Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2010.11.24. 08:37 Ladislaus

Osztogatás és fosztogatás - Battle Report

Üdv kedves blog-olvasók, Triumvirátusunk újra jelentkezik - a nyári tetszhalott állapotunk után - egy kis frissítő Battle Report-tal, ami a szokásoktól eltérően most fényképek nélkül (sajnos a jó öreg fotóaparátom megtért az Omnissiah kebelére, pedig napi rendszerességgel elmondtam a karbantartási imákat), de remélhetőleg így is élvezhető és érthető lesz!



A küldetést a jó öreg Mission Book-ból szedtük, és a gyülekező káosz-modelljeim hatására a Pillage (fosztogatás) CSM szkenáriót választottuk. A küldetés lényege, a káosz erői a galaxisban érezhető recesszió és a tyranida hordák megnövekedett fogyasztásának hatására kezdtek kifogyni a töltény-rabszolga-áldozat készletekből, így hát amellett döntöttek, hogy a gonosz multi-Birodalmat válság-fosztogatások formájában kicsit megsarcolják.  Természetesen a Birodalom ezen önkényes kisajátítási formát nem igazán kultiválja, így a nehezen megszerzett anyagi javait foggal-körömmel meg kívánja védeni.

A lényeg, hogy D3+2 ojjektívát kell felváltva lehelyezni a pályára, és ezeket kell elfoglalni/tartani.  Minden körben annyi pontot kap a játékos (de az ellenfél körének a végén), ahány ojjektívát birtokol. (bármilyen egység bázis-kontakban van vele) Vitatott ojjektívák természetesen nem érnek pontot. Egyéb győzelmi feltételek nincsenek, az nyer, aki több pontot gyűjt.

A felállás is trükkös, 1 HQ és 2 troop amit az elején le kell helyezni, a többi tartalékból jön. Infiltrate, scout szabály nem él. A káosz játékos 2-6-os dobás esetén kezd, 1-esnél pedig az ellenfél. A deployment a kezdő játékos által választott negyed pálya, de azon belül bárhol leteheti az egységeit. A második játékos pedig az átlós negyedbe pakolhat.

A pontértéket 1250-ben határoztuk meg, ugyanis családos emberek lévén már nem áll rendelkezésünkre az egész nap(és az este nagy része), így két csata egy délutánba kényelmesen belefér! :-)

Első csata - CSM (Ladislaus) vs. IG (Imre)

Ladislaus:

A klasszikus, Khorne-flakes lista egy kis lövös egységekkel megpakolt verzióját hoztam IG ellen. HQ-nak Kharn, hozzá kíséretnek egy 9 fős berzerker osztagot, őket a jó öreg havoc launcheres rhinó-ba pakoltam. Másik troop osztagnak egy 10 fős CSM csapatot hoztam, volt benne pow.fistes bajnok, dicsőséges káosz ikon, lascannon és plazmagun is.

Tartalékban ott figyelt egy idézendő Gréter Dímön, 10 lesszer dímön, egy obliterátor, egy lascannon-okkal megtűzdelt káosz-predátor (bizony-bizony, azért csináltam új járműveket) és egy öt fős Kiválaszott osztag, ikonnal, melta-flámerrel és bajnokkal tunningolva. A kiválasztottak outflank-ra játszottak. A démonok és az obli dípsztrájkoltak, míg a predátor csak simán tartalékba volt téve.

Mint a káosz játékos, két ojjektívát (5-ötből) a saját negyedemre helyeztem, egyet pedig az én térfelemre eső, távolabbi sarokba. A CSM brigádot a bozótos cover-be (érintkezve az egyik ojjektívával) pakoltam, a rhinóban dühöngő Kharn-t és a berzákat pedig a pálya közepe felé eső ojjektíva mellé tettem. (ezzel kész is voltam)

Imre rengeteg járművet, de csak két veterán osztagot hozott, így kivételesen a többezer gyalogos lemészárlása helyett végre a járművek szétütésére koncentrálhattam, ami a Kharn és a berzák egyik specialitása! :-)

Az első kör kissé gyengén indult, a rhinó rakétavetője a Command Sq.ból pár gyalogost ledurrantott, de mást nem nagyon értek el. Imre vett Fleetmastert, így sajnos a reserve-dobásaimat +1-el dobtam, ami annyira nem volt heppi, de ez van.

A második körben aztán Kharn megunta az álldogálást, és elindultak előre öldökölni. A rhino nyomott maga alá egy füstgránátot, és reménykedett benne, hogy még 1 körig kibírja a tankok össztüzét. A gyalogság a távolban forgolódó tankokat lődözte, de igazából az ojjektíva foglaláson kívül nem sok mindent csináltak az egész meccs alatt.

A harmadik körben aztán felpörögtek az események. Imre a rhinót csak immóra tudta tenni, így Kharnék szép nyugodtan kimásztak belőle, és egy jól irányzott plazmapisztoly lövéssel eldurrantotta az orra előtt tornyosuló Devildogot (átütésre is 6-ot dobtam, majd a sebzés táblán is 6-ot, így egy látványos robbanás közepette enyészett el a dög), majd a mellette ácsingózó chimérát lerohamozták, ami nem robbant fel, csak ócskavas lett belőle, és a  benne lévő veteránoknak ki kellett mászni a nyílt terepre. Időközben bejött a predátorom, aki egy kis ojjektíva foglalás után nekiindult a jobb szélen az ojjektíván sunyuló második chimera (és a benne ülő veteránok) szétszedésére.

Imre körében aztán bejött a jó öreg Marbo, akivel a berzákat és Kharnt akarta felrobbantani, de Mr. Fakéz ügyesen a szétlőtt chimera mellett ácsingózó veteránokra rászórta a nagysablonos demo-charge-ot, így ők robbantak fel! :-) Nagyrészük meghalt, majd szépen lefutottak a pályáról.  A khormunista részleg aztán kapott a két LMR-ől Battlecannon-nal, amitől aztán szépen -kettő berza kivételével- meg is feküdtek. De az okozott veszteségek tükrében annyira nem volt gáz. Ja, és az immo-n álldogáló rhinót egyszerűen nem fogta fehér ember lézere, szinte majdnem végig kitartott, és nyelte el a lövéseket. Az ötödik körben aztán végül Imrének nagy nehezen csak sikerült kilőnie.

No és bejött a Nagydémon is, bár a dípsztrájk miatt nem sok mindent tudott csinálni. (sajnos ez a pow.fistes bajnokomba került) A maradék két berza gyorsan leverte Marbo-t, a predátor meg szétlőtte a jobboldali ojjektíván csücsülő chimérát. Imre outflank-ból behozta a vendettát, ami aztán gyorsan végzet szegény predátorommal.

A következő körben a  vendetta seggében megjelentek a kiválasztottak, immora tették, és elkezdték módszeresen szétverni. Innentől kezdve a vendetta semmit se tehetett, fogytak a fegyverei, és folyamatosan shaken találatokat is kapott. Az állás ekkor még döntetlen volt, (időközben a nagydímön odacsoszogott az egyik szabad ojjektívához loot-olni! :-)). Az ötödik körömben aztán bejött az obliterátor, aki a predátor által szétlőtt chimera roncsai között álldogáló veterán szakasz szinte minden tagját megpirította a lángszórójával, majd az utolsó túlélő a rontott morálnak megfelelően el is takarodott az ojjektíváról. (innentől Imrének már csak 1 ojjektívája maradt) Még némi lövöldözés zajlott a háttérben, illetve bejöttek a kisdémonok is, de aztán kidobtuk a korai befejezést az 5. kör végén, így az állás a 9-8 lett a káoszmariskák javára! Hipp-hipp-hurrá.

Azt hiszem sikerült megint egy jó kis flexibilis listát csinálnom, a nehezített reserve dobások ellenére is kitartottak, avagy szétlőtték a fijjug azt, amire szükség volt. (pl. a devildogot, ami a coverből is leírtja a MEQ egységeket) Kharn még mindig állat (bár most sikerült az IG-nek végezni vele), és monszták, valamint sok lascannon nem árt, ha van, mikor IG ellen játszol. Kockadobást szerencsére most nem nagyon bénáztam el, valamint az IG pocsék moráljára és gyenge célzására meg mindig lehet számítani, így végül a birodalom sok java mind a káoszé lett! :-)
 

Második csata - IG (Imre)  vs IG (Ügyfélszolgálatos)

Ügyfélszolgálatos:

Nos, érdekes meccs volt, Imre Ig –je ellen álltam ki a sajátommal, bár a listát igazából Szépmariskákra és káosz mariskákra készítettem. Ugyan úgy a fosztogatós CSM csatát nyomtuk le. Maga a lista egy sima russból állt (gatyában) egy kigyúrt demolisherből (plazma szponzonokkal a mariskák miatt), egy vendettából amiben melta veteránok ejtőztek, 1 devil dogból (Mert Laci különösen utálja). Egy sima Hq-ból medic-kel a parancsnoki kimérában és 3 veterán osztagból vegyesen lascanonnal és autocanonnal. Ja és a jó öreg Marbo  (HURR!!) is megjelent még .

