Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2010.02.26. 12:08 Ladislaus

A berzerkerek már a spájzban vannak! - Harmadik rész - A káosz bajnokai II.

Fogadjátok sok szeretettel a Káosz legújabb bajnokát:

KHAINE-t, a KHORNMUNIZMUS KÁPLÁNJÁT

A Khornmunizmus születése:

A Horus Eretnekség előtt a Világfalók rendháza Angron vezetésével számtalana bolygót hódított meg a Császár nevében, de már akkor kitűntek féktelen kegyetlenségükkel és barbarizmusukkal a többi rendház közül. Angron megszállottan kutatta, hogy hogyan lehetséges teljesen kiirtani egy űrgárdista elméjéből a félelmet, ami különös (és nem túl emberbarát) kísérletekhez vezetett. Az első tesztalanyok hasonló agresszió-növelő implantokat kaptak, mint amilyet Angronba építettek be, mikor ifjú korában gladiátorként harcolt a bolygón, ahol a Császár rátalált. Nos ezek a tesztalanyok nagy része nem élte túl a beavatkozást, illetve olyannyira megőrült, hogy saját társaira is rátámadt. Az a pár szerencsés, akik valamilyen csoda (talán Khorne már akkor is befolyással bírt a rendház felett?) folytán valamennyire megőrizték józan eszüket, és legalább a parancsok értelmét fel tudták fogni, azok a sokk- és rohamcsapatok élén küzdöttek. Khaine volt az egyik, aki mint a rendház egyik káplánja önként jelentkezett az implant-műtétre. A beavatkozás utáni agóniában, ahogy a neuro-stimulátorok beépültek az agysejtjeibe, gyönyörűséges víziót látott, amelyben egy eszme, egy jelkép vérvörös zászlaja alatt egyesül az egész galaxis! A Nagy Keresztes Hadjárat alatt a meghódított bolygók könyvtárait bújta, hátha rátalál a látomásában szereplő szimbólumokra, vagy jelre, ami céljához közelebb segíti és így egyre messzebb sodródott a Császárba vetett hittől.

Egy távoli, még a Viszály Kora előtt elszakadt kolónián aztán végre rálelt a válaszra! A bennszülöttek egy különös társadalomban éltek, ahol nem volt uralkodó, vagy földesúr, és pénz sem volt, és mindenki egyformán részesült az összes megtermelt áruból. Mikor Angron felszólította őket, hogy adják fel eddigi életüket, és álljanak a Birodalom szolgálatába, valami különös, ősi terrai dialektusban beszéltek, és képtelenség volt velük értelmes szót váltani. Angron elunta a társalgást és rohamra küldte gárdistáit, akik hamar végeztek mindenkivel, mivel a nagy jólétben teljesen elfelejtettek harcolni, így a Világfalók undorral és megvetéssel tudtak csak rájuk gondolni.  Khaine a városi nagykönyvtárban egy hatalmas, különös, vörös kötésű könyvet talált, melyen egy egymáson keresztbe fektetett stilizált sarló és kalapács szimbóluma volt látható és tudta, hogy jó nyomon jár!

A könyvet mint trófea magához vette, de mivel idegen írásjelekkel volt írva, így évekbe tellett, mire lefordította, és addigra kitört a Horus lázadás, és a Világfalók között is megjelentek a különféle harcos-páholyok, amelyekben különös szertartások folytak. Khaine itt ismerkedett meg a hipertér igazi isteneivel, és mind közül Khorne-t tekintette a legfőbbnek, egyszerű tanításai hamar utat találtak a született mészárosok szívébe. Az egyik vérgőzös istentisztelet során aztán újfent látomást küldött neki – immáron tudta, hogy maga Khorne, amelyben a sarló és kalapács jelvényével, és a könyven található Khornmunista eszmékkel felszerelkezve elhozhatja a kiválasztott hívekkel egyetemben a totális egyenlőség és a Khorne-ban gyökeredző testvériség birodalmát, amely kipurgálta szívéből a kegyelem és gyengédség maradékát is, hogy a régen lemészárolt elpuhult Khornmunisták helyett egy erős és hatalmas birodalmat hozhasson létre.

Horus bukása óta mind a Terror Szemén belül, mind azon kívül is terjeszti tanait, és a hozzá hűséges berzerkereivel járja a galaxist szent küldetése beteljesítésében, amit végre is hajt, még ha mindenkinek bele is kell döglenie, akkor is!


A sarlós-kalapácsos (csak hogy a gonosz vörösök serege méltó legyen „jó” híréhez! :-) ) berzerker ötlete egy beszélgetés során fogalmazódott meg bennem, és a berzerker doboz alapkészletéből, és némi kis kiegészítéssel teljesen megvalósíthatónak bizonyult. Amúgy is szerettem volna egy olyan figurát, ami eltér a „hagyományos” fegyverekkel rohangászó modellektől, és aki távlatban mind a berzerkerek bajnoka, avagy mint szóló közelharcra kigyúrt hadúr (démonfegyverrel, vagy páros villámkarmokkal).

A konverzió a törzset-karokat és lábakat ill. a fejet nem érintette, így erről most nem szeretnék írni. A sarló kialakításánál egy lánckardot kellet beáldoznom, itt a markolat feletti láncfűrész részt levágtam, és egy kis lyukat fúrtam bele. A sarló pengéjét egy félkör alakúra hajlított vörösréz drót adta, amelyet szép finoman laposra kalapáltam. A kalapálás után a sorját, meg a kisebb kitüremkedéseket reszelővel leszedtem. A rézdrót végén épen hagytam egy kis részt, így az tökéletesen beragasztható volt a lánckard markolatába és egy kis élfestés után meg is volt Khorn Hatalas Kaszaboló Sarlója! (K.H.K.S.) :-)

Az energiakalapács (sajnos a káosz még nem tudott hivatalosan ilyen játékszert szerezni) egyszerű volt, az egyik láncfejsze fejét levágtam, és egy T-Sam adományból származó műanyag elem (könnyen faragható volt) kalapácsfejjé alakításával már készen is volt Khorne Vérvörös Lesújtó Pörölye! (K.V.L.P.) :-)

A festés alapelvét már a korábbi berzerkeres cikkeimben kitárgyaltam, egyedüli újdonság a koponyás káplán-fej kicsit életszagúbbá tétele lehetne. Egy kis sötét tónust vittem fel alapnak mind a szemgödrök, mint a fogak környékére, majd a szemeknél zölddel, a fogaknál pedig ezüsttel emeltem ki a kiugró részeket.

A végeredmény szerintem magáért beszél, a beállítást igyekeztem jó dinamikusra venni, hogy ne legyen olyan merev a figura.

- Ladislaus -

>> Itt folytatódik a post >>>" />

8 komment

Címkék: káosz konvertálás festés ladislaus


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr401791967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2010.02.26. 12:47:14

Az ötlet nagyon király, még most is röhögök rajta :D

Ladislaus 2010.02.26. 12:49:23

@tengerSAM: Király mi? :-))))))))))))
Örülök, hogy tetszik! :-))))))))

Jegkiraly 2010.02.26. 18:21:26

ehhez csak pozitívan tudok hozzászólni, nekem nagyon bejön a figura :)

kabaman 2010.02.26. 20:45:11

Ez tényleg beteg!! :-)

Kryw 2010.03.03. 14:27:17

gyün valaki szombaton a KCS 40K versenyre?

ügyfélszolgálatos 2010.03.03. 19:41:49

@Kryw: sajnos nem, asszonynak van születésnapja.

Ladislaus 2010.03.04. 08:50:32

@Kryw: sajna most nem jó, majd legközelebb!
süti beállítások módosítása