Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2011.10.04. 10:00 Petrow

Miért jó(?) játszani az új(??) Witch Hunter/SoB codexxel(???)

Sisters of Battle ismertetőBevezetésként: a "Miért jó játszani" sorozat történetében először komolyan gondolkodtam rajta, hogy hagyom a sunyiba a codex ismertetését, és az egész átmegy a kiadó cég ostorozásba. Az, hogy - részben - visszafognom magam, a jövendő játékosaira tekintettel teszem, mert aki fontolóra veszi a Sisterekkel való játékot, valószínűleg a sereg áttekintéséért, és nem a kiadó aktuális baromságainak kivesézéséért jön ide. Ennyi - go on.

Keresztelő

Amennyiben valamennyire otthon vagy a Sisters of Battle / Witch Hunter sereg / Birodalom történetében, ezt a részt nyugodtan ugord át.
Ha nem, akkor kezdésnek mindenki álljon fel, és mondjon el 2 hiszekegy császárt.
Amennyiben így cselekedtél, nem sokban különbözöl a 41. évezred átlag pó'gárjenőjétől, aki a Terra aranytrónusában vegetáló Császárt az emberiség megtartójaként, szó szerint istenként imádja.
Amíg az Istencsászár a szellemi lét síkján küzd a káosz világának rettenetei ellen, addig a mindennapok anyagi világában az ő nevében létrehozott szent Inkvizíció próbálja tartani a harcvonalakat. Teszem hozzá, nem mindig sikerrel.

Az inkvizíció egyik ágával, a valós térbe átszabaduló démonokkal tengelyt akasztó Szürke Lovagokkal (leánykori nevükön Démonvadászok) már foglalkoztunk. A másik, legnagyobb lészámú ág az Ordo Hereticus, vagyis a Boszorkányvadászok rendje, akik nevükből sejthetően főként a mutáns, eretnek és látens pszíhasználókat vonják ki a forgalomból. Előbbi két elfajzás ugye nem igazán veszi ki jól magát egy erősen fasisztoid beütést mutató birodalomban, már csak a lázadás-szítás okán sem. Utóbbi pedig gyakorlatilag 300 grammos papírra dombornyomott meghívóként funkcionál a hipertéri démonoknak, mutatván, hogy itt van egy kósza pszí, akinek az elméjén (rosszabb esetben a s**glyukán) át utat lehet törni a valós világba.

A Boszorkányvadászok haderejét a Warhammer 40k világában egyedülálló módon főként nők alkotják. A 36. évezredben, a birodalmi szent egyházban bekövetkezett árulás és lázadás leverése után ui. az Eklézsiának megtiltották, hogy az Eklézsia fegyveres "haderőt" tartson fent... Itt az idézőjeles szócska a magyar nyelv birodalmának végét is jelzi, mert többszöri próbálkozásra sem találtam értelmes fordítást arra, hogy hűen visszaadjam, milyen furmányosan játszották a "forces of armed men" kitételt a Sisters of Battle alapítói.
Vagyis, ha kettessel kezdődik a személyi számod, menj a folyosón balra, és fogj egy boltert, plusz válassz egy csatapáncélt - utóbbiak kosárméret szerint vannak osztályozva, C90-től felfelé.

Boszorkányvadászok ismertető Ennyit alapozásnak, és most vessük bele magunkat az egyház-történelembe. Utolsó codex megjelenés: 2001. Bizony, nem mai csirke. Még inkább azok a figurák, melyeket kiadtak hozzájuk, ui. ezek egytől-egyig fém verzióban kerültek ki. Kivételt képez pár Rhino-alapú jármű, amire viszont újabb pár kiló fém alkatrészt lehet felszerelni - lásd Exorcrist. Szóval, elavult mini készlet, porlepte szabályok - erre mit ad istencsászár, 2011 eleje felé felröppen a hír, hogy bizony jönnek a Witch Hunterek, átkeresztelkedve Sisters of Battle-re, és White Dwarf kiadásban. Az utolsó 3 mondat azért elég hasbarúgás-szerűen hathatott a bolteres macák kedvelőinek, ui. a legutolsó WD codexről nem éppen aranyhímzéses zsoltárok maradtak fent mementónak. Vajon át tudták lépni az árnyékukat a notthingham-i nagyurak?

Csodálatos...

A sereg sava-borsát a különböző "csodák" alkották, melyet a hithű nővérek két sortűz között elmormolt imái hoztak létre. Korábban ezekből volt 6-8 fajta, és mindenki használt belőle 2-3-at. Most változott a rend, ezentúl csak egy darab "generic" csoda van, ami a shield of faith nevet viseli, és egy 6+-os invu mentőt ad - akár járműveknek is. Hatása így első ránézésre annyi, mint halottnak a csók, és egyéb érdekes udvarlási formák. Egyrészt úgyis mindenki igyekszik covert összehozni, ami legalább 4+, adott esetben még jobb. Másrészt azért a SoB finoman szólva sem hordasereg a maga 12 pont/figura árával, hogy marékszám küldjük őket a húsdarálóba. Persze, járműveknél jól jöhet egy szerencsés 6-os dobás, de azért erre végképp nem alapozok stratégiát.

Emellett minden egység kapott speciális, csak rá jellemző csodát, amit az adott unit leírásánál veszek majd sorra. A csodák "aktiválása" is elég érdekes. Eddig az egyes osztagok adtak Faith pontokat, amiket el lehetett költeni csodákra. Itt most kör elején random D6 pontunk lesz, vagyis egy 500 pontos járőr ugyanannyiból gazdálkodik, mint egy 2000 pontos kereszteshadjárat... A korábbi osztagméretezős stratégiázás is megszűnt, itt ui. már nem az adott létszám alá/fölé kell dobnunk, hanem sima 5+-ra megvan a csoda. Ha van egy Superior vezető, akkor +1-et kapunk a dobáshoz, ha pedig az osztag veszteséget is szenvedett el, akkor még +1-et. Vagyis legjobb esetben is 3-ból egyszer besül az ima ereje. Ízlés kérdése, de számomra ez sokkal kevésbé teszi kiszámíthatóvá a dolgot, mint a korábbi felállás.

 

 

Tüzes menyecskék


Térjünk akkor át a - sajnos nem túl bő - sereglistára. Ha a spec. karaktereket és a dedikált csapatszállítókat nem nézem, akkor bizony a legendásan rövid Necron codex egységkínálatával van egy szinten a SoB sereglistája. Lássuk, hogy ami mennyiségben hiányzik, az minőségben kompenzálódik-é?

HQ
Saint Celestine: 115 pontért 2+-os páncél, 4+-os invu, 4+ mérgezett energiakard, ami nehézlángszóróként is tüzelhet, 7-es kezdemény és WS, jump-pack, 5 alap támadás,  és a lehullása esetén 4+-ra visszatér, D3 sebponttal. Első blikkre a HQ szekció üdvöskéje, tipikus nobrainer választás...nak tűnne, ha nem lenne komoly harcban a többi vezérrel. Mindenesetre piszok olcsó választás.

Canoness: 65 pont és stubborn képesség, valamint csodájával +1 I, és preferred enemy szabály jár neki és egységének. Emellett WS/BS5, de csak S/T/W/A 3, alapból semmi invu mentő és erősen megnyirbált wargear lista gondoskodik arról, hogy csak akkor érdekeljen minket a jelenléte, ha a hozzá tartozó Command Squadot akarjuk behozni.

Sororitas Command Squad: az SM codexből megismert csökevény, ugyanolyan pontértékkel (115 alsó hangon), benne egy doki, 1 ordibátor (laud hailer felszereléssel), opcionálisan zászlóvivő, és 3 veterán. Utóbbiak nem közelharcban villognak, hanem inkább 5 pontos Heavy Boltereikkel, vagy 10 pontos multimeltáikkal, amit csodájuknak köszönhetően mozgás után is tudnak lőni - az Endless Crusade csoda ui. relentless képességgel és move through cover szabállyal ajándékozza meg őket. Transportból kilépve különösen vicces lehet.
Aki nem bízik a csoda erejében, annak egyrészt ott van a stormbolter / heavy flamer / sima melta trió, másrészt meg akkor miért ebbe a seregbe ölte a pénzét?


Arch Confessor Kyrinov:durván jó ár/érték arányú support karakter. 90 pontért 6"-en belül minden baráti osztag fearless képességet kap, a Laud Hailer és a Simulacrum Imperialis képességeit is biztosítja (újradobható faith teszt, illetve 6-os dobás esetén +1 faith pont), fegyverével pedig ha nem is túl marcona ütéseket ereszt meg, de mentetlen seb esetén a célpont I1-re süllyed.

Uriah Jacobus, Protector of Faith: Celestine-nél nem kamuztam, ez a csóka is komoly dolgokat visz véghez támogatás címszó alatt. FnP és +1 Attack az osztagának, újradobhatók a Faith pont dobások (amíg él), emellett pedig rohamból az osztag újraszórja a to hit dobásokat, mindezt 90 pontért... Battle conclave-el kombinálva nagyon finom.

Ecclesiarchy Confessor: a fenti két csókánál csak 15 ponttal olcsóbb, ráadásul wargear listája is nevetséges. Kettővel van több WS-e, BS-e, sebpontja és Ld-je, mint egy sima Preachernek, plusz a találat-újradobató righteous rage szabálya sem ad semmi extrát kistesójához, a Preacherhez képest. Felejtős.

Battle Conclave: Minden Confessor, vagy a két vallató hős után hozhatsz 1-1 ilyen 3-10 fős egységet, akik nem számítanak bele a mx. HQ választásba - a'la GK Inkvizitor kíséret.
Aki átnézte az előző MJJ ismertetőt, nem fog túl sok új arcot találni: a FnP-s cséphadaró flagellánst, a közelharcos állat Death Cult assassint (aki időközben elhagyta a frag-gránátját), valamint a 3+ invus, PW-s Crusadert. Mindegyik darabja 15 pont, és bár változatosságban meg sem közelítik a szürke testvéreket, jó alapja lehet a közelharci ütőerőnek.
Csapd hozzájuk az alant található Preachert, és nagy lesz az öröm. Még nagyobb, ha saját szállítójárművük is van, és nem a többi osztagét kell lootolni.

 
Elite
Ecclesiarchy Preacher: csodát ne várjunk tőle - a shield of faith kivételével. Van azonban neki 45 pontért 4+-os mentője, rohamban a találatot újradobja az egység, amihez csatolod, vihet energiafegyvert, Evisceratort (lásd lejjebb), és 5*1 darabot is behozhatsz anélkül, hogy egyetlen helyet is elvennének a sereg-összeállítási listából.

Celestian Squad: WS4 a 2 alap támadás mellett, csodájukkal közelharcban fearlessek és +1 támadást kapnak - ez ugye közelharcos alakulatként aposztrofálja őket. Ehhez képest a wargear-be nem fért be egy nyomorult CCW a bolt pistol mellé, és a wargear szekcióban a Superior vihet magával kemény 1(!) darab energiafegyvert. Jah, meg bocsánat, felvehetik az alap SoB squad nehézfegyvereit is. Ha ezt játék közben is letesztelték, és ez után rakták így bele a codexbe, akkor külön gratula az íróknak. Tessék jelentkezni egy f***korbácsra a Repentia Mistressnél...

Repentia Squad: a bikinis, kámzsás favágó hölgyek gyülekezete, mintha valami perverz Husquarna reklámból léptek volna elő. Feel no pain, fearless, alapból 2 támadás evisceratorral (lényegében egy S6-os láncököl) és fleet - ez nem hangzik rosszul. Az már inkább, hogy rage szabályuk van, szállítójárművük nincs, és a mistress 3+-os páncélját leszámítva mentő nélkül rohannak az ellenséges tűzbe, darabja 17 pont árcédulával. Spirit of the Marthyr csodájuk ugyan jó poén, ezzel az a Sister Repentia is lead egy támadást, aki meghal, mire szóhoz jutna (és gyakorlatilag veszteséggel számolva ez 3+-ra meg is van), de nagyon ésszel kell velük játszani. Egy papot mindenképp beosztanék melléjük a to-hit újradobásokra, még WS4 mellett is.

Fast Attack
Seraphim Squad: 15 pont Jump-pack-es Sistákért, akik ráadásul mindkét pisztolyukkal egyszerre is lőhetnek? Yes, please! Egyetlen hibája a koncepciónak, hogy a párban adott, 6"-es lőtávú meltastukker 30 pont, a kézi lángszóró 20, ami azért cefet drága (ebből bármely SM/IG osztag 3 meltagunt hoz be). Még akkor is sok, ha mindkettővel lőhetnek, és a csodájukkal a to-wound dobást újraszórhatják - mindegyik pisztolyukra, nem csak a speciális fegyverekre. Jelenlétünkkel 12"-en belül a baráti osztagok +1-et kapnak az Ld-jükhöz. Szerepük valószínűleg a hátul kempelő tüzérség abuzálására, és a rohamegységek akadályozására fog korlátozódni.
 
Dominion Squad: elvették tőlük a kötelezően megveendő szállítójárművet, 1 ponttal drágábbak, mint az alap SoB, cserébe viszont tudnak scout mozgást végezni, és ezáltal outflankelni is. 5 modellenként egynél lehet storm bolter, flamer, vagy meltagun - ez alapján nem tűnik mindent vivő választásnak. Talán egy multimeltás Immolatorral... Holy fusellade csodájukkal twin linked-nek számítanak a fegyvereik.

Troop

Battle Sister Squad: ez az a pont a codexben, amivel az egyszeri WH játékos nem tud mit kezdeni. Bolter + Bolt pistol + gránátok + shield of faith, ez OK. Na de 12 pont egy egységért, aminek egyel rosszabb az ereje, kezdeménye, szívóssága és WS-e, mint egy Space Marine-nak (aki alsó hangon 16 pontért jön), és minimálisan 10 fős osztagot kell belőle hoznom? Ráadásul semmi plusz nem jár azért, ha a 10 fős alap osztag helyett egy 20 fős hordát futtatok a pályán. Nincs ingyen nehéz és spec fegyver (ami lehet storm bolter, két könnyű, vagy egy könnyű és egy nehéz lángszóró; max. 2 melta, 1 multimelta, 1 heavy bolter), nincs combat-squad, szóval ez így elég vérszegény. A Light of the Emperor csoda azért kicsit javul a helyzet: ennek segítségével a mozgási fázisban összeállnak a visszavonuló osztagok, lövési és rohamfázisban pedig az 1-es találatokat újradobják - sőt, két Faith kísérlettel mind a kettőt megtehetik. Ennek ellenére azért közelében nincs a 3++-os csodának.
És a legszomorúbb, hogy alternatívájuk sincs...

Transport:
Rhino: a Shield of Faith-et leszámítva tökéletesen megegyezik a Marine megfelelőkkel, azért ez a gép mégis azok kedvence lesz, akiknek csak 6-os van a kockáikon. Kell egy 5+ a csoda aktiváláshoz, aztán kell egy 6+ a sikeres invu mentőhöz, illetve a Repair képességnek hála szintén 6-ossal bikázható újra be az immo találatot kapott gépezet. Ha ezt mondjuk 1 körön belül abszolválja valaki, annak tuti elkérném a kockáját felülvizsgálatra...
 
Immolator: szegényember Razorback-je, 65 pontért hátán egy linkelt Heavy Flamerrel, ami egy sima tankon nem sok, de legalább kevés.  A linkelt multi-meltáért fizetendő 15 pont meg sok. Ha Fast jármű lenne, mindjárt másképp nézne ki a kép - de nem az. Szóval maradjunk inkább a linkelt heavy bolter mellett, újradobható sebzést biztosító Inferno lőszerrel.

 

Heavy Support:
Retributor Squad: Long fang light - 5 fős osztag 65 pont alapból, és 4 főnél feszíthet nehézfegyver. Mondjuk  Heavy Bolter, darabja 5 pontért. Ha ez a felállás nem tetszik, akkor vehetnek maguknak 10 pontért Multi meltát, vagy 20(!) pontért nehéz-lángszórót. A troop szekció csapatszállítóihoz is hozzáférhetnek, így eléggé a firebase szerepkör felé orientálódnak, különös tekintettel Divine Guidance csodájukra, ami az előző kiadás csökevénye: lövéskor minden fegyverük rendinges lesz. Korábban az AP1-es csoda karöltve a lángszórójuk invu save-et negáló képességével vicces volt terminátorok ellen...ezt most elfelejthetjük.

Exorcrist: régi ismerősünk, a páncéltörő rakétákat eregető, a leghangulatosabb GW modellek listáján valószínűleg dobogós tank változatlanul jelen van. Leszámítva, hogy ő is tud SoF-elni. 135 pontért egy D6-ot lövő, S8 AP1-es orgona nem jön rosszul a csatatéren. Az IG szövetségesek kigolyózásával a sereg egyetlen érdemi lehetősége a nagy hatótávolságú tankelhárításra.

 

Penitent Engine: 11-es páncélzat elöl és oldalt. Két Dread CCW, lángszóróval, immunitás a shaken és stunned találatokra. Hogy akkor miért fogjuk minden szökőévben egyszer látni a többi HS választás helyett? Mert 85 pont, a rage-nek hála kellőképp kiszámíthatatlan, és az 5. kiadásban bőven kell a majd a távolsági tankelhárító kapacitás, amire ez nem képes. Vesd össze: egy WS2-es Killa Kan egyel kevesebb támadással, shaken/stunned immunitás nélkül, nehézlángszóróval 40 pont. Egy Scout Sentinel 35... Kár érte, mert talán az egyik leginkább Grimdark modell a játékban.


Dafuq???

Ezt a cikket már az első rész WD megjelenése alatt elkezdtem írni, és akkor még híre-hamva nem volt az új figuráknak. No de nem adtam fel a csüggedést, biztosan azért vették le, mert Failcast-ban hozzák ki őket. Hát nem, és nem. A webshopban ugyan szépen szerepel az összes figura, látványosan, FoC szerint bontva, de új darabokat ne is keressünk köztük. Ez pedig csak az első húba+ faktor.

A webshopba való betérés után vetettem egy pillantást az árakra, majd komoly googlizásba kezdtem, hogy a GBP valójában nem-e a román lej megjelölése. Mert 3 random fémdarabért elkérni 10 font 75 penny-t nálam kimeríti a LMFAO kategóriát.

Számoljunk:
1 SoB osztag áll 9-19 SoB-ből és 1 Superiorból.
1 Superior: 7,70.
1 db hármas Sister blister 10,75.

Vagyis 39,95-ért megkaptam egy full alap egységet, 10 bolterrel, ingben-tangában. Nem bővítettem még nehézfegyveressel, a Superiornál nincs powerweapon, és még csapatszállítójuk sincs - de Petrow pénztárcája máris könnyebb lenne jó 13000 HUF-tal + postaköltség, mert ugye nem maguktól ússzák át a Csatornát.
Mindez a játék valutájára lefordítva 125 pont. Hol kezdődik az érdemi játék? 1500.

Lehet, hogy kezd unalmassá válni, hogy a GK cikkben és itt is cinkelem az árakat, de erre már komolyan nem találok szavakat. Hogy egy ekkora múltú cég ilyen szinten próbáljon a széllel szembe h*gyozni, az valami egészen csodálatra méltó. Ha most tölteném bohó egyetemista éveimet, tuti szakdolgozat-téma lenne az, ahogy a GW igyekszik magát lábon (vagy még inkább fejbe) lőni. A Permalink Baráti Kör alapköveként érdemes elolvasnotok Geistwald bő 4 évvel ezelőtt pennára vetett gondolatait - ahogy a GW fejeseinek is.

Pápa vagy csak diakónus?

Elnézést kérek a jövendő SoB játékosaitól, akik inspirációért végigolvassák ezt a cikket, de a White Dwarf-os Blood Angels codex óta ez lesz az első Miért jó játszani... ismertető, ami nem pozitív felhanggal fog záródni.

Nem tudom, hogy a GW által szorgalmazott "nincs kiszivárogtatás, mindenki kuss" direktíva érett-e be, vagy csak egyszerű apátia, de valahogy ez a codex - sótlan. Talán ez a legjobb jelző rá. Pedig komolyan, próbáltam pozitívan hozzáállni, de valami mégiscsak... hiányzik.

Valóban nem előzték meg komoly kiszivárogtatások, de ennek "hála" nem is csorgattunk 2 hónapra előre nyálat az új figurák képeire (nem is volt mire, mint kiderült), nem teszteltük le a kiszivárogtatott pre-release codexet, nem ment hónapokkal előre az agyalás, hogy miből milyen kombót lehet majd kirakni. És igazából nem hiszem, hogy ezzel egyedül vagyok. Nincs hype -> nincs inspiráció sem, nincs "ezt ide nekem de azonnal expressz delivery-vel" érzés.

Tulajdonképpen nincs ennek a codexnek (hangsúlyozom, a codexnek - nem a figura-árképzésnek) semmi komoly negatívuma. Csak éppen olyan pozitívumot nem tudok említeni, amiért az ember három  hónapig éhezik, hogy beleszorítsa az 1000 pontos startert a büdzsébe. Wolfoknál örültünk a figuráknak. Nidáknál ellenfélként örültünk, hogy már nem "2+-ra győzök" sereg. Dark Eldánál lementünk hídba az új miniktől és az ötletes újításoktól. Még a Blood Angels és Grey Knight codexben is volt tápolás, ami ugyan főként anyázást váltott ki az ellenfelekből, de legalább kiváltott valamit.

Itt viszont a fenti bélyegek egyikét sem tudom rásütni a Sisters of Battle-re. Új figurák nem jöttek. A régiek cefet drágák. A csodarendszer sem földhöz verős - van benne 1-2 érdekesség, de azon kívül mint ha copy-paste lenne a régi Witch Hunter codexből. Egyelőre még olyan visítóan nyilvánvaló tápok sincsenek benne, mint a fentiekben.
Nincs benne inkvizítor, sem szövetséges IG egységek - de ezen már csak a legnaivabbak lepődnek meg.

Mondom, nem olyan rossz ez a codex, csak sótlan; az előd fényében pedig még inkább az. Drukkolok nekik, hogy ne ők legyenek a 6. kiadás WD Blood Angelei, és egy normális bővítést kapjanak.
Leginkább normális (árú) figurákat. Mert ez hiánypótlónak is csak azoknak teszi meg, akik otthon őrizgették eddig a seregüket, vagy a Nuns with Guns életérzés mellé rendelkeznek egy legalább hat számjegyű örökséggel. A DE és a GK is megmutatta, hogy maximálisan leírt fajokból is lehet népszerű codexet kihozni - csak hát ugye dolgozni kell vele.

Következőnek istenbizony-cserkészbecsszó a Necronokat ígérik, november vége felé. Ígérnek mindent, hangulatos fluffot, egyéniséggel rendelkező Lordokat és halott C'tanokat, DE-szinten újragondolt figurákat, fűt-fát, villát a Fórumon, rabszolgákat, szamártejet, annyi aranyat, ami csak belénk fér. Hogy mennyi igazság vagyon ebben - azt legközelebb megtudhatjátok!

>> Itt folytatódik a post >>>" />

9 komment

Címkék: hobbi sereg miért jó játszani witch hunter sisters of battle


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr463267172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ügyfélszolgálatos 2011.10.04. 12:54:40

Kicsit pesszimista vagy Petrow. Mondjuk ennek az árképzését én sem vágom...

ja és érdekes, hogy a Retributor Squad-nál miért voltál a heavy flamer árára kiakadva, az IG -nél is ennyi, nem is szoktam venni.

Petrow 2011.10.04. 13:48:55

@ügyfélszolgálatos: Nem érzem magam pesszimistának, csak nagyon nehezen tudok válaszolni a címben feltett kérdésre: miért is jó játszani ezzel a sereggel?
A hangulata miatt, és kb. ennyi, mást nem tudok a mérleg serpenyőjébe tenni. De ezt meg ugye minden seregnél el lehet mondani, mert olyannal nem állok le játszani, amitől irtózom.

Modellek régiek, nehéz velük dolgozni, drágák. Szabályok fantáziátlanok, lebutítottak. Még csak azt sem tudom melléjük tenni, hogy táposak. Lehet, hogy azok, és csak az én nézőpontom hibás, de egyelőre nem látom, hol vannak elrejtve ezek a tápok.

A flamerhez: marine seregekhez vagyok szokva, és ők kicsit jobban el vannak kényeztetve: random SM sereg 5-10 pontért hozhatja ezt a kis játékszert. Ehhez képest rengetegnek érzem a 20 pontot egy T3-as modellnél.
De ha kell még példa: GK-nál az új S6-os Incinerator nincs ilyen árral megverve. Korábbi WH codexben olcsóbban, invu negálós változatban érkezett a WH-s Incinerator. DE-nél a Wracks 10 pontért hoz egy D6-os AP-jű Liquifyer gunt (igaz, az csak S4).

A Sister seregben meg amúgy is trademark a tüzes fegyver, szóval simán belefért volna olcsóbb árcédulával is.

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2011.10.04. 14:25:26

Suicide Girls in 40k. :P

Jó a cikk. Most sajnálom csak igazán, hogy pár évvel ezelőtt négyszámjegyű összegért (magyar forint!) hullott a markomba egy kábé kétezer pöttyös cuncimókus sereg - igaz, irgalmatlanul ratyin volt összemázolva az egész. Én balga meg eladtam az íbéjen erősen háromszámjegyű angol fontért... Mi pénzt érhet az mostanában?

ügyfélszolgálatos 2011.10.04. 15:20:45

@Petrow: Értem... Én sem bírnék a dork eldákkal. A 20 pontos flémert meg megszoktam. Ez olyan mint az IG-nél a 15 pontos power fist.

kabaman 2011.10.04. 21:16:30

Én azt hallottam, hogy a kétfarkú kutyapárt is betette a kampányígéretei közé a "következő hónapban várjuk együtt az új nekron kódexet" ígéretet.

Höhö :-)

MARNEUS 2011.10.04. 22:51:09

Petrow!

Grat a cikkhez , kellően szórakoztató és nagyon informatív :) Sajna igazat kell adjak neked mind a szabályokban mind az árképzésben ....Ahhh megboldogult 2.ed :)

MAC

Ladislaus 2011.10.07. 13:02:42

Valóban néha koncepciótlannak tűnik a GW szabálykészítési/árképzési rendszere, de ennél a seregnél egyértelműen egy teljesen új modellkészletre lenne szükség.

Huntroll 2011.10.08. 14:04:04

Nahát, a GW megint alulmúlta önmagát igénytelenség terén? Meg sem lepődök... Mindenesetre kár a WH seregért, 5-6 éve, amikor még csak érdeklődtem a wargame iránt, WH sereget szerettem volna Inkvizítorokkal, flagellánsokkal, Penitent Enginekkel és IG halálosztagosokkal... Még jó, hogy nem kezdtem bele.

Vierre_ 2012.02.04. 19:58:59

Ezeknek van neten magyarra fordított kódexük? Lehet, hogy most pont mellényúlok mindig, de nem találom! :(
süti beállítások módosítása