Mivel itt nem volt egyértelmű, hogy ki a káosz és ki a lojalista ezért dobtunk és Imre IG egységei lettek az árulók. Imre rögtön le is pakolt 3 objektívát kényelmesen lepakolt magának (ez a küldetés erősen a CSM-nek kedvez). Én kettőt leraktam magamnak egyet egy pályaszéli susnyásba és egyet a pálya közepére sajnos túl nyílt terepre. Az susnysába beültetettem egy lascannonos veterán egységet a nyílt terepre meg a Hq ment a kimérába. A másik troop osztag amit kötelező volt lerakni egy szikla mögött sunyult, csak az autocannont dugták ki mögüle.

Imre a Hq-t rápakolta a leghátsó ojjektívára ami egy erdőben volt a másik kettőre pedig 1-1 veterán osztagot kimérában. A hq-ban hozott egy asztropata – master of fleet – master of ordnance kombót ami nekem nem volt annyira kellemes, igaz a master of ordnance semmit nem talált el.

Lényegében egy barátságos lövöldözés volt a csata, Imre annyira előnyben volt, hogy neki a master of fleet miatt gyorsabban jöttek be a tartalékból az egységei mint nekem (engem akadályozott az asztropata). Érdekes kombót rakott össze, hozott egy demolishert lascanonnal Pask vezénylésével, egy russ-t lascannonnal, egy vendettát, egy osztag scout sentinelt multilaserrel és marbot (neki nem jár HURR!).

Az első körökben mindenki lőtt mindennel, mondjuk max stunned eredménnyel. Ami lényeges volt, hogy Imre kilőtte a parancsoki kimérát és levadászta a HQ-t. Ezen kívül én úgy emlékszem, hogy nem is vesztettem semmit max egy –egy osztagból pár bakát. Nekem nagyon nem jött be erősítés de aztán végre sikerült úgy a 3. kör környékén legalább a demolishert becsempészni. Laci teljesen lefáradt, hogy lényegében semmi értelmes találat nem volt, végül sikerült Imre stunned demolisherjét lőtávon belül cserkészni az enyémmel és megborítani. A vendettám levadászta a másik russ-t (a veteránok megint nem csináltak semmit…) a 3 darab twin linked lascanonnal. Marbo (HURR!)  ráhajította Imre Hq-jára a demo charge-ot és pár kivetélével kicsinálta őket. Imre válaszul megrohamozta de mint tudjuk Marbo Ig szinten közelharc gép így felszeletelte őket. Sajnos már nem volt ideje, hogy elkapja az ojjektívát…
A front másik oldalán közben Imre oldalba támadta a tankjaimat a vendettájával és a scout sentinelekkel de végül is pár kör bénázás után lezúztam őket. A vendettával a devil dog végzett mert Imre botor módon beletolta az arcába, a scout sentineleket meg nagy nehezen a russ-om és a devil dog leerodálta nullára. Imre áruló Marbo-ja már nem volt olyan sikeres, megpróbálta demo charge-olni az ojjektíván ülő veteránokat de csak pár darabot ölt meg. A viszont tűz 1 sebet okozott neki és amikor megrohamozta az egységeimet a rohamát túlélő örmi lecsapta. Innen kezdve lényegében nyerő helyzetben lettem volna, mert Imrének az 5. körre csak két veterán egysége marad kimérában és ha még van kb 2 köröm akkor talán nyerhettem volna. De sajnos az 5. kör volt az utolsó így kikaptam 15 – 10 arányban. Mondjuk az erkölcsi nyereség az enyém, mert a lázadók sikeresen fosztogattak drága árat fizettek érte, minimális lojalista veszteséggel. Jó meccs volt.
 

...folytatása következik!

>> Itt folytatódik a post >>>" />

Szólj hozzá!

Címkék: ig káosz battle report triumvirátus ladislaus


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr242458917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása