Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2011.10.16. 07:00 Petrow

501

501 nap.

Pontosan ennyi telt el a Nagy Seregértékelő Show lezárása óta. Mint a blog egyik legolvasottabb sorozata, egy poszt erejéig megérdemli, hogy új életet leheljek belé, és megnézzük, mit hozott az elmúlt 16 hónap a codexek színterén.

Korábbi részekhez klikk ide

A sorozat 2010. június 2.-án zárult le, a frissen megérkezett BA codexxel, ami annak rendje és módja szerint az élre is ugrott. Jöttek aztán utána ősszel a Dark Eldák, majd idén a Grey Knight codex borzolta a kedélyeket. És ugyan eléggé méltatlan arra, hogy ide soroljuk, de volt egy Sisters of Battle  szabályfrissítés is a White Dwarfban (mert codexnek nem igazán nevezhetem).

Nézzük, hogy ez a 3 faj hogyan változott:

Dark Eldar: amit anno írtam az értékelőben, tökéletesen teljesült. Új figurák, szép figurák, rengeteg műanyag kit, új szabályok, tápos, de nem ész nélküli sereg.

Modellezés:
Figura ellátottság: +2 ponttal 5 (ugyan a másik bombázót, és pár spec. karaktert még nem láttuk, de a jelenlegi felhozaatl minden elismerést megérdemel)
Műanyag figurák: +3 ponttal 5. Itt azt is figyelembe vettem, hogy a régi fém modelleket lecserélték finecast dolgokra, amik jóval könnyebbenm kezelhetők.
Konvertálhatóság: +1 ponttal 4. Az új szettekkel csak a bolond nem vág bele.
Összesen: 14 pont

Játszhatóság:
Szabálytámogatottság: +4 ponttal 5. Jól megírt, jól kezelhető szabályok, így kell ezt csinálni.
Lövés: 5 pont, Változatlan


Közelharc: 4 pont, változatlan


Pszí: +1 ponttal 2 pont, Lady Malais miatt.


Tápos sereg: +2 ponttal 5 pont, mert ésszel játszó DE sereget piszok nehéz megfogni, hacsak nem direkt ellene készülsz
Változatosság: +2 ponttal 4 pont, mert a letisztultabb seregek sem nagyon tudják nélkülözni az archon / ravager párost
Tanulógörbe: +1 ponttal 2 pont, az új szabálykönyvvel ui. picit könnyebb a játék, de még mindig a WH40K legtöbb odafigyelést igénylő faja.
Összesen: 27 pont

Mindösszesen 41 pont



Sisters of Battle / Witch Hunters: Jelenleg a WH40K leggyengébb felhozatala modellezhetőség tekintetében, ami egy friss codexxel még idegesítőbb. Igen, itt masszív lepontozás van készülőben. Tételesen a következők miatt.

Modellezés:
Figura ellátottság: változatlan, 4 pont. Minden fontosabb egységhez van figura, viszont semmi újat nem hoztak ki. Pofátlan dolog.
Műanyag figurák: változatlanul 1 pont. És ez csak az áldott jó szívemnek, és a műanyag csapatszállító-alapoknak szól, mert az eszemmel ide 0 pontot szavazok. Botrányos, na. És ami van, az is kibeszabott drága. Az egész 40k paletta szégyenfoltja ez a rész.
Konvertálhatóság: -2 ponttal 1 pont. Igen, itt is lehúzom a fém figurákat, konvertálhatóság tekintetében.Amennyire telitalálat volt a GK szett, ez annyira gyenge.
Összesen: 6 pont

Játszhatóság:
Szabálytámogatottság: +1 ponttal 3. Mert azért mégiscsak írtak hozzá valamit, és kis szerencsével le is szedhető a netről, így pénzt sem kell érte adni.

Lövés: 3 pont. Van bolter 4 verzióban, 2 flamer és két melta. Jah, meg egyetlen egy darab tankelhárító orgona, 48" távval. meg egy psyflame lőszer heavy bolterbe. Visz'hallás. 20 pontos heavy flamer? Hát hová gurult a gyógyszeretek? A csodák is butítva lettek, így teljesen jogos, hogy nincs pont-növelés.

Közelharc: 2 pont. Már nincs 3+-os invut adó csoda, és összességében a battle conclave-et leszámítva nagyon ergya a csapat.

Pszí: -2 ponttal 2 pont, az is csak azért, mert ide korábban is ide soroltam csodákat, plusz van egy szem pszí-szivató fegyverük. Az egész pályás pszícsuklya megszűnése miatt még ez is túlontúl sok.

Tápos sereg: -1 ponttal 1 pont, jelenleg a 40k bottom3 seregének címkézem.

Változatosság: -3 ponttal 1 pont. Van egy 115 pontos über-HQ, aki abszolúte no-brainer választás, és van 2 confessor, aki bagóért tápolja az egységeket. Szövetségesek kilőve, inkvizíció kilőve, többféle troop választás kilőve, és nagyjából 2 olyan slot van, ahol lehet alternatívát találni az aktuális mindent vivő egységnek.

Tanulógörbe: 2 pont, mert szarból elég nehéz várat építeni. A modellezési hiányosságok miatt pedig az fog belevágni, akinek vagy van már otthon ilyen serege, vagy egyben tud szerezni second hand.

Összesen: 14 pont

Mindösszesen 20 pont



Grey Knight: nem árulok el nagy titkot, trónfosztás történt. Egy szemét mód megtápolt sereg készült el idén tavasszal, ami üstökösként lőtte felfelé a GK sereget, úgy a népszerűség, mint a versenylisták terén. Lássuk, miért is:

Modellezés:
Figura ellátottság: +1 ponttal 5 pont. Még az inkvizíciós rohambrigádot is ki lehet állítani. Igaz, vagy 5 különböző készletből, de így is pöpec a felhozatal.
Műanyag figurák: +4 ponttal 5. A készletek árát, és a már említett inkvizíciós kíséretet  leszámítva tökéletes a felhozatal.
Konvertálhatóság: +1 ponttal 4. Hadd ne mondjam, hogy a műanyag-túltengés ezen a téren is nagy segítség.
Összesen: 14 pont

Játszhatóság:
Szabálytámogatottság: +4 ponttal 5. A legújabb, teljes értékű codex, egészen új FAQ-val. Valószínűleg jó darabig el lesznek vele a srácok.

Lövés: + 2 ponttal 5 pont. A hosszú távú tűzerő hiányát sápasztó mennyiségű és erejű, egészen olcsó középtávú játékszerrel pótolják.

Közelharc: +1 ponttal 5 pont, sőt, ha az előző értékelőben négy volt, akkor ez lehetne 7. Gyakorlatilag a halmozható erőbónuszok, az ellenfél rohamfázisában 100%-ban működő, meg nem akadályozható gránátok, a bagóért fejleszthető, osztagszintű force weapon, és az, hogy ez nem csak a GK modelleknél, hanem az inkvizíciós kontingensnél is megjátszható, jelenleg a 40k legveszélyesebb közelharcosaivá teszi őket.

Pszí: +1 ponttal 5 pont, de ez sem fejezi ki, mennyivel vannak felette a többi fajnak. A GK pszízés tud fájni. NAGYON.

Tápos sereg: +3 ponttal 5 pont. A fentiek miatt gyakorlatilag első számú közellenséggé léptek elő, értő kezekben nagyon nehéz megfogni őket. Nem véletlen, hogy az utóbbi 6-7 hónapban a sereglistákat boncolgató cikkek 90%-a "Hogyan győzzük le a GK-t" cikké süllyedt.

Változatosság: +1 ponttal 4 pont, ui. az elmúlt hónapokban eléggé letisztult, hogy melyek azok az egységek, amelyekből muszáj építkezni, amelyekből lehet, és amelyik maximum polcra való. Szerencsére így is maradt kombinációs lehetőség.

Tanulógörbe: +2 ponttal 4 pont, mert egy kicsit azért kell tudni kombinálni.
Összesen: 33 pont

Mindösszesen 47 pont

 

A helyeslést, tiltakozást, sárdobálást alant lehet kezdeni, ésszerű keretek között.

>> Itt folytatódik a post >>>" />

2 komment

Címkék: miért jó játszani dark elda daemonhunter witch hunter nss grey knights


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr73267144

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ladislaus 2011.10.17. 09:40:30

Utolsókból lesznek az elsők.... :-)
és már közeleg az új Necron kódex /+ figurák is!

_bala_ 2011.10.18. 08:14:50

Szupi cikk! Máris ihletet adtál. :) Köszi! :)
süti beállítások módosítása