Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2009.03.25. 10:07 tengerSAM (törölt)

Milyen legyen az újság? Szavazz! (újra)

Végre újra működik a megszokott szavazógépezet, úgyhogy kérek mindenkit, hogy szavazzon újra, köszi!

A kérdés arra vonatkozik, hogy az újságban szerintetek csak Warhammer* témájú cikkek legyenek (ahogy ezt korábban írtam), vagy ezen kívül már fantasy és sci-fi témákat is emeljünk be?

 

 

* Warhammer 40.000, Warhammer Fantasy Battle, Necromunda, Mordheim, Epic, Dark Millennium CCG, Dark Heresy, WFRP, Inquisitor, Space Hulk és társai, Gorkamorka, Battlefleet Gothic, Blood Bowl, Warmaster, warhammeres PC játékok, mindezekhez tartozó modellezés, festés, stb.

>> Itt folytatódik a post >>>" />

24 komment

Címkék: újság szavazás


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr661024204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2009.03.25. 12:26:03

Izé. Kérdés: a "Warhammer" alatt GW-s játékokat értesz? Avagy a magyar köznyelvben Warhammer Fantasy-ként élő játékot (aminek ugye sok-sok éve már csak Warhammer a neve ;)

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2009.03.25. 13:52:01

SAM: attól függ, hányat akarsz eladni :) QED

Mértkellnick? 2009.03.25. 15:32:18

Szerintem eleve rosszak a kérdések... Érdemes volna kimondottan a GW-s játékokra koncentrálni (+modellezés, festés és sok-sok kép), hiszen nagyon tág témakör, folyamatos újdonságokkal és széles(ebb), stabil felvevőpiaccal, de mindenképp belepakolnék a lapba néhány kiegészítő rovatot is, pl. egy rövid kitekintőt, amolyan hírmozaik szerű összeállítást egyéb táblás- , társas- meg szerepjátékokról, cégekről, rendezvényekről. Aztán szánnék pár oldalt WM/H-ra is, mert dinamikusan fejlődő piac, ráadásul plusz olvasókat jelente az újságnak, hiszen a PP termékeivel játszó arcokat is érdekli a terepasztal-faragás és a babák festékkel történő csinosítása... Úgyhogy én első sorban WH-ra koncentrálnám a lapot, de teret engednék benne néhány egyéb (extra bevételt jelentő) dolognak.

Már csak az a kérdés, hogy a szponzor mit szólna ehhez... De szerintem neki is jobb, ha többen veszik a kiadványt. És néhány novellával, weboldal és blog ismertetővel már "külsősöknek" is érdekes lehetne a dolog.

perp 2009.03.25. 15:42:22

Az előttem szóló vala kimondotta az fenséges Császár univerzumának tökéletes igazságát.

Huntroll 2009.03.25. 15:44:48

A pornó opciót hiányoltam. Pedig a WM/H + WH + pornó szerintem nyerő kombó lenne. Mortarion + Sorscha analfisting, nyammm.

Katarn 2009.03.25. 16:03:22

Üdv emberek, a magazin főszerkesztője vagyok. Azért gondolkodtunk ezen a 3 az 1-ben magazinon, mert Magyarországon sokkal kevesebb Warhammer rajongó található, mint mondjuk Amerikában vagy Nagy-Brittaniában. A kiadó is megértette a dolgot, ugyanis ők sem szeretnének veszteséges magazint ki adni. Gondoljatok bele, Itthon sokkal több ember ismeri és szereti a klasszikus Fantasy és Sci-Fi témakört mint a Warhammert, ugyanakkor, aki nem ismerte eddig a WH-t, az is meg tudja ismerni. A 3in1 magazinban tehát az első 30 oldalon Warhammer minden mennyiségben lenne, kezdve a fantasy és 40K változattal, a következő 30 oldalon, az igazi, jó öreg Fantasy témakört járnánk körbe, tehát Varázslók, Unikornisok, Sárkányok, Varázslatok, stb-stb, a maradék 30 oldalon pedig a jó öreg Sci-Fi témát boncolgatnánk, például Star Wars minden mennyiségben. Ha már itt tartunk, a Sci-Fi és fantasy témakörben is vannak hasonlók mint a Warhammerben. Említhetném a gyűrűk ura társasjátékot, vagy a Sci-Fi terén a Star Wars Pocket Model témakört.
Hidjétek el, ez a megoldás sokkal-sokkal érdekesebb, és természetesen több pluszt adna mint egy tömény Warhammer magazin ami lehet hogy az 5-ik szám után el tünne a süllyesztőben. Egyébként mint mondtam, a kiadó is támogatná ezt a változatot, a kérdés már csak az, hogy TI mit szeretnétek. Rengeteg ötletünk van már, amit szeretnénk megvalósítani az újságban, és szinte 100% hogy ezeknek Ti is örültök majd.

(A szidalmazó leveleket pedig nekem tessenek küldeni. Köszike)

ügyfélszolgálatos 2009.03.25. 16:12:15

Csak nehogy az legyen mint a PCGuru -ban, hogy a konzolok alattomosan falják az oldalakat.

gojo 2009.03.25. 18:56:08

katarn:
azért azt is vedd figyelembe, hogy mi van akkor ha valaki csak 1 oldalával foglalkozik a hobbynak...mondjuk aki csak fantasy-t játszik, az akkor kap majd 15 oldalt...én pl. nem szívesen fizetek a többi, számomra értéktelen tartalom miatt. 1000 ft felett pedig 15 oldalért...hát nem tudom. borsosnak tűnik. (a 15 oldalt onnan gondoltam, hogy 30 at írtál wh ra közösen, gondoltam akkor kb. fele-fele fantasy-40k)

persze így előre azért nehéz bármit is mondani. lehet bőven megéri majd azt a 15 oldalt megvenni akármennyiért.

Katarn 2009.03.26. 08:01:37

gojo:

Persze értem én hogy mi a gondod, de most őszintén, mennyi WH játékos van Magyarországon? 200-250 darab?
Még ha mondjuk 500 ember lenne, akkor sem érné meg szerintem a tiszta 100%-os warhammer magazin, mert túlságosan kevesen vagyunk ahhoz hogy ezt az egészet életben tudjuk tartani. Ezért is mondtam hogy maximum 5, esetleg 10 számot érne meg, utána tuti hogy senki sem venné. Ezért gondoltunk inkább a másik megoldásra, mert sok ember ismeri a klasszik Fantasy/Sci-Fi témakört, ugyanakkor ha az emberek olvasnak warhammert is, biztos hogy azt is megkedvelik. Jó néhány haveromat például így szoktattam rá a WH-ra. Addig abszolút semmit nem tudtak róla, csak szerepjátékoztak. Aztán miután beszéltem nekik a WH-ról, elég durván megszerették. Erre akarjuk rávezetni az embereket, hogy akik eddig csak Sárkányokat meg Zombikat ismertek, azok talán ha olvassák a WH cikkeket is, azoknak az ízére is ráharapnak az emberek, és így talán sokkal több WH rajongó lesz magyarországon mint most. Ez hosszabb távon nektek/nekünk aktív WH rajongóknak is jól jönne, mert így több játékossal lehetne majd össze mérni az erőnket mondjuk a Games Day-on, vagy baráti, haveri körökben.

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2009.03.26. 08:52:54

@Katarn: Erősen javaslom majd egy korrektor felvételést a stábba. Az eddigi két bejegyzésed olyan - szembántó - helyesírási hibáktól hemzseg, amik miatt én tuti az általános elsőben rekedtem volna...

Egyebek között egyetértek azzal a véleménnyel, hogy egy tisztán csak GW-s játékokkal és a hobbi egyéb vonulataival (festés, modellezés) foglalkozó magazin itthon nem eladható. Akit csak ez érdekel, az megveheti a WD-t, abban csak ez van. Van belőle vagy 5-6 minden hónapban ;)

Szerintem például az lesz a kérdés, hogy olyan magazint szeretnétek, amiben minden van mindig, vagy olyat amelyik számonként másik területre koncentrál? Az előbbit sokkal nehezebb korrekten összeállítani (semmi nem lehet több 2-3 oldalnál), és persze nem lesznek elégedett vevők sem (hiszen a többségnek maximum a magazin 20%-a szól). Utóbbit könyebb összeállítani, és a vevőréteg is jobban célzott, de a többi témát is érinteni kell benne.

Én az első változatban maximum 1 évet látok reálisnak. Az után nehéz lesz még valami újat mutatni, a vevők meg szépen majd elpártolnak ... (persze én néha elég sötéten látom a dolgot)

Utóbbinál vígan el tudom képzelni hogy az egyes számok egy-egy területre koncentrálnak. Az eladások ráadásul jól fogják mutatni a hazai piaci igényeket is, és a továbbiakban irányt szabnak a mellékes cikkek beválogatásánál. Ha például a Warhammer-es szám lesz a durranás, akkor az ehhez kapcsolódó anyagokat a többi számba is be kell válogatni.

Kétségtelen, hogy az utóbbi megoldás egy-egy szám esetéig rizikósabb, hiszen ha az van a borítón, hogy 24 oldal WM/H, akkor a csak 40K-val foglalkozók egy része már bele sem lapoz... (hiába teszel bele mondjuk 6 oldalnyit).

Katarn 2009.03.26. 09:14:59

Komolyan mondom, a Magyarok abszolút semminek sem tudnak örülni.
Mindenben csak a rosszat látják.

Uborka: Nem szemétkedésből mondom ezt, de ha olyan jól ismered a magyar helyesírási kódexet, nincs kedved csatlakozni hozzánk, mint korrektor? Szívesen látnánk, a fizetés is reális.

Amúgy csak annyit kérdeznék az itt jelenlévőktől: Hol vannak azok az emberek akik a 90-es években éltek-haltak például a Fantasy témakörért?
Mért bántja az a legtöbb embert hogy vissza szeretnénk hozni a régi jó társaságokat, baráti köröket? Mért nem lehet elhinni hogyha szélesebb körben el terjedne ez a magazin, akkor akár mégtöbb Warhammeres csapat, rajongói kör is tudna alakulni? Ugyanakkor a magyar Fantasy/Sci-Fi közösség is talán új erőre kap. Egyedül a Galaktika magazin található a piacon, de ők sem olyanok már mint amikor először megjelentek.

Írásommal senkit sem akartam megbántani, csak azt szeretném ha kicsit elgondolkodnátok ezen az egészen. Amerikában, vagy más, mondjuk európai országban örülnek az emberek ilyen típusú magazinoknak, itthon meg mindig a marakodás meg a leoltások vannak.

perp 2009.03.26. 09:46:36

Katarn: Sajnos ehhez hozzá kell szokni (ám kiábránditó, nem csak és kizárólag kis hazánkban tendencia ez), hogy ha valaki tesz valamit, abban megtalálják a kapaszkodót. Dehát nem is baj ez...tényleg csak azt lehet hibáztatni, aki tesz is valamit!

Szóval sok sikert az újsághoz és haladjatok csak végig az úton, minden nehézség ellenére! Kitartás, mert nem lesz könnyű.

(Olvasok egy motoros újságot is, Wild néven fut. Ők is problémákkal küzdenek, pedig valamivel szélesebb olvasóréteggel birnak és majd tiz év után is bizony néha még keresik az utat a vásárlók felé. De szép példája a kitartásnak).

ügyfélszolgálatos 2009.03.26. 10:34:44

@Katarn: Ja, ne foglalkozz a kétkedőkkel, csak vegyetek fel egy komiszárt aki elbeszélget velük.
Plusz a neten mindenki baromi okos tud lenni.

Tartótiszt · http://geistwald.blog.hu 2009.03.26. 12:38:16

@Katarn: Komolyan mondom, a Magyarok abszolút semminek sem tudnak örülni.
Mindenben csak a rosszat látják.

