Warhammer&Wargame

Blog a Warhammer 40k-ról és sok más wargame-ről

Cikkek a társblogon:

Nincs megjeleníthető elem

Archívum

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

  • TheNo02: Sziasztok! Valaki tudna segíteni hogy hogyan tudom meg nyitni az ide tartozó fordítást... :D előre... (2016.03.21. 15:42) Grétsi tanár úr nyomdokain - Szürke Lovag codex madjar nyelven
  • Ladislaus: Sajnálattal olvasom a híreket! :-( Persze teljesen érthető, nálunk is az X-ek meg a gyerekek növek... (2015.01.28. 10:07) Nekrológ
  • Sándor Kaba Sarkadi: Igazából csak magamnak és Nektek nyomtatnék a saját illusztrációimmal, de részemről okéjos. (2015.01.26. 12:59) Nekrológ
  • Utolsó 20

Számláló


Látogatók
2007.08.12. 20:00
óta.
Hobbies Other

Disclaimer

All names, trademarks, and images are copyright their respective owners.

2007.11.15. 10:51 tengerSAM (törölt)

Baneblade

Ma egy régi-új 40k-s modellről értekeznék pár szóban.
A ForgeWorld már régóta gyárt a GW-s fanoknak különleges modelleket műgyantából (bár ez sajnos leggyakrabban csak azt takarja, hogy különlegesen drágák, de előfordul, hogy elképesztően pocsék az öntés).
Az egyik legrégebbi modelljük a Baneblade volt, ami egy szuper-nehéz tank, valahol félúton a Leman Russ tank és a Warhound Titán között. A 2000-ben kiadott Imperial Armour (I.) kiegészítő címlapjára is ezt a járművet tették, ugyanis hamar nagy népszerűségre tett szert - elsősorban az Imperial Guard játékosok körében. A masszív, de mégis kellőképpen kidolgozott modell méretei mindenkit lenyűgözött - bár az ára kellőképpen elrettentő volt (£140). Később különböző variánsai is megjelentek (Shadowsword, Stormblade, Stormsword) a FW kiadásában.

A GW 2007-ben elérkezettnek látta az időt, hogy engedjen a rajongók nyomásának, és kiadja a méltán kedvelt modellt műanyag kiszerelésben is. Persze komoly üzletpolitikai érdek állt a háttérben: az Apocalypse kiegészítő lényege (melynek keretében a Baneblade kiadásra került), hogy még több (drága) modell fogyjon, ugyanis a 1-2 ezer pontos megszokott összecsapások helyett a giga-csatákat helyezték előtérbe - olyannyira, hogy egy Apocalypse-meccs minimális pontszámát 3000 pontban határozták meg. Mondanom sem kell, ez testvérek között is komoly hatszámjegyű befektetést igényel a játékosok részéről.

Október 13-án a polcokra került a GW-s Baneblade Box (amiből mellesleg egy új variáns, a Hellhammer is összerakható). Már a doboz közel fél méteres hossza is meglehetősen impresszív: 43x29x6 cm, ami majdnem a duplája a megszokott GW-s box-oknak. A sprue-n is kellőképpen vastag (megkockáztatom: a GW eddigi műanyag alkatrészei közül a legvastagabb) alkotóelemek találhatóak, és végre sikerült megoldani, hogy a kis fogantyúk ne törjenek szét egy enyhébb légmozgástól. Kinézetre részletgazdagabb, mint a FW-s modell, bár állítólag kisebb is (sajnos nem tudtam egymás mellé tenni a két modellt). Egy biztos: az ára jóval kevesebb (£60), ami sok rajongó fantáziáját beindította. Az alkatrészek jól illeszkednek, korrekt összerakási útmutató is található a dobozban, tehát modellezési szempontból sem lehet panaszra ok.

Néhány saját kép, ez talán kicsit érzékelteti a méreteket, amely egyébként bruttó 23.5x17.5x15 cm (póttartályokkal, sponsonokkal, antennákkal együtt), nettóban (csak a test és a torony) pedig 22x14x11 cm.
Baneblade és egy gyalogos
Baneblade egy gyalogos és egy Leman Russ tank
Baneblade, chimera csapatszállító és Leman Russ tank

Az hobbiban jártas ismerőseim először a tank méretén döbbentek le, majd rögtön jöttek a kérdések: 
- "hogy (azaz hova) pakolod fel a csatákban? Mert ekkora tank a felrakási zónába (deployment zone) tuti nem fér el..."
- "megéri egyáltalán 5-600 pontért behozni ezt a monstrumot?"
- "ilyen durva cucc ellen ki fog játszani?"
Természetesen ez a jármű nem a normál, 2000 pontos csatákra van kitalálva, hanem nagyobb léptékű összecsapásokra, ahol egyrészt nagyobb hely van a felpakolásra, az 5-600 pont már nem olyan jelentős pontérték, és valószínűleg az ellenfél is hoz hasonlóan durva (vagy még durvább) modelleket. Persze ha belemegy egy kellően bevállalós játékostárs, akkor kisebb csatákban is lehet használni, de érdemes abba belegondolni, hogy egy kompletten felszerelt Baneblade pontértékéből egy komoly (5 modellből álló) Leman Russ tankcsoportot is asztalra lehet dobni - vagy két komplett gyalogos szakaszt (infantry platoon), ami 110 főt jelent...
Mindenesetre maga a tank nagyon jól néz ki, kellőképpen részletgazdag, és az ára sem egetverően magas, így esett, hogy megleptem magam vele születésnapom alkalmából. :)

>> Itt folytatódik a post >>>" />

4 komment

Címkék: modellezés gw fw


A bejegyzés trackback címe:

https://tengersam.blog.hu/api/trackback/id/tr48229762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2007.11.15. 13:25:27

Jó nagy dögg...
És szép példája annak, amikor egy cég kínálatában külön megjelenik az "igényes modellek range" is, dupla áron XD

tengersam (törölt) 2007.11.15. 15:02:14

Ez igaz, de legalább jól néz ki. Kezdetnek nem rossz, aztán hátha az árak is mennek majd lejjebb (nekem meg bilibe ér a kezem...) :D

geistwald · http://geistwald.blog.hu/ 2007.11.16. 16:30:35

A FW cuccok szerintem is nagyon jól néznek ki, bár csak fényképen láttam a legtöbbet. A death korps figurákból majdnem rendeltem is, de aztán arcon csapkodtam magam, hogy 30 font 6 darab plasztik figuráért, nemár.
Az észrevételem csak annyi, hogy mi akadályozza meg a GW-t, hogy ne áruljon igénytelen szemetet, miközben itt a bizonyíték, hogy képes rendes cuccot is gyártani. Vagy legalábbis sculptolni.

tengersam (törölt) 2007.11.16. 17:37:02

Le kellene cserélni a figurák nagy részét igényesebbekre, tuti jobban fogyna a cucc, de szerintem nem merik megkockáztatni. Sajnos...

(egyébként húzott DKoK figurák jóval olcsóbban, de szinte azonos minőségben kaphatóak, az anyag meg ugyanaz...)
süti beállítások módosítása