Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2014.04.10. 11:00 Petrow

KFC - Kezdő Fellépő Casterkeresője - Khador

khadart03.jpgAbcug blog.hu motor... bevágom itt a cikket, rányomok a mentésre, és másnap a cikk hűlt helye fogad. OK, nem csüggedünk, ha Budapest és Drezda is újjáépült a romokból,  akkor ez a bejegyzés is helyre fog állni!

Következő frakciónk amúgy se engedné, hogy erőfeszítés nélkül tudósítsak róla - ő ui. nem más, mint a piros hetes, Khador népe.

This is my frined, Sam. Like Uncle Sam... Say hello to the Comrade general!... The little turtle says BIIIG Russian missiles are coming, and he ducks! And he covers! Duuuck... coveeer... hahaha!

khadart02.jpgHa a fenti idézet mond valamit, akkor Khador nagy kedvenced lesz, a le se tagadható összefonódásával a cári és a szovjet Oroszországnak.

Khador kemény, mint a koporsószeg. Khador nem punciskodik lövészárkok mélyén, hanem tör előre, rendületlenül. Khador nem szórakozik könnyű jack-ek készítésével - minek, ha van legény a gáton, aki elvisz a hátán egy 500 literes kombibojlert 800 kiló acéllal és egy viharpöröllyel?
Bár Khador elsőre (és másodikra) is egy cammogó, jól felpáncélozott medvére hasonlít, a kép jóval árnyaltabb.

Castereik között, ahogy a korábban már hivatkozott Khador suliban írva volt, sokféle karakter megtalálható. Van itt népmesei homályba burkolózó varázsló nagyi, hányatott sorsú nagyherceg, aki a feje helyben maradása miatt a cárina szolgálatára esküdött fel. De van itt még hányatottabb sorsú paraszt muzsik csemete is, aki egyszemélyes üvegtigrisként fagyasztja az ellenséget, illetve vörös SWAT brigádot kommandírozó, letámadásban jeleskedő kommandósunk is. Szólnunk kell a kripliről is, aki a mozgássérült igazolványát nem egy S600-as merdzsóba, hanem 5 tonnás, méretre készült warjack protézisre akasztja ki, a balta és a lángszóró mellé. És ne feledkeddzünk meg a szovjet Khador nép hős fiáról sem, aki 100%, hogy a tesztverziókban még Zsukov név alatt szerepelhetett. Meg hát itt van mindenki kedvence, Bucsa' bácsi, aki mellett harci helyzetben Hulk is kimért agression-issue managernek tűnik.

khadart00.jpgEgységeik között elsőre a közelharci darálók szúrnak szemet. A kisebb warjack-el felérő man-o-war konzervek egy tonna tégla finomságával bánnak bármilyen célponttal, de "kistestvéreikre", az Iron Fangekre is annyi vas jutott, hogy egy lomtalanításnál fél perc alatt a zsiga utánfutóra kerülnének, a sparhelt és a bicikliváz közé. No és azokat se becsüljük le, akik egy szál csöcsben rohangálnak - egy Doom Reaver osztag minden látható páncélvédelem nélkül sem kívánatos a vonalaink előtt.
Azonban hogy Khador mennyire nem csak a nyers erőről szól, azt a könyv többi oldala taglalja. Van itt nekünk maszkos gázszerelő kommandónk, és teszkógazdaságos Winter Guard-unk, akik pontosan annyiban maradnak alatta Cygnar-i ellenlábasaiknak képességben, mint árban. A híres-hírhedt WG deathstar pedig az ár/érték lista elejére teszi őket. Tüzérségük ugyan pontatlan, de 20"-es lőtávot sok faj még mozgással kombinálva is bajosan tud összehozni. Van még itt nekünk lopakodó kazazy gyilkos osztagunk, erdőből lestámadó kossita parasztok, Greylord varázsló-KGB ügynökünk, és a hab a tortán, a Widowmakerek... ezekért a mesterlövészekért bármelyik cygnarita örömmel adna oda akár egy egész szakasznyi long gunnert.

Solo-ik megint csak a közelharcos állat sztereotípiát erősítik - aminek azért ebben a szekcióban van alapja. Eddig itt volt a legmagasabb az egy oldalra eső "reach", "weapon master" és "tresher" szavak aránya. Baltás gyilkosok, és még gyilkosabb baltások, balta ágyús(!) kovnikok, és plüsspapucstól a láncvértig mindent megapportírozó harci eb - ezek mind megtalálhatók Khadornál.

khadart01.jpgWarjackjeik azok, akik igazán felelősek a "tank sereg" imázsért. Persze, pár casterrel elő lehet húzni olyan trükköt, hogy ellenfelünk csak pislog a előtte termő 'jack-re, mint lánykoleszben a felhajtott ülőkére, de ez más tészta. Először is, nincs light warjack. Egy darab sem. Minek arc-node, ha van... na mi? Úgy ám, balta! Fagyasztós, robbantós, amputálós, válassz kedvedre! Összességében 3 statot jegyeztem fel, amit kezdőként érdemes bemagolni. SPD 4 körül, a DEF 11 alatt, az ARM meg 20-tól a csillagos égig. Ha ezek nem stimmelnek, akkor valószínűleg összecseréltem az ellenféllel a kártyákat. Mondjuk nem baj, mert legalább ellenőrizheti, hogy nem Pritt hibajavítóval fehérítettem ki a damage grid-et, tényleg ennyi box van a gőzgólemeken.

Közelharci potenciálról röviden?  Nos, sikeres találat után egysebes modelleknél nem illik az időt az ARM érték kérdezgetésével húzni. Warjack-ek esetében pedig úgy láttam, hogy nem az a lényeg, melyik sorBA megy a damage, hanem hogy melyik sorOKTÓL kell búcsút vennie az áldozatnak. Lövésben a legtöbbjük pontossága az "elestem lövés közben, de nem találtam el a talajt" szinthez közelít, de hidd el, egy Destroyer lövésének még a szelétől is megkékül a levegő.

Ez volna hát meglátásaim alapján Khador. Nem (csak) azért szimpatikus, mert big, funky, közelharcos állatokat masíroztathatsz az ellenfél arcába, hanem mert ez alatt a felszín alatt nagy meglepetést okozhatsz az olcsó, mennyiségi tűzerővel, és a mobilitást segítő trükkjeiddel.

Khadart 04.jpg

>> Itt folytatódik a post >>>" />

2 komment

Címkék: warmachine khador miért jó játszani KFC


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr85975087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2014.04.10. 12:32:47

Ekkora igazság vagyon a te szavaidban! Ex-khador pléjerként ezeket csak megerősíteni tudom - valamint azoknak is ajánlom a sereget, akik a WM/H szabálynácijaival ellentétben nem akarják oda-vissza bevágni az ellenfél összes statját és featjét, hanem mennek előre, és irtanak, mint állat.

Sándor Kaba Sarkadi 2014.04.17. 08:27:23

Fene a hangulatos írásaiba, Petrow kolléga! Alig tudom türtőztetni magamat egy Khador alapdoboz megvásárlásától!
Ha megveszem, az csakis az Ön hibája!

:-)
süti beállítások módosítása