Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2010.12.17. 15:22 Ladislaus

A Rémségek Kicsiny Boltja, avagy mi van a végzet dobozában? - első rész

T-Sam egy korábbi cikkében (lásd ITT) már foglalkozott a GW vonzáskörzetén túl mutató gyártók játékainak alternatív felhasználásával, és a Fantasy Flight Games DOOM alapdoboza nekem is felkeltette az érdeklődésemet, pláne, hogy már elköteleztem magam a káosz erői mellett.



Természetesen a család ki is szagolta, hogy mire fáj a fogam, és így hamar ajándék formájában rengeteg kis szörnyikével gazdagodtam. Megjegyzendő, hogy a DOOM dobozban lévő terepelemek-ajtók stb. tökéletesen alkalmasak  Space Hulk, vagy űrhajós-űrbázisos scenáriók lejátszásához, ugyanis hogy-hogynem 1"x1"-es négyzetráccsal vannak ellátva, így a GW talpakkal teljesen kompatibilis a rendszer.

Visszatérve, tehát a monszták közül természetesen az Archvile és az Imp figurák tetszettek meg leginkább, mivel össszesen 18 db van belőlük, így elég szép számú lesser daemon figura hozható ki belőlük. (3 x 6 db van minden színből)



A festés első lépéseként először lealapoztam őket feketére, ebben nem volt semmi extra. Mivel a két fajta szörnynek különböző dizájnt szerettem volna csinálni, így az Archvile-okat a vörös, míg a kisebb Imp-eket zöld festékspray-el átfújtam, hogy az alaptónusuk meglegyen. Igyekeztem úgy csinálni, hogy a fekete szín még átüssön, hogy az izmok dinamikája megmaradjon.



Az Archvile-okat kezdtem először véglegesíteni, és mivel ez volt az első olyan alkalom, hogy nem páncélos figurákat festettem, kicsit izgultam, hogy milyen lesz a végeredmény. Az alap vörös színre világosabb pirossal mentem rá, hogy az izmok felső részét kiemeljem, majd híg feketével  mélyebb-, valamint az "árnyékosabb" részeket kontrasztosítottam. Végül a karján lévő hólyagokat és a karmokat valamint a szemeket sárgára festettem és már kész is volt az első monszta.



Az Imp-ek jó sokan voltak, így itt egy kicsit egyszerűsítettem, hogy ne kelljen annyit vacakolni. Világos oliva zölddel egyszerűen a kiálló részeket felülfestettem, a karmokat és a fogakat okkerral, míg a szemeket és a száját pedig vörössel kifestettem és ennyi.



Az összhatás végül is nem lett rossz, egyedül egy bánatom volt, hogy a figurákhoz fröccsöntött talpak csak 2 cm átmérőjűek, így egy picit borulékonyak is, meg nem WH40k kompatibilisek. Ezt kiküszöbölendő vékony műanyag lapból kivágva kis korongok segítségével (egyszerűen csak ráragasztottam őket) immáron teljesen vórhemmörösítve lettek. (sajna erről még nincsen kép)

 

- Ladislaus -

 

 


 

>> Itt folytatódik a post >>>" />

2 komment

Címkék: káosz konvertálás festés káoszdémonok ladislaus


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr532522106

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ladislaus 2011.01.17. 08:50:18

@Judea: Köszi! :-) Majd a többi monszta is hamarosan sorra kerül!
süti beállítások módosítása