Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2008.11.08. 11:41 tengerSAM (törölt)

Támad a horda

Tegnap este végre sikerült összehozni a rég várt meccset Backyard kollégával, sőt egymástól függetlenül úgy döntöttünk, hogy a meccset korrekten dokumentálni is fogjuk. Ő elkezdte lerajzolni, hogy melyik tereptárgy hol található, én pedig a digitális fényképezőgéppel gondoltam megörökíteni az eseményeket. Íme a terep:

Ezek után azt mondta a fényképezőgép akkumlátora, hogy jóccakát. A papírra rögzítés pedig azért nem működött, mert túl sok időt vett el a játékból, amit már egyébként is későn kezdtünk. Ezek után egy rövidített, képtelen (értsd: kép nélküli) változatot adnék közre a meccsről.

Bár a felrakást az űrgárdisták indították, sikerült egy szép 6-os dobással megszerezni a kezdést. Meglepetésként hoztam 3 csúnya zoanthrope bácsit, plusz az összes carnifexem elitből jött minimál pontszámból. No és az is újdonság volt, hogy immár mindhárom warrior osztagom 4-4 fősre bővült. Az ellenfél pedig azzal próbált meglepni, hogy mindenhol alap unitokat hozott, gyakorlatilag senkire és semmire nem vett semmi extrát. Érdekes trükk...

A játék maga 4 körig tartott, a cél az volt, hogy minél több ellenséges egységet lőjünk/üssünk icipici véres cafatokra. Mivel nekem volt jóval több csapatom, így erre elvileg Backyard lett volna esélyes - no de ne vágjunk ennyire a történés közepébe. Az ellenfél hozott egy land raidert, egy razorback-et, command squadot, techmarine-t servitorokkal, 2 fullos tactical osztagot, egy sniper és egy bolteres scout osztagot, valamint két drenyát. A taktikám egyszerű volt: carnifexek, gauntok mennek előre, két oldalról génorzók próbálnak flankelni, a warriorok és a zoák meg a sereg mögött haladva lövöldözgetnek. A taktika fényesen bevált, a zoák igazából egész jól teljesítettek, bár egy járművet sem szedtek szét, de azért sérülést okoztak. A közelharci c-fexek, szétkapták a land raidert, utána megették az előrenyomuló techmarine servitoros csapatát és elkenték a command squad száját is - utóbbis kis gaunt segítséggel. Utána a horda letámadta a fedezékben, hátul álldogáló maradékot is, és game over.

Számottevő veszteséget nem szenvedtem el, egy c-fex 1, a másik 2 woundon rohangált a végén, az egyik warrior osztagot felére lőtték és az egyik zoa is egy sebponttal rohangált, egy orzó osztagot durván felére lángszórózott az egyik drenya (twin heavy flamer, plusz sima heavy flamer - mentésgemre legyen mondva nem ezek a fegyverek voltak rámodelezve, csak a kolléga elfelejtette említeni, hogy azzal a drenyával most épp proxizik) , plusz még 4 gaunt is fűbe harapott - no meg leesett (saját sablon szóródásától :D) 3 swarm is. Ennyi az össz veszteségem, azaz egy osztag sem hullott le nálam. Ellenben a 4. kör végére gyakorlatilag nem maradt ellenség a pályán, hiába volt a scoutoknak 2+ fedezékmentő (alapban 4+, köpeny miatt 3+, techmarine izéje miatt 2+) és hiába állt a tömeg a fedezék mögött stand&shoot jelleggel. Berértem közelharcba nagyobb veszteség nélkül, és onnantól nem volt kérdéses a végeredmény. Ezt nevezik úgy szakszóval, hogy mészárlás.

Gyakorlatilag annyi és olyan változatos figurát pakoltam fel, hogy az ellenfél nem tudta, hogy mire is lőjön. Most annyira a warriorok sem voltak kiemelt célpontok, hiszen 15 synapse creature rohangált a pályán (mindegyik 2 wounddal), ami nem piskóta. Plusz ott voltak a minimál carnifexek és a génorzók is. A taktika bejött: a sok lehetséges jelöltből valamelyik mindenképpen beért rohamtávba, onnan meg jó (legalábbis a lövéseknél jobb) esélyem volt a túlélésre.

A kockajárásról: botrányosan dobtam az elején, pl 10 kockából 6 db 1-est gurítottam, fleetre rendszeresen 2-eseket dobtam, egymás után saját csapatra szóródott a warriorok sablonja, a mentőket meg messze statisztika alatt dobtam. A meccs közepére aztán kiegyenlítődött a kockajárás is, úgyhogy nagyon nem panaszkodhattam. Sajnos az új marine kódexet egyikünk sem ismerte nagyon, és mivel nem volt kéznél (kolléga otthon felejtette), ezért volt némi vitatkozás a "they shall no fear" gyakorlati használatáról, de a meccs végeredményét tekintve ennek már nem volt jelentősége.

Kárpótlásul, vigaszdíjkánt (tulajdonképpen névnapi ajándék, de ez mindegy) egy nagyobb halom űrgárdistát kapott tőlem Backyard, hogy legközelebb egy feltápolt marine sereggel rúgja szét a s*ggem (tudom, mazochista vagyok).

>> Itt folytatódik a post >>>" />

3 komment

Címkék: battle report űrgárdista tiranida


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr3756977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gábor 2008.11.08. 21:22:35

Hát, ez a 'nida... Na, majd jövő héten én is bosszulok! :)

Backyard 2008.11.13. 18:50:35

Így a fotót elnézve, én néha azért igényesebben kidolgozott terepasztalra vágynék...

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2008.11.13. 19:07:58

Hajrá, én nem tartalak vissza! :)
Egyébként meg gyere meccselni, mert eme diszkvalifikált összecsapást újra kell játszanunk!
süti beállítások módosítása