Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2011.03.02. 16:39 Ladislaus

Újra felvirradt a Háború Hajnala! : Dawn of War II: Retribution

Tíz évvel a Chaos Rising történései és a Blood Raven rendház vezetőjének bukása után  az Aurélia alszektorban továbbra is az állandó hadiállapot uralkodik. A nemrégiben megérkezett ork Freeboter kalózok fosztogatásai mellett a Káosz erői továbbra is terjesztik eretnek tanaikat, míg az Alaitoc mestervilág  eldái fajuk titokzatos ereklyéinek begyűjtésével vannak elfoglalva. Ezen felül az szektorban maradt és elvadult tiranidák váratlanul újra kapcsolatba léptek a Kaptártudattal. Angelos kapitány, és a maradék birodalmi egységek kétségbeesett küzdelmet folytatnak a szektor megtartásért, így hát csatlakozzunk mi is a küzdelemhez!




A Relic-es srácok jól nyomják, az igencsak epikus DoW II. szériához rövid időn belül a második kiegészítőt adták ki nemrégiben, ahol a jól megszokott seregeken kívül  az tirandiák és az Imperial Guard is immáron játszhatóvá váltak.

 


Persze érdekes kérdés, hogy a "mezei" gárdista hogyan érhet fel a többi faj egységeivel, de a fijjug mint mindig, erre is kitalálták a megoldást. A játékkészítők természetesen tökös IG hősökkel (pl az elmaradhatatlan Komisszár, vagy az Inkvizítor) és rengeteg tápossággal (lerakható bunkerek, légicsapás) próbálták életképesebbé tenni a sima guardsmeneket. A játékban a Sentinelek is nagy szerepet kapnak, nagy tűzerejük mellett belerohanhatnak az ellenséges formációba, ezzel a földre lökve őket. (bár kissé szuicidnek tartom, de az IG-nél ez általános) Nehéztüzérségnek hozhatják a jó öreg Leman Russ tankot, ami majd meglátjuk hogy fog teljesíteni.

Az inkvizítor karakter mint közelharci-támadó egység fog szerepelni. Bár gyengébb mint más fajok hősei, de állítólag tápos képességei lesznek. A komisszár lord védekezésnél fog jól jönni, pl aknamezőt tehet le. A Lord general is főleg defenzív egység lesz, baziliszkus támogatást kérhet, turret-eket hívhat, és támogatja az egységeket a képességeivel.
Első blikkre szerintem elmondható, hogy az IG lesz a legnagyobb kihívást jelentő sereg, ha végig akarjuk vinni a kampányt.


A tiranidák játszhatóvá válásával végre betekintést nyerhetünk a bogarak életébe! :-) Hősként csak a Swarmlord hozható, de ő viszont szénné tápolható és nagyon mészáros. Egységek "gyártáshoz" különböző stratégiai pontok tartása (hm, ez ismerős!) szükséges, persze minél nagyobb a bogár, annál több energia kell. A tiranidáknál is természetesen a nagy számok törvénye uralkodik, úgyhogy a max irányítható egységek száma eléri a 140-et!!!!



Hogy a szépmariskák se panaszkodjanak, ők a LR Redeemer transzportot kapták, míg az Ó'kok a jó öreg Battlewagont (Offkórsz Deffrollával!) A káoszmariskák pedig a Noise Marinokat kapták erősítésül, amivel bárkinek elhúzzák a nótáját! :-) Végül az eldák a klasszikus Autarch opciót kapták meg, aki swooping hawk szárnyaival bárhol lesújthat a csatatéren, úgyhogy várhatóan jó mozgékony lesz.


A kampány módban minden fajjal lehet játszani, ami jó, így sokszor újra lehet játszani a játékot. Természetesen multiplayer-ben is rengeteg pálya és opció közül választhatunk (pl az izgalmasan hangzó Last Stand mode)

 



Szóval jónak ígérkezik, WH40k fanoknak kötelező darab!


-Ladislaus-
 

>> Itt folytatódik a post >>>" />

3 komment

Címkék: programok ismertető dawn of war


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr802704605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karsus 2011.03.03. 03:26:38

Jó-jó, de én inkább az év második felében esedékes Space Marine című csodát várom ugyanettől a csapattól.

ügyfélszolgálatos 2011.03.03. 09:28:58

@Karsus: Én azt is. :P
Meg a Mass Effect 2-t.
Igen nincs életem. :)

Karsus 2011.03.07. 23:31:57

@ügyfélszolgálatos: Gondolom ME3at akartál írni. :D Nálam premierkor kimarad, a f@aszom kivan hogy ha a teljes sztorira kíváncsi vagyok akkor lehúznak még 30-40 dollárral. 2011től kezdve csak GOTY verzióban veszek RPGt, ezért maradt ki a ME2 PS3 is (az alap megvan PCre is kemény 2000 ft volt).
süti beállítások módosítása