Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2009.12.09. 06:59 Ladislaus

A dicsőséges Káosz! - Battle Report

(Jó)Pár hete Ügyfélszolgálatos barátommal nyomtunk egy "barátságos" csatát, melynek kapcsán SAM-et is végre személyesen megismerhettük, úgyhogy respekt és tisztelet sok warhammeres cuccért amit nekünk ajándékba hozott! (egyenlőre csak én írtam meg a BR-részét, ha Ügyfélszolgálatos lezúzza a sok munkahelyi édzsöntöt, és lesz ideje írni, az ő részét is fellövöm)

Imperial Guard vs. Chaos Space Marines

1200 cr.

Laci

A megnövelt creditszám rengeteg lehetőséggel kecsegtetett, és a sok Space Hulk-os küldetés mellett gyártottam egy csomó új káosz szörnyet (főleg démonokat) amiket tesztelni szerettem volna egy nyílt csatában.

A sereg összeállításánál alap koncepció volt, hogy minél több démoni lényt pakoljak bele, a klasszikus marín fílinget most mellőzni akartam. Ennek fejében HQ-nak a jó öreg szárnyas Démonprince-t hoztam, Tzeench jelével (4+invu) és a Káosz ajándéka nevű pszivel, ami lényegében a sikeres pszi-teszt után a célpont (én választom, lehet akár közelharcban is) szívóssága fölé kell d6-al dobni, és ha megvan, mentő nélkül átalakul egy Spawn-ná, vagy elpusztul, erről is én döntök. Mivel csak úgy szólóban a Spawn-t értelmetlen megvenni, és drága is, gondoltam kipróbálom, mit bírnak.

A HQ-részleget tovább erősítettem egy megidézhető Nagy Démonnal (sajnos a 3.ed.-es kódexhez képest uniformizálódtak a kis aranyosok), aminél az a barba-trükk, hogy csak bajnok, varázsló, vagy Lord feláldozásával hozható be a játékba, de mint tudjuk, a káosz hatalmának elnyeréséhez mindig áldozni kell!

Mivel sejtettem, hogy defenzív játékot fog játszani, és a 2 heavy support opcióból 2 Leman Russal fogok farkasszemet nézni, ezért szükségem volt olyan skacokra, akik beszivárgók, így egyedül csak a Kiválasztottak (chosen) jöhettek szóba. Természetesen lángszóróval, meltával és káosz ikonnal is fel voltak szerelve, továbbá egy bajnokkal is, hogy legyen kit feláldozni, ha a szükséges.

A gyalogságot igencsak szűkre szabtam, kétszer 5 káosz gárdista, egy-egy bajnokkal, valamint meltával és ikonnal felszerelve. Mivel egy káosz Rhinóval rendelkezem, így az egyik osztagot beleültettem, a másik csapat meg kutyagolhatott. Ezen kívül még kétszer 8 kisebb démon is várakozott az immatréiumban, őket is a tartalékba kell rakni, és csakis ikonokhoz lehet őket 6"-en belül hiba nélkül idézni.

Gyorsreagálású erőként 4 db káosz-motorost egy bajnokkal, meltával és káosz ikonnal kiegészítve hoztam, arra az esetre, ha a Kiválasztottak kissé késlekednek, akkor a motorosok turbo-boost képességével rohanok az IG arcába, és kezdhetem el a démonok és oblik beidézését.

A leosztás végére már kevés kreditem maradt, így nehézfijjúgnak két Obliterátort választottam, ők mentek is a tartalékba, hogy majd az ikonos idézési terv kapcsán bárhol besegítsenek, ha kell.

A csata típusát és a lerakást is dobtuk, végül is objektíva foglalás lett, Spearhead deployment-el, ami megint csak nekem kedvezett, sőt még a kezdeményt is sikerült megszereznem.

A csata elején a Démonherceget gyorsan fedezékbe küldtem a Demolisherek ágyúi elől, még szerencse, hogy a birodalmi bástya jó nagy, így csak a szárnyvégei kandikáltak ki mögüle! A motorosok megindultak az előretörő Banewolf ellen, míg a gyalogos mariskák ráálltak az egyik ojjektívára, míg a Rhinós osztag előregurulva a Havoc rakétavetővel lőtték a gárdistákat. Igi körében mindösszesen egy bájker veszett oda, és a Rhino-t is csak shaken-re tudta lőni (mázlim volt, mert pont a Demolisher ágyúk hatósugarán kívül volt). A második körben viszont zsinórban bejöttek a Kiválasztottak (közvetlenül a tankok mellett), a Nagy Démon, egy kupac kisebb démon, és az egyik Obilterator is. A bájkerek meltával adtak a Banewolf-nak, de bénáztak, így a sorsuk megpecsételődött ugyan, de szerencsére Igi elfelejtette mozgatni a B.Wolfot, így a Démoherceg hátulról megrohamozta és ócskavasat csinált belőle. (előtte még azért az egyik platoon commander-ből káosz-spawn-t csinált, újjjeee, végre-végre sikerült egy káosz-pszit alkalmaznom!) A beteleportált Obliterator már sajnos nem fért be a tankok mellé, így nyílt terepre érkezett, így a két Demolisher péppé lőtte. Még szerencse, hogy kettőt hoztam! :-)

Igi parancsnoki osztaga hősiesen megrohanta a Nagy Démont, aki erre a parancsnoki osztag nagy részéből véres húsmasszát csinált, és nem segített rajtuk az sem, hogy a kiválasztottak maradéka lerohanta és kinyírta őket. 

A következő körökben már tiszta mészárlásba fulladt a dolog, Igi ugyan még kiirtotta a beérkező két démonfalkát, és Marbo pedig felrobbantotta a hátul állomásozó 5 gyalogosomat, de a második Obliterátor és a Nagy Démon csapásai alatt mindkét tankja felrobbant, a gyalogsága nagy részével együtt, úgyhogy a negyedik kör végén feladta a küzdelmet. (csak sima gyalogsága marad, de a nagy részük megtörve szaladt a pálya széle felé)

Összegezve elmondható, hogy ez a kombináció a gyenge közelharci egységek ellen szinte kivédhetetlen, ráadásul a terepadottságok is nekem kedveztek. A járművek, főleg ha mozdulatlanok, a két szörny-kategóriás lény csapásaitól egy kör alatt felrobbantak, (az a fránya 10-es hátsó páncél!) így az IG-nél mindenképpen fontos a tankok védelme, akár az a gyalogság élete árán is! A Kiválasztottak is remekül szerepeltek, bőségesen behozták az árukat, a kis-démonok meg igazából csak golyófogónak jók, hogy az értékesebb egységeket fedezzék. A bájkerek most nem arattak nagy babérokat, de amúgy átlagosan meg vagyok velük is elégedve, nagyon jól használható egységek. Az Obliteratorok meg úgy durvák ahogy vannak, viszont (mint kiderült) nagy gyengéjük, hogy Battle cannon vagy nagyobb fegyver azért insta-kill-eli őket, így erre figyelni kell. (egy kis félreértés alapján Igi még a 3.ed es kódexből nézte az értéküket, ahol még 5-ös a szívósságuk, ezért hozta két Demolishert, de elég lett volna a sima LMR is)

Ja, és Marbo ellen érdemes több kisebb egységre bontani a sereget, hogy ne tudja őket felrobbantani, ő különösen a nagyobb gyalogsági formációkra veszélyes, de a szólóban kóválygó HQ egységeknek is okozhat meglepetést!

 - Ladislaus -

>> Itt folytatódik a post >>>" />

7 komment

Címkék: káosz battle report ladislaus


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr211579837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kabaman 2009.12.09. 07:20:44

Végre egy nem szabvány-kéjosz mariska sereg! Tetszettek az egyedi figurák is, bravó!

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2009.12.10. 14:55:41

Hehe. Erős oldtimer érzetet adnak a kartonfigurák :) Vissza a jó öreg 90-es évekbe, amikor még ilyesmit adtak az alapdobozban ...

Ladislaus 2009.12.10. 17:01:10

@UBorka: Ami jó, azt minek elvetni! A Paper-Craft erősen tesco-gazdaságos megoldás! :-) Amúgy már serényen gyártom a GW-s Khorne berzerkereket, majd erről is lesz poszt!

iipepeii 2009.12.10. 20:25:26

Valaki mondja már meg, hogyan tudom beállítani a lejátszót vagy a böngészőt, vagy tudom is én mit, hogy ne kezdje el állandóan játszani az "Ismét a tévében" poszthoz tartozó videót valahányszor feljövök az oldalra!

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2009.12.10. 20:43:15

Nekem ugyan nem játssza le automatikusan, de megoldottam a problémát.

iipepeii 2009.12.11. 09:49:42

Ohh, nagyon köszönöm a segítséget:D!
süti beállítások módosítása