Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2010.03.11. 14:14 Ladislaus

Káosz körmérkőzés: IG vs. CSM vs. SM - Második rész

 2. Csata: IG vs. CSM

Igi:

Laci a Khormunizmus Küldöttei listával készült, aminek tagja volt Kharn az áruló (jó belezőgép), egy osztag berzerker a Khormunista Káplár vezetésével landraiderben, egy adag sima bunyi gárdista rhinoban, egy obliterator (Golgotrax a „mellélövő”), egy adag terminátor. Ja és egy adag lesser daemon. Volt még pár choosen akik beszivárogtak. 
A felállás vicces volt, Laci feldobta a rhino-t és a landraider én meg fél órát pakoltam a szakaszokat meg a tankokat. Szerencsére már fejlesztett asztalon játszunk, sokkal több hellyel ezért nem nyomorogtak az embereim. A csata seize ground volt 3 ojjektívával és pitchd battle (végre nem dawn of war). Én a saját ojjektívámat (birodalmi radarállomás) a deployment zónámba tettem mellé egy adag bunyit és egy platoon commandert. A két tank két oldalt kempelt rálátással a landraiderre, a devil dog pedig a balszárnyon sunyult. Straken is baloldalt rejtezett egy szikla mögött, Berg ezredes (igen a space hulk küldetések veterán Comp. Hq vezére) a jobbszárnyon. A troopok egyenletesen terítve voltak lehetőleg fedezékben.

Laci kezdett. Az első körben előre döcögött a landraiderrel teljes gázzal, hogy minél előbb elérje a vonalaimat, a rihno beparkolt az ojjektívája mellet. Én sikertelenül próbáltam a két russal leszedni a landraidert de a két lascanonnal el sem találtam a battle cannon lövésekből csak egy glancig hit született abból meg egy nem lőhet eredmény (nem is akart vele, menni akart vele.. :S). Legalább a rhino-t leszedte az egyik autocannon, más nem nagyon történt. A master of ordnance próbálta vaktában a rhino maradványaiból kimászó káoszgárdistákat felrobbantani, de 3d6 szóródással esélytelen volt a dolog. A második körben Laci az összes reserve dobását megdobta, szóval egy rakás egysége özönlött be a pályára. Golgotrax a „mellélövő” a káoszgárdisták ikonjához teleportál, a káoszgárdisták Straken mellé a lesser démonokkal. Itt vállalt Laci rizikót, mert le is szóródhatott volna a pályáról de szerencséjére hit-et dobott. Aztán belefogott a trancsírozásba. A termik egy kombi plazma sorozattal leradírozták Straken kíséretét (Straken is csak azért maradt életben mert a rá osztott sebzéseket az egyik testőre kapta a szuper Look out! Aaaarrrgh… szabálynak köszönhetően).

Golgotrax a nevéhez nem túl híven ugyan lascannonnal eltalálta oldalról az egyik russ-t de szerencsére 2-t dobott az átütésre. A landraider döcögött előre bátran. A choosen-ek a kimérára lövöldöztek egy épület mellől de mivel szerencsémre több mint 50% -át nem látták ezért volt fedezékmentője. Az én köröm is mozgalmasan indult. Bejött a vendetta és a sentinel szakasz, de sajnos rossz oldalon. A vendetta jött be a káoszgárdisták oldalán veszélyesen közel az oblihoz, a sentinelek meg a pálya túloldalán tök messze mindentől. És ott is hibáztam (ami valszeg a csata elvesztését is okozhatta), hogy a vendettával nem flat out-oltam a landraider mögé kidobva a veteránokat, hanem engedve a csábításnak, megpróbáltam leszedni a landraidert. Persze nem értem el értékelhető találatot.

A sentinelek kocogtak a káosz felé. A russok megint csak sikertelenül lőtték a landraidert, a baloldalival még mozogtam is, hogy a ha a lesser daemon-ok megtámadnál legalább 4+ kelljen nekik a megütéshez. A devil doggal Laci rosszallását kiváltva leszedtem az 5 termiből 2-őt (a blast-os melta vicces). Aztán Straken is leszedett a plazma pisztolyával 1-t és megrohamozta a maradékot. Ami vicces eredményt hozott, mert 1 sebet bekapott és 1 termit megfejelt. Ebben is maradtak.

A következő körben sajnos nőttek a veszteségeim, mert Golgotrax (végre) sikeresen eltalálta és felrobbantotta a vendettát és szegény veteránok lepotyogtak a káoszgárdista kivégzőosztag elé. Az a pár gárdista aki ez túlélte meg is tört és el is szaladt a pálya széle felé. A roham fázisban Straken gondjai súlyosbodtak, mert a lesser daemon-ok is megrohanták és 1 sebet okoztak neki, a káosz termik is okoztak négy (!) power weapon-os sebet. Szerencsére a Császár kegyelméből felszerelték egy pajzzsal, már csak 5 darab 5+-os mentőt kellet teljesítenie. Sikerült is! Cserébe megfejelt egy termit és egy lesser daemont akik, mivel fearlessek még egyet beszívtak így. Itt maradt a patthelyzet. Középen nem alakult ilyen jól a helyzet, mert Kharn a belezős barom és a Khromunista Kompánia kirontott a landraiderből és Kharn egymagában megfejelte a balszárnyon álló russt. Én sok mindent nem tudtam csinálni, elindítottam egy osztagot a középső ojjektíva felé, lőttem az oblit, aki kiröhögte az autocannon és lasgun lövéseket. Marbo (HURR!) még mindig nem volt hajlandó előmászni. A gyalogságom megpróbálta a berzerkereket lelőni de a Khormunista Káplárt nem fogja fehér ember golyója. A devil dog sem alkotott semmit egy mellén, kívül. Végül is a russ egy jól irányzott BC lövéssel letakarított a berzerkereket csak Kharnt nem sikerült megsebezni pedig insta kill is lehetett volna. Straken nagy nehezen lefejelte a maradék káosz démont és csak a termivel maradt közelharcban.  Laci ezt azzal hálálta meg, hogy a következő körben a choosenjei kilőtték a parancsnoki khimérát, a landraider megpróbálta tankshock-oni a ojjektíva vadász gyalogságom (sikeres mentő), és Kharn szétfocizta a devil dog-ot. Az én negyedik körömben sikerült Marbo (HURR!)-val betalálni a pályára és felrobbantani a chooseneket a bajnokuk kivételével.

A sentinelek csoszogtak a középső ojjektíva felé, de nagyon lassan. Sikerült megfejlelni Strakennel a maradék termit és Kharn felé konszolidálódni 1 W-vel. A russ lőtte közvetlen közelről a landraidert de semmit sem értem el vele. A maradék amit még tettem, hogy a bunyikkal akik elvetődtek a landraider elől futottam az ojjektíva felé de sajnos megálltak tetvészkedni nyílt terepen, pont az obli orra előtt. Az utolsó körben Laci rátolta a landraider az ojjektívámra, ledurrantotta az oblival a futó gyalogság nagy részét, akik megtörtek és Kharn megfejelte Strakent. Ja és a choosen csemp, lerohanta Marbót aki a nagyobb kezdeményének köszönhetően leverte a késével. Én megpróbáltam a russal kilőni a landraidert, de nem sikerült. Nagyjából itt fejeztük be, mert el kellett mennem. Laci nyert 1 ojjektíva vs 0 eredménnyel.

Tanulság: No ez egy jó bő lére eresztett battrep. Lett, remélem nem bánjátok. Nekem az a tanulság, hogy ez a lista már határozottan ígéretes, ezt már nem gyalulta le olyan könnyen Laci káoszgárdista serege. Ami hiba volt, hogy a vendettával nem szabad ácsorogni amikor bejön mert túl szaftos célpont, hanem zúzni kell, hogy legyen fedezék mentője. Straken elég jó így de a master of ordnance helyett egy Ministorium papot teszek be a helyére, hogy rohamból még ütősebb legyen (erre készült a korábban látott Szadista Szerzetes). És végezetül az egyik russt lecserélem egy demolisherre multimelta sponsonnal és ha be tudom szuszmákolni akkor Pask-kal fejlesztve. A sentineleket hanyagolom, nem túl hatékonyak ebben a felállásban. Ja és kapnak a platoon commanderek melta bombát, biztos ami biztos.

Laci:

Az 1500 cr.-es birodalmi őrség jelentős tűzerőt tud felvonultatni, és ahogy Igi pakolta az asztalra a seregét, kissé aggódni kezdtem, hogy ennyi mindent egyszerre le tudok-e nyomni. Az objektívám lehelyezésénél igyekeztem nem nagyon széthúzni az arcvonalat, így a Land Raiderrel nyílegyenesen ráálltam a középső ojjektíva irányába, míg a rhinót a káosz-kocka mellé helyeztem. A beszivárgó kiválasztottakat a terepet átszelő folyó túloldalán sunyuló chimera elé helyeztem, gondolva, hogy ezzel jól ellesznek a fijjug.

A kezdemény az enyém lett, a Land Raiderrel a „meglátjuk mi lesz” alapon megindultam előre a birodalom beásott erői felé. Igi aztán sikeresen az AC-vel kilőtte a rhinót, de a gyalogságnak szerencsére komolyabb baja nem lett. A kiválasztottak lőtték a parancsnoki chimerát, de nem sokra mentek vele, de viszont Igi nem előre, hanem hátra indult vele, ami nekem kedvezett. A kiválasztottak természetesen azonnal üldözőbe is vették. A második körömben aztán lendületből bejött minden deep-strikeos egységem. A káosz termiket a hátul sunyuló Strakent és népes kíséretét vették a plazmákkal célba, és sikeresen sikerült is a kíséretet Khorne színe elé segíteni. A kisdémonokat is a termik mellé pakoltam le, mert minden segítség jól fog jönni, hogy Strakennel elbánjak, mert az egy állat. (és valóban, kellettek is) Golgotrax, az előző csata iszonyatos bénázása után megint a frontvonalba került, a bal oldali ojjektívám elé idéztem be, gondoltam, hogy most már valamit tényleg eltalálhatna a szerencsétlen. Hát végül is az egyik Russ-t el találta, de sebezni már nem sebzett, úgyhogy ez azért valami ki csekély reménnyel kecsegtetett.


Igi körében aztán beindult a birodalmi hadigépezet! A vendetta a bal oldalamon (közel a taktikai osztaghoz és az oblihoz), a sentinelek pedig a tábla túlfelén, távol mindentől érkeztek meg. A devildog 2 terminátoromat leirtotta (még jó hogy nem az összeset, az a blast-melta nagyon csúnya fegyver), majd Straken még lelőtt egy termit, és nekik is esett közelharcban. Sajnos Straken volt elsőnek (furious charge-al), így a termi bajnok kapott 1 wound-ot, a sima termi pedig kettőt, de a sötét istenek elfordultak a bajnoktól, és az invu mentőjét elrontotta, míg a sima bunyi 2db 5-öst dobott a mentőre. Így hát szépen beragadtunk a közelharcba.
Megelégelve a tétlenkedést, a tettek mezejére léptem, és a Land Raidert előre nyomva szabadjára engedtem a berzerkereket, míg a taktikai osztag és az obli célba vették a vendettát, aki előző körben hiába lőtte Raidert, nem tudott sebző találatot elérni. Golgotrax (gúnynevét meghazudtolva) beizzította a multi-meltáját, és sikeresen elért egy átütő találatot, majd sebzésre lendületből 6-ost dobtam, ami egy naaaagy-naaaagy BADAABUUMMM!-ot eredményezett, és Igi arcáról lehervadt a mosoly az egész káosz sereg pedig hosszasan éljenezte a becsületét visszanyert obilteratort. A Vendettában csücsülő veteránok pedig akár az érett almák, potyogtak is lefelé a taktikai osztagom orra elé, akik a következő körben 3 főre redukálták szerencsétleneket. (neki is indultak, hogy lefussanak a pályáról)

A folyó túloldalán aztán a kiválasztottak végre beérték és tiszta tűzvonalnak hála felrobbantották a chimerát. A berzerkerek Kharn vezetésével lerohanták a középen tornyosuló Russt, és Kharn szépen ócskavasat is csinált belőle, bár néhány hitsorosát is gyorsan feláldozta Khorne-nak! :-)
Az IG megtorló csapása természetesen nem váratott magára, bejött Marbo, aki a demo-charge-al a bajnokon kívül mindenkit kinyírt a kiválasztottak bandájából, és az uccsó Russ és a gyalogság teljes össztüzével a berzerker osztagból csak Kharn és a Káplán maradt meg. A közelharcban Straken és a terminátorom, meg a démonkák jól elvoltak, sikerült 1 wound-ra redukálni Straki bátyót, bár ebbe végül belehaltak.
A Land Raiderrel előre nyomultam, és megpróbáltam tank-sokkolni Igi hátul sunyuló utolsó sértetlen szakaszát, de nem jött be. A gyalogságom fedezékbe húzódott a Sentinelek AC-i elől, Golgotrax megpróbálta a Russ-t kilőni, de az előző mutatványát nem sikerült megismételnie. Kharn és a Káplán rávetették magukat a devildogra, de sajnos Kharn-ra rájött a szent őrület, és elsőnek a Káplán koponyáját gyorsan Khorne trónusa elé küldte, de azért marad még támadása, hogy a devildogot felrobbantsa.
Az IG jelentősen lecsökkentett tűzerejével Igi megpróbálta ledurrantai Kharn-t, de ő állta a sarat, bár csak 1 woundja maradt. Hatalmas sorozatot kapott az obli is, de ő is megdobott minden mentőt. Igi gyalogsága még egy utolsó rohamra indult a középső ojjektíva ellen, de csak félútig jutottak, pedig futottak szegények. A kiválasztott bajnok megpróbálta Marbo-t lelőni, majd energiaököllel agyonütni, de a közelharcból Marbo jött ki győztesen, a mérgezett kése nagyon jó kis fegyvernek bizonyult!
Az utolsó körben aztán minden eldőlni látszott. A Land Raider ráállt Igi ojjektívájára (ahol az ott állomásozó gyalogságának senkinek se volt meltája-mázli) és immo-ra lőtte a Russt, Golgotrax egy kicsit előrébb csoszogva pedig egy jól irányzott plazmaágyú lövéssel 50% alá redukálta az teljes erővel az ojjektívára rohanó guardsmeneket, akik aztán szépen meg is törtek és futottak is hazafelé a komisszárjuk ölelő karjaiba. Kharn pedig még szép komótosan elindult Straken felé, és a közelharci fázisban az ő koponyáját is begyűjtötte a trófeái közé.

Aztán Iginek mennie kellett, így végül 1-0-ra a káosz győzött, bár +1(ha megdobtuk volna, mert ez volt az 5. kör) körön belül nem igen lett volna reális esélye egyenlíteni, esetleg ha a Sentienelek befutnak, és contestelték volna a hátsó ojjektívámat, de ezt nem mértük le, így már utólag nehéz megmondani, hogy sikerült volna-e nekik.


Összefoglalásként kb. ugyanazt tudom mondani, mint Imre ellen, a termiknek a tzeench-jel dukál, ha fluff engedi (4+ invu!!!!), Kharn meg úgy brutális, ahogy van, nagyon megéri azt a 165 pontot! :-) A berzerkereknél lehetett volna egy kis pontmegtakarítást csinálni, de végül is fluffos és jól használható modellek, maga a Land Raider pedig nagyon durva, és ha csak az alap kiszerelést veszi meg az ember 220(+15 havoc launcher) pontért, még egész jó áron is van.

És végezetül itt van néhány kép az új játékszereinkről! :-)

Igi új Vendettája:

 És az én új Chaos Land Raiderem:

>> Itt folytatódik a post >>>" />

Szólj hozzá!

Címkék: ig káosz battle report triumvirátus ladislaus


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr441823535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása