Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2010.04.09. 16:00 Petrow

Fresh blood...

Új, fullosan naprakész résszel jelentkezik a seregismertető sorozat. A posta ugyan még mindig nem érkezett meg a legújabb codexxel, de notthingami főhadiszállásától mindössze 1 utcányira lévő, GW boltban dolgozó ismerősömmel egész este chateltünk fészbúkon, és nap közben is twitteren válaszolt a kérdéseimre, hogy a legújabb Blood Angels codexet a lehető leggyorsabban kivesézhessük. Szóval fogyasszátok egészséggel!

Havi (v)érzés
A codexre nem véletlenül vártak tűkön ülve a BA játékosok. Legutoljára 2007.-ben játszhattak normális seregkönyvvel, az előző White Dwarf-os botlást sokan inkább elfelejtenék. Bezzeg a 4. kiadás idején... anno a piros páncélzatú SM sereg úgy ment végig bárkin, mint "F" betűs a libán. Egészen egy bizonyos Codex: Chaos Space Marines nevezetű tápgyűjtemény 3,5. kiadásáig, amikor is a Khorne-Flakes aprításra készülő Blood Angeleknek a fagyi rendesen visszanyalt, és kénytelen-kelletlen visszaszorultak a második helyre a legtáposabb közelharcos sereg versenyben (amin később holtversenyben a nidákkal osztozhattak).

Na de most... Aki azt hitte, hogy a nidákkal vissza lett véve a codex creep, az vegye ki a tudjamit a tudjahonnan, mert fajsúlyos darabok jönnek.

Akinek ismeretlen a Blood Angels sereg, annak ezennel meghirdetem a gyorstalpaló OKJ-s blődéndzsel kurzust. Klikk IDE.
Röviden összefoglalva, a BA mariskák annyiban különböznek a World Eaterektől, hogy "Khorne" helyett "Emperor"-t kiabálnak, valamint a szárnyakat nem a sisakjukra, hanem a hátukra aggatták.

Véresen komoly dolgok

Úgyis tudom, hogy mindenki a képhez scrollozik elsőnek, úgyhogy tessék visszaolvasni, nem a magam kedvéért koptattam a billenytűzetet.
Na csak azért. Lecsóba csapva: seregszinten a káptalan rendelkezik az SM alapszabályként felfogható And They Shall Know No Fear és Combat Squad szabállyal. Emellett 2 igazán ropogós finomsággal gyarapodtak. Az első a Descent of Angels nevezetű képesség, aminek a segítségével a Jump-packes osztagok nem csak a Deep-strike-os tartalék-dobásokat guríthatják újra, de a leérkezésnél is egyel kevesebb kockával szórják a szóródást.
A másik a Red Thirst névre hallgat, és a játékosnak az első kör előtt dobnia kell az ilyen tulajdonsággal megáldott osztagaira.1-es dobás esetén annyi deci jófajta vörösbort kell meginnia kísérő nélkül, ahány figura az osztagban van. Én biztos így írtam volna meg, de az angoloknál nem nő jófajta Kékoportó meg Blaufrankish, így ebben az esetben csak Fearlessé válnak, valamint megkapják a Furious Charge USR-t is. Hátránya, hogy... a többi seregnek nincs ilyen. És ennyi.

A seregkönyv elég sok ponton érintkezik az eredeti SM codexxel, így végig is megyünk rajtuk, szépen, sorban, mint a bikapapa a teheneken (a nagypapa szerint várhattunk volna, amíg ők jönnek majd ide).

Tactical Squad: teljesen megegyeznek a C:SM hasonszőrű egységeivel, leszámítva a Red Thirst képességet. Mivel az előző codex-szörnyben csak 5-ös vagy 10-es létszámmal jöhettek, mindenki kiszórta őket, így ugorhatunk is.

 



Assault Squad: a BA trademarknak számító egysége; sok, jump-packkel felszerelt, dühös űrgárdista, akik háti rakétákon zúznak az ellenfél arcába. Na ezt mostantól el lehet felejteni, mint a kampányígéretet a választások másnapján. A csávók ui. ledobhatják a hátitáskát és cserébe 35 pont kedvezménnyel vehetnek maguknak dedikált, csapatszállítókat. Lefordítom: INGYEN drop-pod, 15 pontos FAST Rhino, 20 pontért Twin-heavy flameres FAST Razorback (esetleg az 55 pontos alapárért linkelt Assault Cannon), 205 pontos Land Raider Redeemer. Tessikmá' mondani, mennyire teccettek hülyének lenni, amikor ezt így kitalálták? Bánná a pék, ha ezek fast attack választások lennének, de ezek az osztagok troopként hozhatók, alapáron 100 pontért. Egy szóval: kötelező kellékei voltak és lettek a BA seregnek, csak nem úgy, ahogyan az eddigi fluff predesztinálta őket. És ez biza nem tetszik.

