Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2010.06.15. 11:07 Ladislaus

Lándzsahegyre tűzve: Spearhead Formations

A júniusi Fehér Törpe új kiegészítést közölt le WH40k témában, melyben elsősorban tank, illetve mech-fanoknak fog kedvezni, de mindenesetre új – és érdekes színt visz a 41. évezred vérgőzös csatáiba.

Amennyiben a játékosok Spearhead ütközetben egyeznek meg, avagy a küldetés során használható a Spearhead szabály, úgy mindkét játékos 12 féle típusból válogathat kedve szerint: Imádod ahogy a Baneblade-ed eltapos mindent? – itt az idő, hogy Apoc-on túl is bevesd a kis aranyost… vagy szívesen becsempésznél három Defiler-t az ellenség arcába? Esetleg egy hordányi krak-gránátokat szorongató orkot szabadítanál rá a gyanútlan ellenre?

Mostantól minden lehetséges!

Természetesen a Spearhead egységekre vonatkozó speciális szabályok is bevezetésre kerültek, de nem kell megijedni, nem túl vészesek. Ezek a képességeket minden Spearhead egység amely egy másik Spearhead egységtől max. 4”-re van a lövési fázisban megkapja:

-minden nem walker egység, amennyiben cruising speed-en mozog +1 fegyverrel lőhet, és ráadásul egy második célpontra! Természetesen Flat Out-on továbbra sem lehet lőni.

-Walkerek és Szörnyek lőhetnek egy fegyverrel, miután futottak. Viszont fontos kiemelni, hogy nem lőhetnek, aztán futnak, hanem mindig először futniuk kell.

Azért persze az eszetlen tápolás pontba kerül, így a GW javaslata szerint érdemes +500 pontot a standard pontszám mellett a spearhead egységekre rászánni, így nem kell kényszer-megoldásokba bonyolódni.

No és akkor lássuk, hogy pontosan milyen speciális képességekkel tápolhatjuk fel a lándzsahegyünket:

1. Armoured Spearhead

Pontérték: +60 pont/egység
Egységek száma: max. három tank
Speciális képesség: 5+ invu mentőt ad a tankoknak.

2. Ambush Spearhead

Pontérték:+75 pont/egység
Egységek száma: max. három tank,vagy walker egység. Szállító kapacitással rendelkező egység nem választható.
Speciális képesség: megkapják a Stealth és Infiltrate-et, de nem helyezhetők tartalékba.

3. Mechanised Assault Spearhead

Pontérték: +60pont/egység
Egységek száma: max. három szállítási kapacitással rendelkező egység. Minden egyes jármű után egy bármilyen más egységet is választani kell, amelyet a jármű szállítani fog.
Speciális képesség: a Mechanised Assault egységeket tartalékba kell tenni, de mindig az első körben fognak megérkezni (nem kell dobni) az outflank szabályai szerint. (ezt viszont dobni kell)

4. Tank Hunter Spearhead

Pontérték:+60 pont/egység
Egységek száma: max. három tank,vagy walker egység.
Speciális képesség: megkapják a Tank Hunter képességet

5. Archeotech Spearhead

Pontérték:+30 pont/egység
Egységek száma: max. három tank,vagy walker egység.
Speciális képesség: Minden járműre szerelt fegyver +1-et kap az erejéhez, max. 10-ig. Viszont minden esetben, mikor a jármű tüzelt a lövési fázisban, d6-al kell dobni. Amennyiben a játékos 1-est dob, a jármű egy átütő találatot, 2-es dobásnál pedig lecsúszott találatot kap. (3-6-nál semmi se történik).

6. Outrider Spearhead

Pontérték:+60 pont/egység
Egységek száma: kettő, vagy három tank, vagy walker egység. Egy egységet, (amelyik a vezető egység lesz) egy másik sereg-besorolásból kell kiválasztani, mint a többit.
Speciális képesség: Minden alkalommal, mikor a vezéregység találatot szenved el (átütő, avagy lecsúszott) és minden mentő/cover save/különleges képesség csődöt mondott, úgy a vezér 4”-es közelében lévő másik Spearhead egység vetődjön be a lövés útjába. Értelem szerűen így a vezérgép megússza, és a kísérő egységen kell kidolgozni a találatot.

7. Skyfall Spearhead

Pontérték:+45 pont/egység
Egységek száma: max. három skimmer.
Speciális képesség: A Spearhead-et tartalékba kell helyezni, és mindegyikük megkapja a deep strike képességet. Mikor bejönnek, az első járműre kell dobni a szóródást,  a többit a vezérgép 4”-es körzetébe kell lehelyezni. (ők már nem szóródnak) Ezen felül az egységektől származó minden lövés a deep strike körében pinning-nek is számít, valamint járművek ellen történt támadásaik a célpont oldal-páncélzata ellen dolgozandók ki.

8. Monstrous Spearhead

Pontérték:+60 pont/egység
Egységek száma: max. hat egység, amely Szörny kategóriás. HQ-t nem lehet választani.
Speciális képesség: A Szörnyek az alábbiakat kapják meg-Counter attack, Fleet, Furious charge, Rage

9. Mass Attack Spearhead

Pontérték:+90 pont/egység
Egységek száma: max. hat Troop egység
Speciális képesség: minden modell 7-es erejű krak gránátokkal van felszerelve, és megkapják a Preferred Enemy:Monstrous creature képességet is. Ezen felül minden Spearhead egység dobhat regroup tesztet, függetlenül minden más megkötéstől.

10. Crusher Spearhead

Pontérték:+15 pont/egység
Egységek száma: max. három tank egység. Skimmer egység nem választható.
Speciális képesség: az egység tankjai 15-ös frontpáncéllal rendelkeznek, mikor belerohannak egy másik járműbe (de csak akkor!) és minden tank sokkolt egység –1-et kap a leadership tesztjére.

11. Seek & Destroy Spearhead

Pontérték:+50 pont/egység
Egységek száma: max. három Fast Skimmer,vagy Bike egység.
Speciális képesség: játékonként egyszer flat-out, vagy turbo-boost használata után is lőhetnek. A skimmerek flat-out-on úgy lőnek, mintha combat speed-el mentek volna. 

12. Super-heavy Spearhead

Pontérték:az egység ára
Egységek száma: egy darab szuper-nehéz jármű választható Apocalypse szabályok szerint.
Speciális képesség: a szuper-nehéz jármű képességeit lásd az Apoc.-ban. Amennyiben a szuper-nehéz járművet nem helyezi a játékosa tartalékba, úgy a csata előtt a jármű kap egy átütő találatot. A sebzést az első kör legelején kell kidolgozni.

A GW weboldaláról teljesen ingyen letölthető a cuccos itt:
http://www.games-workshop.com/gws/content/article.jsp?aId=9800021a

Összefoglalva, szerintem érdekes kiegészítés a játékhoz, rengeteg új opció és a régebbi bevált taktikákat felrúgó lehetőségek merülhetnek fel, amelyekre eddig nem is mertünk gondolni. Természetesen minden puding próbája az evés, de első pillantásra nem tűnik rossznak!

 A Császár Békéje és Kegyelme legyen veletek!

- Ladislaus -

>> Itt folytatódik a post >>>" />

11 komment

Címkék: hírek ismertető gw ladislaus


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr412083069

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ügyfélszolgálatos 2010.06.15. 11:44:59

Igazi treadhead kiegészítő ez. Hmm Leman Russ formáció 5+ invuval? Nyami.

DolfikaVik 2010.06.15. 12:33:08

Egy újabb hasznos, de tök felesleges gw-s hülyeség, hadd vegyél még több tankot, mert amúgyis szarul fogynak.

Apró megjegyzés, a Banblade-et és szupernehéz társait eddig sem csak Apoc játékban tudtad hozni, hanem az IA szabályok szerint is.

ügyfélszolgálatos 2010.06.15. 13:41:56

@DolfikaVik: nem tudom miért felesleges. Kifejtenéd bővebben is? @Ladislaus: Na azért neked is lesz benne genyázás a skimmer cuccok is szemetek.

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2010.06.15. 20:52:13

Akár hasznos, akár nem (Apo-t sem játszok minden héten ;) a bejegyzés sokak számára teszi elérhetővé ezt a kis színfoltot.

PS: Olyan formáció miért nincs, ahova 3+ super heavy-t berakhatok? :D

DolfikaVik 2010.06.16. 06:51:24

@ügyfélszolgálatos: Egyszerű. Azért felesleges, mert ha egy icike picike kis fantáziával és kreativitással is meg vagy áldva (márpedig néhány batrepeteket olvasva nekem úgy tűnik), akkor magadtól is ki tudsz találni ilyen komolyságú és összetettségű házi szabályokat. Amcsiániában meg nem szeretnek gondolkodni a gyerekek, nekik a szájukba kell adni az ilyesmit.
Egy pozitivuma van a dolognak, hogy ezért legalább nem kell fizetni, csak az újság árát. Ha ilyen kiegészítőket látok a gw-től, mindig elkezd idegesen rángani a szemem, mert eszembe jutnak bizonyos Apocalypse könyvek, amiket megvehettél jónéhány fontért, és semmi mást nem tartalmaztak, mint a gw oldaláról amúgyis ingyenesen letölthető datasheeteket, csak épp nyomtatott, dizájnos formában.

ügyfélszolgálatos 2010.06.16. 10:19:13

@DolfikaVik: Nem feltétlenül, például nálunk a skacokkal elég kevés a szabadidő és nem mindig tudjuk megtervezni az ilyen kampányokat. Például én szeretnék írni egy hadjáratot ahol (ez még elég vázlatos gondolat), minden játékos limitált erőforrásokkal rendelkezik. Valami olyasmi lenne az elképzelés, hogy a FOC -ból nem lehetne végtelenségig választani, hanem a kampány elején megkapja, hogy X elite, heavy és fast, hq választása van. Nevesített karaktert 1-et lehet választani az egész kampányra. Mindenki választ aztán az aktuális csatára összeállítja a sereget. Ami veszteség azt már nem hozhatja később. Na valami ilyesmi lenne. De ezt megírni baromi sok idő lenne. Én speciel ezért örülök az ilyen kiadványoknak mert sokszor időt spórolnak nekem.
Az a kijelentés, hogy az amcsiknak meg a szájukba kell rágni mindent egyszerűen nem igaz. Nézd meg a Bols-on a Badab-os kampányt amit írtak magukank, vagy az Arbiter kiegészítőt. Teljesen jók. Egyébként általában az a bajotok, hogy a GW pénzért ad mindent. Akkor egy ingyenes kiegészítő meg miért gáz?

DolfikaVik 2010.06.16. 12:32:56

@ügyfélszolgálatos: Nem gáz, csak felesleges :) De nem kezdem elölről. Ha valakinek nincs ideje, akkor neki jól jöhet ez (bár akkor hogy játszik?) Ha valaki meg egyszerűen csak lusta, neki is jól jöhet ez.
Az amcsiániás kijelentés meg sztereotípiának tűnik, de nem az. Te most felsoroltál két példát, amit a BoLS csinált. A BoLS-os banda egy elég tevékeny csapat, és néhány hadjáratuk simán üti a gw szinvonalát (nekem a mai napig kedvencem a heresys kampányuk). De ezek ők. Nem mindenki ilyen. Ők a kevés kivétel közé tartoznak.
Anyway, úgyis használni fogja aki akarja, aki meg nem, az nem. Én nem. Mert inkább vagyok vérpistike, alapküldikben és versenyfelállásokban gondolkodok :)
A hadjáratodhoz meg kitartást és sikert kívánok, mert így elsőre jól hangzik, és érdemes lenne megcsinálni. Tipp szinten én még a tapasztalatot is betenném. Anno én is csináltam a klubunkban egy ilyen hadjáratot, tetszett is a srácoknak.

ügyfélszolgálatos 2010.06.16. 12:54:41

@DolfikaVik: Hát mostanság nem is nagyon játszunk, max. egyszer egy hónapban. Ezért sincs most batrep. Én mondjuk nem nagyon éreztem a kreativitás hiányát az amcsiknál, legalábbis a blogoszférában nagyon nyomulnak a 40k-s arcok. Rengeteg jó ötletet nyúltam le onnan.
A hadjáratnál nem akarom bonyolítani a tapasztalattal, szerintem nagyon elrontaná az egyensúlyt (ami néha amúgy is ingatag lábakon áll). Persze egy kampánynak nem kell kiegyensúlyozottnak lennie, ott úgy is a játék a lényeg.

Ja és ne legyél vérpistike. Csúnya dolog az.

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2010.06.16. 13:16:15

A GW nem amcsi, hanem tősgyökeres brit cég.

DolfikaVik 2010.06.16. 15:25:49

Igen, ezzel tisztában vagyunk, én az amcsizással a spearhead célközönségére utaltam :)

A tapasztalatot meg azért említettem, mert ha bele akarod vinni az elhullást, akkor a túlélő egységeket csak kellene honorálni valamivel. Legyenek a srácok egyre tapasztaltabbak, nőjenek az értékeik, kapjanak speciális képességeket, de ezzel párhuzamosan természetesen legyenek drágábbak is.

Sajna én is ritkábban jutok el játszani mint szeretném, amikor meg sikerül, akkor meg a következő versenyre készülünk, ez meg sajnos predesztinálja a vérpistike játékstílust... Ha több időm lenne, én is játszanék mindenféle fun csatát és hadjáratot, de sajnos nem ez a helyzet :(
süti beállítások módosítása