Ha képes vagy leírni "főszerkesztőként" a magyarok szót nagy M-mel (meg még megannyi vicces dolgot), akkor ne csodálkozz, hogy valaki megjegyzi, hogy érdemes lett volna alsó tagozatban jobban figyelni. Szerencsés, ha egy magazin kiadása nem merül ki abban, hogy teszünk a címlapra sárkányt (bocsánat: Sárkányt), meg írunk bele cikkeket a gyűrűk ura (sic!) társasjátékról.

Másrészt úgy vettem ki a hozzászólásokból, hogy segítő szándékkal írtak ötleteket, vázoltak fel lehetséges problémákat, amelyeket nem árt, ha figyelembe vesz egy "főszerkesztő". De nyilván ebből azt kell levenni, hogy savaztak. Ez is magyar (vagy Magyar?) szokás.

Üdv és sok sikert!

egy másik főszerkesztő

perp 2009.03.26. 13:49:05

@Tartótiszt: Már megbocsáss, de a te hozzászólásod viszont csöpög a gúnytól. Ez viszont nagyobb hiba, mint a helyesirás. Kiváltképpen egy "főszerkesztőtől", akinek illik (illene) intelligensen reagálnia nagyjából mindene.

(És igen, melóhelyről irok és az itteni billentyűzeten nincsen hosszú i betű. De gondolom az én helyesirásomba is bele lehet kötni több oldalról is).

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2009.03.26. 14:07:58

@Katarn: Konstruktívnak szánt hozzászólás következik. (Meg fogom venni a lapot, satöbbi, ezen lépjünk túl.)

Azt írod, hogy "még ha mondjuk 500 ember lenne, akkor sem érné meg szerintem a tiszta 100%-os warhammer magazin."

Utánna pedig azt írod, hogy "azért gondoltunk inkább a másik megoldásra, mert sok ember ismeri a klasszik Fantasy/Sci-Fi témakört, ugyanakkor ha az emberek olvasnak warhammert is, biztos hogy azt is megkedvelik."

Szerintem itt van az óriási tévedés. Illetve ott, hogy már nem 1998 van. A klasszik scifi/fantasy nyomtatott formában nem piacképes. Egyrészt azért, mert ebben a témában olyan iszonyatos mennyiségű tartalomhoz férhetnek hozzá az érdeklődők, hgy nem bevételes ezer plusz egyszázadiknak lenni. Másrészt figyeld meg, hogy a vásárlóerővel rendelkező veteránok megunták Gandalfot unikornison, ezért születik hetente valami olyasmi, mint a Hell Dorado, a Tannhauser vagy a Vertigo.

Ha a Warhammert a pecsás nosztalgiára építve megszórjátok némi Forgotten Realmsszel, akkor az 400 vásárlótokból lesz mondjuk 600, de kizárjátok a boltból azokat a 30 körüli kereső embereket, akik még elég fiatalok hozzá, hogy berántsák őket egy Call of Cthulhu társasjáték-partira, de se a WH, se Gandalf nem érdekli őket.

Ma egy külső-mongóliai téeszben is bárki felteszi a Diablo III-at, aki csontvázakat akar döfködni. Ha nem nyújtasz valamilyen pluszt, és ha nem akarod begyűjteni az olyan vásárlókat, akik soha-soha nem fognak warhammerezni, akkor bukóparti van. Ha üzleti alapokon akartok lapot kiadni (főleg nyomtatásban), akkor nem jó az irány. Ha nem gondolkodtok piacban, fogyasztási szokásokban és promócióban, akkor viszont nyitni kell egy blogot valami ingyenes szolgáltatónál, és hadd szóljon.
___________________________

Mindez csak a véleményem, amit jó szándékkal osztok meg veled. Én is újságnál dolgozom, talán nem vagyok tökhülye a témához, de ne legyen igazam, sok sikert az új laphoz. Főszerkesztőként viszont vegyél figyelembe egy aranyszabályt: ha valaki pénzért megveszi a lapodat, azt könyveld el sikernek, és ne várd el tőle, hogy még körül is táncoljon. Uborka például meg fogja venni a lapodat, legalábbis az elején. Becsüld meg.