Devastator Squad: a "kutyának nem kell" állapot forog fent, teljesen azonosak a C:SM tesókkal

Sternguard / Vanguard Veteran Squad: hajszálra megegyeznek a C:SM pajtikkal, viszont a Heroic Intervention-re (DS utáni roham) képes Vanguardok a jump-packnek köszönhetően megkapták a Descent of Angels képességet.

 

 

 

Terminator Squad: WS2-es, BS7-es távolsági szörnyek lettek, 3 Wounddal, az assault cannon pedig AP6 lett, de Heavy 20, és a rontott páncélmentőket újradobhatja az osztag. Jó, kicsit már messze van április elseje; mardtak olyanok, mint voltak. Azazhogy mégsem, a Thunderhammer és a 3+ invulnerable save-t adó Stormshield most már kemény 5 pontot kóstáló upgrade.

Drop pod: semmi érdemi változás

Dreadnought: átkerült Heavy Slotba, ahol gyakorlatilag nyugdíjazhatjuk is, egyrészt, mert sokkl jobb választások vannak a kategóriában, másrészt az elit drenyák is kenterbe verik. Azért érdekes húzás, hogy akár 11 kuka is nyomoroghat a seregben, megfelelő pontszámú meccs esetén, ofkóz.

Bike Squad / Scout Bike Squad  / Scout Squad: a Red Thirst-öt leszámítva semmi extra 

Land Speeder Squad: használt, megunt landspeedereket veszek! De most komolyan, kinek kellenek ezek a törékeny röppencsek, ha a nehezebb, de mégis Fast kategóriássá tett Rhinók / Razorback-ek is közel ugyanennyit tudnak, sőt, sokszor még többet is?

Techmarine: ezt használta már valaki is?

Captain: az egyik legolcsóbb mód, hogy a HQ választást lerendezzük, de a mounted assault lehetőséget elvették tőle, így a fullos motorossereg marad a normál codex mariskáknak, illetve a Dark Angeleknek.

 

 



Rhino / Razorback / Predator / Vindicator / Whirlwind: ezt az 5 gépet azért vettem egy kalap alá, mert mint feljebb már említettem, valami elmeroggyant pillanatukban a készítők Fast gépekké tették őket. Végül is ők találták ki a "red ones go faster" örökbecsűt, de ez azért túlzás. A gépeknél jelen lévő minimális taktikázást, hogy "menjek-vagy lőjek" ezzel sikerült végérvényesen kiölni. 3 Vindicator gyakorlatilag az első körben le tudja túrni az ellenfél seregének egy jelentős részét, anélkül, hogy annak esélye is lenne választámadásra... A "robosztus de megbízható" Predátorok ugyanolyan könnyedséggel mozognak lővonalba, mint a Gárda könnyűpáncélzatú felderítői, vagy a Landspeeder röppencsek. Egyetlen hátránya van a dolognak, hogy 18" mozgás esetén a kilőtt csapatszállítókból nem nagyon van kiszállás, de ez gyakorlatilag egészen minimális rizikó.

Land Raider / Redeemer / Crusader: és ha az előző bekezdés nem volt elég, az elszánt BA mérnökök megoldották, hogy a 80 tonnás melák Land Raidereket le lehessen dobni, ui. mindhárom változat képes Deep Strike-kal érkezni. Ez mondjuk inkább csak elsőre tűnik eszeveszett tápnak, mert így roham legjobb esetben is csak a 3. körben lesz, ráadásul a gép nem mentesül a Mishap kellemetlen hatásai alól sem. Arról nem is beszélve, hogy már nem önálló Heavy választás, hanem csak dedikált csapatszállítónak vehető meg - úgy viszont rogyásig.

