Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2008.10.08. 09:19 tengerSAM (törölt)

Meglepetés

Tegnap este ismét lenyomtunk egy 1500 pöttyös meccset, én azzal próbáltam meglepni az ellenfelemet, hogy beszereztem egy újabb adag génorzót és hormagauntot, no meg még 3 warriort (synapse kreatúrából sosem lehet elég), viszont a carnifexeket most pihenni hagytam. Backyard kolléga pedig színtiszta marine sereget hozott, ráadásul gépesítettet, ami kissé megnehezítette a dolgomat.

Tőlem jött 3 szakasz 12 fős termagaunt, egy nagyobb adag hormagaunt, két osztag génorzó, 3 háromfős warrior, meg kettő "mennybőlazangyal" (bio-acide spore mine cluster).

Űrgárdista oldalom volt crusader, 3 drenya, damocles, vindicator, 5 fős deathwatch, 10 fős tactical és 5 fős skót osztag. Ja meg az orbitális szopás strike.

Gárdisták kezdtek, és a jobb-középső részre tömörült be a nép, mindenki fedezékben, kivéve a crusader, mert azt megkarcolni sem nagyon volt esélyem. Sima pitched battle volt, egymástól 24"-re álltunk fel, és annihilation volt a scenario, amit 5:0-ra nyertem, de ha Backyard tudta volna, hogy mire megy ki a játék, akkor ez simán lehetett volna 5:4 is. Mindegy, így is nyertem - de azért nem igazán simán. 4 kört játszottunk le, addigra elfogytak a "puha" célpontjaim, így ha végigjátszottuk volna a játékot, gyanúsan megfogyatkoztam volna.

Kezdjük ott, hogy a járművek ellen nehéztüzérség híján nem sok mindent tudtam tenni. A seregemet zavartam előre full gázzal, a marine meg ritkította őket. A balszélen előretörő gaunt osztagból második kör végére egy szerencsétlen maradt, a jobb szélsőkből meg kettő. Mindegy, őket csak mozgó fedezéknek hoztam, másra egyébként sem jók. Illetve megtörtént a csoda, mert a ma (negyedik játék!) végre eljutottak odáig, hogy lőttek is! Örömtáncot is jártam azonmód, főleg, hogy a rengeteg lövésből egy, azaz 1 be is sebzett, és meglepetésében az egyik marine be is nyelte a bogyót, úgyhogy nagy nap volt ez a termagauntoknak. A hormagauntok a 24"-es rohamtávjukkal überbrutálmegaállatok, a skótokat meg is ették, majd köv körben megnyammogták a tactical osztagot is - veszteség nélkül. A bal szélen haladó warriorok (adták a hormagauntoknak a synapse-ot) beközelharcolták az immóra lőtt drenyát, de két körig csak szélmalomharc volt, utána meg game over következett, így döntetlen lett a meccsük. A középen nyomuló 2-2 gaunt-génorzó-warrior kombó egy épületromon keresztül tört az űrgárdista derékhad felé, szegény warriorok a 4+ invit kb. 25%-os hatékonysággal dobták, a venom cannon 4+-át meg olyan 10% körül (deatspitter meg hiába talált, nem okozott komoly sebet), úgyhogy gyakorlatilag csak agykontrollozásra voltak jók. Középső génorzók uccsó (negyedik) körben leverték a középső drenyát, mint vak a poharat, a szélső génorzók meg nem bírtak a harmadik dreadnoviccsal, viszont a közelharcba berohamozó deathwatch osztagon elcsámcsogtak rendesen. A nap slusszpoénja az volt, hogy a mennybőlazangyal precíziós pontossággal (Hit) kente el a vindicator száját, ami olyat robbant, hogy öröm volt nézni (nekem :D).
Az orbital strike hál'istennek nem okozott nagy veszteséget, úgyhogy a damokléccel együtt pontkidobásnak bizonyult - ugyanúgy, mint a vindicator, ami csak jelentéktelen veszteségeket okozott a jó helyezkedésemnek és a rossz szemmértéknek köszönhetően (25"-re próbált lőni vele a kolléga) - ja, utána meg felrobbant. Ennyit a nagy sablonok kontra horda témáról.

Végeredmény: tőlem egy teljes osztag sem hullott le, ellenféltől a skótok, a tacticalok, a deathwatch, egy drenya meg a vindicator ment a levesbe. A bátor hős damocles meg mérgezett egérként rohangált a bal szélen, hogy nehogy megegyem, de mázlija volt, mert nem volt időm vele foglalkozni, inkább a veszélyesebb cuccokat vadásztam le. A crusadert meg igazából ignoráltam, mert esélytelen volt, hogy bármit is csináljak vele.

Összességében jó meccs volt, nagyot verekedtünk, de sajnos egyre inkább látom, hogy böhöm nagy lények nélkül (pl. flying tyrant) nem tudok mit kezdeni a komolyabb páncélzatú járművekkel. Plusz még ott van az is, hogy egyre inkább unom, hogy ötvenmillió figurát kell tologatni a pályán, mert egyrészt baromi időigényes, másrészt a kiálló csápok, karok, karmok összeakadnak, a nagy gonddal egymás mellé pakolt figurák meg elborulnak, ami kezd igazán fárasztó lenni.

Előre jelzem, hogy nagy valószínűséggel bő fél év múlva szintetutibiztos, hogy másik seregem lesz, ebből szerintem ki is lehet találni, hogy melyik faj lesz az a szerencsés... ;)

>> Itt folytatódik a post >>>" />

4 komment

Címkék: battle report űrgárdista tiranida


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr45702409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2008.10.10. 10:14:10

"Előre jelzem, hogy nagy valószínűséggel bő fél év múlva szintetutibiztos, hogy másik seregem lesz, ebből szerintem ki is lehet találni, hogy melyik faj lesz az a szerencsés... ;)"

Hmm... Khador? ;)

Petrow 2008.10.10. 15:16:35

Az előzetes lista és a küldetés alapján arra számoltam, hogy a SM kb. fel fogja mosni a pályát a nidákkal, a túlélőknek pedig a levágottak kaszapengéit nyomja le/fel/be a különböző testnyílásain:)

Szóval tényleg meglepetés a kimenetel.

Utólag már könnyű okoskodni, de ezzel a SM sereggel az ellenfeled helyében megindultam volna, a Crusaderrel meg a Vinndicatorrel éket vágva a warriorokig. Miután őket lekaptam (12-18 sebet beverni nem ördöngősség) már nem kellett volna foglalkoznom az aprólékkal, és maradna tűzerő az orzókra.

Dictatorwannabee 2008.10.13. 12:25:32

Jól hangzik.
Nem orkok lesznek a következők?

Gábor 2008.10.14. 15:20:17

Ha orkok lesznek a választottak, csak szólj, Sam, szívesen cserélnék 'nidára egyszer... :)
süti beállítások módosítása