figurát ahelyett, amit lenyelt a macska? És igen, nyugodtan fizettessék meg vele, hogy ők már nem ebből élnek, hanem minden szombaton túlórában öntenek 50 darab bizbaszt.

- a "plug and play" azért nem indokol áremelést, mert mennyiségi szempontokra épül. Annó összerakhattál egy 20-24 fős egységet 20-24 teljesen különböző fémfigurából. Ezt nyilván költségesebb gyártani és nehezebb disztributálni, mint a szakmányban öntött, tökegyforma goblin vagy necron sprue-kat.

Tehát mégegyszer: a GW nem drága. Viszont drágának tűnik. Mint amikor 22 fok van a lakásban a hőmérőn, te pedig mégis meg akarsz fagyni. Hideg van? Nincs. De ez tökmindegy, mert te fázol :))

Na igen, hülye példa :P

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2008.09.25. 20:17:31

Az én rövid, de velős véleményem a GW-ről: összehoztak egy (bocsánat, több) nagyon hangulatos terepasztalos wargame-t, zömében tetszetős figurákkal, viszont az árképzés és az agyatlan szabály (és kódex) változtatások az agyamra mennek. Ez amolyan "se veled, se nélküled" érzés, ami egy pillanat alatt átcsapna örök szerelemmé, ha reális árakon, korrekt supporttal, átgondolt, logikus szabályokkal és fejlesztésekkel operálna a cég.
De sajnos ettől nem kell tartanom... :(

Gábor 2008.09.27. 21:52:19

Legalább van mit szidni...

süti beállítások módosítása