Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2010.01.12. 09:36 Ladislaus

Battle Report: Az IRMATOR-i SPACE HULK - Harmadik rész (by Triumvirátus)

Két ünnep között volt egy kis időnk, így folytattuk a Space Hulkos küldetést, ímhol riport a legfrissebb eseményekről!

 

IRMATORI SPACE HULK

3. RÉSZ



4. Érkezés – Birodalmi Öklök:


A Birodalmi Öklök hajói érkeznek utolsónak. Meglátva az űrcsatát, rögtön landolnak, egy már a Birodalmi Őrség által biztosított dokkban. Nem tudják, hogy ezek már a Renegát Őrség tagjai...

Küldetés szabályok:

300 pont

Kötelező:
1 HQ
2 Troop

Opcionális
nincs

Egyéb megkötés nincsen.
A küldetés során egy-egy osztag génorzó (6-6 alap) jelenik meg az erősítés szabályainak megfelelően minden játékos saját dokkjában – a falakat áttörve, a csatornákon és szellőzőkön keresztül...


Birodalmi Öklök vs. Birodalmi Gárdisták.

A landolóplatformtól el kell verekedniük magukat a Öklöknek és el kell érniük, hogy a landolódokk és az egyik folyósókereszteződés biztonságos legyen a későbbi landolásokhoz.

Célok: landolóplatform és a kereszteződés

„Biztosítsd a landolást”

Döntő győzelem: Egy kézben a 2 VL
Győzelem: Több VL saját kézen, mint az ellenfelén
Döntetlen: Egyenlő VL birtoklása

300 cr  


Imre:


A csatához mint felderítő  küldetés, hosszas vívódás után scoutokat választottam, az őrmit felszerelve kombi melta-flamerrel, mint egyetlen hasznos felszerelés. Emellett volt egy rakétavetős is az osztagban. HQ-nak egy könyvtárost választottam terminátor páncéllal.
És akkor következzen a „hogyan szúrjunk el egy küldetést” rész.


Először is a felállásnál hosszas vívódás után elfelejtettem, hogy nem én kezdek, ezért rossz helyre raktam a scoutokat. Utána az előrenyomuló egységek belesétáltak az IG tűzbe, mely után a morálpróbát persze nem dobtam meg. Egymás után elhullottak a lövésektől, úgy hogy összesen egyszer tudtam lőni.

Ennek még betett az is, hogy az IG company commander 4-szer támadt power fistel, és a Feel no pain spec is. Megették reggelire őket. Még szerencse, hogy a génorzók egyik osztaga volt olyan kedves itt bejönni, és így jó időre lefoglalta végül pedig megette az IG egységeket.


A nagy ásznak gondolt terminátor páncélos könyvtáros Marbot megette közelharcban, majd úgy gondolta, hogy itt az ideje az IG-nek esni. Hát nem ment. A rácsok alól kitörő génorzók 8 sebzést dobtak, melyből a 2+-os mentőre 4(!) db egyest sikerült kidobni. No comment.  


Mindenesetre simán vesztettem volna, és nem csak azért, mert rosszul helyezkedtem, hanem azért is, mert az IG nagyon-nagyon erős csapat. Sokan vannak, sokat lőnek, jól kombinálhatók, tele vannak specekkel. Az űrgárdistáknál hiányolom kicsit ezt a változatosságot.  


A küldetést végül a génorzók nyerték. Nélkülük nem lett volna döntetlen...




5. Futás az adatközponthoz:

Az egyik adatközponthoz közel érve a Birodalmi Öklök egyszer csak eldákba ütköznek. Az eldák szeretnék kitörölni az adatokat, és megsemmisíteni a központot, hogy még véletlenül se derülhessen ki a mesterviláguk helye. A Birodalmiak pedig ezt szeretnék megakadályozni...
 

Birodalmi Öklök vs. Eldák


Küldetés szabályok:

600 pont

Kötelező:
1 HQ
2 Troop

Opcionális
+2 troop
Fast attack
Elit

Egyéb megkötés nincsen.

A küldetés során 4 osztag génorzó (6-6 alap) jelenik meg az erősítés szabályainak megfelelően minden nyitott zsilipből.

Az adaközpont a pálya egyik végén van, a másik végén pedig párhuzamosan jönnek be az elda és a birodalmi egységek. Letölteni az adatokat 2 kör, ugyanennyi idő teljesen megsemmisíteni az adatokat. Ezt úgy lehet, hogy a konzol mellett áll egy egység, és abban a körben semmit nem csinál.

Célok: letölteni az adatokat.

 
Birodalmi oldaláról nézve:
Döntő győzelem: Minden adat letöltve (2 kör)
Győzelem: Részleges adatletöltés (1 kör)
Döntetlen: Nincs adatletöltés/nem semmisül meg a központ   

Elda oldalról nézve
Döntő győzelem: Minden adat törölve (2 kör)
Győzelem: Részleges törlés (1 kör)
Döntetlen: Nincs adatletöltés/nem semmisül meg a központ     


Laci

A versenyfutós küldetés sok fejfájást okozott nekem, mivel lényegében egylövetű a dolog, aki kezd, az nyer! A hosszú pálya miatt csakis beszivárgó egységek és a jetbike-ok jöhettek szóba, no és az, hogy Imre teljesen rákattant az Assault termikre, így min. 5-öttel tutira meg kell majd mérkőznöm. Szóval így durvaságnak Karandras Főnix Urat választottam, hozzá 8 Lesújtó Skorpiót, akiknek a Tanítványok (disciples) képességgel át tudja adni a beszivárgást, meg még sok egyéb képességet. Gyalogságnak egy 3 fős (+1 shuriken cannon) jetbike osztag, másiknak meg egy 5 fős, Boszorkánymesterrel (Enhance képességgel - +1 WS és I) megtunningolt osztagot hoztam.

Sajnos Imre nyerte a kezdeményt, így két osztag Felderítője már rá is mászott az ojjektívára, akiket a jetbike-osok nem tudtak kivakarni, de legalább a terminátorok homing beacon-ös beidézését sikerült megakadályoznom. Aztán az erősebbik jetbike osztagot hátba kapta egy rakás génorzó, és beragadtak a közelharcba, szupi és ekkora letelt a két kör, így már vége is volt a csatának. No comment, ez egy ilyen küldetés volt.

Ráadásként Imrével lejátszottunk egy HQ és Elit rangadót (csak a teszt kedvéért) ahol Karandras egy jó sorozattal szétütötte Lysander kapitányt, az 5 terminátora viszont felszecskázta a Skorpikat, majd körbeállták és agyonverték Karandrast is…béke poraikra. (a Főnix Urak gyengéje, hogy Asurmen kivételével egyiknek sincsen invu mentője, bár nem értem miért, de majd talán az 5.ös kódexben)

Összegezve az Eldák gyengéje a szűk folyosókon nagyon kijön, hogy egy-az-egy ellen nem képesek a Szépmarínokkal (pláne terminátorok) és a génorzókkal elbánni. Egyedül talán a Bomesternek vehettem volna Destructor pszit, amivel heavy flámer csapást tudtam volna csinálni a felderítőkre, amivel esetleg át tudok törni, de ilyen feltételek mellett max a döntetlenre lett volna esélyem.

Imre:

Egy csata, amikor minden bejön.

Felállásként két scout squadot hoztam, mindkettőt teleport homerrel megpakolva, meg egy-két nehezebb fegyverrel (flamer, sniper rifle, missile launcher). Emellett Lysander kapitány és 5 assault termire esett a választásom. Az elv az lett volna, hogy a scoutok előremennek, feltartják amíg lehet az eldákat, és amikor jönnek a terminátorok megtisztítják a terepet, míg a maradék scout letölti az adatokat.

Végül minden bejött. Én nyertem a kezdeményt, ami ennél a csatánál létfontosságú. A két scout squad lefedezte a célterembe vezető folyosót, és benyomultak a szobába. Az egyik az ajtót fedezte, a másik a letöltést kezdte meg. Az eldák a jetbikeokkal persze rögtön a képembe mozogtak, de arra már nem volt idejük, hogy harcoljanak is. Az első összecsapást én nyertem, 1-2 jetbike elpusztításával. Utána rögtön jöttek a génorzók. Oldalba kapták a támadó jetbike-okat, amiknek lett volna esélyük megszakítani a letöltést, és beragadtak a közelharcba. Laci egy trükkös húzásának köszönhetően nem tudtam behozni a terminátorokat a szobába, de nem számított, mert a striking skorpik éppen elhagytak egy kereszteződést, és mögöttük elég szabad hely volt. A szóródásra „hit”-et dobtam, és a termik azonnal le is rohanták a népeket. (Egy küldetés amikor minden bejön) A közelharcban Lysander meghalt de a termik felszecskázták először a segéderőt, végül az elda hőst.



