Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2008.01.13. 21:06 tengerSAM (törölt)

Kaotikus inkvizíció

Battle report következik.

Szokásos heti összecsapás Backyard kolléga Daemonhunter seregével, most már 2500 pöttyből, mert akkor ő is tud hozni pár finomságot. Én most amolyan próba jelleggel vegyesfelvágottat hoztam, mindenféle eddig nem használt egységet behoztam és a különböző mark-okat is előszeretettel használtam fel.

Scenario.
Mivel második csatám a káosz fattyakkal, ezért már dobtunk scenarióra is, persze sikerült kidobni a "Bunker Assault"-ot. Kockadobás után én dönthettem, hogy támadó vagy védő akarok lenni. Mivel mindösszesen egy mobilis egységem volt, és fast egységeket nem hoztam, és mivel tudtam, hogy óriási előnyom lesz belőle, ezért inkább védő lettem. Három bunkert raktam fel a deploy zone-ba, egyet jobbra, egyet balra, egyet középre.

Terep.

A csodás rajzhoz jöjjön némi jelmagyarázat: B: bunkerek, É: épületek (a két legnagyobb háromszög alakú többszintes volt), R: roncsokkal telerakott terep, D: domb (nehéz terep), H: homokzsákok, egyéb fedezékek, mellvédek.

Felpakolás.
Mivel csak Troop és HQ választással kezdhettem, ezért a 3 bunkerbe beraktam a 3 troopomat: thousand son-ok a sorcererükkel, plague marine-ok és a noise marine-ok. A daemon princess - "báááátor hős Robin..." - meg becsücsült a középső bunker mögé szotyizni. A többiek tartalékolták magukat. Illetve nem mindenki, na de várjunk még ezzel...
Az gaz ellen ellenben mindenét felrakta (kivéve amit nem): a szemközti épületbe csücsült a 4 psycannonnal ellátott csapata, és a plasmacannonos inkvizitor osztag. Az U alakú fedezékbe bekúszott egy chimera, a domb mögötti épületbe egy 10 fős GK osztag, a terep észak-nyugati végében pedig két dreadnough duhogott mérgesen.
Ezután infiltrálás következett, én a deploy zone-omban található nagyobbik háromszöges épületbe raktam fel a chosen osztagomat (4 plasmagun + missile), míg ő a 3 deathcult assassinját a pálya közepén lévő épületrom mögé.
Ja, és a preliminary bombardment hatástalan volt.

Röviden
Itt egy rövid verzió, a hosszabb a post végén van, és dögunalmas, de ha valakit érdekel, azt is elolvashatja.
Szóval az első három körben nem nagyon történt különösebb, északnyugatról lefelé ballagtak a drenyák és lőtték a bunkreket, északon a nehézfegyveresek szintén a bunkereket lőtték, a chimera nem mozdult csak lőtte a bunkereket a változatosság kedvéért. Északkeletről a grey knight-ok a romokkal borított dombon keresztül igyekeztek a délkeleti bunker felé. A középen lévő épület mögötti death cultok meg se mertek pisszenni.
A bunkerekben tartózkodók és a többszintes épületben lévő chosenek is csak kisebb veszteségeket szenvedtek.
Második körben megérkezett a tartalékból a possessed osztag a rhinoban valamint a rakétások, harmadik körben pedig a lézerágyús nehézfegyveres osztagom. Én is csak lövöldöztem, de gyakorlatilag csak a chimérát tettem mozgásképtelenné és a fő fegyverét (autocannon) sikerült tönkrelőnöm.

Negyedik körben felpörögnek a dolgok: ellenfelemnél bejönnek deep strike-ból a terminátorai (10 fős osztag, anyám borogass), és felbukkant tőlük nem messze az orgyilkosa is. A koncentrált tűz miatt a délkeleti bunker személyzete már felére fogy, a rakétás osztagot egy rohammal megfelezi az orgyilkos. A death cultok megindultak a délkeleti bunker felé, ahogy a grey knight-ok is folytatták az előrenyomulásukat. A terminátoraim pont rászóródnak az ő terminátoraira, így fel se tehettem őket a pályára, 330 pontom bánta a kockajárást. A bunkerek megritkították a terminátorokat, majd a possessedek és az eddig rejtőzködő daemon prince segítségével sikeresen kiiktatták a őket és az assassint is - persze a daemonhunterek vezére csak a hatodik kör végére esett le... A death cultokból kettőt lelőttem, a gk-k sem értek oda a bunkerekhez, és az erősítésnek köszönhetően a bunkerek is megmaradtak. Gyakorlatilag a terminátoraim nélkül is fölényes győzelmet arattam.

Rendezői változat (tehát ugyanaz mint az előbb, csak hosszabban és unalmasabban)

Első kör.
Ő kezd, kicsit előretántorognak a drenyák a fal takarásában, a 10 főg grey knight osztag is nekiszalad a dombnak. Mindennel lő mint a gép, mindegyik bunkerből kiesik 1-2 fazon. Ennyi.
Én persze nem mozgok, lövök de minek. Jó kör volt.

Második kör.
Nem dob reserve-t (hehe, pedig tudom, hogy későbbre tartogatja terminátorokat), a drenyák ismét előreóvakodnak, a gk-k továbbra is dombot másznak. Megint kilő pár fazont a bunkerekből (a plasmacannon lövését azonban túlélik az ezerifjak!), és egy és egy fazont a chosenekből, de eddig nem számottevő a veszteség.
Nálam bejön egy havoc osztag (4 rakettás) a másik háromszög alakú épületbe és a possessed osztag ringyóban a jobb sarokban (az advanszoló gk-k üdvözlésére készülve). A chimera kap egy immót a blastmastertől.

Harmadik kör.
A reserve még mindig kint tűnődik és dalolászik. Drenyák megint jönnek előre a bal szárnyon, gk-k meg a jobb szárnyon a dombon. Újabb 1-2 marine hal meg a bunkerekben.
Bejön a lascannonos havoc osztag is, és helyet foglal a chosenek által is favorizált többszintes épületben, a rhino előremozog a gk-k felé. A chimeráról lelövi a bushmaster az autocannont is, és a psycannonos osztagból is fűbe harap 1 ember.

Negyedik kör.
Na most jön a feketeleves. Bejönnek a termik (10 db!) a jobb szélső bunkertől északkeletre lévő közeli mellvéd mellé és felbukkan egy callidus assassin is pont a rakettásaim orra előtt. A drenyák megint előreóvakodnak, a gk-k már a dombtetőn állnak, és a death cultosok is előrerohannak, de hogy minek... Terminátor és gk össztűz zúdul szegény noise marinok bunkerére... Érdekes módon a thousand sonok nagyon jól tartják magukat bal oldalt (-2 ember), középen a plague marinok már gyengébben állnak (-4 ember), míg jobb oldalt a gk-k és a termik össztüze miatt már -5 fő a veszteség. Az assassin berohamozza a havoc osztagot, ő kap egy sebet, én meg leveszem az osztag felét...
Bejönne a 7 fős termiosztagom, de nem rászóródnak a GK termi osztagra? Megy a levesbe 330 pontom... A DP a termik és az assassin közé mozog, a rhinoból kiszállnak a possessed-ek, hogy megrohanják a termiket.  A drenyákat a lascannonos havoc osztag és a rakétás chosen osztag hidegre teszi (jellemző: glance 6-osokkal), a terminátorokra össztűz zúdul a középső és a jobb szélső bunkerből (-6 termi), a rhino meg ritkítja a gk-kat. Prince berohamozza az assassint de az kiugrik a közelharcból. Possessed-ek rámoccannak a termikre, és lekapnak kettőt (a grand master + 1 bunyi fent marad), cserébe leesik tőlük 3. Megérte.

Ötödik kör.
Gk-k és a death cultok advanszolnak, callidus bekapcsolódik a termis közelharcba. Lelőnek egy-két chosent, egy plague marine-t a középső bunkerben, és még egy noise marine-t a jobb szélsőben. Közelharc eredménye: -1 termi, - 3 possessed.
Betolom a rhino-t a gk-k elé, hogy ne lőhessék a noise marinokat, elindítom a chosen osztagot a középső bunker felé, hogyha fele alá lőnék a plague marinokat, akkor (még éppen) pontszerző egységként övék lehessen a bunker. Ugyanez a helyzet a rakettás havoc osztaggal is, akiket a noise marine bunker felé futtatok. Gk-kat ritkítom a ringyóval, egy death cultot lelövök a plague marinokkal, egyéb lövések szót sem érdemelnek. DP bemegy a közelharcba, leveri az assassint, grand master kap egy sebet.

Hatodik kör.
A gk-k nem rohamozzák oldalba a rhinót, inkább lövik a középső bunkert - eredmény nélkül. A death cultok sehova nem érnek oda, kint állnak még a prérin. Közelharc: a grand master kap egy újabb sebet.
Uccsó megmozdulások: gk-kat fele alá lövöm amivel tudom, kinyírok még egy death cultot, DP meg begyalázza a grand mastert.

Eredmény.
Majdnem 900 ponttal nyertem, ha nem számoljuk a bunkereket (az még +1500 pötty). És ha azt nézzük, hogy ebből a trágyamód teleportáló termik miatt buktam 330-at, akkor mindenképpen kiváló az eredmény.

Konklúzió.
A DP nem rossz, csak mindenki ki akarja nyírni szegényt. A nurgle mark (+1 T) nagggyon hasznos, a feel no pain meg nagyon fain dolog volt a plague marinoknál, hihetetlen mennyiségű lövést kaptak (minden körben minimum 4 psycannon lőtte őket), de túlélték. A possessed-ek a furious charge miatt nagyot ütöttek rohamból, végül is egész használhatóaknak tűnnek. A varázslásaim soha nem sikerültek, mert az Aegis izémizé miatti Ld dobásokat sorra elbaktam. A lövős chosen osztag igazából csak közeltávra (24") hatásos, de ott gyalogság és termik ellen überbrutál (már ha nem sül be). Sajnos a thousand sonok inferno bolt lövései nem kerültek kipróbálásra, ugyanis csak a drenyák jutottak lőtávolba, ellenük meg nem ért semmit. Végül is próbálnak nem volt rossz meccs.

>> Itt folytatódik a post >>>" />

Szólj hozzá!

Címkék: káosz battle report


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr82296090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása