Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2007.08.14. 06:47 tengerSAM (törölt)

Fontos dolgok a játékban

0. Fair play. Ne csalj. Hidd el, nem érdemes.

1. Vita helyett döntsön a kocka. Ha valamire nem találtok szabályt, akkor dobjatok kockával, 1-3 között az egyiknek, 4-6 között a másiknak legyen igaza. Az elhúzódó vita tönkreteszi a játékélményt!

2. Állapodjatok meg csata előtt. A a tereptárgyak felpakolása után döntsétek el közösen, hogy a tereptárgyak minek számítanak (pl. nehéz terep-e, mekkora fedezéket nyújt, stb.), hogy a játék közbeni vitákat elkerüljétek. Ugyanez vonatkozika "proxy"-ra is (amikor valakinek nincs megfelelő figurája és "helyettesítőt" tesz fel helyette).

3. Tanulj meg szemmértékkel mérni! Meg kell tudni becsülni, hogy vajon el tudnak-e lőni a figuráid a célpontig, vagy pont fél centin fogják elbukni a dolgot. A lőtávnál, a mozgásnál és a rohamnál is alapvető fontosságú, hogy tudd, mennyi is az annyi. Mérni ugyanis csak azután lehet, hogy már bejeletetted a cselekvést... Gyakorolj, gyakorolj, gyakorolj - máshogy nem fog menni.

4. Igyekezz szisztematikusan játszani! Fontos, hogy ne maradjon ki semmilyen fontos dolog (pl. elfelejtesz mozogni vagy lőni egy egységgel). Inkább írd fel magadnak a speciális, vagy ritkán használt tulajdonságokat, mint hogy csak utólag jusson eszedbe!

5. Ne húzd az időt! Gondolkodj, és cselekedj gyorsan (de sohase hirtelen). Nincs idegesítőbb annál, mintha valaki 10 percet gondolkodik azon, hogy 2"-el arrébb rakja-e a figuráját.

6. Kommunikálj! Mindig közöld ellenfeleddel, hogy mit és miért csinálsz (pl. "ezzel az osztaggal arra az osztagra lövök"). Kockadobások előtt ez egyenesen kötelező!

7. Készülj fel! Előre megbeszélt játéknál legyen nálad minden szükséges felszerelés: kockák, mérő, az adott sereg kódexe, de legfőképpen a sereglista - és persze maga a sereg.

8. Légy óvatos! Óvd a tereptárgyakat, főleg, amikor távolságot mérsz vagy behajolsz az asztal fölé! Ne mozdítsd el a tereptárgyakat (csak közös megegyezéssel), figyelj arra, hogy a tereptárgyon lévő modellek leeshetnek, sérülhetnek!

9. Mindent a szemnek, semmit a kéznek! Van olyan játékos, aki a törékeny, vagy könnyen sérülő festésű figurái miatt nem szereti ha más nyúl a modelljeihez - ezt tartsd mindig tiszteletben! Mielőtt felveszel megnézni egy szépen festett figorát, vagy ötletes konvertálást, előtte mindig kérdezd meg a tulajdonost, hogy szabad-e! Engedély nélkül soha nem tapperoljuk más figuráit!

10. Nincs kibicelés! Oktatójáték kivételével tilos beleszólni mások játékába. Ne adj tanácsot, ne sziszegj, ne adj tippeket - csak ha megkérnek, és az ellenfél is beleegyezik. Ne rontsd el mások meccsét a beleszólásokkal!

11. Tiszteld a  terepasztalt! Ne egyél és ne igyál fölötte, mert beszennyezheted az asztalt, a tereptárgyakat és a figurákat - nem is szólva arról, hogy milyen pusztító hatása lehet egy fél méter magasról leeső üdítősüvegnek. Ne dohányozz az asztal fölött, mert a rajta lévő dolgok gyúlékonyak lehetnek, és a lehulló forró hamu igen károsan tud hatni a műanyag modellekre és tereptárgyakra. Ha lehet, játék közben se cigizz, mert ellenfelet, valamint a nézőket is zavarhatja. Ha mégis rágyújtasz, kérdezd meg a többieket, hogy zavarja-e őket a füst. Igenlő válasz esetén kérj szünetet (mértékkel) az ellenfeledtől egy gyors (!) cigire, és fáradj egy dohányzásra kijelölt területre.

12. Körültekintően csomagolj! Szállításkor a figuráidat puha anyagba (lehetőleg habszivacsba) pakold, egymástól elválasztva, hogy útközben ne törjön le róluk semmi és a festés se kopjon meg. Nincs bosszantóbb annál, amikor a meccs elején az előpakoláskor veszed észre, hogy egy (vagy több) figurád szétesett. Főleg, ha nincs nálad ragasztó sem. (Tanács: mindig vigyél magaddal pillanatragasztót - jól becsomagolva, hogy ne folyjon ki). Konvertáláskor is érdemes figyelni arra, hogy a csodaszépen kinéző figura szállítható maradjon, mert mit ér egy roppant kreatív dizájn, ha nem mutathatja be az ember másoknak...

13. Jó káplán is holtig tanul. Ismerd meg sereged, próbálj ki különféle seregösszeálíltásokat és taktikákat. Figyeld ellenfeleidet, hogy hatékony ellentaktikát tudj kidolgozni ellenük. Ismerd meg a többi seregfajtát is, hogy fel tudj készülni ellenük, és előre tudhasd, hogy mire számíthatsz. Így kevesebb meglepetés érhet.

14. Tanulj meg jól veszíteni. Néha nyer, néha veszít az ember - ezt el kell fogadni. Néha a kockák pörögnek rosszul, néha becsúszik egy stratégiai hiba, vagy elfelejt az ember valamit. Ez mindenkivel előfordulhat. Ne dühöng, ne kiabálj, ne szidj senkit és semmit - tanulj meg veszíteni is. Néz a dolog jó oldalát: játszottál, tapasztalatot nyertél - csak ma nem rád mosolygott a szerencse. A terepasztalnál játékosként szerzett sérelmeidet soha ne vidd át a való életbe ("te szemét, kinyírtad a kedvenc figurámat!"). Ez csak egy játék - ezt soha ne feledd!

>> Itt folytatódik a post >>>" />

Szólj hozzá!

Címkék: hobbi


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr41229724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása