Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2010.05.25. 07:00 Petrow

NSS 3. rész: Daemonhunters

A Császár elit erőinek elitje, a Démonvadászok pontjai következnek:


Modellezés összesen : 8 pont (a 15-ből)

Figura-ellátottság: a sereg birodalmi és SM kontingense köszöni szépen, jól megvan, és a pure GK figurák is meglehetősen nagy választékban jönnek.

Műanyag figurák: A jelenlegi Szürkelovag felhozatalban viszont nincs köszönet, az alap bakák és a terminátorok fémek, mindössze 1-2 jármű kapható műanyagban.

Konvertálás: Ugyanaz a helyzet, mint a démonoknál: jól meg lehet lenni konvertálás nélkül is, de ha belevágsz, mindenképpen legyen nálad fémfűrész.

Játék összesen: 19 pont (a 35-ből)

Szabálytámogatottság: az egyik legvénebb codex, egy nyomorult FAQ-val, és még pár hülyeséggel (force weapon, assault cannon, stb.). Nem véletlenül cserélik le hamarosan.

Lövés: Psycannon és Incinerator FTW, de amúgy nem mutat annyit, mint egy átlag SM.

Közelharc: határozottan erős potenciál, átlag feletti WS, majdnem mindenki S6-tal rohangál, egy Holocaust sablont pedig senki sem vesz szívesen. Itt is egy kis tool-up elé néznek a srácok.

Pszíképesség / pszívédelem: pszíképességek tekintetében eléggé rendesen meg lettek szivatva, de jelenleg ők az egyetlenek, akik Ld 10-es, egész pályás pszí-csuklyát tudnak hozni. Nem véletlen, hogy majdnem minden verseny-SM seregbe utat találtak. Hamarosan ez is a múlté lesz.

Tápos sereg: Tápos, hehe. Egyedül amiatt nem kaptak 1-est, mert szövetségesként igen értékesnek bizonyultak. Amúgy egy színtiszta GK sereggel vért lehet izzadni a győzelemért.

Versenysereg és változatosság: Hát versenyen sajnos nem igazán mutatkoznak önálló seregként, de itt-ott azért látni szövetségesként Brother Captaint, Grand Mastert retinue-val, birodalmi segéderős ármádiát, vagy Assassinokat. Ez volt a legnehezebben pontozható rész, de igazságtalan lett volna kihagyni.

Tanulógörbe: Régi codex, nyomasztóan alacsony létszám, és ennek köszönhetően nehézkes játék: a GK sereggel jelenleg eléggé meg kell szenvedni a győzelemért.

 

Összesen: 27 pont


Bólogatsz? Anyázol? Kommentbe vele!

>> Itt folytatódik a post >>>" />

6 komment

Címkék: ismertető hobbi sereg miért jó játszani daemonhunter nss


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr892024789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2010.05.25. 08:08:12

@Petrow: utólagos engedelmeddel a szöveges értékeléseket beleszerkesztettem a bejegyzésekbe, mégiscsak átláthatóbb úgy a rendszer. :)

Egyébként minden elismerésem, nem kis munka megcsinálni az értékelést, ráadásul még hiánypótló is, gratula!

Petrow 2010.05.25. 08:46:40

@tengerSAM: semmi gáz, köszönöm.

Most sajnos nem nagyon van időm szerkesztgetni, így megy kommentbe :)
Modellezés:
- a sereg birodalmi és SM kontingense köszöni szépen, jól megvan, és a pure GK figurák is meglehetősen nagy választékban jönnek.
- A jelenlegi Szürkelovag felhozatalban viszont nincs köszönet, az alap bakák és a terminátorok fémek, mindössze 1-2 jármű kapható műanyagban.
- Ugyanaz a helyzet, mint a démonoknál: jól meg lehet lenni konvertálás nélkül is, de ha belevágsz, mindenképpen legyen nálad fémfűrész.

Játék:
- az egyik legvénebb codex, egy nyomorult FAQ-val, és még pár hülyeséggel (force weapon, assault cannon, stb.). Nem véletlenül cserélik le hamarosan.
- Psycannon és Incinerator FTW, de amúgy nem mutat annyit, mint egy átlag SM
- határozottan erős potenciál, átlag feletti WS, majdnem mindenki S6-tal rohangál, egy Holocaust sablont pedig senki sem vesz szívesen. Itt is egy kis tool-up elé néznek a srácok.
- pszíképességek tekintetében eléggé rendesen meg lettek szivatva, de jelenleg ők az egyetlenek, akik Ld 10-es, egész pályás pszí-csuklyát tudnak hozni. Nem véletlen, hogy majdnem minden verseny-SM seregbe utat találtak. Hamarosan ez is a múlté lesz.
- Tápos, hehe. Egyedül amiatt nem kaptak 1-est, mert szövetségesként igen értékesnek bizonyultak. Amúgy egy színtiszta GK sereggel vért lehet izzadni a győzelemért.
- Hát versenyen sajnos nem igazán mutatkoznak önálló seregként, de itt-ott azért látni szövetségesként Brother Captaint, Grand Mastert retinue-val, birodalmi segéderős ármádiát, vagy Assassinokat. Ez volt a legnehezebben pontozható rész, de igazságtalan lett volna kihagyni.
- Régi codex, nyomasztóan alacsony létszám, és ennek köszönhetően nehézkes játék: a GK sereggel jelenleg eléggé meg kell szenvedni a győzelemért.

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2010.05.25. 10:34:06

Lehet hogy érdemes lenne azt is megjelölni, hogy a kódex pontosan mikori - melyik évben adták ki és melyik kiadású 40K-hoz.

Lévén a DH kódexet ugye nemrégiben (pár hónapja) a GW kikukázta (eltüntette az online boljából) és minden jel szerint hamarosan reinkarnálódik (hehe, talán hamarabb, mint a több ezer éves DE kódex :)

Thirlen 2010.05.25. 11:46:50

Jó kis sorozat. Alig várom a Space Marine-t!

gerry666 2010.05.25. 12:22:43

éreztem hogy a Dh fog jönni xD

@Thirlen: Én meg a necronokat:D

BacKYarD 2010.05.26. 10:49:09

Szerintem nagyon hangulatos sereg! Sajons már a 4. kiadásban is a Császár (meg a kockák) kegyében bízhatott az ember, ha nyerni akart... Kevés pontból teljesen esélytelenek. :(
süti beállítások módosítása