Tény, hogy a csata így elég egysíkú volt, de ha kicsivel kevesebb szerencsém van, akkor a jetbike-ok és az elda skorpik felszecskázzák a scoutokat és semmit nem tehetek ellene.

Tanulság: Assault terminátor kötelező választás a space marinoknak. A spec karakterekkel eddig nem volt szerencsém, gyk mindegyik az első támadásban meghalt és csak ponttemetőnek volt jó. Inkább még egy pár troopot éri venni helyettük, bár ha éppen jobbakat dobok akkor akár más is lehetett volna a helyzet... Az eldákkal még meg fog gyűlni a bajom, mert erősen specializált egységei vannak, és ha nem sikerül kitalálnom, hogy mit hoz Laci, akkor eléggé bajban vagyok, mert fölényben lesz... Ja, és Karandras nagyon durva. Szerintem.
 

>> Itt folytatódik a post >>>" />

11 komment

Címkék: ig battle report űrgárdista triumvirátus elda ladislaus space hulk


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr341650916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kryw 2010.01.12. 11:13:21

faszányos történet remélem sosem lesz vége:D

ügyfélszolgálatos 2010.01.12. 12:10:38

@Kryw: De lesz, mert már nagyobb csatákra vágyik a lelkünk. Most egy fix listákkal elkövetett körmérkőzést tervezünk...

DolfikaVik 2010.01.12. 14:18:40

Nagyon nem értek egyet azzal, hogy az SM nem variálható annyira mint az IG. Ugyanúgy variálható, csak meg kell találni az adott küldetéshez az adott sereg elleni megfelelő összeállítást. De még egy általános versenysereg is simán összevariálható belőlük. A lényeg a gyakorlás és tapasztalat. Idővel majd simán tudni fogod, mikor hova mit kell vinni.
Az assault termi meg korántsem über, bár a skorpiók nem ellenfelek nekik, az biztos :) Egy kis játéktéren komoly tényező, de nagyobb terepen már csak szállítóeszközzel, és akkorsem mindig éri meg.
Speckari meg egyszerűen kell. Itt az a titok, hogy nem az ellenfél dedikált közelharci karakterével kell összeereszteni :) Lysander tanknyitásra ideális, nem egy elda főnix úr ellen...
Szóval hajrá és bocs, hogy belevaultam :)

Kryw 2010.01.12. 14:35:47

@ügyfélszolgálatos: azért még lehetne egy olyan csata ahol az összes résztvevő csapat harcol a bázis közepén teszemazt

Ladislaus 2010.01.12. 14:44:06

@DolfikaVik: Csatlakozom, szerintem az 5. ed. Mariskák a legdurvábbak! A skorpikat, mint írtam, pusztán kényszerűségből hoztam, mivel jó közeharcosok és beszivárgók. A Banshee-k 2 kör alatt se értek volna fel a központig.

Ladislaus 2010.01.12. 14:45:14

@Kryw: Ilyen nem lesz sajnos, csak 1-1 elleni küzdelem + a génorzó hordák.

Ladislaus 2010.01.12. 14:46:11

@Kryw: még sok küldetés van hátra, kb most járunk a felénél.

Kryw 2010.01.12. 14:49:20

@DolfikaVik: A marinok tényleg jól konvertálhatók csak mondjuk sokkal több pontért minta az IG

DolfikaVik 2010.01.12. 19:05:01

@Kryw: Ez igaz, de hasonlítsd össze a statjaikat :) Nem kell félteni őket, mindkét sereg az ötödik kiadás alá íródott, azt maximálisan kihasználva.

ügyfélszolgálatos 2010.01.13. 00:37:58

@DolfikaVik: Én nem is tagadom, az IG kódexben rengeteg lehetőség van és szerintem nagyon jól variálható lett.
@Kryw: Mint Laci írta ilyen nem lesz csak nagyobb zúzások nekem még van egy nagy meccsem a tyranidák ellen.

kabaman 2010.01.13. 18:04:21

Én az IG-nek szurkolok. :-)
süti beállítások módosítása