Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2009.06.18. 19:00 Petrow

Második szakasz: Lépés INDULJ!

Ahogy a régi vasutas bölcsesség is tartja, ami késik, az jön. Ugyan a modellezős cikksorozat – még mindig - szünetel, de egy régebbi adósságomat törlesztem.
Ez nem más, mint az IG bemutatócikkből kimaradt speciális karakterek ismertetése. Többségüknél elmondható, hogy fizikailag nem túl marcona statisztikákkal rendelkeznek (elvégre „közönséges” emberekről van szó), és ugyanúgy megtalálható közöttük a hangulati elemnek szánt figurák, mint az egész sereg taktikáját alapból meghatározó főfejes is. Essünk is neki:

Lord Castellan Creed & Colour Sergeant Kell
A két figurát ugyan együtt hozza a codex, de külön is megvehetők. Creed a főparancsnoki osztagban cseréli le a tisztet, míg Kell Creed osztagában kap helyet.
Creed igazi ütőkártya lehet a seregben (és ennek megfelelően meg is tesznek majd mindent a levadászására). Körönként 4 ukázt oszthat ki, és tudja a Company Commander, valamint az Infantry Platton Commander parancsait is. Speciális parancsa a „For the honour of Cadia!”, ekkor a kiválasztott egység Fearless és Furious Charge képességet kap a kör végéig. Közelharcra tápolt squadokkal, vagy akár egy egész platoonnal nagyon jól működhet. Különlegessége még, hogy egy osztagot felruházhat a scout képességgel. Képzeljük el, mennyire kellemes egy outflankelő Ordnance battery, Leman Russ squad, vagy egy osztag Hellhound…
Kell mér messze nem akkora táp, ha Command Squadban van, akkor a parancsot kapó osztag az ukázt osztogató tiszt vezetési értékét használja a parancs elfogadásakor, nem a sajátját. Ha pedig Creeddel egy osztagban van, megkapja a testőrök sebzés-átvevő szabályát.

Knight Commander Pask
Az IG Sergeant Chronusa, egyel jobb kiadásban. Egy Leman Russhoz járműfelszerelésnek veszed meg, viszont ha a tankot kilövik, ő is pusztul. A tank BS-ét 4-esre javítja, és álló helyzetben +1-et ad a páncélátütéshez, valamint a gyalogság elleni sebzéseket újradobhatja. Első ránézésre nekem úgy tűnik, hogy a választott tanktól függ, érdemes-e megvenni. Egy szóródás újradobásnak jobban örülnék…

Sergeant Bastonne
Egy veterán Squad őrmesterér cseréli le, 60 pontért. AP3-as laspistol és energiakard van nála, ami azonban érdekesebb, hogy „It’s Up to Us, Lads” szabályának köszönhetően a többi parancs elhangzása után ő kiadhat egyet a saját osztagának is. Tudja a Bring it Down!,  Fire on my Target!,  First Rank…, Incoming! és Move! Move! Move!)parancsokat is. Emellett amíg életben van, az osztag mindig összeáll a visszavonulásból.

Colonel ’Iron Hand’ Straken
A Company Commandert váltja 95 pontért.  Érdekes koncepciókat tesz elérhetővé, mert vele akár közelharcra is lehet gyűrni a sereget (mondom, lehet, nem azt, hogy érdemes). A parancsnoki osztag fearless lesz, 12”-en belül pedig minden baráti egység megkapja a Counter-Attack és Furious Charge képességet is. Unit van említve, így elvileg a Sentinel lépegetőkre is vonatkozhat… Körönként 2 parancsot adhat ki, a Company Commander és a Platoon Commander utasításai közül. Egyedüliként a spec. karakterek közül figyelemreméltó közelharci statisztikákkal rendelkezik, WS5, W3, S6 T4, emellett az ütései ellen nincs páncélmentő, járművakre pedig 2D6-tal dobja a páncélátütést. Persze, egy fecske nem csinál nyarat, így ezek a statok leginkább a védekezésnél, és nem a támadásban juthatnak szerephez.

Guardsman Marbo
A Rambóra csak „véletlenül” hajazó nevű figura a legviccesebb figura a spec. karakterek között. Elit választás, és 65 pont, aki a codex megjelenése óta kapott hideget is, meleget is. Igazából arra jó, hogy "He’s behind you" szabályának köszönhetően bárhova felteheted a táblán, majd bedobja a demo charge-ot, és a következő körben jó eséllyel meghal. Az ellenzői pont ezt hozzák fel, hogy mégis akkor mi haszna? Én viszont azt mondom, hogy pont ez, hiszen 65 pont beáldozásával van egy olyan egységed, ami elől semmi sincs biztonságban, ráadásul a következő körben egyedül elvonja legalább egy egység tűzerejét. Ha mégsem lőnék szarrá, érdemes észben tartani a valagnyi spec. szabályát (Fearless, Fleet, Hit and Run, Move through cover, Stealth), valamint, hogy mesterlövész pisztolya AP2-es, és közelharci támadásai 2+-ra sebeznek. Parancsok kiadásával nem érdemes próbálkozni, ugyanis azok automatikusan sikertelenek, ha Marbonak szólnak.

Gunnery Sergeant Harker
55 pontért szintén a veterán Squad őrmesterét válthatjuk le erre a Heavybolterrel rohangáló fickóra. Relentless szabályának köszönhetően mozgás után is lőhet, valamint Feel no Pain képességgel is fel van ruházva. A szakasz az irányítása alatt megkapja az Infiltrate, Stealth és Move Through Cover képességeket is. Így még kellemetlenebb tud lenni egy Chimérából 3-4 meltával kilövöldöző veterán sereg…

Comissar Yarrick
Egyedül kitölti az egyik HQ választást, akárcsak a többi Commissar Lord. Képességeihez képest meglehetősen drága, bár tény, hogy cudar dolgokat tud véghezvinni. Immúnis az azonnali halálra, emellett 12”-en belül lévő osztagoknak Stubborn képességet ad. Yarrick és egysége  Fearless, valamint rohamnál újradobhatja a rontott találati dobásokat. Necronokat megszégyenítő képességgel a sebpontjai elvesztése után 3+-ra felkel, és 1 sebponttal harcol tovább (kitűnő az objektíva vitatására), emellett egy extra lövést is leadhat S3 SP3 karakterisztikával, erőterének hála pedig minden sikeres sebzést, amit elszenved, újra kell dobnia az ellenfélnek.

Captain Al’Rahem
70 pontos Platoon Commander, akivel akár egy teljes infantry platoont be tudunk (illetve be kell) hozni outflank-ből. 2 asztropatával ez meglehetősen vicces dolog, pláne, hogy Bring it down! és First Rank… parancsa mellett a Like the Wind! speciális ukázzal is szívathatja a fleetre képtelen ellenfeleket. Ekkor ugyanis a platoon lő, majd mozog D6”-et. Kitűnően alkalmas a jó szemmértékkel rendelkező játékosoknak: 10-11”-re megközelíted az ellenfelet, rapidfire, majd kisasszézol a rohamtávból. Az már csak hab a tortán, hogy Rahem fegyvere energiafegyver, ami instant killt okoz.

Commander Chenkov
Szintén Platoon Commander-cserével hozható be, 50 pontért. Leginkább egy Commissar lordra hasonlít, light kiadásban: 12”-en belül ő is Stubborn képességgel ruházza fel a baráti osztagokat, emellett „Get back in the fight” és „Move! Move! Move!” parancsokat is osztogathat. A Conscript szakaszok különleges viszonyt ápolnak vele, mivel nemes egyszerűséggel veszteséglistára teheti őket, majd behívja a következő csapatot, á’la „without number” képesség a nidáknál. A parancs neve is beszédes, Send in the Next Wave. Akárcsak a WON, ez is sok trükközésre ad lehetőséget. Például az ellenfél a saját körében berohanja őket, majd következik a Gárda, Chekov eltünteti a talpasokat, egyedül hagyva az ellenséget a nyílt színen, és már szabad is az út a nehéztüzérségnek, hehe…

Mogul Kamir
40 pontért Rough Ridereket vezet, akik ezután Fearleass és Furious charge képességgel rohangálnak, emellett azonban a Rage szabályt is megkapják, ami alaposan megszívathatja az osztagot. Kamir emellett +D3 támadást kap rohamkor a szokásos +1 helyett, de a Rage miatt ennek ellenére is inkább a fun-play kategóriába sorolnám.

Nork Deddog
A testőr Ogryn szintén inkább funplay karakter, 110 pontért a Bodyguardok helyett kerül a Command Squadba. Feel no pain és Furious Charge képessége mellett inkább vicces, mint hasznos szabályai vannak. Szintén átvállalhat sebeket a parancsnokától, valamint, ha a komisszár kivégzi a tisztet, Nork viszonozza a dolgot, és agyontapossa a komisszárt. Ha pedig közelharcban megölik, búcsúzóként nekiáll deathrollázni, és D6 darab S6-os találatot ad le. Mivel Ogryn, ezért a squad nem szállhat Valkyre-be.

>> Itt folytatódik a post >>>" />

6 komment

Címkék: ismertető ig petrow


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr321193355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ügyfélszolgálatos 2009.06.19. 12:20:01

Jó cikk :P
Én Egy Creed cuccban gondolkozom, és egy adag ogrynban, hogy counter-attack-olják az assault termiket.

Petrow 2009.06.19. 12:32:45

@ügyfélszolgálatos: Akkor kelleni fog Kell is, mert 6-7-es LD-re könnyen bukják a parancsot.

Bazo 2009.06.19. 14:03:27

Ha két asztropatát hozok be akkor összeadódik az általuk adott +1 pont? mert a szövegből amit leírtál én így értelmezem, amim nekem nagyon is tetszene. :)

Petrow 2009.06.19. 14:07:39

@Bazo: amíg a GW ki nem fak(j)úzza, addig ez a helyzet. Ahogy a két fleet officer is -2-t ad az ellenfél reserve-dobásaira.

ügyfélszolgálatos 2009.06.19. 14:09:51

@Petrow: Rágyüttem azóta. Nem is butaság.

ügyfélszolgálatos 2009.06.19. 14:10:49

@Bazo: Össze. Asszem még a kódexben is benne van.
süti beállítások módosítása