Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2013.11.18. 14:00 Petrow

Miért jobb játszani az Adepta Sororitas sereggel?

Sisters of Battle ismertetőAz eddigi leginkább lehúzós MJJ cikkem volt a Sisters of Battle sereg White Dwarfban lehozott "codexének" ismertetése. A GW most az okoskütyük felfutásának hullámát meglovagolva rááltak a digitális codex-kiadásokra (papír-árban), és ennek az első, "digital-only" hajtása, amit itt is kivesézünk, a SoB codex lett... Amit valami oknál fogva mostantól Adepta Sororitas néven tessék keresni.

Nem akarom bőlére ereszteni, vágjunk egyből bele az összehasonlításba, hogy mi-hogyan változott. Előszónk végén azonban ejtsünk még szót azon - saját érdekükben - névtelenül hagyott hősökről, akik voltak olyan kedvesek "személyesen" ""megmutatni"" az eredeti  példányt, hogy ez a review megíródhasson.

.
 
Csoda: most már minden osztag a csodáját egyetlen egyszer hajthatja végre a játék folyamán, egy sikeres Ld teszt ellenében. Vannak ugyan felszerelések, amivel a sikertelen teszt ismételhető meg, illetve egy osztag egy zászlóssal (Simaculum) kétszer is használhatja a csodát, de így is kicsit szigorúnak érzem a megkötést. Vannak csodák, amit egyszer sem fogunk alkalmazni, és vannak olyanok is, amiket akár minden körben szívesen látnánk porondon. Vesd össze ezt mondjuk az Űrgárdistáknál az Ultramarines rendház bemondásra kapott bónuszaival...

Speciális szabályok: a sereg szinten elérhető speciálsi szabály a Shield of Faith adta 6+ sebezhetetlen mentő, ami alig több, mint a semmi. A mellé adott Adamantium Will pedig egyértelműen a pszíhasználók hiányát hivatott orvosolni, így ui. az osztagok 5+-ra visszaverik az esetleges varázslatokat. A "Mártírság" szabály akkor lép életbe, ha ezzel a tulajdonsággal a Warlordunk (illetve itt inkább warlady-nk) fűbe harap, ekkor ugyanis egy körön keresztül a csodáinkat automatikusan aktiválhatjuk, LD teszt nélkül.
Relikviák: ahogy korábban, itt is vannak különleges ereklyék, amikből egyszerre csak egy lehet a modellnél, és a seregben is. Összességében túl drága mulatság, még ha nem is érik el egy-egy SM játékszer árát, jobban járunk, ha az erre szánt pontokat máshová kültjük.
Warlord Trait: az új táblázat egyaránt tartalmaz felejtős és nagyon jópofa dolgokat. Az Indomitable Belief pl. a démonokkal egyenértékűre emeli a Shield of Faith védelmét (5+), míg a Pure of Will a sereg speciális szabályaival összeadva jobb pszí-védelmet kaphatunk, mintha egy 3-as szintű könyvtáros lenne a csapatunkban.

 

 
 
 
Egységkínálat:
Ministorium Priest: A normál FoC-on kívül hozható karakter, max 5-en lehetnek, de nem lehetnek a sereg warlord-jai. Alapból már a 25 pontjukért megkapott Zealot képességért megérné, de a melléjük adott Harci Himnuszokkal valami egészen brutálisak... Persze, nem egymagukban, de gondoj el egy Crusader + Assassin osztagot, ami újradobja a rontott invu mentőit, esetleg a sebzést, vagy ahogy a pap egy energiabuzogányt magához véve S8 Ap2-es ütéseket ad le... A 7-es Ld miatt nem a legmegbízhatóbb választás, de amíg egy random SM kapitány árából jöhet 4-5 darab, addig ezen ne akadjunk meg.
Saint Celestine: Cili néni kicsikét megszelidült, halála esetén most már "csak" egyszer kelhet fel, viszont akkor mind a 3 sebpontjával. Érdemes észben tartani, hogy nem eternal warrior, így a T3 mellett ez akár egy szerencsétlen plazma-találat esetén is bekövetkezhet. 135 pontja ugyan több, mint volt, de még mindig nagyon jó vétel.
Uriah Jacobus: extra csoda, ami automatikusan sikerül? 5+ invu-s warlord trait? Zeaolt, mint a SM káplánnál? Fearless és Counter Attack 12"-en belül? harci himnuszok 10-es vezetési értékre? 100 pontért csak a hülyének nem éri meg!
Battle Conclave: nincs sok változás, minden ministorium priest után 1 ilyen osztag jöhet. Talán csak annyit még, hogy az orgyilkosoknál megszüntették az energiafegyverekkel a trükközést; most már explicit 2 kard van náluk. Nem lehet tehát dupla buzogányos, vagy baltás őrületet hozni. És a legfontosabb, végre önállóan vehetnek csapatszállítót. És cefetmód olcsók.
Canoness: Még mindig felejtős. Rosariussal pont 10 ponttal kerül csak kevesebbe, mint egy SM kapitány, akinek egyel jobb a WS/S/T/ és I értéke. A Hatred-et adó csoda ugyan jól mutat papíron, de megint csak ott a pap, aki a Zealot miatt ezt beépítve tudja. Kár érte...
Commmand squad: pár hete azt mondtam volna, hogy miattuk éri meg gondolkodni a canoness-en, de a condemnor boltgun azóta jelentősen vissza lett véve. A jól ismert, pszí-szivatós támadását ugyanis újra sebhez, és nem találathoz kötötték. Így máris nem olyan rózsás a dolog, tekintve hogy a pszí-sokkot okozó nyílvessző megakad még egy ork páncélban is (ráadásul csak egylövetű). Azért a pusztában kint hagyott démonokat így is meg tudja viccelni, szóval 1-2 combi nyílpuskát érdemes beszuszakolni a seregbe, de nem ennek az osztagnak. Akkor sem, ha csodájuk az eddigi relentless helyett fleet+move through cover + crusader szabályokat ad nekik.
Battle Sisters Squad: mivel új troop választás nincs, így a meglévőn javítottak - és milyen jól tették! Már 5 fővel is lehet a lányokat hozni, és így is hozzáférhetnek a nehéz- és speciális fegyverekhez. Nem mellékesen, ők is vehetnek maguknak zászlóhordozót (Simaculum Imperialis), amivel a Preferred Enemy-t adó csodájukat kétszer is használhatják. És hát valljuk be, ez azért akár bolterrel, akár lángszóróval, akár meltával, kellemes kombinációt alkot.
Rhino: nagy változás csak a nevében lett (Sororitas Rhino), illetve, hogy megkapta a SoF 6+ mentőjét, amiért +5 pontot kell csengetnie. Így egy 40 pontos árcetli került rá.
Immolator: 60 pontjáért nehézlángszóró jár hozzá, de mivel nem Fast gépezet, ezért ezt inkább cseréljük le iziben az ingyen vehető hevay bolterre, vagy multi meltára.
Celestians: a plusz 1 közelharci fegyver még mindig nem fér bele a pontjába, így a középszerűségtől még az sem menti meg őket, hogy csodájuk Furious Charge-ot ad nekik.
Repentia: a lányok teljesen elveszítették a páncélzatukat, és a T3 mellett a 3+-os, feel no pain-es csoda sem az, amire az ember csettint... Jobb volt, amíg haláluk esetén is be tudták bikázni a sövénnyírót...
Seraphims: az eredeti cikkben írtak teljesen megfelelnek az "új" codexnek is - hátsó egységek zaklatására tessék őket hozni. Sajnos hiába dobhatják újra a SoF mentőt, általában nem lesz mellettük warlord, aki segítse őket. Csodájukkal a sebzéseket újradobhatják, ami azért már emészthetőbbé teszi a hand flamer, vagy a dupla inferno pisztoly pontértékét. Zászlót sajnos nem vihetnek magukkal, pedig náluk lenne értelme.
Dominions: Scout + 4 spec fegyver osztagonként (melta) + Ignore Cover csoda = sok halott páncélos, már a játék elején. Szívesen látott vendégek. Általában a második csoda-használatot nem fogják megérni, de lehet melléjük zászlóst hozni.
Retributors: rendingelős csoda - szinte kiáltanak azért, hogy egy osztagnyi heavy bolter képviseltesse magát. Kár, hogy a csodájuk csak egyszer él, ez tipikusan az az osztag, ami minden körben hasznát venné a speciális képességének.
Exorctist, Penitent Engine: érdemi változás nincs, a 6+ os mentőjük ugyanúgy megvan, és a PE-t ugyanúgy kiszorítja az orgona a sereglistából, mint eddig.
Figura-kínálat: na erre ne vesztegessük a szót. Új modell továbbra sincs, csak pletyka pletyka hátán. Mindenesetre, az Ecclesiarch Battle Conclave félelmetes felhúzásával a konvertálásra kedvet érzők bátra szikét ragadhatnak, hogy meg/le/kifaragják Uriah-t és 5 társát, 6*10 harcos élén :)
Nem is beszélve arról, hogy az IG-vel csatatesókként hozott ministorium Priest-ek embertelenül fel tudnak tápolni egy 50 fős, energiafejszés gyalogsági osztagot.
>> Itt folytatódik a post >>>" />

1 komment

Címkék: miért jó játszani witch hunter sisters of battle


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr905641643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása