Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2009.09.21. 21:44 tengerSAM (törölt)

Hogyan legyünk a vásárlók barátai - gyorstalpaló a GW számára

A GW üzleti hozzáállását gondolom senkinek nem kell ecsetelnem, a lényeg az, hogy minnél jobban lehúzzanak.

No akkor EZT tessék megcsekkolni: a Privateer Press (Warmachine/Hordes kiadója) ingyen letölthetővé tette az új (majd csak hetek múlva megjelenő) MKII szabálykönyvet és a frakciókártyákat. Igaz, mindennemű grafika nélkül, de a lényeg, a végleges szabályok ott vannak.

A GW meg hadjáratot indított egy nyomorult magyar szabályfordítás miatt.

Ezek után maximális respect a PP gárdájának, a GW-nek pedig itt a követendő példa.

>> Itt folytatódik a post >>>" />

13 komment

Címkék: hírek linkajánló warmachine


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr421398129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DolfikaVik 2009.09.22. 06:51:49

A GW annál idiótább, hogy ilyeneket csináljon.
Amúgy a Classic Battletech szabálykönyve is letölthető a gyártótól. És még van pár ilyen példa.
Igazából ha megnézitek, csak a kisebb kiadók csinálják ezt így. A nagyobbak magasról tesznek az ilyesmire, profit mindenekfelett. Persze az relatív, mi számít kisebbnek.

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.09.22. 07:36:23

A GW-nél is van rá példa (lásd BB), csak nem egy 3 hónap múlva megjelenő, zsír új cuccról, hanem a kutyáknak odavetett termékről beszélünk esetükben.

Amúgy meg valóban relatív, hogy mi a kicsi. És a trendet elnézve előbb-utóbb a már most sem kicsi PP lesz a nagy, a most már nem is annyira egyeduralkodó GW meg a kisebb. Talán nem véletlenül.

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2009.09.22. 07:47:14

No azért azt ne tessék elfelejteni, hogy a GW által nem támogatott cuccokat a Specialist Games gondozza, ők rakták ki az ősrégi szabályokat ingyen letölthetővé a netre. Van egy tippem, hogy mikor fogja a GW 6th edition szabálykönyvet az összes kódexszel együtt a megjelenés előtt PDF-ben felrakni (ingyen) a weboldalukra...

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2009.09.22. 08:22:08

Nem akarom megvédeni a GW politikáját, de ez egy elég ferde hasonlat. Olyan, mintha kritizálnám az államot az adóbehajtás miatt, mert Józsi bácsi csak akkor kéri vissza a kölcsönt, ha nekem épp van pénzem...

A GW egy óriáscég (RT), amit egy pénzügyi befektetőkből álló igazgatótanács "irányít" - persze az igazgatón keresztül. A PP meg egy cég, aminek az igazgató a tulajdonosa. Az egyik egy több száz fős társaság véleményén alapul, a másik egyetlen emberén.

DolfikaVik 2009.09.22. 08:55:26

Mindig ez a konklúzió. A GW egy nagy cég, amit a részvényesek irányítanak, bla-bla. És ezért meg kell érteni őket, és elfogadni a döntéseiket, bla-bla. És nyugodjunk bele, mert ez van, bla-bla.
De attól még fikázhatjuk a szemét kapitalista módszereiket, nemdeugyebár? ;)

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.09.22. 09:51:29

@UBorka: Szerintem ezt a mantrát el lehetne már felejteni. :)

A GW nem a világ legnagyobb cége, mint ahogy a PP sem olyan kicsi, mint amilyennek szereted feltüntetni. (A te hasonlatod az állammal és Józsi bácsival lényegesen ferdébb volt.)

Mellesleg sem a döntéshozó struktúra, sem a méret nem igazolja a hülye lépéseket, amelyek már rövid távon is bevételcsökkenést okoznak. Teljesen mindegy, hogy Don Alvaro, a Vatikán vagy a Mars-Jupiter konzorcium áll a háttérben.

Láttam én már "picivel" nagyobb céget értelmes, formabontó döntéseket hozni még akkor is, amikor már kinőttek a garázscég státuszból. A Google-t ismeri valaki?

Gróf Úr 2009.09.22. 10:10:16

@Tartótiszt: "A Google-t ismeri valaki?"

Az a barátom, nem? :-D

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2009.09.22. 13:15:49

@Tartótiszt: Ferdébb, ha a méreteket vesszük. Én a döntéshozatalra céloztam.

Sajnos a GW-nél elég sok balfasz ül abban a döntéshozói székben, ami miatt ezt az elbaltázott politikát folytatják. Az pedig való igaz, hogy a politika irányát viszont azok az emberek befolyásolják, akik az igazgatótanácsban ülnek. Valószínűleg a többségük nem játékos, hanem üzletember. Sajnos ha ezt elfelejted, akkor ugyanolyanná válsz, mint akik azt hiszik, hogy minden kopasz bőrfejű is egyben :( A megfelelő betekintés nélkül kimondott ítélet ritkán igaz.

Mint mondtam ez nem feltétlenül jó kifogás, de ez a mögöttes ok (részben). Volt időszak, amikor a jelenlegi üzletpolitika még jó volt, tartható és hatékony. Azonban a gazdasági helyzet nagyon sokat változott az elmúlt 10 évben - köszönhetően például az informatika/internet elterjedésének. Ennek megfelelően a GW-nek is reagálnia kellene a kisebb piacokra, amelyek most nem feltétlenül hoznák a pénzt, de pár év alatt fel lehetne futtatni őket.

Mondjuk ehhez egy olyan képviselet is hiányzik, amelyik nem 1 években (vagy 1-2 hónapban) gondolkodik, gondolkodhat. Ez meg a hazai helyzet. Ide kérem 3-5 éves elképzelés és üzleti terv kellene, amit azért nem kis munka összerakni.

Nem azt mondom, hogy most akkor nyomassák ide a zsét a hazai terjesztőknek. De legyenek lehetőségeik egy olyan piacon is, ahol ez az egész játék réteghobbi és nem bárkinek elérhető. Vagy ők igazodnak a piachoz, vagy a piac hozzájuk. Üzleti szempontból és az elsőt tartom helyesnek.

G meg igaz nem garázscég, sőt az egyik legnagyobb céggé nőtte ki magát (azt hiszem 2001 óta), mégis pár ember kezében van az irányítás. Ők határozták meg az alapelveket. A GW ezeket valahol nagyon elbaxta... más felfogásban dolgoznak, ami nem kedvez azoknak a piacoknak, amik az ő mércéjük szerint "kicsik" és nincs bennük potenciál.

Kryw 2009.09.22. 19:02:11

Duma ide vagy oda a figurákat úgy is mindenki megveszi a rossz üzletpolitika ellenére.

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2009.09.22. 19:12:44

@Kryw: Ha a GW-s figurákra gondolsz, akkor tévedsz. Én pl. ezért adtam el a 40k-s seregemet, és sok ismerősöm kezdett el más rendszerekkel játszani a GW túlkapásai miatt. Azt már nem is említem, hogy mennyien vannak azok, akik a Games Workshop üzletpolitikája miatt nem kezdtek bele az egyébként szimpatikus játékba.

Mértkellnick? 2009.09.22. 20:53:20

Utóbbi bizony így van, kapásból tudok három embert (rajtam kívül), aki az ostoba lépések miatt hagyta ott a Warhammer univerzumot. Az barátok közt is közel fél millió forint kiesés. Szerintem ez azért nem mindegy.

És még annyit, hogy az hagyján, hogy ingyen elérhetővé tették a cuccot, de JAVÍTOTTAK (az egyébként is nagyon jó) rendszeren, KIEGYENSÚLYOZTÁK az egységeket, és minden frakciót EGYSZERRE és REMEK ARÁNYÉRZÉKKEL frissítettek. Na ez az, ami nekem számít, és ezért ver mérföldeket a PP a GW-re. (Ne sértődjön meg senki, nem szart akarok dobálni, csupán a tényekről beszélek. Ettől függetlenül szeresse mindenki azt, ami neki tetszik, csak nem árt tisztában lenni a körülményekkel.)

Huntroll 2009.09.22. 21:06:54

@Mértkellnick?: +1 olyan ember, aki a GW faszsága miatt nem fog 40k-zni, pedig még seregkezdeménye... (Mondjuk ha a GW foglalkozna pl. az Inkvizícióval vagy a DE-vel, nem csak a 23. SM rókabőr-lehúzással, akkor esetleg...)

És kommentelgetés helyett mé' nem voltál ma a klubban?

Mértkellnick? 2009.09.22. 21:56:33

OFF

@Huntroll: Bocs, menni akartam, csak kissé hosszú volt az estém, és bealudtam délután. De vasárnap megyek, ha minden igaz, készülhetsz is egy anti-Menoth listával. :P

OFF
süti beállítások módosítása