Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2011.08.19. 13:53 Ladislaus

Battle Report: Orkz'n'Eldar vs Space Marines

A nyár általában nem kedvez a warhammer klubéletnek, de azért sikerült egy-két izgalmas csatát lejátszanunk az elmúlt hónapokban, úgyhogy következzék az első csatajelentés - egyelőre az én tollamból!

 

1. Csata - KILL TEAM
Imperial Fists vs Orks


A múltkor bevált boyzokat hoztam, 10 shoota és 10 'ard boyz+pow. claw Nob felállásban, lényegében mindenki gatyában, egyedül a shoota boyok (more dakka) kaptak egy big shootát. (even more dakka)
A felállás során én nyertem a kezdeményt, és a pálya fedezékekkel teli oldalán helyeztem el a shootaz-okat, míg az 'ard boyok a pálya felező vonalán, a fák mögött sunnyogtak. A szpészmarínok egy része a kastélyban csücsültek, a másik része kint ólálkodott. Egyedül a heavy bolteres mászott fel a toronyba, hogy onnan lődözzön.

A csata elején az ó'kok rohamra indultak, míg a bunkerben lapuló shootazok hangos röhögések közepette ledurrantották a mezőn ácsingózó őrmestert. (GETT'EM BOYZZZ) Az ellencsapás elvitt néhány orkot, de hát a 6+ alapmentő mellett (jójó, az 'ard boyzoké 4+, de a H.bolternek tökmindegy) aszem egész jól megúsztam a kört. I(HHEYYY BOSS WE GET SHOOOTTT!) Imre a várban üldögélő marínokkal elindult öldökölni, és a lángszórósa egész szépen teljesített (leszedett 2-3 orkot), de aztán a shootazok össztüze őt is az örök vadászmezőkre küldte. A beszivárgott big shoota a jobb lőpozíció érdekében el kellett hagynia a fedezéket, de sajnos így a toronyban ülő H.bolteres célkeresztjébe került. (HHHEEZZ GOTTA MACHINEGUN!!!) Bár meglőtték egymást, végül az ork húzta a rövidebbet. Na de aztán a 'ard boyzok rohamtávra értek, és a védvonalaikat tartó marínokra vetették magukat. (WWAAGGGHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!)

Két kör alatt közelharcból meg is ették a 10 fős osztag nagy részét (pow. claw rulez), a lángszórós marínnal a maradék shootaz végzett. (ORKZ IZ THE BIGGEST!!!) Ekkor már csak 2 mariska kóválygott a pályán, de az orkok elunták a bunyót, és inkább haza mentek. (a vége előtt még megdobtam 7-re a Ld-tesztet, de aztán -1-el elrontottam sajnos) :-( (LET GETZ OUTTA HERE, BOYZ!)

Mindenestre jó bunyó volt, az orkokkal mindig vicces játszani. Ha sok időm lesz, tutira csinálok egy kisebb ork sereget.


2. Csata
Imperial Fists vs. Eldar
1250 pont

A jó öreg Mission Book-ból választottunk egy eldás küldetést, ami az eldi egységeknek kedvezett (egy kicsit), és a pályán lévő 3 ojjektívát kellett elfoglalni. 1 objektíva volt az én, és 2-ő Imre térfelén. A küldetés spec alapján minden elda egység outflank-elhetett volna, de a sok sárga páncélzat láttán inkább maradtam a hagyományos felállásnál.
A seregem HQ választása a klasszikus: Farseer+Avatar kombóból állt, mellé egy 12 fős rakétavetős guardian osztag (bomesterrel és álcázással) valamint egy másik, assault guardian sq. volt 2 meltával, őket egy wave serpentbe pakoltam (szegény elda támadó egysége). A farseer az assaultguardokhoz volt becsatolva, guide és fortune képességekkel tápolta őket. Gyorsreagálású erőnek 4 jetbike-ot hoztam (+1 H. shurikenvetős), destructor-os warlock-al, valamint 5 dire avengert, az exarchuknak duál-shurikenvető és bladestorm képességet adtam. Az egyedüli tartalékos egység egy 5 fős warp spider osztag volt, ők minden jóval meg voltak túrva, exarch halálszövővel, rajtaütés/visszavonulás képességgel valamint energiapengékkel volt a teljes lista. Nehézfegyvereseknek pedig 3 dark reapert hoztam, az exarch-nál rakétavető volt, valamint a crack shot képesség, amivel a cover-ben sunyuló egységeket akartam leszedni.

A deploymentnél igyekeztem minden - a drop pod lehelyezését megnehezítendő - helyre egységeket pakolni. A jobb szélre ment a Wave serpent, a középső ojjektíva köré szétszórva a rakétavetős guardian osztag, mellettük az avatar, bal szélen pedig a dire avengerek és a jetbikerek. A feka repperek pedig az őrtorony ajtajába álltak, hogy a köv. körben felmászhassanak a jobb rálátás kedvéért.


Az első körben nem sok váratlan történt, a jetbikerek megindultak előre, míg a drop pod meg az ojjektívám közelében kiokádta a gyűlölt ironclad drenyát. (szabályrendszeri félreértelmezés miatt végül is a drenya nem lőhetett, bár fedezékbe lehetett volna pakolni) A szpészmarínoknál az egyik ojjektíván egy 10 fős taktikai osztag csücsült, míg a másikon egy lézerágyús razorback, valamint Tellion és néhány felderítő dekkolt. A HQ egység pedig maga Tigurius könyvtáros nyomult.


A második körben az eldák össztüzet zúdítottak a drenyára, de sikertelenül, valamint a farseer és csapata csak w. destroyed és immo sebeket okozott a droppodnak. (itt újabb szabályrendszeri hiba miatt a DP túlélte) Tygurius pedig rámászott a wave serpentemre, és folyamatosan machine curse-ökkel bombázta, aminek a vége egy szép w. destroyed és immo lett. (ezt is csekkoltuk, mint kiderült csak 1 psychic shooting attack/kör lehetséges, de egye fene) Az Avatar azonban elunta a töketlenkedést, és megrohamozta az ironclad-et, aki 2 körig állta is a sarat, majd hangos döndüléssel kidőlt az avatar csapásai alatt. Az avatar az egész akciót megúszta 1 sebződéssel, ami jónak mondható. Az időközben előretörő multi-meltás attack bike-ok a jetbikerekből leszedtek 2-őt, azonban ez nem gátolta meg őket, hogy a bomester fel ne szecskázza a razorback-et, majd lelángszórózza a scout-ok nagy részét. Az ezt követő körökben a két maradék jetbiker Tellionnal bunyózott, amiből aztán Tellion került ki győztesen. A dípsztrájkolt warp spiderek és a dire avengerek össztüze aztán végzett is az attack bike-ok nagy részével, az utolsóval pedig a warpspider exarch energiapengéi  adták meg a kegyelemdöfést.


Az ojjektívámra törő drenya kivégzése után az avatar elindult, hogy lecsapja a kellemetlenkedő Tiguriust (aki aztán kapott is egy perils o.t. warp sebet a túl sok pszizéstől), de a háta mögött beteleportáló ötfős terminátor osztag megfordulásra késztette. A termik bár leszedtek néhány guardiant, komolyabb károkat nem okoztak. A guardianök valamint az már megtisztított ojjektívára startoló dire avengerek össztüze alatt elvesztettek 2 termit, a maradékkal a visszarohamozó avatar végzett.

Tiguriust időközben a farseer és az assault guardianök körbevették, és hosszú, elkeseredett közelharcban végeztek vele. Tigurius ugyan még a force staffjával még insta-killelte szegény farseer-t, de már nem osztott-szorzott. A Dire Avengerek az 5. körben szép komótosan ráfutottak a bal oldali ojjektívára, és lévén troop választásból vehetők, megszerezték a 2. foglalt objektívát az eldáknak.


Az uccsó - SM ojjektíván dekkoló taktikai osztagot a meccs alatt a dark reaperek folyamatosan lőtték, így a végén az osztag fele nézett szembe a rájuk rontó avatarral, aki aztán csak 2-őt hagyott életben, de aztán véget is ért a csata. 2-1 az eldáknak, akik életük első tiszta győzelmét könyvelhették el a szépmariskák ellen, hipp-hipp hurráááááááááá!
 

>> Itt folytatódik a post >>>" />

3 komment

Címkék: battle report ork űrgárdista elda ladislaus


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr643164959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ügyfélszolgálatos 2011.08.25. 13:46:59

Ez jó zúzás volt, az Eldák letarolták az Sm csókákat. És az avatar is belező üzemmódba kapcsolt rendesen.

ügyfélszolgálatos 2011.08.26. 11:23:15

@Ladislaus: Végre nem szíriai öngyilkos kommandót játszottak...
süti beállítások módosítása