Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2010.01.28. 12:38 Ladislaus

Sector Imperialis – Basilica Administratum első rész

Sector Imperialis – Basilica Administratum első rész

Még a tavalyi év során sikerült rendkívül kedvezményes áron hozzájutnunk egy Sector Imperialis dobozhoz, és testvériesen elharmadolva a költségeket, no és a dobozból összerakható három épületet belevágtunk egy birodalmi szektor felépítésébe. A rám eső rész az Adminisztrátus Bazilikája lett, és ennek az összerakásáról (pontosabban egy részének) szeretnék most írni.

Tehát, mikor kinyitottuk a doboz, iszonyatosan sok elem, panel, kütyü, miegymást találtunk, és némi tanakodás után sikerült szétosztani a dolgokat. A bazilika elemei viszonylagosan egyformáknak mondhatók, gótikus csúcsívekkel kialakított ablaksorok, illetve koponyás falak, valamint néhány ajtó, valamint rengeteg támpillér alkotta mindösszesen a kínálatot. A doboz hátrányának mondható, hogy mindösszesen 3 keretnyi rámpa és gyilokjáró elem van benne, így épületenként 1 jut, ami kissé kevés, de hát a kezdő modellező abból gazdálkodik, ami van.

Nos, jött is rögtön a dilemma, hogy milyen épületet(eket) rakjak össze. Elképzelhető egy nagy, szinte zárt katedrális, vagy több kisebb, tornyokkal csipkézett elem is, vagy a klasszikus, lebombázott sarokelem is. Végül is egy kisebb, és egy nagyobb saroképületnél maradtam, egyrészt könnyebben ütemezhető, könnyebben szállítható (a tárolásról ne is szóljak) mint egy nagy épület, valamint azt is figyelembe kellett vennem, hogy ez volt az első GW-s cucc, amit festettem. (a berzerkerek időrendben ez után következtek)

Elsőre tehát a kisebb sarok-rommal kezdtem, először a vízszintes sorokat összeragasztottam pillanatragasztóval, majd szép sorban felépítettem az egész struktúrát.

A festékek kiválasztásáról (DEKA típusú, akryl lack) már a berzerkeres cikkemben írtam, úgyhogy nem fárasztom vele a nagyérdemű közönséget. Az alapozást fekete matt festék spray-el csináltam. (ez látszódó alapozás, a bazilika alapszínét színét a fekete adja)

Az apró részletek kifestéséhez dominánsan az arany és az ezüst festékeket használtam. Az ezüst rendkívül jól fogott (itt még nem az akryl filceket használtam), gyorsan is haladtam. A koponyás ikonosztázok kifestése így pikk-pakk meg is volt, aztán jöttek az aranyozott részletek.

No és az arannyal jöttek a gondok is, mivel min. 3 rétegben kellett felvinni, hogy fogjon is, ami az egész folyamatot hihetetlen lassúvá tette, és néha már a hajamat téptem, hogy még egy nyavalyás ablakpárkányt le kell festeni, mert száradás után még mindig foltos lett.

Ennek ellenére az összhatás nem lett rossz. Menet közben, ahogy a részletek kezdtek elkülönülni a fekete háttértől, kissé hiányérzetem támadt, ugyanis a bazilika vertikális, felfelé törekvő hatása kissé elveszni látszott. Ezért, a panelek osztásánál lévő pillérsort korrodált réz (avagy a sárga metró acélpillérjeinek rozsdagátlós zöld festékének színére hajazó) hatását keltő oliva-zöld színnel átfestettem, ami szerintem sokat dobott az összhatáson. Később még ezt a színt több helyen is alkalmaztam (pl. párkányok, vízszintes elemek, vagy a felső lezáró mellvédnél)

Ahogy épült fel a modell, a gyilokjárókra is került némi patina és ezüstszín. A belső oldal kifestésénél a kisebb részletek jelentették a gondot, mint a számkódos zár, vagy a koponya és a beleszúrt kis gyertya, vagy a vészvilágítás rácsozott búrája. A belső tér felőli oldalt szebben is meg lehetne csinálni, de ott már kezdtem kissé unni a banánt, így csak a minimumra szorítkoztam. (ne feledjük, első festésem)

Végül jöttek a külső támpillérek, itt is a zöld-ezüst-arany kombinációt alkalmaztam, valamint a vészvilágító lámpatestekkel kellett megküzdeni és elkészült a nagy mű.

Természetesen ez a kisebbik rom, félretéve, lealapozva még ott vár egy ennél kb. másfélszer nagyobb épületrész, de egyenlőre megelégedtem ezzel is, és ha nagyon sok szabadidőm lesz, majd azt is megcsinálom!

És akkor jöjjenek a fotók a kész romró több nézetből:

 


- Ladislaus -
 

>> Itt folytatódik a post >>>" />

13 komment

Címkék: modellezés tereptárgyak ladislaus


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr851708529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2010.01.28. 12:36:31

Az ajtókat szikével ki lehet vágni, és nyitott állapotban visszaragasztani, úgy jobb az átjárhatóság.
Egyébként jól néz ki, az én épületem a sima fekete alapozáson túl csak szürkével vannak drybrush-olva, többre nem volt se időm, se kedvem.

Ladislaus 2010.01.28. 12:53:18

@tengerSAM: Igen-igen, a nagyobb verzión már kivágott ajtó is lesz! :-)

ügyfélszolgálatos 2010.01.28. 12:58:52

Nekem tetszik! Az imperial sector harmada nálam porosodik, egyenlőre a Pokol Gyíkja motoros gárdistákkal bíbelődöm (rough riderek of course), egy rövidke irományt is szándékszom kanyarítani belőle.

yaneuh 2010.01.28. 19:30:38

A zöld és arany részekre nyomhatnál egy barna (esetleg fekete) tinta réteget, dobna rajta egy nagyot + nem is sok plusz munka már.

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2010.01.28. 21:44:09

Alapnak - vagy inkább kezdetnek - kifejezetten jó. Ha a többi is csak ennyire lesz kifestve, az nagyot dobhat a játékélményen.

Való igaz, hogy kis gyakorlattal, pár egyszerű ötlettel és munkával könnyedén fel lehet dobni az egészet. Egy kis bemosás barna vagy fekete tintával (vagy híg festékkel), egy kis szárazecsetelés szürkével, földszínnel (és ide lehet 10-es laposecsettel nyomni), kis darált szivacs mohának.

Tapasztalatból mondom viszont, hogy a sok kis rom (sarok, homlokzat) több szempontból jó választás:
- könyebben tárolható, szükség esetén szállítható.
- sokkal variációdúsabban kombinálhatóak. ezt igazándiból a 10. játék alkalmával érted meg.

Egy hátránya van, nem mutat olyan jól a polcon. De ez szerintem csöppet sem számít ;)

Kryw 2010.01.28. 22:25:30

az emeltre kerülhetne egy kicsit több járólap hogy legalább egy osztag felférjen

Kryw 2010.01.31. 16:06:53

ÜDV mindenki
régóta foglalkoztat a kérdés hogy ez: Modelling Putty (Green Stuff) az izé hogy is működik valójában Akinek tapasztalata van az anyaggal kapcsolatban az megosztaná velem?

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2010.01.31. 22:08:42

Úgy működik, hogy a két különböző színű komponenst (sárga és kék) összegyúrod, amíg zöld színű nem lesz, aztán relatíve gyorsan megformázod (ne hagyd ott órákig), és utána várd meg, amíg megszilárdul, és kész.
Kezdetben olyan könnyen formázható, mint egy gyurma, de ha megköt, akkor erősen tart. A figurák folytonossági hiányainak megszüntetésére használják (ekző kategória), illetve különböző dolgok konvertálására (profi kategória). De ha rákeresek a "green stuff" kifejezésre a gugliban, akkor rengeteg angol nyelvű ismertetőt találsz.

ügyfélszolgálatos 2010.02.01. 13:32:49

@Kryw: Nem túl bonyolult, amire érdemes odafigyelni, hogy ragad ezért vizes kézzel vagy szerszámmal kell piszkálni. Egy kis gyakorlással már jól használható. Egyébként Sam-nek van igaza rengeteg cikk van angolul, magyarul a témában.

Kryw 2010.02.01. 16:23:26

a@ügyfélszolgálatos: @tengerSAM: köszi mindenki, arra alkalmas hogy sima IG bakáimból steel legion kabátos babák legyenek?

tengerSAM (törölt) · http://tengersam.blog.hu 2010.02.01. 16:38:09

@Kryw: Az már a te ügyességedtől függ, de maga a cucc alkalmas rá ;)

Kryw 2010.02.01. 17:20:03

hmm köszi a segítséget

ügyfélszolgálatos 2010.02.02. 07:59:46

@Kryw: Hmm lenne erőd egy IG sereget végig putty-zni? Respect!
süti beállítások módosítása