Rechlusiarch / Chaplain: figyelem, visszatérő faji megkülönböztetés veszély! A Nagy Fekete Embert (Rechlusiarch) engedik a HQ kategóriában indulni, de a Kis Fekete Csávót (Chaplain) csak az elit slotokban lehet látni. Ez szerintem marha jófej dolog, aki eddig nem akart - szó szerint - vezéráldozatot hozni a káplán behozatalára, az előtt most nyitva a pálya. Remélem, hogy az új Black Templar Codexben is követendő példaként tekintik majd a megoldást.

Librarian: gyakorlatilag a CSM Daemon Prince óta figyelhető meg, hogy a 3+-os mentővel megáldott seregek varázslói egyre erősebbek lesznek. Ez a Space Wolves codexben csúcsosodott ki, de azért itt sem kell félteni a könyvtárszakosokat. Beépített pszícsuklya, Force weapon, megvehető Epistolary upgrade és érdekes képességek garmadája:
Smite: Egy az egyben a Mairne codexből átemelt lövős képesség, nem sok mindenre jó.
Blood Boil: egyszerű sebző varázslat, ami ellen nincs páncélmentő, és kellően alacsony pszí-teszt esetén a könyvtáros választhatja ki a célponot.
Unleash Rage: a Black Templar seregben már láthattuk, milyen jó a twinlinked power weapon, úgyhogy itt is hasznos lesz a Preferred Enemy szabály. Ezt a könyvtáros és osztaga is megkapja.
Sanguinie Sword: 10-es erejűvé teszi a karakter támadásait. További komemntár nem szükséges.
Fear of Darkness: a tauszopató képességként ismert varázslat visszatért a 4. kiadású marine seregkönyvből, 24"-en belül egy osztaggal -2-es Ldvel moráltesztet dobat. Ez leginkább valóban sárga-kék barátainkat szivathatja, mivel a többség újradobható Ld10-el, vagy fearless / stubborn képességgel rohangál.
Might of Heroes: korábbi ismerős, D3 plusz támadást ad
Shackle Soul: érdekes varázslat, egy 12"-en belül lévő osztag minden egyes mozgásnál / lövésnél / rohamnál Leadership tesztet kell dobnia (ami alól senki sem mentesül). Azokat az ellenfeleket érdemes célozni vele, akik nem tudnak 5 alá gurítani :)
Shield of Sanguinius: 6"-en belül 5+-os fedezékmentőt ad. Elsőre olyan se veled-se nélküled képességnek tűnik...
The Blood Lance: 4D6"-en belőlre lőhető (dobható) S8 AP1-es Lance képesség, ami saját osztagot nem bánt, és vonalban mindenen sebez. Jó helyre dobva a Librariant kellemetlen lehet, különösen ha egy Battlewagon sorfalat kap oldalba.
Wings of Sanguinius: szintén klasszikus, egy körön át a modell Jump Infantry-ként mozog, motoron ülve pedig Jetbike-ként.

Honour Guard: a normál C:SM Command Squadja; gyakoraltilag ugyanazt tudják, mint társaik, csak motor helyett Jump pack feszíthet a srácok hátán.

Baal Predator: újabb BA különlegesség, ami csak náluk hozzáférhető. Természetesen ő is jelentős tápoláson esett át; Fast gép lett, Fast Attack slotba került, megkapta a Scout képességet (tehát bejöhet akár a harctér oldaláról is) és a Twin Assault Cannon lecserélhető Falmestorm Cannonra, ami a Land Raider Redeemeren is található. Őszintén szólva 115 pontért annyira jónak tűnik, hogy első blikkre kiszorít minden más Fast Attack választást.

Furioso Dreadnought:a Dreadnoughtok mindig is epikus járgányai voltak a Marine ármádiának, ezt a sereget pedig úgy hirdették, hogy minden eddiginál többet hozhat belőlük. Én mindennél jobba is, a Furioso ugyanis garantáltan kedvence lesz a kuka-gyűjtőknek. A frontpáncélja kellőképp megvastagodott (13-as lett), és jópár különleges felszerelést is adtak nekik. Az egyik a Magna Grapple nevű járműirtó, ami egyrészt S8 AP2-es lőfegyver, és ha a megcélzott jármű túléli a lövést, a drenya lecövekel, és közelebb húzhatja a legnagyobb páncélos gépeket is. Amit aztán annak rendje-módja szerint berohanhat. A legdurvább azonban a Blood Scythe névre hallgató kaszagyűjtemény, ami tulajdonképpen egy Lightning Claw 6-os erővel, és minden le nem mentett sebért egy újabb támadással jutalmazza a gazdáját. Mivel egy rohamozó Furioso üt 5-öt, majd az átlag célpontokat 2+-ra újradobva sebzik, ki lehet számolni, hogy egy 10 fő körüli osztag még az előtt lekerül a pályáról, mielőtt esélye lenne visszaütni. A lépegetők és a legnagyobb gépek kivételével minden elle piros hetes.

Furioso Librarian Dreadnought: a fenti drenya nagytestvére, +50 pontért könyvtárosnak nevezhető ki. Ugyan nem lesznek vérkaszái, de cserébe Force Weaponnel és S10-es Dreadnought CCW-vel rohangál, van pszí-csuklyája, valamint az átlag könyvtáros összes képességét ismeri. Igen, a Wings-et is. Sweeet.

Death Company Dreadnought: Furioso árban van, 12-es előpáncéllal, nem hat rá a Shaken / Stunned effekt, de cserébe a Rage képesség kicsit kiszámíthatatlanná teszi. Vérkaszákkal, vagy két CCW-vel 125 pont, ami ugyan szemtelenül olcsónak tűnhet, de kell mellé 5 Death Company tag is, így a tényleges ára 225 pont. Jah, és Troopként (!) hozható.

Stormraven: a repülő Landraidernek beharangozott gép, amihez még nem adtak ki figurát. Még jó, hogy a GW elsődlegesen figuragyártó, és nem játékfejlesztő... Szóval a cucc fast skimmer, körbe 12-es páncéllal, Assault Ramp-pel, és a csapatszálíltók között egyedülálló módon két osztagot is tud vinni: egy 12 fős gyalogcsapatot (akár Assault Mariskákat is) és egy Dreadnought-ot. Külön jópofa doog, hogy a cuccot emnet közben is ki tudja szórni. Emellett a fegyverzete sem elhanyagolható, amit fast gépként mozgás után is (szinte) teljes hatásfokkal üzemeltethet.

Captain Tycho: az előző kódexben eléggé ergya egy hős volt, itt azonban a fluff és a használhatóság nagyszerűen kiegészíti egymást. A csávó ui. két változatban hozhtó: van egy alap kapitány, Rites of Battle képességgel, és mindenféle csillil-villi skillel, illetve van a  bezakkant Death Company Tycho, aki közelharcban még jobban odaszab, de másra nem igen használható.

 

 

 


Lemartes: komoly evolúción átesett kapitány. Most már nem HQ, hanem upgrade character a Death Company osztagban, és emellett a modell komolyabb plasztikának esett alá, mint egynémely párt botoxxal teli nagyasszonya. Segítségével a DC a to hit mellett a to wound-ot is újradobhatja a roham első körében, valamint F.U. (Fury Unbound) képesége miatt egy sebet  nyugodtan rá lehet osztani, ui. ha nem menti le, utána S5 A5 karakterisztikával fog harcolni.

 

Death Company: Rettenthetetlen fekete sereg, mely Relentless menetel, s ellefelet ezeregy szeletre szel fel. Benyelt sebeket fele esetben lementenek, de ezen felhergelt fenegyerek-egylet egyetlen egyede sem szerezhet helyet. Seregedben egyetlen egy lehet.

 

Astorath the Grim: faszogányos figura, jó kis fluffal (ő csapkodja le a Black Rage-be belezakkant DC tagokat), és egy feltápolt Land Raider árával. Segítségével a Death Companyból nem csak egy osztag hozható (de továbbra sem  számítanak scoring unit-nak). S6 powerweapont lóbál, ami ellen a sikeres invu-mentőket újra kell szórni, emellett a jelenlétével a Red Thirst már 1-3-on bekövetkezik az osztagokban. Jah, és ehhez még hozzájön a káplán találat-újradobós / fearless képessége is.

 

 

Mephiston: a kiszivárgó információk alapján őt tartották a tápkirálynak. Mephiston tápos, mert 300 bolterlövést kibír (T6 W6). Mephiston tápos, mert körönként akár 3 Perils of the Warp is beüthet nála (az Unleash Rage / Sanguinie Sword és Wings of Sanguinius képességet egy körben el tudja lőni). Mephiston annyira tápos, hogy nincs szüksége se invu mentőre, se eternal warrior képességre, se arra, hogy másik osztag védje (infantry, nem önálló karakter). Sőt, ha csúnyán ránéz egy Independent Characterre, az ellen to hit / to wound újradobást kap, mindenzt potom 250 pontért. Tápos? Nem annyira, mint az a 3 Plasmagun, ami minimális mázlival a Mephisto: Lord of Death c. vígjátékot Death of Lord Mephiston c. tragédiává változtatja.

Sanguiniary Priest: Feel no Paint ad 6"-en belül az osztagoknak. 50 pont. Indepentent Character. És elit. Szóval kötelező.

 

 

 

 

Corbulo: Különleges Sanguiniary Priest, 150 pontért az ő FnP dobása 2+-on megvan, és a Far-Seeing Eye képességének hála kapunk egy újradobást. Igen, egy BÁRMIRE felhasználható újradobást. Páncélmentő, reserve roll, szóródás, Seize the initiative, Red thirst, nehézterep, szóval bármi, amihez kocka kell ebben a játékban. Egyszerű és nagyszerű ötlet, le a kalappal.

 

 

The Sanguinior: hentes, angyaljelmezben, 275 pontért. WS8, ethernal warrior, 2+ normál mentő és 3+ invi save, Jump Pack, egy independent charactert különösen nagy elánnal tud csépelni (to hit / to wound újradobás), emellett 6"-en belül +1 támadást ad a baráti osztagoknak, és random feltápolhat egy őrmestert is. Szép, szép, de kicsit túl van árazva...

 

 

Dante: a birodalom legidősebb chapter-mastere, akinek több száz (vagy ezer?) évnyi élete során sem sikerült még belelépnie a hurokba, pedig többször is elég közel volt hozzá. Ennek ellenére nem ethernal warrior, de képességei figyelemre méltók. 265 pontos árával a második legdrágább HQ választás, de a tápolás eléggé öncélú: DS leérkezéskor nem szóródik, maszkjával egy IC képességeit gyengíti (wound, WS, Attack), és ő, valamint az osztagja a Hit & Run képességgel lesz megáldva. Segítségével a lentebb tárgyalt Sanguiniary Guardok troopként is jöhetnek, létrehozva ezzel a 40k egyik legkisebb létszmú seregét :)

Sanguiniary Guard: a megjelenésüknél simán úgy aposztrofáltam őket, hogy kiállítható belőlük a gaymarine rendház - aranypáncélos, angyalszárnyas figurák, 300-szerű festett hasizom páncéllal és kimunkált mellbimbóval. Gondolom, hogy legyen mivel az orkoknak CSBCS-zni (dioráma duel-ötlet, levédve Games Dayre, stipistop!)... mondjuk a WHFB-s Pumbagor és a borotvált mellkasú Beatsmen óta sejthető, hogy van néhány érdekes egyed a GW stábban, és a jelek szerint lassan átszivárognak a 40k-s részlegbe is. Ez lenne a kisebb gond, de inkább azzal van a gebasz, hogy 40 pont darabja, amiért kapunk egy 2+ mentős, artificer armour-os Jump Pack-es figurát, powerweapon-nél, és AP4-es Assault bolterrel. Ez ugye rohamosztagként határozza meg őket, de elég egy-két PF / PW suhintás, és maximum a terepasztal porában angyalkázhatnak a srácok... szóval inkább Stormravent tetszettek volna gyártani.

Gabriel Seth: a BA utódkáptalanjaként funkcionáló Flesh Tearers rendház kapitánya, akinek a serege majdhogynem annyi veszteséget szokott okozni a szövetséges osztagokban, mint az ellenségében. A csávó egy rendingelős S8-as pallost lóbál, amivel a járműveket, és gyengén páncélozott ellenfeleket nagyszerűen kibelezhet. Speciális támadásával a vele talpkontaktban álló modelleket automatikusan eltalálja, valamint az ellene dobott 1-es találatokra egy azonnali S4-es ütéssel válaszol.

Zárszó
Ezt a codexet tényleg két külön csapat írhatta. Vagy az írónak volt igen kemény tudathasadása. Egyfelől vannak benne nagyon szimpatikus, hangulatos és előre mutató újdonságok, másfelől pedig jön a másik fele, ami a baromságaival agyonveri az egészet.
Az asszony vacsorára megfőz neked egy szaftos, vajpuha wellingtont, leteríti az asztalt damasztabrosszal, felveszi a legszebb estélyiét, kitölt egy kristálypohárba egy első osztályú Cabernet-ét, meggyújtja a gyertyát az asztalon...  majd odakúrja eléd a borjúszeletet egy hellokitty-s műanyagtányéron, egy kanál instant burgonyapürével.
Szóval kár volt ezekért az ostoba malőrökért. És bár tudom, hogy divat a GW-t fikázni, de ezt most tényleg lehetett volna normálisabban is csinálni. Új codex, szép codex, táp codex, de átgondolatlan codex.

Reméljük, a Dark Eldáknál nem nyúlnak (ennyit) mellé.

>> Itt folytatódik a post >>>" />

20 komment

Címkék: ismertető űrgárdista bloodangels


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr671902272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kabaman 2010.04.09. 19:27:12

Gratulálok, eddig ez a legélvezetesebb seregbeszámoló! A Death company leírása pedig már szerepelhetne a Petrow Művész Úr válogatott műveiben :-)

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2010.04.09. 20:30:01

Szerencsétlen dark eldák... Na nem lövöm le a poént, majd megtudjátok ti is. :P

Gróf Úr 2010.04.10. 07:55:55

Ez igazán remek olvasmány volt. Terápiás hatása sem elhanyagolható, néha ugyanis megremeg a kezem, h beszálljak eme remek háttérvilággal megáldott dologba :-)

Huntroll 2010.04.10. 12:00:10

@tengerSAM: Lődd le :)

@Gróf Úr: Nem vagy egyedül. Én épp erősen gondolkodom, h ha sikerül nyárra melót találni, belekezdek egy Dark Eldar (ha lesz egyáltalán...) vagy egy Kááááosz (mindenki utálni fog :D) seregbe.

ügyfélszolgálatos 2010.04.10. 13:41:02

@Huntroll: A BOLS szerint a DE legkorábban karácsonyra várható..

Huntroll 2010.04.10. 13:48:40

@ügyfélszolgálatos: Ezt tudom. Azt hittem, van valami újabb infó is :)

ügyfélszolgálatos 2010.04.10. 15:40:51

@Huntroll: Egyenlőre nem láttam. Sam tud valamit de nem árulja el..

Karsus 2010.04.11. 04:27:59

Bejönnek az új figurák, jó kis full contact brigádot lehet összehozni belőlük.
Ha még nem lett volna: a Horus Heresy boardgame szabálykönyve letölthető, lessétek meg (gondolom a játék is kijön még ebben a hónapban)
fantasyflightgames.com/edge_news.asp?eidn=1242

DolfikaVik 2010.04.12. 07:06:37

@Karsus: Ezen a héten jelenik meg a játék. Elő is lehet rendelni, úgy egész baráti ára van (amúgymeg nem:))

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2010.04.12. 08:39:24

@ügyfélszolgálatos: a Dark Eldar nyilván Space Marine rendházzá változik, megfelelő háttértörténettel. :)

Karsus 2010.04.14. 15:34:17

@DolfikaVik: Apicsába, most pont nincs zseton ilyesmire, majd nyáron drágáért beszerzem. :(

Ladislaus 2010.04.20. 10:58:45

A Space Wolves után újabb elszállt sereg! Az egyedi modellek szépen néznek ki, de a mellbimbós Guard osztag (kb mint a megdicsőült Batman és Robin jelmez) inkább illene szerintem valami Slaanesh kult-hoz mint a BA-hoz.

ügyfélszolgálatos 2010.04.20. 13:18:20

@Ladislaus: Ja egy kicsit viccesen néznek ki, de mondjuk azt le is tudod faragni róluk, hogy ne legyen Betmeeeen.... na nana nana.... betmeeen....

Kryw 2010.04.20. 17:17:01

zárójelben megjegyzem hogy a WULF kódex nincs is elszállva, nagyon jól sikerült szerintem

ügyfélszolgálatos 2010.04.20. 17:25:59

@Kryw: Végül is a runepriest kezdemény vs halál pszi-je nem táp...

Ladislaus 2010.04.21. 10:14:24

@ügyfélszolgálatos: ja, tökre ratyi képesség, nem is használnám! :-O

Ladislaus 2010.04.21. 10:15:26

@ügyfélszolgálatos: :-) A klasszikus "pocakos" betmen! :-) Azok voltak a régi szép idők!

ügyfélszolgálatos 2010.04.21. 12:22:29

@Ladislaus: A feliratozott ütéshangokkal... Kpow... meg Kplam....

Petrow 2010.05.07. 13:36:22

@tengerSAM: DE elé beugrani látszik a GH codex - ez volt a titok?
süti beállítások módosítása