Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2011.09.05. 13:33 Ladislaus

FOR THE EMPEROR!! - Finecast Komisszár Lord by Ügyfélszolgálatos

Mivel már annyit fikázták az emberek a finecast cuccokat, gondoltam megnézem közelebbről, hogy valóban tényleg kritikán aluli a minőség, vagy annyira nem is rossz a helyzet.


A vásárlást a KCS-ben tettem meg, de ha jól tudom a Wargammers-nél is van finecast cucc. (van, sőt minden kapható-rendelhető, és egész jó áron-Ladislaus) Az ár szerintem nem volt vészes GW viszonylatokhoz képest, viszont igyekeztem megnézni még bontatlan állapotban, hátha látszódik valamilyen nagyobb öntési hiba. Mivel nem látszódott megvettem.

Csak otthon bontottam ki és meglepődve tapasztaltam, hogy csak 2 kisebb hiba van rajta. Az egyik hiba az volt kard díszmarkolatának vége hiányzott ezt egy pici green stuff-fal kijavítottam. A másik öntési gyengeség a bakancs talpán volt egy lyuk, ezt ki se tömtem, mert a talpon úgy sem látszik. Egyéb hiba nem volt.  Maga az anyagminőség nem rossz bár ugye ez nem a sima műanyag amiből a cuccokat öntik hanem valami műgyanta (az okosok majd úgy is kijavítanak) és meglehetősen merev. A keretről nem kellett kivágni, hanem simán ki lehetett törni minden nemű bénázástól mentesen. Ami nagyon tetszett, hogy sokkal kevesebb sorja volt rajta.

Maga a festés nem volt túl nehéz, bár a köpeny miatt a két kezet külön festettem és raktam a helyére szokásommal ellentétben. Ha minden igaz Ladislaus felpakol pár képet, hogy lássátok a végeredményt is. (Felpakolva! :-)-Ladislaus)

Végeredményben olyan 7/10 –re értékelném a modellt, szerintem pár sorozatot legyártanak ezekből a finecast cuccokból és ki fogják a hibákat küszöbölni. Én azt tudnám javasolni, hogy próbáljuk meg megnézni még megvétel előtt a dobozon keresztül, hogy minden rendben van –e, legalábbis nagyobb hibák nem látszódnak. Szerintem én fogok még ilyen finecast cuccot venni főleg ha egy Straken modellt is kiadnak.

 
  - Ügyfélszolgálatos -


 

 

>> Itt folytatódik a post >>>" />

20 komment

Címkék: ismertető ig gw triumvirátus


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr833204061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ironfist 2011.09.05. 22:06:29

Azért akkor is pofátlanság, hogy arra hivatkozva adnak ki műgyantát, mert olcsóbb, mint a fém, aztán utána drágábban adják, mint a fémet...

ügyfélszolgálatos 2011.09.06. 08:00:12

@Ironfist: Lehet, de engem ez a szempont érdekelt a legkevésbé. Én inkább a minőségre voltam kíváncsi.

Ladislaus 2011.09.06. 11:25:27

@Ironfist: Szerintem ennél a játéknál pár száz forintnyi drágulás már nem oszt-nem szoroz. Amúgy ha összehasonlítod, több modell nem drágult, és a két bolt (KCS, Wargammers) közt is elég nagy eltérések vannak. Van ami olcsóbb (pl a Chaos Raptors) lett. Ha már Resin, akkor pont a borulékony raptoroknál jól jön, hogy nem fél kiló egy modell. A régebbi fém típusú modelleknél is voltak ám öntési hibák, 3-ból 2-nél konvertálni kellett is miatta. (pl az obliterátornak a gyári feje teljesen használhatatlan volt.)

Ironfist 2011.09.06. 15:59:16

@Ladislaus:
Na igen, ha a KCStől, és a Wargammerstől szerezném be a napi betevő figurát, akkor nekem se számítana már egy-két száz forint :P

A Chaos Raptorra már én is gondoltam, hogy az jobb, hogy nem fém, de inkább akkor műanyag lenne, azt jobb faragni, mint a műgyantát szerintem.

@ügyfélszolgálatos:
Volt anno egy külföldi blogon - már nem emlékszem melyiken - egy bolt tesztje, ahol vettek egy csomó random finecast cuccot. Azoknak a fele hibás volt. Lehet, hogy te ezzel a komisszár elvtárssal pont a jót fogtad ki :)

Huntroll 2011.09.06. 21:56:59

"csak 2 kisebb hiba van rajta. Az egyik hiba az volt kard díszmarkolatának vége hiányzott"

Hát, ha ez neked kisebb hiba... ;)

ügyfélszolgálatos 2011.09.06. 23:01:34

@Huntroll: Igen az. Nem rinyáltam hanem kijavítottam.

Ironfist 2011.09.08. 10:32:01

Hát nem is tudom. Azért, ha a mellkasából, vagy a fejéből hiányzott volna ekkora darab, mint a talpából, az már nem kisebb hiba lett volna? Csak mert gondolom véletlenszerű, hogy az öntés folyamán hova nem kerül anyag. És akkor megint ott vagyunk, hogy szerencséd volt vele.

ügyfélszolgálatos 2011.09.08. 11:29:22

@Ironfist: Ezért írtam, hogy lehetőség szerint érdemes megnézni a csomagoláson keresztül. Azt nem tudom, hogy a KCS cseréli e ha ott előttük bontod ki és hibás. Én inkább csak kíváncsi voltam mit tud a model és megmondom őszintén szerintem nem annyira gáz.
Igaz én nem is fikázom a GW-t hogy drága és nincs elég pénzem rá, mert tudomásul vettem, hogy drága. A fikázás ezért olyan mintha fikáznám az Aston Martint, hogy drága autókat gyárt és nekem nem fussa rá. Ráadásul itt a GW esetében még fals is a dolog, mert egy kis tervezéssel és minimalista spórolással megoldható a dolog. De szerintem a legtöbb fikázónak az a baja, hogy nem RÖGTÖN az egész neki tetsző sereget veheti meg mert nincs pénze rá.
Anno amikor gimis voltam csorgattam rendesen a nyálamat de nem tudtam volna megvenni (egy két dolgon kívül nem is vettem). De nem fikáztam hogy köcsög cég, drága...

Ironfist 2011.09.08. 14:04:17

@ügyfélszolgálatos:
Pedig a cég köcsög is, meg drága is ettől függetlenül :D
Az Aston martinos példa mondjuk találó, mert teszem azt, ha aston martinnal akarnék járni, akkor vennék rá aston martin karosszériát, és tennék bele egy tökéletesen jól működő lada motort :D Nem vagyok nagy autófan, de azért gondolom érthető, hogy ha drága a gw figurája, akkor mást kell proxizni hozzá ^^

Ladislaus 2011.09.09. 09:32:30

Szerintem meg nem a GW drága, hanem a magyarok csórók hozzá...de ez most egy messzebbre mutató vita kezdete lenne. A figura alapján meg szerintem van értelme finecastot venni (az esetleges hibái ellenére is), akinek meg nem fussa rája, az konvertáljon vagy szerezze be használtan vagy egyéb úton-módon. pl tudom ajánlani a kedvenc taktikánkat, hogy a családnak leadjuk a karácsonyi-szülinapi figura kívánságlistát! :-) Így legalább egy ajándékötlettel kevesebben kell törniük a fejüket.

Ironfist 2011.09.09. 09:54:02

@Ladislaus:
Haha :D Semmi vita, ez is pontosan így van :)Attól még messze a GW a legdrágább miniatúragyártó... leszámítva a Scibort, de az meg olyan minőségű cuccot produkál (pláne ahhoz képest, hogy műgyantáből, és a finecasthoz képest), hogy az ember azon csodálkozik, hogy miért nem mozog, meg beszél.

"pl tudom ajánlani a kedvenc taktikánkat, hogy a családnak leadjuk a karácsonyi-szülinapi figura kívánságlistát! :-) "
Ja, csak az a baj, hogy a család totál nem ért hozzá, és drágább helyen veszi meg, mint én tudnám, ráadásul mondjuk nem is azt a dobozt, ami nekem kell :D Inkább ha már a családot pumpolom, akkor a pénzért, és veszek magamnak nagykeráron :P

A műgyantával pedig továbbra is megvan az a fenntartásom, hogy könnyebben törik, mint a műanyag, meg a fém. Csapatos figurákhoz egy fokkal szerencsésebb csak, mint a fém (pl raptor), de mivel az nem egyedi, jobb lett volna műanyagból azokat. Ne feledjük, az volt az indok a fém leváltására, hogy egyedi figurákat drágább fémből önteni. Ami igaz is, csak a raptor nem hiszem, hogy egyedinek számít.
A másik bajom továbbra is ez: ha olcsóbb gyártani műgyantát, mint fémet, akkor miért van ez az árlista?
Fém Daemon Prince: 18.50£
Műanyag Daemon Prince: 20.50£
Műgyanta Daemon Prince: 21.50£
?

Tudom, a műgyanta Nurgle, nem általános, de amíg fém volt, addig ugyanannyi volt, mint a sima.

Ladislaus 2011.09.09. 10:39:03

Most nincs előttem a GW FC-ot beharangozó cikke, de nekem nem rémlik, hogy a FC-t úgy adták volna el, hogy olcsóbb lesz. A könnyűséget, a sorja-mentességet valamint a jobb részletezettséget emelték ki. A GW árképzését néha én se értem, de hát az Ő útjaik kifürkészhetetlenek. (de nyilván szeretik a sok pízt)

Huntroll 2011.09.09. 13:27:25

@Ladislaus: Sehol nem adták el úgy, hogy olcsóbb lesz. Konkrétan úgy adták el, hogy ők most kiszarták a spanyolviaszt, és ez sokkal jobb lesz, mint a régi szar fém. Csak éppen attól még, tény a műgyantát olcsóbb előállítani, mint a fémet, mégis drágábban adják...

Ja, és a GW drága, nem magyar pénztárcával nézve is, de ez igaz a hobbi egészére. Nem is az ár a bajom a GW-vel, hanem az, hogy a játékrendszereik a 13 évesek szintjéhez igazodnak és nevetségesen primitívek (és a játékegyensúly is abszurd, még úgy is, hogy hozzá vagyok szokva az imbalanced játékokhoz), és a játékosaikhoz is csapnivaló a hozzáállásuk.

@ügyfélszolgálatos: Én sem rinyálok, mivel szinte alig veszek GW-s cuccokat. Csupán szórakoztat, hogy egyesek még a nyilvánvalóan szarra is 7/10-et adnak... ;)

De ugye mindenki arra költi a pénzét, amire szeretné.. :)

Ironfist 2011.09.09. 15:10:39

@Huntroll:
És ettől én még fogok fantasyvel is, meg 40kval is játszani :P

De igen, erre gondoltam:
"Csak éppen attól még, tény a műgyantát olcsóbb előállítani, mint a fémet, mégis drágábban adják..."

ügyfélszolgálatos 2011.09.09. 15:42:46

@Huntroll: Nyilván te is kifestettél egyet ha ennyire tudod, hogy nyilvánvalóan szar.
Soha nem értettem azokat akik valamit szarnak tartanak, de azért rendszeresen kommentálnak a hozzá kapcsolódó fórumokon. Amit én szarnak tartok ahhoz nem kommentálok, mert nem is keresek rá a neten... stb...
Én a részemről befejeztem a témát.

Huntroll 2011.09.09. 21:18:13

@ügyfélszolgálatos: Nem festettem ki, de azért az elég sokatmondó, ha a megjelenéstől kezdve érkeztek a különféle fórumokra a képek a Failcast csodáiról, és egyes webshopok egyszerűen visszaküldték az összeset a GW-nek, annyira szar volt a minősége.

A kapcsolódó fórumok meg tudtommal a wargame egészének szólnak, nem csak a GW-nek (bár biztos van olyan, akinek ez egy és ugyanaz).

És bocsáss meg, hogy elég régi olvasója vagyok a blognak, sőt, néha még hozzá is szólok :)

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2011.09.10. 11:09:57

Emlékeim szerint lejátszották ezt már a fehérfémmel is, és még a műanyaggal is. Mindkettő "nagyüzemi" bevezetésekor - amikor már nem csak pár terméket csináltak belőle - rengeteg hibás, gagyi figura volt.

Fehérfémnél rendszerint olyan sorja volt, amit már nem lehetett eltávolítani. Idővel beállították a gépeket és a gyártástechnológia - a pózok, az illesztések - is tökélesedtek. A mai fémfiguráik legalábbis nagyon szépek.

Műanyagnál nem annyira gyártási hibák voltak (bár láttam csonka keretet is), ott a figurák részletezettsége hagyott kívánnivalót maga után. Milyen sokáig voltak kaphatóak a DE Warriorok? A maiakhoz véve nagyon primitívek voltak, de ezt tudták kihozni. Itt inkább a gyártástechnológia fejlődött annyit, hogy a mai műanyag figuráik néha tényleg elképesztőek.

Most jön a műgyanta. Ráadásul nem ugyanaz, mint amivel a Forgeworld-nél sokéves tapasztalataik vannak (más kérdés, hogy abban is rengeteg a selejt). Ezt is várhatóan tökéletesíteni fogják, évek alatt.

Az, hogy ezt most bereklámozták - és hogy hogyan - nekem is sok volt. Sajnos a marketing gépezet ilyen odaát, és mint látható működik is. De nálunk nem a 12 éves iskolások játéka ez a hobbi, többségünk értelmiségi, de legalábbis műveltebb és tájékozottabb mint a nagy átlag ;)

Másrészt a GW tényleg drága. Nem csak azért mert mi nem tudjuk megfizetni, hanem egyszerűen össze kell vetni a konkurencia áraival (1-1 figuránál is kijön, nem kell rögtön seregekre számolni). A cég elég óriási, és számunkra talán felfoghatatlan méretű kiadásai vannak, amikkel szinten tartja magát - nem tudom tud-e még növekedni ez a piac, de rajta vannak. Sajnos ehhez bevételeket kell generálni, ennek egyik módja a nagyobb árrés.

Ami számomra leginkább kérdéses ebben az ügyben - azon kívül, hogy miért is kell ezt ennyire erőltetni (érteném, ha mondjuk 20-30 limitált szériát dobnának FC szériában ki, de ezt nem.) Szóval sok cég forgalmaz műgyanta figurákat (kötük ugye a FW is), és ilyen szintű rinyálást, panaszáradatot nem sokról hallottam, láttam. Mivel fogalkoztam kicsit a gyártástechnikájával, így tudom, hogy a műgyantáknak mik a jellemző problémái (buborékok, zsugorodás, ilyesmi). Persze nagyon sokféle műgyanta létezik - például a Green Stuff is az. A probléma itt a nagyipari gyártás. Szerintem sokkal lassabban is lehet gyártani. Ezt sokkal jobban el tudom képzelni, mint a másik blabla dumájukat (hogy olyan nagy az érdeklődés iránta...)

Szóval, hol tarttottam... Ja, azt nem értettem miért kell ezt ilyen nagyüzemi szinten bevezetni. Sokkal jobban ki lehetett volna ebből jönni, ha egy limitált szériát cserélnek csak le, nem a fémfigurák zömét. Akkor meg ki találta ki, hogy így csinálják ezt?

Ironfist 2011.09.10. 11:50:51

@UBorka:
Hát, egy belsős levél szerint a gw mostani vezetői megvetnek minket, amiért ez a hobbink, ők ezt utálják, és csak annyi a céljuk, hogy minél több pénzt kisajtoljanak belőle, és kész. Ki tudja, igaz-e, én mindenesetre el tudom képzelni, hogy ez így van, az eddigi akcióikból ugyanis erre simán lehet következtetni.

Petrow 2011.09.12. 20:37:00

@Ironfist: Ezt én is olvastam, egy ex-gw alkalmazottól, aki a 6. kiadás pletykáit is megszellőztette. Nekem valahogy az egész egy kicsit sértett vagdalkozás ízű volt, de ha ez is az igazság: egy General Managertől hatékony vállalatvezetést várnak el, a tulajdonosok, és a befektetők is. Nem ő határozza meg a fejlesztési irányvonalat, nem ő fogja megmondani, hogy hová fejlődik a 40k történetének vonala, vagy hogy mi lesz az új finecast release. Valószínűleg az egészről nincs is részletekbe menő ismerete, mert nem ez a dolga. Ismerd egy közepesen részletes szinten a cég mozgatórugóit, maradj a költséghatáron belül, és termelj minél több bevételt. Az, hogy szereti-e, amit a cég csinál - hát az maximum a kiegyensúlyozott lelki világa miatt fontos.

A befektető is vastagon lesz@rja, hogy a tanácsadója panamai kaucsukpakettet, japán selyemtanga részvényt, vagy notthinghami műanyagfigura portfoliót ajánl - ha van benne potenciál, befektet. Max. jót röhög azon, hogy milyen marha dolgokért is adnak az emberek pénzt, ahelyett, hogy egy péniszméret-kompenzáló Carrerára gyűjtenének...

Ironfist 2011.09.13. 08:41:54

@Petrow:
Bezzeg még amikor Steve Jackson, és Ian Livingstone volt a tulaj :D
süti beállítások módosítása