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2009.03.26. 15:11:53

@Katarn: Egyrészt sebtiben idézném magamat, mert az olyan jópofa ;)

2009.03.23. 14:26:49
De mint írtam én támogatom a kezdeményezést, és amint lehetőségem lesz rá, akár teszek is a sikeréért.
permalink: tengersam.blog.hu/2009/03/23/es_akkor_jojjon_ami_meg_nem_volt?fullcommentlist=1#c5299785

Szóval nem sértésből - vagy meg mert annyival jobban tudok mindent - írtam a megjegyzéseimet. Blogon, fórumon még elmegy ha valaki nincs tisztában a helyes szórenddel, a névelőkkel, ragozással. Lehet, hogy ahol ő felnőtt, mások a szokások (ezt asszem tájszólásnak hívják). Ennyire nem ismerem a kommentelőt (szép magyar szóval élve). Azonban ha valaki írásos anyagot szándékozik publikálni, direkt a népnek, akkor érdemes egy kis plusz energiát belefektetni a korrekt fogalmazásba. Pl. korrektor helyett én javaslom az OpenOffice csomagot, elég jól (bár nem hibátlanul) "tud" magyarul. Én pl. gyakran - bár nem mindig - átmásolom a bejegyzésem, hosszabb hozzászólásomat a programba, javítom és vissza. Bevált, egyszerű és gyors.

Azt aláírom, hogy erre háklis vagyok.

Ami a többit illeti, mert azért alapvetően ez a lényeg. Hozzászólásaidból nekem most (már) nem világos, hogy mivel is szeretnétek foglalkozni. Most már nekem inkább egy szerepjátékkal foglalkozó magazin képe rémlik fel. De lehet, hogy csak a megnevezések miatt van ez így. Nem tudom mit értesz a Fantasy alatt :( Márkanév nincs ilyen. Általános fogalomként viszont elég sokrétű.

Szóval a 90-es években én kedveltem a fantasy-t. Meg a sci-fit is, de mindig is ez utóbbi volt nekem a dzsóker :) Rengeteget játszottam szerepjátékot is, ott például a kedvenceim a vegyes játékok voltak, amik valamilyen ál-sci-fi köré, fantasy-s körítéssel épültek fel. Aztán ugye 94-től foglalkozom táblás stratégiai játékokkal (amiket angolul egyszerűbb leírni: wargame). Először Blood Bowl-al kezdtem és ez is maradt a mai napig a favorit (bár 1-2 éve épp kicsit parkoltatom, de ennek is főleg más okai vannak). Aztán rádumáltak - bár nem bántam meg - egy skaven seregre, az akkor Warhammer Fantasy Battle játékban (ezt ugye 2000 óta Warhammer-re keresztelték át ;) Aztán később, asszem 2003-ban vágtam bele komolyabban a Warhammer 40.000-ba (bár 93-ban játszottam már vele párat). Most ez utóbbi adja a fővonalat. De van otthon Confrontation is (még második kiadású). Mostanában meg az Infinity-vel szemezek.

Most akkor én már miért ne szeretném a Fantasyt? Vagy ez nem is nekem szólt... ;)

Ha csinálsz - vagyis valakik csinálnak - egy magazint, céget, bármi ilyesmit üzleti alapokon, akkor nagyon fontos, hogy minél jobban lássátok a felvevő piac lehetőségeit. Itt most nem csak arra gondolok, hogy valakinek el kell döntenie hány oldal fog ezzel, vagy amazzal foglalkozni.

Két dolgot tanultam meg az elmúlt években, mióta a közösségnek igyekszem tenni a kedvére:

1) Az a megoldás sosem működik, hogy megkérded az embereket ők mit szeretnének. Aki gond nélkül tud érte fizetni, az úgyis megveszi ha jó, akkor is ha végül is csak részben érdekli a téma. Aki meg válaszol, de nem a többséghez tartozik (ez lehet akár a megkérdezettek 60%-a is) az utána személyes sértésnek veszi, hogy figyelmen kívül hagyták a véleményét.

2) Aztán lehet a tartalom vagy a kivitelezés a lehető legjobb. Egyrészt nem azt fogják az emberek látni, hogy ez így jó, úgy jó, hanem hogy hol nem jó. Mi az ami nekik nem tetszik. Ez rendben is volna, de ugye ez már a Web2 kora, vagyis a problémákat fogják a leghangosabban a szemedre hányni.

Aztán a piac mérete. Erre igazándiból a valós piaci szereplők (boltok) tudnának válaszolni. Bennem föl is merült, hogy végigkérdezem őket, de ez a jövő hét zenéje. Amit meg tudok mondani, hogy a Games Day Budapesten 2008-ban kb. 350-en voltunk. Ebből cirka 80-100 fő volt a szervező, főleg a bemutató játékokat tartó klubok részéről. Azaz cirka 250-en vettek jegyet. Pontos szám nincs, mert sokan (köztük én is) a tiszteletjegyet sem vették fel.

Tehát a wargame után érdeklődők száma azért meghaladja a 350-et. +1 Shundi, mert ő tévedésből szombaton volt ott ;)

Katarn 2009.03.26. 15:22:57

Nézzétek, egyetlen esélyt szeretnénk kérni. Geistwald-nak igaza van abban hogy nem fogjuk körül ugrálni azokat az embereket akik megveszik a lapunkat, ugyanakkor szeretnénk majd valamilyen formában meghálálni a kedves vevőknek ha minket választanak. Öntsünk tiszta vizet a pohárba, ne veszekedjünk többet. Inkább magára az újságra összpontosítsunk. Mint azt már előzőleg le írtam, rengeteg ötlet kering a fejünkben, amiket meg szeretnénk majd valósítani. Ilyen például a negyed, fél, és egész éves előfizetés, kisebb-nagyobb ajándékok a magazinhoz, például egy-egy makett, lennének majd cikk írói pályázatok, figura festési versenyek, különböző nyereményjátékok, kuponok felhasználása, és még hosszan lehetne sorolni. Ahhoz hogy ez a sok dolog megvalósuljon, bíznotok kell bennünk, mi is bízunk bennetek.

gojo 2009.03.26. 16:00:15

elnézést mindenkitől, hogy úgy tűnt, hogy baszakodni akarok. nem ez volt a szándék. (nyilván én voltam félreérthető)

további véleményem nem merem már leírni, mert attól félek teljesen félreértenétek.

a lap léte tőlem nem fog függeni. minde bizonnyal meg fogom venni a számokat, amíg csak él, és remélem ez hosszú életű lesz.

további szép napot.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2009.03.26. 16:12:58

@Katarn: nincs igazam benne, mert soha nem írtam ilyet :)

/Thread for me gentlemen

Sok sikert!!

UBorka · http://blog.ubipage.hu 2009.03.26. 16:49:02

@Katarn: Érdemes lenne esetleg összefutnunk és beszélgetni erről. Szerintem ha meg tudod oldani gyere le az egyesületünk közgyűlésére most vasárnap 10:30-kor (HQ klub, cím az inkvizitor.hu-n). A napirendi pontok átbeszélése után mindenképp el tudunk erről is beszélgetni, meg egyébként is nagyrészt közösek a céljaink (azt hiszem).

Mértkellnick? 2009.03.27. 11:33:06

Huh! Ezer dolgot írnék most, de ha már van egy ilyen személyes találkozó, akkor csak az a kérdésem: lehet-e még csatlakozni? Én még ugyan csak tanulolom, de nekem is szakmám lesz a szerkesztés, tehát jó gyakorlás volna, illetve rendelkezem pár ötlettel...

Schundi 2009.03.28. 21:10:34

Hát, sok sikert az újsághoz, de óvatosan! Nézzétek reálisan a lehetőségeket...ma, Mo-n önálló Warhammer/Sci Fi újságot kiadni hát merész dolog. De ti tudjátok. Mellékletnek meg tök jó lehet, de csak annyit áruljatok el, hogy ezt a ProModellt hol lehet megvenni? Inmedio árulja?
süti beállítások módosítása