Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2008.01.14. 18:46 tengerSAM (törölt)

Daemon Prince(ss)

Gondolkodtam már régebben, hogy beszerzek egy figurát, mert nagyon megtetszett, de egyik seregembe sem tudtam volna beilleszteni, porfogónak meg nem láttam értelmét megvenni.

A mostani seregkoncepciómba se nagyon illik az a modell, de az átlagos káosz seregben "must have" pozíciót tölt be, így végre van okom és indokom, hogy beszerezzem.

Hogy melyik ez a figura? A végére ígérem kiderül. Addig is nézzük meg a káosz sereg egyik HQ választását: a démonherceget (amit én csak daemon princess-ként szoktam emlegetni, mert félénken rejtegetni kell az ellenfél elől, hogy ne lőjék ronggyá az első körben).

A daemon prince alapvetően kellemes HQ választás, hiszen a fullos kivitelt tekintve árban nem drágább, mint egy terminátorpáncélos varázsló, viszont közelharcban sokkal halálosabb, és varázsolni ugyanúgy tud.

Nézzük az értékeket:
- WS és S: kettővel jobb a prince-nek (7 és 6)
- T, W és A: egyel jobb a prince-nek (5, 4 és 4)
- BS, I, Ld és invulnerable Sv: egyforma (5, 5, 10 és 5+)
- armour Sv: egyel jobb a sorcerernek (2+)
Mindezért 5 ponttal olcsóbb (110p), mint a sorcerer. Hmmm...

Nézzük az alapfelszerelést:
- Amiben még a prince jobb: monstrous creature, azaz járművek ellen +2D6 sebzése van, és támadásai ellen nincsen páncélmentő, valamint ethernal warrior, azaz nem lehet instant kill-elni, valamint fearless is a drága
- Amiben a sorcerer a jobb: van lőfegyvere (twin-bolter) és force weaponja

Upgrade tekintetében is érdekes a helyzet:
- amiben egyformák: vehetnek mark-ot, és vehetnek varázslatokat (ha nem khorne mark-osak)
- Prince: repülhet (+20p) ami hihetetelen gyilkológépezetté teheti, de nincsenek fegyveropciók
- sorcerer: boltert lecserélheti kombi-bolterre (+5p), vehet familiárist (+5 pontért +1 varázslat), vehet personal icon-t (+5p, gyk. teleport homer káoszos változata)

Összességében a DP pár ponttal olcsóbbra jön ki, és nagyságrendekkel hatékonyabb gyilkológép. Még a lőfegyver hiánya sem akadály, hiszen varázslatból több is van, ami gyakorlatilag lövésként funkcionál és még hatásosabb is, mint a bolter. Egy biztos: természetesen és vitathatatlanul ő lesz az elsődleges célpont az ellenfél számára...

Lássuk hát a GW által "meg(rém)álmodott"  daemon prince figurát:

Nekem egyáltalán nem tetszik, főleg, hogy fémből van és még konvertálni kellene rá szárnyakat, hogy értelme is legyen a használatának.

De itt van az a figura, amire az elején céloztam, ami tökélesen kiválthatná ezt a figurát számomra:

Igen, ez egy Balrog, a Lord of the Rings játékból. Ez a kép mondjuk nem éppen a legelőnyösebb róla, de tessék elképzelni ugyanezt ohne gagyi punk-taraj, no meg a műlángok nélkül, kicsit felturbózva káoszos cuccokkal. Szerintem nagyságrendekkel jobban néz ki, mint a GW-s párja. És műanyag, azaz sokkal jobban konvertálható, és nem 50 kiló. Mondjuk drágább is, és a nagy szárnyai miatt érdekes lesz a szállítása és a terepasztali elhelyezése is, de hát valamit valamiért... :)
Természesen konvertálni kell rajta (némi váll- és egyéb páncélt illene rátenni), de alapvetően a célomnak tökéletesen megfelel.

PS: de akár undivided greater daemonnak is elmegy, bár khorne-nak is megfelelne, ha nagyon akarjuk.

>> Itt folytatódik a post >>>" />

6 komment

Címkék: káosz konvertálás modellezés


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr55297354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2008.01.15. 14:58:19

Már épp mondani akartam, hogy végre egy WH40k monster, ami jól néz ki, erre tessék :D

A nyitó képen lévő példány viszont nem rossz. Reaper?

tengersam (törölt) 2008.01.15. 16:07:54

Fogalmam sincs, a neten találtam a www.thedaemoniclegion.com/ oldalon a galleryben. Még az is lehet, hogy egyedi figura, nem tudom...

jclayton · http://zelet.blogspot.com 2008.01.15. 16:38:24

Helló,

Nekem nem teljesen világos, hogy milyen egységről is szól a post... az első képen meg a címben ott van a szárnyas asszonyság, a cikkben meg a cikk végi képekben pedig egy böhöm ostromgépről esik szól. Nem mellékesen pedig pár posttal korábban megjegyezted, hogy démonherceg márpedig nem lesz a seregben :)

tengersam (törölt) 2008.01.15. 16:58:57

Az első képen egy Daemon Princess (démonhercegnő) van. A post a Daemon Prince-ről (démopherceg) szól, hogy miért van létjogosultsága egy chaos seregben.
Mindeközben a cikk elején kifejtem, hogy a balrog figuráját régóta meg akartam szerezni, de játszani értelemszerűen nem tudtam volna vele, mert az eddigi seregeim egyikében sem tudtam volna felhasználni. Most végre itt a lehetőség, hogy DP-ként alkalmazzam, így már nem csak porfogó lenne. És igen, nem terveztem, hogy démoni figurákat használjak, de ez nem jelenti azt, hogy soha nem is fogok. ;)

tengersam (törölt) 2008.01.17. 10:22:19

Na akkor kicsit okosabb lettem én is :D
süti beállítások módosítása