Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2012.01.23. 07:59 tengerSAM (törölt)

6. kiadás - összeesküvés-elmélet

Egy érdekes hírt kaptam egy olyan illetőtől, aki meglehetősen közeli kapcsolatban áll George Washington cégével, és máskor is szállított már bizonyítottan helytálló információkat.

A kapott adatok alapján a "kiszivárgás" helyett akár használhatnánk a "kiszivárogtatás" megjelölést is, így már érthető lenne az, hogy nem véletlenül került ki meglepően jó minőségű cucc az internetre. Mivel meglehetősen nagy mértékű a változtatás a korábbi kiadásokhoz képest (lásd Dante cikksorozatát az inkvizítor.hu-n), így nyilvánvalóan érdemes előzetesen felmérni, hogy milyen lesz a nagyközönség reakciója. Mi lenne erre jobb módszer, mint a gerillamarketing?

Felfigyeltetek arra, hogy a cég semmit nem tett a szóbanforgó anyag eltávolítására, és az összes WH40k-val foglalkozó nagy oldal/fórum (Warseer, Bols, stb.) nyíltan tárgyalja a témát, a Nagy Testvér mindenféle beavatkozása nélkül?

Egyrészt most mindenki erről beszél (kell ennél jobb reklám?), másrészt gyakorlatilag egy nyilvános béta-teszt önkéntes résztvevőivé vált a 40k-s rajongótábor, akik - ugyancsak önszántukból - publikus írásokban, csatabeszámolókban írják le véleményüket a változtatásokról. A fejlesztőknek (és a marketingeseknek) csak el kell ezeket olvasni, kielemezni és máris hasznosíthatják az eredményeket, levonhatják a megfelelő következtetéseket. Nem rossz, igaz?

>> Itt folytatódik a post >>>" />

8 komment

Címkék: hírek hobbi gw


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr573739939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gróf Úr 2012.01.23. 08:39:02

Nem jobb a PP-féle MKIIes megoldás, ahol vállaltan felkérték a közösséget? Egyenes, nyílt, érződik a törődés, közvetlen a visszajelzés...

Van benne logika egyébként, mert a gévé hullák rügyedző ...füliből is kinyalja a fülzsírt, csak hogy az anyagait leszedesse mindenhonnan, most meg semmi...

(Ezzel nem a két céget vagy játék-rendszert hasonlítom össze, hanem az egyik (feltételezett) megoldást a másikkal)

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2012.01.23. 08:58:51

Vannak, dolgok, amik (sajnos) nem változnak...

Ladislaus 2012.01.23. 11:38:47

Az összeesküvés elmélet bennem is felmerült, azonban akárhogy is van, a fő szempont szerintem, hogy jó legyen az új -végleges- rendszer. A BOLS-os értekezések egyenlőre pozitívak a témában, sajnos most nekünk annyira sűrű, hogy nem nagyon lesz időnk lenyomni 1-2 tesztjátékot. (nem beszélve a szabrendszer teljes átnyálazásáról)

c-dante · http://www.inkvizitor.hu 2012.01.23. 18:18:58

azért azt se felejtsük el, hogy egy olyan cég esetében beszélünk INTERNETES vírusmarketingről, amelynek 2012-ben nincs mobilra optimalizált weboldala, mostanában fedezte fel a facebookban rejlő lehetőségeket vagy a blog formátum előnyeit, eszébe sem jut, hogy pl. milyen lehetőségek lehetnének mobil app store-okban ezeknek a játékoknak a kapcsán (pl. pár dollárért letölthető kódexek, szabálykönyvek), és 10 éve nem képes egy jobb (vagy hivatalosabb) seregépítő szoftvert kiadni, mint egy független fejlesztőcég.

szóval vannak kétségeim, hogy ez a cég képes lenne-e odáig eljutni gondolkodásmódban, hogy internetes vírusmarketing. ;)

CyberPunK 2012.01.23. 18:48:55

Én arra tippelek, hogy GW szivárogtatta ki, aztán feszülten figyeli a fórumokat, hogy kinek mi a véleménye róla. Olcsóbb, mint tesztelőket fizetni.

40KPrewiev topic 10 napja. :)

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2012.01.23. 21:02:13

@c-dante: a GW "blogjából" egyetlen egy dolgo hiányzik - ami megkülönbözteti a blogot egy híroldaltól -, a kommentek.

Egybként meg igazából sem a vevőközönség bevonásával, sem nélkülük nem lehet jó játékot fejleszteni.

Ha bevonod őket - főleg a GW-s IP-t ismerve - az egyik felük majd számonkéri, hogy miért nem az ő javaslatát tették be. Másrészt majd megkérdik, hogy a fizetett tesztelők miért is kapják a pénzüket.

Ha nem vonod be őket, akkor meg egy óriási marketing baklövést követhetsz el. A játékban olyan kikapuk és hibák maradhatnak benne, amik elronthatják a játékot - erre szerintem nagyon jó példa a rosszul kiegyensúlyozott (és nem arra gondolok, hogy nincsenek egyensúlyban) kódexek. Legtöbbször egész jók, és szerintem az is rendben van, hogy az új modellekhez kiadott szabályok a legjobbak. Néha azonban túlzásokba esnek, és átesnek a galaxis túloldalára.

Mondom ezt úgy, hogy én még emlékszem rá, amikor a GW a Blood Bowl-t az online közösséggel közösen fejlesztette. Fél évente volt FAQ - ami gyakorlatilag átírt jó néhány szabályt -, és ez idővel (számomra) követhetetlenné tette a játékot. A 40K ráadásul nem kicsit összetettebb és komplexebb játék.

Gróf Úr 2012.01.24. 14:21:12

"Ha bevonod őket - főleg a GW-s IP-t ismerve - az egyik felük majd számonkéri, hogy miért nem az ő javaslatát tették be. Másrészt majd megkérdik, hogy a fizetett tesztelők miért is kapják a pénzüket."

Nekem ezzel csak jó tapasztalatom van mind a PP, mind a DiL (saját, "open source" wargame) részéről. Értelmes embernek el lehet magyarázni, miért nem az ő javaslata érvényesült, a fizetett tesztelők meg a tesztelésért és a visszajelzések összerendezéséért kapják a pénzüket :-)

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2012.01.24. 17:01:06

@Gróf Úr: Hát ja. Értelmes embereknek. A gond az, hogy a GW egyre inkább szélesiti a vevőkört, és egyre kevesebb több olyan gyerek és ember játsza - és adna hangot a véleményének - akiket jóindulatúan nem sorolnék be az "értelmes" ember jellemző alá :D

Bát egyébként jómagam is ezt a megoldást tartom jó ötletnek, csak sajnos én ezt már végignéztem a BB-nél, ami messze a legnépszerűbb GW-s rétegjáték a mai napig. Kábé akkor hagyták abba a szabályok fejlesztését és javitgatását, amikor a GW lehúzta a fórumán a rolót.
süti beállítások módosítása