Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2013.10.08. 10:30 Ladislaus

Batt-Repp: Necrons vs. CSM

1016173_607560669278766_1664043983_n.jpgÜdv mindenkinek, újfent jelentkezünk egy, a WH40k világában lezajlott "barátságos" mérkőzésről szóló hadi tudósítással! A piros sarokban Kharn khormunistái, míg a kék..izé acélszürke sarokban Imre Necronjai készülődtek egy kiadós vér (ill. gépolaj) ontásra. A csata immáron családi házas környezetben (végre nem a nappaliban, hanem külön erre a célra berendezett szobában!!), csicsás terepasztalon zajlott! Hipp-hipp hurrá!!! :-)


A seregeket a klasszikusnak számító 1500 pontból raktuk össze ímhol a sereglista:

Necronok (Imre)

HQ:
- Imothek+Catacomb Command barge (Warlord)
- Cryptek (abyssal staff) (a 6 fős warrior osztaghoz csatolva)

Troop:
- 6 Warrior + Ghost ark
- 5 Warrior
- 6 Warrior (Aegis def.line-ban)

Elit:
- 2x5 db Deathmark

Fast Attack:
- 6 db Wraith
- Doomscythe

Heavy support:
- Monolith

Erődítmény:
- Aegis defence line + Icarus Lascannon

CSM: Khorne-Flakes (Én)

HQ:
- Kharn (Warlord)
- Khorny szárnyas démonherceg (Mark of Khorne, Wings, Chaos Artefact:Axe of blind fury, 3+ save)

Troop:
- 10 db berzerker (Bajnok: Pow-maul, Icon of Wrath, 1 plasmapistol, Veterans of long war)
- 10 db CSM (Bajnok: pow. fist, plasmapistol, plasma/meltagun, mark of Khorne, Veterans of long war) +  Ded. transport: Rhino + havoc missile launcher
- 10 db közelharcos kultista

Elit:
- Helbrute (Pow.fist, Missile launcher)

Fast Attack:
- 2 db Spawn

Heavy Support:
- Predator (TWL. lascannon turret, 2 H. bolter sponson)
- Obliterator

Erődítmény:
- Aegis defense line + Quad-gun

IMG_2918x.jpg
A küldetés a The Scouring (6 db változó értékű ojjektíva markert kell lehelyezni), míg a felállás a Hammer and Anvil volt (ekkor a rövid oldal számít a saját asztalszélnek) Imothek-nek hála alapból éjszakai harccal indítottunk! :-P
IMG_2915x.jpg
Az objektívák lehelyezése után (1 db 4 VP-s, 2 db 3 VP-s, 2 db 2 VP-s, 1 db 1 VP-s) megnéztük hogy kinek hány pontos objektíva jutott...nekem jutott a kevesebb! :-P Imrének az Aegis def. line-ban volt a 4-es és egy 3-as, míg az erdőben sunyuló warriorok csücsültek a másik 3-as ojjektíván. Én minden ojjektívámat (2 db 2-es és az 1-es) az Aegis defense line-ba raktam, és a kultistákat ültettem rájuk, imádkozva, hogy kitartanak a csata végéig! :-) Kharn hadúri képességének kidobtam az outflanking (Master of manoeuvre) képességet, így ő és berzerker csapatát tartalékba helyeztem.
IMG_2916x.jpg
A kört Imre kezdte, meg is indult előre a command barge-al, és a monolithal, valamint a wraith-ekkel előre. (az első kör Imothek-féle villámait viszonylag könnyen megúsztam) Az én köröm jól indult. A bal szélen a rhinoban csücsülő káoszmarínok megindultak előre, a szárnyas démonherceg felszállva (és az éjszakai harc miatt a necron elhárító lézer nem tudta befogni) haladt előre, ugyanígy a spawn-ok is. A lövési fázisban aztán bejött a lehetetlen, és a predator egy jól irányzott lövéssel (Imre rontotta a covert) felrobbantotta az előretörő command barge-ot, és hogy Imothek se örüljön, a robbanás után a két spawn rögtön be is rohamozta, és még meg is sebezték! Újjeeeee! First Blood így megvolt, azaz +1 VP nekem! :-)
IMG_2917x.jpg
A második kör kicsit rosszabbul indult, Imothek a villámokkal szétdurrantotta a predatoromat, a Helbrute shaken-lett. A warriorok jól megsorozták a repülő démonherceget, de mázlimra nem sebeztek, és még a lezuhanás elleni dobásokat is mind megdobtam! (innen lett volna szar pofára esni) Imothek jól elvolt a spawnokkal, apránként sebezte őket, de kitartottak.  A rhinó-ból a CSM osztag előrontott, és jól megsorozták a már közel járó Wraith-eket, egyet sikeresen le is durrantottak. Sajnos őket viszont berohamozták, de Imre elég gyengéket dobott, így állták a sarat.
IMG_2920x.jpg
A harmadik körben aztán a démonherceg végre elért a necron defense line mögé, és szétütötte a mega-lézert. Időközben mindkét deathmark csapat beteleportált, de szerencsére a defense line másik oldalán voltak, így még egy körig nem jelentettek veszélyt a hercegre. (ő volt a kijelölt célpontjuk) A deep strike-oló (Imre kamikaze hangulatban volt) Doomscythe-et sikeresen rászórta veszélyes terepre, és a mishap táblán sikerült kidobni a megsemmisült hatást! Jííhhhhháááá!  Viszont a monolith egy szerencsés lövéssel szétlőtte a Helbrute-omat. A Wraith-ek 3 főre apasztották a káoszmarínokat, cserébe ők is elvesztettek még egy főt.

IMG_2921x.jpg

Az üres rhinó megpróbálta egy ütközéssel megsebezni a már sérült (a kultistáknak a quad-gunnal sikerült 2 HP-t sebezni) Ghost ark-ot, de sajnos nem sikerült. Imothek közelharcban nagy nehezen végzett az utolsó spawn-al. A Dímönprinc a cryptek botjából kapott egy sebet (jó rusnya az a fegyver, mert a thougtness helyett a morál-ra kell dobni sebezést, és AP1-es template fegyver!) majd mikor berohamozta őket a herceg, akkor még az overwatch szabály miatt (d3+1 auto hit) a mindentölő template cryptek bot miatt még veszített 2 wound-ot. Szerencsémre a közelharcban meg tudott ölni mindenkit, így a necronok 7 VP-nyi ojjektívát veszítettek. (a deathmark-ok hiába voltak a közelben, ők sajnos nem scoring unit-ok)
IMG_2924x.jpg
A negyedik körben aztán felpörögtek az események! Végre megérkezett Kharn a berzerkereivel (elindultak az utolsó necron ojjektíva felé), valamint az Obliterator is sikeresen a monolith mögé teleportált. A lövési fázisban aztán egy jól irányzott multi-melta csapással fel is robbantotta azt. Cserébe Imothek berohamozta az oblit, de pech-jére az állta az ütéseket, és a powerfist-jével egy mozdulattal ócskavasat csinált szerencsétlenből! :-) Persze aztán a reanimation protocol-nak hála felkelt, de már mindegy volt. A deathmarkok viszont végeztek a dímönprinccel, valamint a wraith-ek is végeztek a maradék káoszmarínnal. A Ghost ark-ból már korábban kiszállt warrior-ok elkezdtek visszagyalogolni a saját elvesztett ojjektíváik felé, de sajnos túl messze voltak, így nem sok esélyük lett volna elérni azt. (max. ha nagyon elhúzódik a csata)
IMG_2923x.jpg
Az ötödik (és utolsó) körben végül eldőlt minden. A maradék wraith-ek berohamozták a kultistákat, és azok, csodák-csodájára nem haltak meg, csak megtörtek, és szerencsére pont NEM futottak le a pályáról. (és még több mint  a fele megmaradt). Így a wraith-ek 1 objektívát (az 1 pontosat) tudták contestelni. Az utolsó necron obejktíván álldogáló warrior-ok nem tudták a berzerkeret megsebezni, akárcsak a ghost ark se tudta az obliteratort leteríteni. Az én körömben aztán a kultisták sikeresen megdobták a morál-tesztet, így rögtön rámozogtak a maradék két objektívámra, elfoglalva azt. (-1/+4 VP) Kharn megindult Imothek felé, de sajnos túl messze voltak egymástól, így nem tudtam megdobni  a szükséges rohamtávot, (10, vagy fölé kellett volna dobni) így Ő sajnos ma trófea nélkül maradt. A berzerkerek viszont simán végeztek a necronokkal és még egy +3 VP-s objektívát szereztek. Végül pedig, (és utolsó sorban) az obliterator egy jól irányzott melta-csapással végzett a ghost ark-kal is. A köröm végén aztán kidobtuk, hogy vége, game over.

A csata végén pedig az állás az alábbiak szerint alakult:


Necronok:
Objektívák:          1
First blood:          0
Slay the warlord:  0
Linebreaker:        1 (Wraith-ek)
Összesen:            2

Káoszmarínok:
Objektívák:          2+2+3
First blood:          1
Slay the warlord:  0
Linebreaker:        2 (Obliterator, Berzerkerek)
Összesen:            10

- Ladislaus -

>> Itt folytatódik a post >>>" />

9 komment

Címkék: káosz battle report ladislaus


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr995535912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2013.10.08. 10:49:42

Grat, szép munka! Már várom a többi beharangozott cikket is tőletek!

Ladislaus 2013.10.08. 13:59:59

@tengerSAM: Aye-Aye! Csak gyógyuljanak már ki az őszi takonykórból a gyerekek! :-)

Petrow 2013.10.10. 11:17:20

Jó kis csatajelentés, gratula.

Engedtessék meg pár szabálykukacoskodás:
- Linebreaker nem osztagonként jár, ha van ott valaki, 1 pont, ha nincs, akkor 0
- Kharn warlord traitje fix, úgy tudom, arra nem dobsz
- összeállás után nem mozogsz, a 3" konszolidálást leszámítva, ha nincs ATSKNF szabályod
- 1 osztag csak 1 objektívát foglalhat, ha kettő, vagy több van birtokában, random döntöd el, melyiket foglalja.

Persze, ha ezek házi szabályok alapján mentek, akkor nem szóltam :)
Gyerkőcöknek gyógyulást!

Ladislaus 2013.10.10. 13:53:20

@Petrow:
Köszi a szabályrendszeri észrevételeket, jogosak! Majd legközelebb jobban figyelünk. :-)
A kultisták esete speciális volt, ugyanis pont nem futottak le a pályáról (ha jól emlékszem 3-at, vagy 4-et dobtam 2d6-al az elfutásukra) a 3"-es konszolidációval pont még visszaértek az objektívák közelébe. Mondjuk Imre első necron warrior osztaga is egyszerre 2 objektíván csücsült, így is akkor ezt most nevezzük házi szablynak, hogy 1 osztag több objekítvát is foglalhat. Kharn-t, azt benéztem, az tuti. (de az még jobb lett volna, ha ő fogadja a wraith-ek rohamát)

Szóval ha a szigorúan a szabályok alapján mérjük a végeredményt, akkor az állás 7-2 lett volna. (7=1 first blood, 1 linebreaker, 2 és 3 VP-s objektíva)

Petrow 2013.10.10. 15:08:02

Kharn nagyon alul van értékelve a "metában", pedig egy olyan egység sincs a játékban, ami közelharcban, warlordként tk. linkelve 2+/ 2+-ra visz le egy marine-t.

Ladislaus 2013.10.11. 10:22:50

@Petrow: Igen, Kharn nagyon üt, de a "gyenge invu", és az eternal warrior hiánya, valamint a T4 sajnos igen-igen sérülékennyé teszi, egy becsúszó pow. fist/T-hammer/crack missile/stb találat, és annyi neki. És hát manapság szinte az összes nagyobb szpészmarín hős 3++/eternal warrior képességekkel nyomul. (de az új SM kódexben található relikvia Stormshield-el már a nem nevesített hős is 3++/invu-ra upgrade-elhető)

Petrow 2013.10.11. 11:55:41

@Ladislaus: Én sose láttam egyedül futni Kharn-t a harcmezőn. Általában mindig van mellette 8-9 berzerker, vagy kultista, akik felfogják a nem kívánatos dolgokat.

A powerfisteket még azelőtt lecsapod challenge-ben, mielőtt megmozdulnak. Vagy visszautasítja, és akkor máris levan a gond. Ha meg TH+SS kombó jön szembe, bedobod az osztagban lévő macskajancsi karaktert, akinek szépen leabálja az 1 woundját a kihívó, Kharn meg addig az osztag többi részével játszadozik. Shreket idézve: "Igazán? Na és hol a sereg?"

Shield eternal ellen meg ugyanaz a teendő, mint bármilyen 3++ esetében - rohadt sok lövést / ütést belepumpálni, aztán tessék csak dobálni.
Vagy beleállítod valami tarpit osztagba, és azokkal bohóckodhat napszálltáig.

Ladislaus 2013.10.11. 14:11:35

@Petrow: ermm. Marbo rávág az egész berzerker osztagra (és Kharn-ra) egy demo-charge-ot, és mindenki megdöglend vala... :-) (Ignác kedvenc szívatása) Előbb-utóbb a rontott invu-k és rontott LookOut-okból bemegy 1 db 10-es erejű wound, oszt'jónapot. Dettó ugyanez a helyzet a battlecannon/particle whip és hasonló AP-1-2-3 template fegyverekkel is. :-P

De amúgy igazad van, Kharn sose jár egyedül! :-)

Halkan megjegyzem, hogy a káosz bajnokai (mint pl. Kharn :-)) NEM utasíthatnak vissza egyetlen kihívást sem, ill. ha lehet, mindig kezdeményezniük kell. NA pont ez a cummer, ha az eternál kalapácsos/pajzsos SM-ekkel futsz össze.

Petrow 2013.10.11. 16:34:44

@Ladislaus: mondom, ezért van a daragép mellett egy nevenincs karakter (skull champion, cultist leader, aspiring champion, usw.), akit oda lehet dobni a húsdarálóba. Körönként ui. csak 1 kihívás van, és te döntöd el, kivel intézed, és fogadod el, ha egynél több ilyen karakter van a csapatban.
Lásd itt: www.wobblymodelsyndrome.com/comic-162.html
süti beállítások módosítása